Inhoud blog
  • Andijvie met ham
  • Andijvie met eieren
  • Andijvie in roomsaus
  • Andijvie in kerriesaus
  • Andijvie au gratin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VOEDSELBANK RECEPTEN

    29-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekmenu 40

    Maandag

    Gebakken witlof

    750 gr. witlof (8 kleine struikjes) zie reclame
    2 eieren zie reclame
    4 el paneermeel
    4 el geraspte kaas zie reclame
    boter
    2 el melk

    -----------------------------------------------------

    Maak de witlof schoon en was de struikjes goed. Kook de struikjes in een pan met een beetje water en zout 10 minuten. Laat de struikjes goed uitlekken. Klop de eieren los met de melk. Meng de paneermeel met de geraspte kaas. Wentel de witlofstruikjes eerst door het ei en dan door het paneermeel-kaas mengsel. Verhit ruim boter in een pan en bak hierin de struikjes witlof knapperig bruin.

    Dinsdag

    Italiaanse spruiten

    750 gr. spruiten zie reclame
    1 ui
    1 blik gepelde tomaten
    1 tl basilicum

    --------------------------------------------

    Kook 750 gr. spruiten in water met zout in 15 minuten gaar. Fruit 1 kleingesneden ui in 15 gr. margarine. Voeg 1 blik gepelde tomaten zonder het vocht, 1 tl basilicum, peper en zout toe. Smoor dit 5 minuten en schep het mengsel door de spruiten.

    Woensdag

    Broccoli a la creme

    750 gr. broccoli zie reclame
    20 gr. boter
    20 gr. bloem
    1/2 dl bouillon
    1/2 dl melk
    sap van 1/2 citroen
    1 eidooier zie reclame

    ------------------------------------------------

    Kook de broccoli gaar in 10 minuten en laat goed uitlekken. Verhit de boter, roer hier de bloem door en beetje voor beetje de bouillon en de melk. Blijf roeren tot er een gebonden saus is ontstaan. Klop de eidooier los met een klein beetje melk en klop er een beetje van de warme saus door. Haal de saus van het vuur en roer er het eimengsel door. Maak de saus af met peper, zout en het citroensap. Schep de saus door de broccoli en laat alles goed warm worden. De saus mag niet meer koken.

    Donderdag

    Zuurkool met ananas

    1 ui
    500 gr. zuurkool zie ananas
    1 klein blikje ananasstukjes

    -------------------------------------------

    Snipper de ui fijn. Laat in een pan 2 el boter smelten en bak hierin de ui glazig. Maak met een vork de zuurkool wat losser en doe dit bij de ui. Bak de zuurkool even mee en voeg dan de ananasstukjes, het sap van de ananasstukjes en 1 dl water toe. Laat het geheel aan de kook komen. Laat de zuurkool in 15 minuten zachtjes gaar stoven.

    Vrijdag

    Andijvie met kaassaus

    1,5 kg andijvie zie reclame
    25 gr. boter
    25 gr. bloem
    1 dl melk
    1 dl kookvocht
    100 gr. geraspte kaas zie reclame
    nootmuskaat

    --------------------------------------------------

    De andijvie schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Was de reepjes nog eens goed en zet de andijvie op in een pan met het aanhangende water. Laat de andijvie slinken, bestrooi het dan met een beetje zout en laat het nog 2 minuten koken. Laat dan de andijvie goed uitlekken (vang kookvocht op). Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en dan scheutje voor scheutje de melk en het kookvocht. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg dan de kaas, wat zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Laat de andijvie in de saus warm worden. Lekker met gekookte eieren en gebakken aardappelen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Categorieën
  • 00. WEEKMENU'S (1)
  • 01. Aardappelen (10)
  • 02. Andijvie (11)
  • 02. Appels (1)
  • 02. Aubergine (1)
  • 02. Bloemkool (27)
  • 02. Bonen (0)
  • 02. Broccoli (3)
  • 02. Champignons (1)
  • 02. Chinese kool (3)
  • 02. Komkommer (2)
  • 02. Paksoi (1)
  • 02. Prei (7)
  • 02. Raapsteeltjes (3)
  • 02. Rode kool (1)
  • 02. Sla (2)
  • 02. Snijbonen (1)
  • 02. Sperziebonen (1)
  • 02. Spinazie (5)
  • 02. Spruitjes (2)
  • 02. Tomaten (1)
  • 02. Uien (1)
  • 02. Venkel (2)
  • 02. Witlof (5)
  • 02. Wortels (2)
  • 03. Gehakt (2)
  • 03. Karbonades (2)
  • 04. Kip (1)
  • 05. Eieren (2)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!