Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    29-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlof ovenschotel met peer en brie

    500 gr. witlof
    750 gr. aardappelen
    2 peren
    150 gr. brie

    -------------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes 5 minuten. Maak de witlof schoon, snijd ze in reepjes en was deze. Kook de witlof in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Laat ze dan goed uitlekken. Schil de peren, snijd ze in stukjes en besprenkel ze met citroensap. Meng de stukjes peer door de witlof. Snijd de brie in plakjes. Vet een ovenschaal in en leg de aardappelplakjes hierin. Strooi er wat peper, zout en paprikapoeder over en schep de witlof erop. Dek af met plakjes brie. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

    29-09-2013 om 10:59 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Witlof
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofschotel met rookworst

    1 kg aardappelen
    2,5 dl melk
    nootmuskaat
    500 gr. witlof
    1 rookworst
    40 gr. boter
    40 gr. bloem
    200 gr. geraspte kaas

    ------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de witlof schoon, snijd ze in kleine reepjes was deze en kook ze in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Laat de witlof goed uitlekken. Wel de rookworst in warm water en snijd deze in plakjes. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet er dan beetje voor beetje 1,5 deciliter melk door. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en roer er dan 150 gram van de geraspte kaas erdoor. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de rest van de melk, snufje nootmuskaat en wat peper door. Vet een ovenschaal in en schep hierin de witlof. Leg er de plakjes rookworst op en schenk hierover de kaassaus. Dek af met de aardappelpuree en bestrooi deze met de rest van de kaas. Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    29-09-2013 om 10:54 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Witlof
    >> Reageer (0)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlof met kipfilet

    1 kg witlof
    450 gr. kipfilet
    1 bekertje creme fraiche
    1 bouillonblokje
    bloem
    citroensap

    -------------------------------------------
    Snij de kipfilet in blokjes.Bestrooi ze met wat peper en zout en wentel deze door wat bloem. Maak de witlof schoon en snijd hem in reepjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de kipfilet mooi bruin en bijna gaar. Doe dan de witlof en het bouillonblokje erbij en laat dit 15 minuten zachtjes stoven Meng een paar druppels citroensap door de creme fraiche en laat dit alles goed warm worden. Lekker met gekookte aardappelen.




    28-09-2013 om 21:49 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Witlof
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofschotel

    400 gr. witlof
    1 kg aardappelen
    1 dl melk
    nootmuskaat
    200 gr. ham
    paneermeel
    150 gr. geraspte kaas

    ------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de witlof schoon, snij ze in stukjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout 5-7 minuten. Laat de witlof goed uitlekken. Snij de ham in blokjes. Vet een ovenschaal in. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk door, zodat er een luchtige aardappelpuree ontstaat. Maak de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer er de witlof en de hamblokjes toe. Schep dit mengsel in de ovenschaal. Strooi er wat paneermeel en de geraspte kaas over en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    28-09-2013 om 20:34 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Witlof
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofsla
    500 gr. witlof
    1 zure appel
    citroensap
    1 hardgekookt ei
    1 tl mosterd
    2 el olie
    2 el azijn
    --------------------------------------------

    Maak de stronkjes witlof schoon, was ze heel erg goed en laat ze uitlekken. Schil de appel en snipper hem fijn. Besprenkel de appel meteen met citroensap, want anders wordt hij bruin. Prak het ei fijn en meng het met mosterd, zout, peper, olie en azijn. Snijd de witlof in hele dunne reepjes en meng er de appel en dressing door. Dek de sla af en zet het een poosje in de koelkast, zodat alle smaakjes er goed kunnen intrekken.

    Lekker met een stukje vlees dat in de aanbieding is en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 18:46 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Witlof
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!