Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazieschotel

    1 kg aardappelen
    1 dl melk
    nootmuskaat
    750 gr. spinazie
    4 eieren
    150 gr. ham
    100 gr. geraspte kaas

    ----------------------------------------
    Schenk water in een steelpan, breng dit aan de kook en kook hierin 5 minuten de eieren. Laat de eieren onder koud stomend water afkoelen en pel ze. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een beetje water met zout gaar. Zoek de spinazie uit, was ze en laat ze in een pan met een beetje zout en het aanhangende water slinken. Laat de spinazie goed uitlekken en strooi er wat nootmuskaat over. Vet een ovenschaal in en schep hierin de spinazie. Leg hierop de eieren. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door. Schep de aardappelpuree boven op de eieren in de ovenschaal. Snij de ham in blokjes en leg verdeel deze over de aardappelpuree. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.


    28-09-2013 om 21:19 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spinazie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot ijsbergsla

    1 kg aardappelen
    1 dl melk
    nootmuskaat
    1 krop ijsbergsla
    2 uien
    1 rode paprika
    2 el mosterd
    -----------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de sla schoon, snijd ze in hele fijne reepjes, was deze en laat ze uitlekken. Maak de uien schoon en snipper ze. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Bak de spekblokjes uit, voeg de uien en paprika toe en bak deze even mee. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper, nootmuskaat en de mosterd. Schep de sla en het spek-ui mengsel door de aardappelpuree.


    28-09-2013 om 21:17 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Sla
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjesstamppot

    1,5 kg aardappelen
    1 kg spruitjes
    nootmuskaat
    1 blikje ananas
    1/2 dl ananassap
    1/2 dl melk

    ----------------------------------------------
    Schil de aardappelen en was ze. Maak de spruitjes schoon. Kook de aardappelen in een pan met een beetje water en zout gaar. Als de aardappelen koken leg er dan de spruitjes bovenop en kook deze samen met de aardappelen gaar. Giet de aardappelen met de spruitjes af en stamp ze fijn. Roer er de melk en het ananassap door en breng het op smaak met peper en zout. Laat de stampot goed warm worden.


    28-09-2013 om 20:41 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spruitjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestamp met ham en kaas

    1 kg aardappelen
    500 gr. andijvie
    200 gr. ham
    100 gr. geraspte kaas
    1 ui
    1 tl sambal
    nootmuskaat
    1 dl melk

    ----------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de andijvie schoon en snij deze in kleine reepjes. Was de reepjes goed en laat ze uitlekken. Snij de ham in blokjes. Maak de ui schoon en snipper hem. Verhit wat boter in een pan en fruit hierin even de ui. Voeg dan de ham toe en bak deze even mee. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de sambal bij de melk en roer dit door de aardappelen. Voeg een klontje boter, nootmuskaat,geraspte kaas, beetje peper en zout toe. Schep dan de andijvie en het ui- hammengsel erdoor. Laat de stamppot goed warm worden.


    28-09-2013 om 20:39 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen en prei uit de wok

    1 kg aardappelen
    1 kg prei
    300 gr. ham
    200 gr. belegen kaas
    2 el olie

    -----------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelplakjes in een pan met een beetje water en zout 5 minuten en laat ze uitlekken. Maak de prei schoon, snijd ze in ringetjes en was ze. Snij de ham en kaas in blokjes. Verhit de olie in de wok en bak hierin de aardappelplakjes mooi bruin. Doe dan de prei erbij en roerbak dit 10 minuten. Roer dan de ham en kaas erdoor en breng het op smaak met peper en zout.

    28-09-2013 om 20:36 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Prei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofschotel

    400 gr. witlof
    1 kg aardappelen
    1 dl melk
    nootmuskaat
    200 gr. ham
    paneermeel
    150 gr. geraspte kaas

    ------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de witlof schoon, snij ze in stukjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout 5-7 minuten. Laat de witlof goed uitlekken. Snij de ham in blokjes. Vet een ovenschaal in. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk door, zodat er een luchtige aardappelpuree ontstaat. Maak de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer er de witlof en de hamblokjes toe. Schep dit mengsel in de ovenschaal. Strooi er wat paneermeel en de geraspte kaas over en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    28-09-2013 om 20:34 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Witlof
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode kool ovenschotel

    750 gr. aardappelen
    1 pot rode kool
    1 blikje champignonsoep
    500 gr. gehakt
    paneermeel

    ---------------------------------------
    Kook de aardappelen gaar en snijd ze in blokjes. Verwarm de oven voor 200 graden Celsius. Bak het gehakt rul met wat zout en peper. Vet een ovenschaal in met wat boter, leg laag voor laag de aardappelen, het gehakt en daarna de rodekool. Het blikje soep wordt er nu overheen geschonken, en als laatste weer een laagje aardappelen. Strooi er paneermeel over en doe er een paar klontje op. Zet de schaal circa 20 minuten in de oven.

    28-09-2013 om 20:32 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Rode kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preischotel

    750 gr. prei
    1 ui
    2 dl bouillon
    nootmuskaat
    750 gr. aardappelen
    1 rookworst

    -----------------------------------------

    Schil de aardappelen , was ze en snij ze in plakjes. Maak de prei schoon, snij hem in vingerlange stukken en was deze heel goed. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Verhit de boter in een grote pan en bak hierin even de uien. Voeg dan de prei toe en bak deze even mee. Voeg dan de bouillon, zout, peper, nootmuskaat en de aardappelen toe en laat dit aan de kook komen. Leg een deksel op de pan en laat dit alles 20 minuten zachtjes gaar koken. Wel in warm water de rookworst en snij deze in plakjes. Schep de preischotel in een schaal en leg er de plakjes rookworst bovenop.

    28-09-2013 om 20:31 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Prei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot rauwe raapstelen

    1 kg aardappelen
    2 dl melk
    500 gr. raapsteeltjes

    ------------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de raapsteeltjes schoon, was ze en snijd ze klein. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Klop de melk erdoor. Voeg dan zout, peper en de raapsteeltjes toe. Laat de stampot goed warm worden. Lekker met saucijsjes.

    28-09-2013 om 20:28 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Raapsteeltjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde aardappelen
    1 kg aardappelen
    150 gr. geraspte kaas
    2 eieren
    2 dl melk

    --------------------------------------------
    Schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelen en de kaas laag om laag, zorg dat de bovenste laag kaas is. Bewaar een klein beetje kaas. Klop de eieren los met de melk, peper en zout en giet dit over de kaas. Strooi er de achter gehouden kaas over.Leg hier en daar een klontje boter. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden. Lekker met sla.

    28-09-2013 om 19:43 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelomelet
    1 kg aardappelen
    50 gr. bacon
    6 eieren
    6 el melk
    ----------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in hele dunne plakjes. Snij de bacon in kleine stukjes. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelen bruin en gaar. Wel steeds omscheppen. Voeg dan de stukjes bacon en een beetje zout toe. Klop de eieren los met de melk en giet dit over de aardappelen. Laat de eieren op een lage hittebron stollen.

    28-09-2013 om 19:42 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestamppot met kaas

    1 kg aardappelen
    1,5 dl melk
    nootmuskaat
    500 gr. andijvie
    350 gr. jong belegen kaas

    -------------------------------------
    Maak de andijvie schoon, snij hem in hele dunne reepjes. Was de reepjes goed en laat ze uitlekken. Snij de kaas in blokjes. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de melk warm. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de kokende melk en de boter toe en roer het luchtig. Schep de andijvie door de puree en maak de stampot op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat de stampot goed warm worden en schep op het laatst de kaasblokjes erdoor.

    28-09-2013 om 19:40 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uienstamppot met spek

    500 gr. speklappen
    mosterd
    bloem
    1,5 kg aardappelen
    2 kg uien
    azijn

    -----------------------------------------
    Bestrooi de speklappen met wat peper en zout en besmeer de speklappen met wat mosterd. Wentel het vlees dan door de bloem. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Schil de aardappelen en was ze. Verhit de boter in een pan en bak hierin de speklappen in ongeveer 30 tot 40 minuten bruin en gaar. Doe de aardappelen in een pan met een beetje water en zout en leg de uiringen hier bovenop. Kook dit een half uur en stamp het fijn. Roer de jus van de speklappen erdoor en naar smaak nog wat peper en zout en een scheutje azijn. Leg de speklappen boven op de stamppot.


    28-09-2013 om 19:38 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Uien
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hete bliksem

    1,5 kg aardappelen
    500 gr. zure appels
    250 gr. zoete appels
    125 gr. spekblokjes
    2 uien

    -------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout. Schil de appels, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Als de aardappelen 20 minuten hebben gekookt leg dan de appels erboven op en laat het dan nog 10 minuten koken. Bak het spek uit. Maak de uien schoon, snijd ze in ringen en voeg ze bij het spek. Laat de uien goudgeel bakken. Giet de aardappelen en appelen af, vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en appelen door elkaar. Giet er een scheutje van het kookvocht bij. Leg het spek met de ui ringen boven op de stamppot.

    28-09-2013 om 19:36 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Appels
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse stamppot

    1,5 kg aardappelen
    2 uien
    1 kg spruitjes
    melk
    nootmuskaat

    --------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de spruitjes schoon, was ze en kook ook deze gaar. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de ui. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er een beetje melk, een klontje boter, snufje nootmuskaat en een beetje zout en peper door, zodat er een luchtige puree ontstaat. Giet de spruitjes af en schep deze samen met de gefruite ui door de aardappelpuree. Lekker met saucijsjes.

    28-09-2013 om 19:34 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spruitjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stro-aardappeltjes

    750 gr. aardappelen
    zout
    frituurvet

    --------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en schaaf ze in dunne plakjes (kaasschaaf). Snijd de aardappelen in hele dunne reepjes. Doe de reepjes aardappelen in een schaal met water en veel zout. Laat dit drie kwartier staan , laat ze dan uitlekken en droog ze dan goed af. Verhit de frituurolie en bak hierin de stro-aardappeltjes bruin.

    28-09-2013 om 19:32 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfiletrolletjes

    4 kipfilets
    8 plakjes ontbijtspek
    1 ui
    salie
    tijm
    gehakte peterselie
    50 gr. boter
    2,5 dl bouillon
    maizena

    --------------------------------------
    Maak de ui schoon en snipper hem heel fijn. Sla de kipfilets plat en bestrooi ze met peper. Leg op elke kipfilet twee plakjes ontbijtspek en leg er wat uisnippers op. Strooi er wat salie, tijm, peterselie en ook nog wat peper over. Rol de kipfilets op en maak ze vast met een touwtje of een prikker. Verhit de boter in een pan en bak hierin de filetrolletjes aan alle kanten mooi bruin. Giet dan de bouillon erbij en laat de rolletjes zachtjes 20 minuten sudderen. Bind het vocht met wat maizena. Lekker met worteltjes en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 19:31 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:04. Kip
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazie met champignons

    750 gr. spinazie
    25 gr. boter
    25 gr. bloem
    2,5 dl melk
    2 el geraspte kaas
    1 ei
    400 gr. champignons
    1 el boter
    1 ui

    -----------------------------------------
    Zoek de spinazie uit, was ze zeer goed en laat ze goed uit lekken. Verhit de boter in een pan, roer de bloem erdoor en dan scheutje voor scheutje de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan wat zout, peper en de geraspte kaas toe. Laat de saus ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Maak de saus af met een losgeklopt ei. Maak de champignons schoon, was ze en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de ui en de champignons goudbruin. Laat de spinazie met het aanhangende water en wat zout slinken. Snij de spinazie bladeren iets kleiner en laat het goed uitlekken. Vermeng de spinazie met de saus en champignon en laat het goed warm worden. Lekke met een gekookt ei en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 19:14 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spinazie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snijbonen met kaas

    750 gr. snijbonen
    1 tl citroensap
    6 el geraspte kaas

    -------------------------------------
    Haal de snijbonen af, was ze en snijd ze klein. Kook de snijbonen in een pan met een beetje water, zout en citroen sap in 7-10 minuten gaar Giet de snijbonen af, schud er een klontje boter en de geraspte kaas door. Lekker met een varkenslapje en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 19:12 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Snijbonen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raapsteeltjes a la creme

    1 kg raapsteeltjes
    25 gr. boter
    25 gr. bloem
    2,5 dl melk

    -----------------------------------------
    Was de raapsteeltjes goed, snij de worteltjes eraf en snij de raapsteeltjes in stukken. Laat de raapsteeltjes goed uitlekken. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en laat hierin de raapsteeltjes met wat zout 10 minuten zachtjes smoren. Wel af en toe omscheppen. Verhit 25 gram boter in een pan, roer de bloem erdoor en dan scheutje voor scheutje de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en laat het sausje 7 minuten zachtjes doorkoken. Maak het sausje op smaak af met nootmuskaat, peper en zout. Laat de raapsteeltjes goed uitlekken en meng hier het sausje door. Laat de groenten goed warm worden. Lekker met een saucijsje en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 19:10 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Raapsteeltjes
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!