1 bloemkool 2 uien 400 gr. kipfilet 2 teentjes knoflook 2 el kerriepoeder 1 Spaanse peper olie
------------------------------------------ Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in
een pan met een beetje en zout beetgaar. Laat hem dan goed uitlekken. Snijd de
kipfilet in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Pel de uien en
knoflookteentjes en snipper deze. Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden
en verwijder de zaadjes en snijd hem dan in stukjes. Verhit wat olie in een pan
en fruit hierin de uien, knoflook, Spaanse peper en de kerriepoeder. Voeg dan de
kipfilet toe en bak deze 10 minuten mee. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en
laat het nog een paar minuten zachtjes bakken. Lekker met rijst.
1 bloemkool 2 sjalotjes 1 el olie 40 gr. boter 40 gr. bloem 1,5 dl melk 100 gr. geraspte kaas
----------------------------------------- Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes, was deze en kook de roosjes in
een pan met een beetje water en zout 10 minuten. Laat dan de bloemkoolroosjes
goed uitlekken. Maak de sjalotjes schoon en snipper deze. Verhit de olie in een
pan en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de bloemkool toe en bak deze 5 minuten
mee. Verhit de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk beetje voor
beetje de melk erbij en blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat.
Laat de kaas in de saus smelten. Schep de saus door
de bloemkool.
1 bloemkool 1 ui 1 teentje knoflook 1,5 tl sambal 1 el olie 8 el pindakaas 1 tl suiker
------------------------------------------ Pel de ui en het knoflookteentje en hak deze fijn. Maak de bloemkool schoon,
verdeel hem in roosjes en kook deze in een pan met een beetje water en zout
gaar. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg
dan de sambal, suiker en de pindakaas toe en roer er 2 dl water door. Giet de
bloemkool af, doe deze in een schaal en schenk de saus erover. Lekker met rijst
en gehaktballetjes.
20 gr. boter 20 gr. bloem 2 dl melk 50 gr. geraspte kaas
--------------------------------------- Verhit de boter in een pan en roer hier de bloem door. Giet beetje voor beetje
de melk erbij. Blijf roeren tot er een mooie gebonden saus ontstaat. Roer de
geraspte kaas erdoor en maak de saus op smaak af met zout en peper. Deze saus is
lekker bij bloemkool.
40 gr. boter 40 gr. bloem 2 dl melk 75 gr. geraspte kaas --------------------------------------------
Verhit de boter in een pan en roer hier de bloem door. Giet beetje bij beetje de
melk erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer de kaas, zout
en peper erdoor en blijf roeren tot de kaas gesmolten is. Deze saus is lekker
bij bloemkool, broccoli en witlof.
------------------------------------------- Maak de bloemkool schoon, verdeel ze in roosjes, was deze en laat ze uitlekken.
Pel de ui en knoflook en hak ze fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin even de ui en knoflook. Voeg dan de
tomaten en bloemkool toe en bak dit even mee. Roer de bouillon erdoor en laat
het zachtjes stoven tot het beetgaar is. Maak op smaak met zout en peper.
Serveer met saucijsjes en aardappelpuree.
1 bloemkool sap van 1/2 citroen 1 rode en 1 groene paprika 25 gr. gesmolten boter
-----------------------------------------------
De bloemkool schoonmaken (heel laten), wassen en opzetten in een pan met en
klein beetje water, zout en citroensap (hierdoor blijft de bloemkool mooi wit).
Kook de bloemkool in 15-20 minuten gaar. Maak onder tussen de paprika's schoon
en snijd ze in reepjes. Kook de parikareepjes 2-3 minuten in een pan met wat
water en zout. Haal de bloemkool met een schuimspaan uit het water en leg hem op
een schaal. Haal ook de paprikareepjes met een schuimspaan uit het water,
verdeel ze naast de bloemkool en giet de gesmolten boter erover. Lekker met een
tartaartje en gekookte aardappelen.