Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    29-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse karbonades

    4 karbonades
    4 uien
    40 gr. bloem
    40 gr. boter
    1 dl bier
    1 dl bouillon
    1 el maizena

    ----------------------------------------

    Maak de uien schoon wen snijd ze in ringen. Strooi wat peper en zout over de karbonades en haal ze door de bloem. Verhit de boter in een pan en bak hierin de karbonades mooi bruin. Doe de uien erbij en bak dit 5 minuten mee. Giet dan het bier en de bouillon erbij, laat het aan de kook komen en laat het zachtjes 15 minuten stoven. Haal dan de karbonades uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en giet dit bij de uien. Laat het nog even aan de kook komen en schenk dan de saus over de karbonades. Lekker met aardappelen en spruiten.

    29-09-2013 om 16:49 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:03. Karbonades
    >> Reageer (0)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karbonades met mosterdsaus
    4 ribkarbonades
    1 el bloem
    1 dl water
    1 dl slagroom
    1 el mosterd
    ---------------------------------------------
    Strooi wat zout en peper over de karbonades. Verhit in een pan de boter en bak hierin de karbonades 10 minuten. Haal ze uit de pan en roer de bloem door het bakvet. Schenk beetje voor beetje de slagroom en het water erbij. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer dan de mosterd, wat peper en zout door de saus. Leg de karbonades in de mosterdsaus en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen. Lekker met gekookte aardappelen en spruitjes.

    28-09-2013 om 22:43 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:03. Karbonades
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!