500 gr. witlof 1 zure appel citroensap 1 hardgekookt ei 1 tl mosterd 2 el olie 2 el azijn --------------------------------------------
Maak de stronkjes witlof schoon, was ze heel erg goed en laat ze uitlekken. Schil de appel en snipper hem fijn. Besprenkel de appel meteen met citroensap, want anders wordt hij bruin. Prak het ei fijn en meng het met mosterd, zout, peper, olie en azijn. Snijd de witlof in hele dunne reepjes en meng er de appel en dressing door. Dek de sla af en zet het een poosje in de koelkast, zodat alle smaakjes er goed kunnen intrekken.
Lekker met een stukje vlees dat in de aanbieding is en gekookte aardappelen.
1 blik boterhamworst 3 uien pakje aardappelpuree voor ovenschotel paneermeel
--------------------------------------- Worst in blokjes snijden, ui in stukjes snijden en oven voorverwarmen op 175C. In een beetje margarine de ui en boterhamworst bakken, goed wat peper er over. In een zeef uit laten lekken. Puree maken en de helft in een ingevette ovenschaal doen. Worstmengsel erop en de andere helft van de puree erop bestrooien met paneermeel en vlokjes boter erop (je kunt ook creme fraiche gebruiken door de puree, dan geen paneermeel en boter erop.
1 1/4 kg gare aardappelen 1 ui 200 gr. gehakt 1 ei 2 dl yoghurt paprikapoeder
-----------------------------------------
Snijd de gare aardappelen in plakken en leg de helft in een vuurvaste schaal.
Fruit 1 kleingesneden ui in 45 gr. margarine. Voeg 200 gr. gehakt met peper en
zout toe en bak dit gaar en rul. Schep het gehaktmengsel op de aardappelen en
dek dit af met de rest van de aardappelen. Klop 1 ei los met 2 dl yoghurt,
peper, zout en paprikapoeder. Giet dit over de aardappelen. Zet de schotel 30
minuten in een hete oven 200C.