Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    29-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkel in hamsaus

    4 venkelknollen
    25 gr. boter
    25 gr. bloem
    50 gr. ham

    -------------------------------------------
    Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in stukken. Kook de venkel in een pan met een beetje water, zout en peper in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze dan goed uitlekken, vang het kookvocht op. Als het kookvocht geen 2,5 deciliter is vul het dan aan met melk. Snijd de ham fijn. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet beetje voor beetje het kookvocht erdoor en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat.Voeg wat peper en zout toe en schep de venkelen de ham erdoor. Laat de groente goed warm worden. Lekker met aardappelen en een bal gehakt.

    29-09-2013 om 16:47 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Venkel
    >> Reageer (0)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse venkel

    750 gr. venkelknollen
    2 el boter
    250 gr. tomaten
    paprikapoeder

    ----------------------------------------------
    Maak de venkelknollen schoon en snij deze in stukjes. Hak wat van het venkelgroen fijn en bewaar dit voor de garnering. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin zachtjes de venkelstukjes 5 minuten. Voeg dan de tomaten toe, bestrooi het met paprikapoeder, peper en zout en voeg een scheutje water toe. Laat de groente 15 minuten zachtjes stoven. Bestrooi de groente op het laatst met het bewaarde venkelgroen. Lekker met een schnitzel en gekookte aardappelen.


    28-09-2013 om 19:06 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Venkel
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!