500 gr. broccoli 1 bekertje creme fraiche 1 el mosterd 1 el olie 250 gr. ham
----------------------------------------
Verdeel de broccoli in roosjes, was ze en laat ze uitlekken. Snijd de ham in
blokjes. Roer de mosterd door de crème fraiche. Verhit de olie in een pan en bak
hierin de broccoli eventjes. Voeg 2 eetlepels water toe en stoof de broccoli 5
minuten. Doe dan de ham en de crème fraiche erbij. Schep het goed door elkaar en
laat het warm worden. Lekker met gebakken aardappelen.
1 kg aardappelen 500 gr. broccoli 3 eieren 1 bekertje creme fraiche 75 gr. geraspte kaas
-------------------------------------------------
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelplakjes in
een pan met een beetje water en zout 5 minuten, Giet ze dan af. Maak de broccoli
schoon, verdeel deze in roosjes en kook deze in een pan met een beetje water en
zout 2 minuten. Laat ze uitlekken. Vet een ovenschaal in en leg in het midden
van de schaal de broccoliroosjes. Leg de aardappelplakjes erom heen. Klop de
eieren door de creme fraiche en roer hier de geraspte kaas door. en giet dit
mengsel over de aardappelen en broccoli. Zet de schaal 30 minuten in een
voorverwarmde oven van 200 graden.
750 gr. broccoli 30 gr. bloem 2 dl kookvocht, aangevuld met bouillon 50 gr. geraspte kaas
---------------------------------------------
Maak de broccoli schoon, was ze en kook de broccoli in een pan met een beetje
water en zout in 10-15 minuten gaar. Giet de broccoli af en vang het kookvocht
op. Verhit in een pan de boter, roer er de bloem door en beetje voor beetje het
vocht. Blijf roeren tot dat er een gebonden saus ontstaat. Roer de kaas erdoor
en breng de saus op smaak met peper. Laat de broccoli in het sausje warm worden.
Lekker met een gekookt ei en gekookte aardappelen.