Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestoofde Chinese kool

    1 kg Chinese kool
    2 el boter
    50 gr. geraspte kaas

    ----------------------------------------------
    Maak de Chinese kool schoon, snijd ze in reepjes en was de reepjes goed. Laat de kool goed uitlekken. Verhit de boter in een grote pan, doe hier de kool in en schep hem een keer om. Strooi er wat zout en peper over en laat de kool in 10 minuten zachtjes gaar stoven. Roer vlak voor het opdienen de geraspte kaas erdoor. Lekker met een slavink en gekookte aardappelen.


    28-09-2013 om 18:59 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Chinese kool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aubergineplakken

    2 grote aubergines
    bloem
    100 gr. boter

    ------------------------------------------

    Snij het stronkje van de aubergines af, was ze en snij ze in plakken van een halve centimeter dik. Strooi een beetje zout over de plakken en wentel ze door bloem. Verhit de boter in een pan en bak de aubergineplakken aan beide kanten bruin. Lekker met een bal gehakt en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 18:57 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Aubergine
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignons a la creme

    700 gr. kleine champignons
    1 ui
    25 gr. boter
    20 gr. bloem
    1,5 dl bouillon
    paar druppels citroensap
    scheutje melk of room

    ---------------------------------------------
    Maak de champignons schoon, was ze en laat ze uitlekken. Pel de ui en snipper hem fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui. Roer de bloem erdoor en beetje voor beetje de bouillon. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Doe de champignons in het sausje, breng het aan de kook en laat het zachtjes 15 minuten koken. Wel regelmatig roeren. Maak de champignon a la creme af met wat zout, peper, citroensap en een scheutje melk of room. Lekker met een gehaktballetje en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 18:55 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Champignons
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli met kaassaus

    750 gr. broccoli
    30 gr. bloem
    2 dl kookvocht, aangevuld met bouillon
    50 gr. geraspte kaas

    ---------------------------------------------

    Maak de broccoli schoon, was ze en kook de broccoli in een pan met een beetje water en zout in 10-15 minuten gaar. Giet de broccoli af en vang het kookvocht op. Verhit in een pan de boter, roer er de bloem door en beetje voor beetje het vocht. Blijf roeren tot dat er een gebonden saus ontstaat. Roer de kaas erdoor en breng de saus op smaak met peper. Laat de broccoli in het sausje warm worden. Lekker met een gekookt ei en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 18:53 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Broccoli
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met paprika

    1 bloemkool
    sap van 1/2 citroen
    1 rode en 1 groene paprika
    25 gr. gesmolten boter

    -----------------------------------------------

    De bloemkool schoonmaken (heel laten), wassen en opzetten in een pan met en klein beetje water, zout en citroensap (hierdoor blijft de bloemkool mooi wit). Kook de bloemkool in 15-20 minuten gaar. Maak onder tussen de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Kook de parikareepjes 2-3 minuten in een pan met wat water en zout. Haal de bloemkool met een schuimspaan uit het water en leg hem op een schaal. Haal ook de paprikareepjes met een schuimspaan uit het water, verdeel ze naast de bloemkool en giet de gesmolten boter erover. Lekker met een tartaartje en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 18:51 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvie met kaassaus

    1,5 kg andijvie
    25 gr. boter
    25 gr. bloem
    1 dl melk
    1 dl kookvocht
    100 gr. geraspte kaas
    snufje nootmuskaat

    ----------------------------------------------
    De andijvie schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Was de reepjes nog eens goed en zet de andijvie op in een pan met het aanhangende water. Laat de andijvie slinken, bestrooi het dan met een beetje zout en laat het nog 2 minuten koken. Laat dan de andijvie goed uitlekken (vang kookvocht op). Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en dan scheutje voor scheutje de melk en het kookvocht. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan de kaas, wat zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Laat de andijvie in de saus warm worden. Lekker met gekookte eieren en gebakken aardappelen.


     

    28-09-2013 om 18:49 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofsla
    500 gr. witlof
    1 zure appel
    citroensap
    1 hardgekookt ei
    1 tl mosterd
    2 el olie
    2 el azijn
    --------------------------------------------

    Maak de stronkjes witlof schoon, was ze heel erg goed en laat ze uitlekken. Schil de appel en snipper hem fijn. Besprenkel de appel meteen met citroensap, want anders wordt hij bruin. Prak het ei fijn en meng het met mosterd, zout, peper, olie en azijn. Snijd de witlof in hele dunne reepjes en meng er de appel en dressing door. Dek de sla af en zet het een poosje in de koelkast, zodat alle smaakjes er goed kunnen intrekken.

    Lekker met een stukje vlees dat in de aanbieding is en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 18:46 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Witlof
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpuree met boterhamworst
    1 blik boterhamworst
    3 uien
    pakje aardappelpuree voor ovenschotel
    paneermeel

    ---------------------------------------
    Worst in blokjes snijden, ui in stukjes snijden en oven voorverwarmen op 175C. In een beetje margarine de ui en boterhamworst bakken, goed wat peper er over. In een zeef uit laten lekken. Puree maken en de helft in een ingevette ovenschaal doen. Worstmengsel erop en de andere helft van de puree erop bestrooien met paneermeel en vlokjes boter erop (je kunt ook creme fraiche gebruiken door de puree, dan geen paneermeel en boter erop.

    28-09-2013 om 18:40 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelschotel
    1 1/4 kg gare aardappelen
    1 ui
    200 gr. gehakt
    1 ei
    2 dl yoghurt
    paprikapoeder

    -----------------------------------------

    Snijd de gare aardappelen in plakken en leg de helft in een vuurvaste schaal. Fruit 1 kleingesneden ui in 45 gr. margarine. Voeg 200 gr. gehakt met peper en zout toe en bak dit gaar en rul. Schep het gehaktmengsel op de aardappelen en dek dit af met de rest van de aardappelen. Klop 1 ei los met 2 dl yoghurt, peper, zout en paprikapoeder. Giet dit over de aardappelen. Zet de schotel 30 minuten in een hete oven 200C.



     


     

     

     

    28-09-2013 om 18:33 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op deze club



    Lekker, eenvoudig en goedkoop. Dát zijn de recepten die hier op staan.

    bild

    Kijk hier voor de bloemkool-reclame

    Ik ga nu veel bloemkool-recepten plaatsen.

    Deze club is ook te volgen op facebook: https://www.facebook.com/#!/LowbudgetRecepten

    28-09-2013 om 00:00 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!