1 kg aardappelen 0,5 dl melk 750 gr. andijvie nootmuskaat 1 ui boter 500 gr. gehakt 1 dl bouillon 100 gr. geraspte kaas
-----------------------------------------
Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetjes water en zout
gaar. Maak de andijvie schoon, snijd ze in reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
Doe de andijvie met het aanhangende water en een beetje zout in een pan en laat
deze wat slinken. Maak de ui schoon en snipper hem. Verhit wat boter in een pan
en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de ui toe en bak deze even mee. Voeg dan
de bouillon erbij. Vet een ovenschaal in. Stamp de aardappelen fijn en roer er
wat peper, nootmuskaat en de melk erdoor. Schep de helft van de puree in de
ovenschaal, schep hierop het gehaktmengsel, op het gehaktmengsel de andijvie en
als laatste de rest van de aardappelpuree. Bestrooi het met geraspte kaas en leg
hier en daar een klontje boter. Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde
oven van 200 graden.