Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    29-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehakt-spinazieschotel

    1 kg aardappelen
    nootmuskaat
    1 dl melk
    450 gr. rundergehakt
    3 eieren
    50 gr. geraspte kaas
    paneermeel

    ------------------------------------------

    Leg de spinazie in een ovenschaal en laat deze ontdooien. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Breng in een steelpan water aan de kook en kook hierin 10 minuten de eieren. Laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het gehakt rul. Schep het gehakt door de ontdooide spinazie, leg dan de plakjes ei erop en strooi dan de geraspte kaas erover. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door. Schep de aardappelpuree als bovenste laag in de ovenschaal, strooi er paneermeel over en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    29-09-2013 om 10:57 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spinazie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofschotel met rookworst

    1 kg aardappelen
    2,5 dl melk
    nootmuskaat
    500 gr. witlof
    1 rookworst
    40 gr. boter
    40 gr. bloem
    200 gr. geraspte kaas

    ------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de witlof schoon, snijd ze in kleine reepjes was deze en kook ze in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Laat de witlof goed uitlekken. Wel de rookworst in warm water en snijd deze in plakjes. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet er dan beetje voor beetje 1,5 deciliter melk door. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en roer er dan 150 gram van de geraspte kaas erdoor. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de rest van de melk, snufje nootmuskaat en wat peper door. Vet een ovenschaal in en schep hierin de witlof. Leg er de plakjes rookworst op en schenk hierover de kaassaus. Dek af met de aardappelpuree en bestrooi deze met de rest van de kaas. Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    29-09-2013 om 10:54 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Witlof
    >> Reageer (0)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karbonades met mosterdsaus
    4 ribkarbonades
    1 el bloem
    1 dl water
    1 dl slagroom
    1 el mosterd
    ---------------------------------------------
    Strooi wat zout en peper over de karbonades. Verhit in een pan de boter en bak hierin de karbonades 10 minuten. Haal ze uit de pan en roer de bloem door het bakvet. Schenk beetje voor beetje de slagroom en het water erbij. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer dan de mosterd, wat peper en zout door de saus. Leg de karbonades in de mosterdsaus en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen. Lekker met gekookte aardappelen en spruitjes.

    28-09-2013 om 22:43 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:03. Karbonades
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot raapsteeltjes

    350 gr. raapstelen
    1,5 kg aardappelen
    200 gr. spekblokjes
    2 uien
    2 appels
    citroensap
    1 dl melk
    ---------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Was de raapstelen, snijd ze in kleine stukjes, was ze en laat ze uitlekken. Maak de uien schoon en snipper ze. Schil de appels, boor de klokhuizen er uit, snijd ze in plakken en besprenkel ze met citroensap. Laat in een pan de spekblokjes uitbakken, voeg de uien toe en laat deze even mee bakken. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en wat peper door. Schep dan de raapsteeltjes en het spek-uimengsel door de aardappelpuree. Laat de stamppot goed warm worden. Verhit in een pan wat boter en bak hierin de appelplakken aan beide kanten mooi bruin. Leg de gebakken appelen op de stamppot.

    28-09-2013 om 22:40 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Raapsteeltjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinaziestamppotje

    1 kg aardappelen
    melk
    1 kg verse spinazie
    250 gr. spekblokjes
    1 ui
    1 rode paprika
    ----------------------------------------
    Schil de aardappels, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Was de spinazie, snijd hem grof en laat hem uitlekken. Maak de ui schoon en snipper hem. Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes. Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg de ui en paprika toe en bak deze even mee. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk en wat peper toe. Meng de spinazie en het spek-ui mengsel door de aardappelpuree. Laat de stamppot goed warm worden.

    28-09-2013 om 22:38 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spinazie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpoffertjes

    500 gr. aardappelen
    10 gr. bloem
    2 teentjes knoflook
    5 el olie
    2 uien
    2 eieren
    -------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en rasp ze boven een kom. Pel de uien en knoflookteentjes en hak ze fijn. Roer de uien, knoflook, bloem, eieren, beetje zout en peper door de aardappelen en roer dit tot een deeg. Verhit de olie in de poffertjespan en schep met een lepel wat deeg erin. Druk dit een beetje plat en bak de poffertjes aan beide kanten mooi bruin. Lekker met een hamburger en sla.


    28-09-2013 om 21:52 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:01. Aardappelen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-tomatenschotel

    1 kg aardappelen
    750 gr. tomaten
    olie
    snufje oregano

    ---------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes 5 minuten. Laat ze uitlekken. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Vet een ovenschaal in en leg hierin om en om dakpansgewijs de plakjes aardappel en tomaat. Strooi er oregano, zout en wat peper over. Druppel er wat olie over en zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Lekker met gestoofde vis.

    28-09-2013 om 21:50 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Tomaten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlof met kipfilet

    1 kg witlof
    450 gr. kipfilet
    1 bekertje creme fraiche
    1 bouillonblokje
    bloem
    citroensap

    -------------------------------------------
    Snij de kipfilet in blokjes.Bestrooi ze met wat peper en zout en wentel deze door wat bloem. Maak de witlof schoon en snijd hem in reepjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de kipfilet mooi bruin en bijna gaar. Doe dan de witlof en het bouillonblokje erbij en laat dit 15 minuten zachtjes stoven Meng een paar druppels citroensap door de creme fraiche en laat dit alles goed warm worden. Lekker met gekookte aardappelen.




    28-09-2013 om 21:49 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Witlof
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijvieschotel

    1 kg aardappelen
    0,5 dl melk
    750 gr. andijvie
    nootmuskaat
    1 ui
    boter
    500 gr. gehakt
    1 dl bouillon
    100 gr. geraspte kaas

    -----------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetjes water en zout gaar. Maak de andijvie schoon, snijd ze in reepjes, was ze en laat ze uitlekken. Doe de andijvie met het aanhangende water en een beetje zout in een pan en laat deze wat slinken. Maak de ui schoon en snipper hem. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de ui toe en bak deze even mee. Voeg dan de bouillon erbij. Vet een ovenschaal in. Stamp de aardappelen fijn en roer er wat peper, nootmuskaat en de melk erdoor. Schep de helft van de puree in de ovenschaal, schep hierop het gehaktmengsel, op het gehaktmengsel de andijvie en als laatste de rest van de aardappelpuree. Bestrooi het met geraspte kaas en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schotel 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    28-09-2013 om 21:47 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot prei

    1 kg aardappelen
    500 gr. prei
    250 gr. spekblokjes
    beetje melk
    2 eieren

    ----------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de prei schoon, was ze en doe, ze als de aardappelen bijna gaar zijn, bij de aardappelen in de pan. Bak in een pan de spekblokjes uit. Giet de aardappelen met de prei af en stamp het door elkaar. Roer er de eieren, beetje melk, een klontje boter en de spekblokjes door de stamppot. Laat de stamppot goed warm worden en maak het op smaak af met peper en zout.

    28-09-2013 om 21:25 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Prei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutspot

    1 kg wortelen
    1 kg aardappelen
    250 gr. uien

    ---------------------------------------

    Schrap de wortelen en snijd ze in kleine stukken. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken. Pel de uien en snijd ook deze klein. Wortelen, uien, zout in pan met wat water en zout aan de kook brengen. Laat ze 30 minuten zachtjes koken. Kook in een andere pan de aardappelen met een beetje water en zout gaar. Alles afgieten en in 1 pan doen, voeg de boter toe en stamp alles fijn en door elkaar. Laat de stamppot goed warm worden en maak het op smaak af met peper en zout.

    28-09-2013 om 21:24 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Wortels
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paksoi ovenschotel

    750 gr. aardappelen
    400 gr. rundergehakt
    1 ui
    1 knoflookteentje
    500 gr. paksoi
    2 tl kerriepoeder
    100 gr. geraspte kaas

    ----------------------------------------------
    Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout 5 minuten. Laat ze uitlekken. Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze. Maak de paksoi schoon en snijd ze in reepjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan de ui, knoflook, zout, peper en kerriepoeder toe en bak dit een paar minuten. Voeg dan de paksoi toe en bak dit enkele minuten mee. Vet een ovenschaal in en schep hierin het gehakt-paksoi mengsel en verdeel de aardappelschijfjes hierover. Bestrooi de schotel met geraspte kaas en zet deze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

    28-09-2013 om 21:22 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Paksoi
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preischotel

    750 gr. aardappelen
    500 gr. prei
    4 eieren
    1 blikje ananasstukjes
    kerriepoeder
    200 gr. geraspte kaas
    -----------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook in een pan met een beetje water en zout de aardappelplakjes 5 minuten en laat ze uitlekken. Breng in een steelpan water aan de kook. Laat hierin de eieren 8 minuten koken, laat ze schrikken onder de koude kraan, pel ze en snijd ze in plakjes. Laat de ananasstukjes uitlekken. Maak de prei schoon en snij deze in ringen. Vet een ovenschaal in en leg hierin de plakjes aardappelen. Leg op de aardappelen de plakjes ei, daarop de ananasstukjes, dan de helft van de geraspte kaas en dan de prei. Strooi er wat curry over en de rest van de geraspte kaas. Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    28-09-2013 om 21:20 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Prei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spinazieschotel

    1 kg aardappelen
    1 dl melk
    nootmuskaat
    750 gr. spinazie
    4 eieren
    150 gr. ham
    100 gr. geraspte kaas

    ----------------------------------------
    Schenk water in een steelpan, breng dit aan de kook en kook hierin 5 minuten de eieren. Laat de eieren onder koud stomend water afkoelen en pel ze. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een beetje water met zout gaar. Zoek de spinazie uit, was ze en laat ze in een pan met een beetje zout en het aanhangende water slinken. Laat de spinazie goed uitlekken en strooi er wat nootmuskaat over. Vet een ovenschaal in en schep hierin de spinazie. Leg hierop de eieren. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door. Schep de aardappelpuree boven op de eieren in de ovenschaal. Snij de ham in blokjes en leg verdeel deze over de aardappelpuree. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.


    28-09-2013 om 21:19 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spinazie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stamppot ijsbergsla

    1 kg aardappelen
    1 dl melk
    nootmuskaat
    1 krop ijsbergsla
    2 uien
    1 rode paprika
    2 el mosterd
    -----------------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de sla schoon, snijd ze in hele fijne reepjes, was deze en laat ze uitlekken. Maak de uien schoon en snipper ze. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes. Bak de spekblokjes uit, voeg de uien en paprika toe en bak deze even mee. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, peper, nootmuskaat en de mosterd. Schep de sla en het spek-ui mengsel door de aardappelpuree.


    28-09-2013 om 21:17 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Sla
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spruitjesstamppot

    1,5 kg aardappelen
    1 kg spruitjes
    nootmuskaat
    1 blikje ananas
    1/2 dl ananassap
    1/2 dl melk

    ----------------------------------------------
    Schil de aardappelen en was ze. Maak de spruitjes schoon. Kook de aardappelen in een pan met een beetje water en zout gaar. Als de aardappelen koken leg er dan de spruitjes bovenop en kook deze samen met de aardappelen gaar. Giet de aardappelen met de spruitjes af en stamp ze fijn. Roer er de melk en het ananassap door en breng het op smaak met peper en zout. Laat de stampot goed warm worden.


    28-09-2013 om 20:41 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Spruitjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andijviestamp met ham en kaas

    1 kg aardappelen
    500 gr. andijvie
    200 gr. ham
    100 gr. geraspte kaas
    1 ui
    1 tl sambal
    nootmuskaat
    1 dl melk

    ----------------------------------------
    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de andijvie schoon en snij deze in kleine reepjes. Was de reepjes goed en laat ze uitlekken. Snij de ham in blokjes. Maak de ui schoon en snipper hem. Verhit wat boter in een pan en fruit hierin even de ui. Voeg dan de ham toe en bak deze even mee. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de sambal bij de melk en roer dit door de aardappelen. Voeg een klontje boter, nootmuskaat,geraspte kaas, beetje peper en zout toe. Schep dan de andijvie en het ui- hammengsel erdoor. Laat de stamppot goed warm worden.


    28-09-2013 om 20:39 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Andijvie
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen en prei uit de wok

    1 kg aardappelen
    1 kg prei
    300 gr. ham
    200 gr. belegen kaas
    2 el olie

    -----------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelplakjes in een pan met een beetje water en zout 5 minuten en laat ze uitlekken. Maak de prei schoon, snijd ze in ringetjes en was ze. Snij de ham en kaas in blokjes. Verhit de olie in de wok en bak hierin de aardappelplakjes mooi bruin. Doe dan de prei erbij en roerbak dit 10 minuten. Roer dan de ham en kaas erdoor en breng het op smaak met peper en zout.

    28-09-2013 om 20:36 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Prei
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofschotel

    400 gr. witlof
    1 kg aardappelen
    1 dl melk
    nootmuskaat
    200 gr. ham
    paneermeel
    150 gr. geraspte kaas

    ------------------------------------------

    Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar. Maak de witlof schoon, snij ze in stukjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout 5-7 minuten. Laat de witlof goed uitlekken. Snij de ham in blokjes. Vet een ovenschaal in. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk door, zodat er een luchtige aardappelpuree ontstaat. Maak de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat en roer er de witlof en de hamblokjes toe. Schep dit mengsel in de ovenschaal. Strooi er wat paneermeel en de geraspte kaas over en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schotel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    28-09-2013 om 20:34 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Witlof
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode kool ovenschotel

    750 gr. aardappelen
    1 pot rode kool
    1 blikje champignonsoep
    500 gr. gehakt
    paneermeel

    ---------------------------------------
    Kook de aardappelen gaar en snijd ze in blokjes. Verwarm de oven voor 200 graden Celsius. Bak het gehakt rul met wat zout en peper. Vet een ovenschaal in met wat boter, leg laag voor laag de aardappelen, het gehakt en daarna de rodekool. Het blikje soep wordt er nu overheen geschonken, en als laatste weer een laagje aardappelen. Strooi er paneermeel over en doe er een paar klontje op. Zet de schaal circa 20 minuten in de oven.

    28-09-2013 om 20:32 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Rode kool
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!