Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    30-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met ham

    1 kg andijvie
    30 gr. bloem
    30 gr. boter
    2 dl bouillon
    1/2 dl melk
    100 gr. geraspte kaas
    200 gr. gekookte ham in plakjes

    -----------------------------------------------

    Snijd de andijvie in reepjes, was ze en doe ze met het aanhangende water in een pan en laat ze slinken. Voeg er wat zout bij en laat dan de andijvie heel goed uitlekken. Verhit de boter, roer er de bloem door en beetje voor beetje de bouillon en de melk. Blijf roeren tot je een gebonden saus hebt. Roer dan 100 gr. geraspte kaas erdoor. Breng de saus op smaak met peper en zout. Vet een ovenschaal in en leg hierin om en om een laag andijvie, saus en ham. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas en leg hier en daar een klontje boter op het gerecht. Bak de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220C. Lekker met aardappelpuree.

    30-09-2013 om 23:12 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met eieren

    1 kg andijvie
    6 eieren
    40 gr. boter
    30 gr. bloem
    2 dl melk

    -------------------------------------------

    Maak de andijvie schoon, snijdt deze in reepjes en was deze. Kook de andijvie in een pan met ruim water en een snufje zout in ongeveer 10 minuten beetgaar. Spoel dan de andijvie af onder de koude kraan en laat de andijvie uitlekken. Breng in een pan water aan de kook en kook hierin de eieren 10 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijdt ze in kleine stukjes. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet beetje bij beetje de melk erdoor en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer de stukjes ei en de andijvie door de saus.

    30-09-2013 om 23:11 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie in roomsaus

    800 gr. andijvie
    2 dl melk
    30 gr. boter
    2 el koffieroom
    snufje nootmuskaat
    1 el maizena

    ----------------------------------------------

    Maak de andijvie schoon, snijdt deze in dunne reepjes en was deze. Breng in een pan een bodempje water met een beetje zout aan de kook, doe de andijvie dan in de pan en laat deze 15 minuten koken. Voeg dan de boter, koffieroom, nootmuskaat en een snufje zout toe. Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee de andijvie. Lekker met gehaktballetjes en macaroni.

    30-09-2013 om 23:10 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie in kerriesaus

    1 kg andijvie
    50 gr. boter
    1 ui
    2 tl kerriepoeder
    40 gr. bloem
    2 dl melk

    ------------------------------------------------

    Maak de andijvie schoon, snijdt ze in reepjes en was deze. Kook de andijvie in een pan met het aanhangende water in ongeveer 10 minuten gaar. Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui lichtbruin. Voeg de kerrie toe en bak deze even mee. Roer de bloem erdoor en giet beetje voor beetje de melk erbij. Blijf roeren tot er een mooi gebonden saus ontstaat. Maak de saus op smaak met peper en zout. Laat de andijvie goed uitlekken op een vergiet en schep deze dan door de kerriesaus. Laat het groentegerecht goed warm worden.

    30-09-2013 om 23:10 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie au gratin

    1 kg andijvie
    30 gr. bloem
    30 gr. boter
    2,5 dl melk
    100 gr. ontbijtspekplakjes
    50 gr. geraspte kaas

    ----------------------------------------------

    Maak de andijvie schoon, snijdt deze in reepjes en was deze. Doe de andijvie met het aanhangende water en een beetje zout in een pan en laat dit slinken. Laat dan de andijvie goed uitlekken. Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en voeg dan beetje de melk toe. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en breng dit op smaak met peper en zout. Roer de andijvie door de saus. Vet een ovenschaal in en schep hier de andijvie in. Bak in een koekenpan het ontbijtspek krullerig en leg dit op de andijvie. Strooi de geraspte kaas erover en laat de andijvie in een voorverwarmde oven van 200 graden 10 minuten gratineren. Lekker met aardappelpuree en een gekookt ei.

    30-09-2013 om 23:09 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie a la creme

    1 1/2 kg andijvie
    20 gr. boter
    15 gr. bloem
    2 dl melk
    scheutje koffieroom

    ----------------------------------------------

    Snijd de andijvie in smalle reepjes. Was de andijvie heel goed en doe ze met het aanhangende water en wat zout in een pan. Kook de andijvie in ongeveer 10 minuten gaar en laat deze dan uitlekken op een vergiet. Verhit de boter in de pan, roer de bloem er goed door en giet dan beetje voor beetje de melk erdoor. Laat de saus even doorkoken en breng het op smaak met zout, nootmuskaat en een scheutje koffieroom. Schep dan de andijvie door de saus.

    30-09-2013 om 23:08 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met kaassaus

    1,5 kg andijvie
    25 gr. boter
    25 gr. bloem
    1 dl melk
    1 dl kookvocht
    100 gr. geraspte kaas
    nootmuskaat

    --------------------------------------------------

    De andijvie schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Was de reepjes nog eens goed en zet de andijvie op in een pan met het aanhangende water. Laat de andijvie slinken, bestrooi het dan met een beetje zout en laat het nog 2 minuten koken. Laat dan de andijvie goed uitlekken (vang kookvocht op). Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en dan scheutje voor scheutje de melk en het kookvocht. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan de kaas, wat zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Laat de andijvie in de saus warm worden. Lekker met gekookte eieren en gebakken aardappelen.

    30-09-2013 om 23:07 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvieschotel

    1 kg aardappelen
    0,5 dl melk
    750 gr. andijvie
    nootmuskaat
    1 ui
    boter
    500 gr. gehakt
    1 dl bouillon
    100 gr. geraspte kaas

    -----------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetjes water en zout gaar. Maak de andijvie schoon, snijd ze in reepjes, was ze en laat ze uitlekken. Doe de andijvie met het aanhangende water en een beetje zout in een pan en laat deze wat slinken. Maak de ui schoon en snipper hem. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de ui toe en bak deze even mee. Voeg dan de bouillon erbij. Vet een ovenschaal in. Stamp de aardappelen fijn en roer er wat peper, nootmuskaat en de melk erdoor. Schep de helft van de puree in de ovenschaal, schep hierop het gehaktmengsel, op het gehaktmengsel de andijvie en als laatste de rest van de aardappelpuree. Bestrooi het met geraspte kaas en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    28-09-2013 om 21:47 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestamp met ham en kaas

    1 kg aardappelen
    500 gr. andijvie
    200 gr. ham
    100 gr. geraspte kaas
    1 ui
    1 tl sambal
    nootmuskaat
    1 dl melk

    ----------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de andijvie schoon en snij deze in kleine reepjes. Was de reepjes goed en laat ze uitlekken. Snij de ham in blokjes. Maak de ui schoon en snipper hem. Verhit wat boter in een pan en fruit hierin even de ui. Voeg dan de ham toe en bak deze even mee. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de sambal bij de melk en roer dit door de aardappelen. Voeg een klontje boter, nootmuskaat,geraspte kaas, beetje peper en zout toe. Schep dan de andijvie en het ui- hammengsel erdoor. Laat de stamppot goed warm worden.


    28-09-2013 om 20:39 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestamppot met kaas

    1 kg aardappelen
    1,5 dl melk
    nootmuskaat
    500 gr. andijvie
    350 gr. jong belegen kaas

    -------------------------------------
    Maak de andijvie schoon, snij hem in hele dunne reepjes. Was de reepjes goed en laat ze uitlekken. Snij de kaas in blokjes. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de melk warm. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de kokende melk en de boter toe en roer het luchtig. Schep de andijvie door de puree en maak de stampot op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat de stampot goed warm worden en schep op het laatst de kaasblokjes erdoor.

    28-09-2013 om 19:40 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met kaassaus

    1,5 kg andijvie
    25 gr. boter
    25 gr. bloem
    1 dl melk
    1 dl kookvocht
    100 gr. geraspte kaas
    snufje nootmuskaat

    ----------------------------------------------
    De andijvie schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Was de reepjes nog eens goed en zet de andijvie op in een pan met het aanhangende water. Laat de andijvie slinken, bestrooi het dan met een beetje zout en laat het nog 2 minuten koken. Laat dan de andijvie goed uitlekken (vang kookvocht op). Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en dan scheutje voor scheutje de melk en het kookvocht. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan de kaas, wat zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Laat de andijvie in de saus warm worden. Lekker met gekookte eieren en gebakken aardappelen.


     

    28-09-2013 om 18:49 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!