1 kg aardappelen 2,5 dl melk nootmuskaat 500 gr. witlof 1 rookworst 40 gr. boter 40 gr. bloem 200 gr. geraspte kaas
------------------------------------------
Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout
gaar. Maak de witlof schoon, snijd ze in kleine reepjes was deze en kook ze in
een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Laat de witlof goed uitlekken.
Wel de rookworst in warm water en snijd deze in plakjes. Verhit de boter in een
pan en roer er de bloem door. Giet er dan beetje voor beetje 1,5 deciliter melk
door. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en roer er dan 150 gram van
de geraspte kaas erdoor. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de
rest van de melk, snufje nootmuskaat en wat peper door. Vet een ovenschaal in en
schep hierin de witlof. Leg er de plakjes rookworst op en schenk hierover de
kaassaus. Dek af met de aardappelpuree en bestrooi deze met de rest van de kaas.
Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.