Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode kool ovenschotel

    750 gr. aardappelen
    1 pot rode kool
    1 blikje champignonsoep
    500 gr. gehakt
    paneermeel

    ---------------------------------------
    Kook de aardappelen gaar en snijd ze in blokjes. Verwarm de oven voor 200 graden Celsius. Bak het gehakt rul met wat zout en peper. Vet een ovenschaal in met wat boter, leg laag voor laag de aardappelen, het gehakt en daarna de rodekool. Het blikje soep wordt er nu overheen geschonken, en als laatste weer een laagje aardappelen. Strooi er paneermeel over en doe er een paar klontje op. Zet de schaal circa 20 minuten in de oven.

    28-09-2013 om 20:32 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Rode kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preischotel

    750 gr. prei
    1 ui
    2 dl bouillon
    nootmuskaat
    750 gr. aardappelen
    1 rookworst

    -----------------------------------------

    Schil de aardappelen , was ze en snij ze in plakjes. Maak de prei schoon, snij hem in vingerlange stukken en was deze heel goed. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Verhit de boter in een grote pan en bak hierin even de uien. Voeg dan de prei toe en bak deze even mee. Voeg dan de bouillon, zout, peper, nootmuskaat en de aardappelen toe en laat dit aan de kook komen. Leg een deksel op de pan en laat dit alles 20 minuten zachtjes gaar koken. Wel in warm water de rookworst en snij deze in plakjes. Schep de preischotel in een schaal en leg er de plakjes rookworst bovenop.

    28-09-2013 om 20:31 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Prei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot rauwe raapstelen

    1 kg aardappelen
    2 dl melk
    500 gr. raapsteeltjes

    ------------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de raapsteeltjes schoon, was ze en snijd ze klein. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Klop de melk erdoor. Voeg dan zout, peper en de raapsteeltjes toe. Laat de stampot goed warm worden. Lekker met saucijsjes.

    28-09-2013 om 20:28 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Raapsteeltjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde aardappelen
    1 kg aardappelen
    150 gr. geraspte kaas
    2 eieren
    2 dl melk

    --------------------------------------------
    Schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Vet een ovenschaal in en leg hierin de aardappelen en de kaas laag om laag, zorg dat de bovenste laag kaas is. Bewaar een klein beetje kaas. Klop de eieren los met de melk, peper en zout en giet dit over de kaas. Strooi er de achter gehouden kaas over.Leg hier en daar een klontje boter. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden. Lekker met sla.

    28-09-2013 om 19:43 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelomelet
    1 kg aardappelen
    50 gr. bacon
    6 eieren
    6 el melk
    ----------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in hele dunne plakjes. Snij de bacon in kleine stukjes. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelen bruin en gaar. Wel steeds omscheppen. Voeg dan de stukjes bacon en een beetje zout toe. Klop de eieren los met de melk en giet dit over de aardappelen. Laat de eieren op een lage hittebron stollen.

    28-09-2013 om 19:42 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestamppot met kaas

    1 kg aardappelen
    1,5 dl melk
    nootmuskaat
    500 gr. andijvie
    350 gr. jong belegen kaas

    -------------------------------------
    Maak de andijvie schoon, snij hem in hele dunne reepjes. Was de reepjes goed en laat ze uitlekken. Snij de kaas in blokjes. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de melk warm. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de kokende melk en de boter toe en roer het luchtig. Schep de andijvie door de puree en maak de stampot op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat de stampot goed warm worden en schep op het laatst de kaasblokjes erdoor.

    28-09-2013 om 19:40 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uienstamppot met spek

    500 gr. speklappen
    mosterd
    bloem
    1,5 kg aardappelen
    2 kg uien
    azijn

    -----------------------------------------
    Bestrooi de speklappen met wat peper en zout en besmeer de speklappen met wat mosterd. Wentel het vlees dan door de bloem. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Schil de aardappelen en was ze. Verhit de boter in een pan en bak hierin de speklappen in ongeveer 30 tot 40 minuten bruin en gaar. Doe de aardappelen in een pan met een beetje water en zout en leg de uiringen hier bovenop. Kook dit een half uur en stamp het fijn. Roer de jus van de speklappen erdoor en naar smaak nog wat peper en zout en een scheutje azijn. Leg de speklappen boven op de stamppot.


    28-09-2013 om 19:38 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Uien
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hete bliksem

    1,5 kg aardappelen
    500 gr. zure appels
    250 gr. zoete appels
    125 gr. spekblokjes
    2 uien

    -------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout. Schil de appels, snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Als de aardappelen 20 minuten hebben gekookt leg dan de appels erboven op en laat het dan nog 10 minuten koken. Bak het spek uit. Maak de uien schoon, snijd ze in ringen en voeg ze bij het spek. Laat de uien goudgeel bakken. Giet de aardappelen en appelen af, vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en appelen door elkaar. Giet er een scheutje van het kookvocht bij. Leg het spek met de ui ringen boven op de stamppot.

    28-09-2013 om 19:36 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Appels
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse stamppot

    1,5 kg aardappelen
    2 uien
    1 kg spruitjes
    melk
    nootmuskaat

    --------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de spruitjes schoon, was ze en kook ook deze gaar. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Verhit wat boter in een pan en fruit hierin de ui. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er een beetje melk, een klontje boter, snufje nootmuskaat en een beetje zout en peper door, zodat er een luchtige puree ontstaat. Giet de spruitjes af en schep deze samen met de gefruite ui door de aardappelpuree. Lekker met saucijsjes.

    28-09-2013 om 19:34 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spruitjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stro-aardappeltjes

    750 gr. aardappelen
    zout
    frituurvet

    --------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en schaaf ze in dunne plakjes (kaasschaaf). Snijd de aardappelen in hele dunne reepjes. Doe de reepjes aardappelen in een schaal met water en veel zout. Laat dit drie kwartier staan , laat ze dan uitlekken en droog ze dan goed af. Verhit de frituurolie en bak hierin de stro-aardappeltjes bruin.

    28-09-2013 om 19:32 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfiletrolletjes

    4 kipfilets
    8 plakjes ontbijtspek
    1 ui
    salie
    tijm
    gehakte peterselie
    50 gr. boter
    2,5 dl bouillon
    maizena

    --------------------------------------
    Maak de ui schoon en snipper hem heel fijn. Sla de kipfilets plat en bestrooi ze met peper. Leg op elke kipfilet twee plakjes ontbijtspek en leg er wat uisnippers op. Strooi er wat salie, tijm, peterselie en ook nog wat peper over. Rol de kipfilets op en maak ze vast met een touwtje of een prikker. Verhit de boter in een pan en bak hierin de filetrolletjes aan alle kanten mooi bruin. Giet dan de bouillon erbij en laat de rolletjes zachtjes 20 minuten sudderen. Bind het vocht met wat maizena. Lekker met worteltjes en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 19:31 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:04. Kip
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazie met champignons

    750 gr. spinazie
    25 gr. boter
    25 gr. bloem
    2,5 dl melk
    2 el geraspte kaas
    1 ei
    400 gr. champignons
    1 el boter
    1 ui

    -----------------------------------------
    Zoek de spinazie uit, was ze zeer goed en laat ze goed uit lekken. Verhit de boter in een pan, roer de bloem erdoor en dan scheutje voor scheutje de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan wat zout, peper en de geraspte kaas toe. Laat de saus ongeveer 7 minuten zachtjes koken. Maak de saus af met een losgeklopt ei. Maak de champignons schoon, was ze en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de ui en de champignons goudbruin. Laat de spinazie met het aanhangende water en wat zout slinken. Snij de spinazie bladeren iets kleiner en laat het goed uitlekken. Vermeng de spinazie met de saus en champignon en laat het goed warm worden. Lekke met een gekookt ei en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 19:14 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spinazie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snijbonen met kaas

    750 gr. snijbonen
    1 tl citroensap
    6 el geraspte kaas

    -------------------------------------
    Haal de snijbonen af, was ze en snijd ze klein. Kook de snijbonen in een pan met een beetje water, zout en citroen sap in 7-10 minuten gaar Giet de snijbonen af, schud er een klontje boter en de geraspte kaas door. Lekker met een varkenslapje en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 19:12 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Snijbonen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raapsteeltjes a la creme

    1 kg raapsteeltjes
    25 gr. boter
    25 gr. bloem
    2,5 dl melk

    -----------------------------------------
    Was de raapsteeltjes goed, snij de worteltjes eraf en snij de raapsteeltjes in stukken. Laat de raapsteeltjes goed uitlekken. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en laat hierin de raapsteeltjes met wat zout 10 minuten zachtjes smoren. Wel af en toe omscheppen. Verhit 25 gram boter in een pan, roer de bloem erdoor en dan scheutje voor scheutje de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en laat het sausje 7 minuten zachtjes doorkoken. Maak het sausje op smaak af met nootmuskaat, peper en zout. Laat de raapsteeltjes goed uitlekken en meng hier het sausje door. Laat de groenten goed warm worden. Lekker met een saucijsje en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 19:10 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Raapsteeltjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommer in kerriesaus

    750 gr. komkommer
    20 gr. boter
    1 ui
    2 tl kerrie
    20 gr. bloem
    2,5 dl melk

    --------------------------------------------

    Was de komkommer, snij deze in de lengte doormidden en snij dan die helften in blokjes. Verhit 1 eetlepel boter in een pan voeg de komkommer met wat zoet en peper toe en laat dit 10 minuten zachtjes smoren. Haal de komkommerstukjes met een schuimspaan uit de pan en laat deze goed uitlekken. Pel de ui en snipper dez fijn. Verhit 20 gram boter in een pan en fruit hierin eventjes de ui met de kerrie. Roer er dan de bloem door en beetje voor beetje de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Laat de komkommerstukjes warm worden in de saus. Lekker met een balletje gehakt en gekookte aardappelen

    28-09-2013 om 19:07 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Komkommer
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse venkel

    750 gr. venkelknollen
    2 el boter
    250 gr. tomaten
    paprikapoeder

    ----------------------------------------------
    Maak de venkelknollen schoon en snij deze in stukjes. Hak wat van het venkelgroen fijn en bewaar dit voor de garnering. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin zachtjes de venkelstukjes 5 minuten. Voeg dan de tomaten toe, bestrooi het met paprikapoeder, peper en zout en voeg een scheutje water toe. Laat de groente 15 minuten zachtjes stoven. Bestrooi de groente op het laatst met het bewaarde venkelgroen. Lekker met een schnitzel en gekookte aardappelen.


    28-09-2013 om 19:06 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Venkel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde worteltjes
    600 gr. waspeen
    2 uien
    2 el boter
    1 dl bouillon
    snufje suiker

    ------------------------------------------

    Schrap de worteltjes, was ze goed en snij ze een keer door midden. Pel de uien en snij ze fijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien glazig. Laat dan de worteltjes even meebakken. Voeg de bouillon, zout, peper en suiker toe. Beng alles aan de kook en laat de woteltjes in ongeveer 15 minuten gaar worden. Lekker met een slavink en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 19:04 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:02. Wortels
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde komkommer

    1 kg komkommer
    2 uien
    2 el boter
    sap van 1/2 citroen
    4 el zure room
    2 el gehakte bieslook

    -------------------------------------------

    Maak de komkommers schoon, als ze er mooi uitzien hoeven ze niet geschild te worden, allleen goed wassen is dan voldoende. Snij de komkommers in blokjes. Pel de uien en snipper ze. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien goudgeel. Voeg dan de komkommers toe en laat deze even meebakken. Voeg dan wat zout, peper en citroensap toe en laat de groenten op een lage hittebron zachtjes 10 minuten stoven. Wel af en toe omscheppen. Roer op het laatst de zure room door de komkommer en laat het goed warm worden. Bestrooi de komkommer met gehakte bieslook. Lekker met karbonade en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 19:03 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Komkommer
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde Chinese kool

    1 kg Chinese kool
    2 el boter
    50 gr. geraspte kaas

    ----------------------------------------------
    Maak de Chinese kool schoon, snijd ze in reepjes en was de reepjes goed. Laat de kool goed uitlekken. Verhit de boter in een grote pan, doe hier de kool in en schep hem een keer om. Strooi er wat zout en peper over en laat de kool in 10 minuten zachtjes gaar stoven. Roer vlak voor het opdienen de geraspte kaas erdoor. Lekker met een slavink en gekookte aardappelen.


    28-09-2013 om 18:59 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Chinese kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aubergineplakken

    2 grote aubergines
    bloem
    100 gr. boter

    ------------------------------------------

    Snij het stronkje van de aubergines af, was ze en snij ze in plakken van een halve centimeter dik. Strooi een beetje zout over de plakken en wentel ze door bloem. Verhit de boter in een pan en bak de aubergineplakken aan beide kanten bruin. Lekker met een bal gehakt en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 18:57 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Aubergine
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!