Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommer in kerriesaus

    750 gr. komkommer
    20 gr. boter
    1 ui
    2 tl kerrie
    20 gr. bloem
    2,5 dl melk

    --------------------------------------------

    Was de komkommer, snij deze in de lengte doormidden en snij dan die helften in blokjes. Verhit 1 eetlepel boter in een pan voeg de komkommer met wat zoet en peper toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren. Haal de komkommerstukjes met een schuimspaan uit de pan en laat deze goed uitlekken. Pel de ui en snipper dez fijn. Verhit 20 gram boter in een pan en fruit hierin eventjes de ui met de kerrie. Roer er dan de bloem door en beetje voor beetje de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Laat de komkommerstukjes warm worden in de saus. Lekker met een balletje gehakt en gekookte aardappelen

    28-09-2013 om 19:07 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Komkommer
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde komkommer

    1 kg komkommer
    2 uien
    2 el boter
    sap van 1/2 citroen
    4 el zure room
    2 el gehakte bieslook

    -------------------------------------------

    Maak de komkommers schoon, als ze er mooi uitzien hoeven ze niet geschild te worden, allleen goed wassen is dan voldoende. Snij de komkommers in blokjes. Pel de uien en snipper ze. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien goudgeel. Voeg dan de komkommers toe en laat deze even meebakken. Voeg dan wat zout, peper en citroensap toe en laat de groenten op een lage hittebron zachtjes 10 minuten stoven. Wel af en toe omscheppen. Roer op het laatst de zure room door de komkommer en laat het goed warm worden. Bestrooi de komkommer met gehakte bieslook. Lekker met karbonade en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 19:03 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Komkommer
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!