Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    29-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met kip-kerrie

    1 bloemkool
    2 uien
    400 gr. kipfilet
    2 teentjes knoflook
    2 el kerriepoeder
    1 Spaanse peper
    olie

    ------------------------------------------
    Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met een beetje en zout beetgaar. Laat hem dan goed uitlekken. Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze. Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en snijd hem dan in stukjes. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de uien, knoflook, Spaanse peper en de kerriepoeder. Voeg dan de kipfilet toe en bak deze 10 minuten mee. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en laat het nog een paar minuten zachtjes bakken. Lekker met rijst.

    29-09-2013 om 19:17 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roergebakken bloemkool met kaassaus

    1 bloemkool
    2 sjalotjes
    1 el olie
    40 gr. boter
    40 gr. bloem
    1,5 dl melk
    100 gr. geraspte kaas

    -----------------------------------------
    Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes, was deze en kook de roosjes in een pan met een beetje water en zout 10 minuten. Laat dan de bloemkoolroosjes goed uitlekken. Maak de sjalotjes schoon en snipper deze. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de bloemkool toe en bak deze 5 minuten mee. Verhit de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk beetje voor beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Laat de kaas in de saus smelten. Schep de saus door de bloemkool.

    29-09-2013 om 17:23 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met pindasaus

    1 bloemkool
    1 ui
    1 teentje knoflook
    1,5 tl sambal
    1 el olie
    8 el pindakaas
    1 tl suiker

    ------------------------------------------
    Pel de ui en het knoflookteentje en hak deze fijn. Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout gaar. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de sambal, suiker en de pindakaas toe en roer er 2 dl water door. Giet de bloemkool af, doe deze in een schaal en schenk de saus erover. Lekker met rijst en gehaktballetjes.


    29-09-2013 om 17:16 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met mornaysaus
    20 gr. boter
    20 gr. bloem
    2 dl melk
    50 gr. geraspte kaas

    ---------------------------------------
    Verhit de boter in een pan en roer hier de bloem door. Giet beetje voor beetje de melk erbij. Blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Roer de geraspte kaas erdoor en maak de saus op smaak af met zout en peper. Deze saus is lekker bij bloemkool.

    29-09-2013 om 17:14 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met kaassaus
    40 gr. boter
    40 gr. bloem
    2 dl melk
    75 gr. geraspte kaas
    --------------------------------------------

    Verhit de boter in een pan en roer hier de bloem door. Giet beetje bij beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de kaas, zout en peper erdoor en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Deze saus is lekker bij bloemkool, broccoli en witlof.

    29-09-2013 om 17:13 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool in tomatensaus

    1 bloemkool
    1 teentje knoflook
    4 tomaten
    1 dl bouillon
    1 ui
    2 el olie

    -------------------------------------------
    Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes, was deze en laat ze uitlekken. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin even de ui en knoflook. Voeg dan de tomaten en bloemkool toe en bak dit even mee. Roer de bouillon erdoor en laat het zachtjes stoven tot het beetgaar is. Maak op smaak met zout en peper. Serveer met saucijsjes en aardappelpuree.


    29-09-2013 om 17:04 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool met paprika

    1 bloemkool
    sap van 1/2 citroen
    1 rode en 1 groene paprika
    25 gr. gesmolten boter

    -----------------------------------------------

    De bloemkool schoonmaken (heel laten), wassen en opzetten in een pan met en klein beetje water, zout en citroensap (hierdoor blijft de bloemkool mooi wit). Kook de bloemkool in 15-20 minuten gaar. Maak onder tussen de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Kook de parikareepjes 2-3 minuten in een pan met wat water en zout. Haal de bloemkool met een schuimspaan uit het water en leg hem op een schaal. Haal ook de paprikareepjes met een schuimspaan uit het water, verdeel ze naast de bloemkool en giet de gesmolten boter erover. Lekker met een tartaartje en gekookte aardappelen.

    28-09-2013 om 18:51 geschreven door Voedselbankrecepten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:02. Bloemkool
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!