de kotter Catharina
Inhoud blog
  • DE LAATSTE TOCHT
  • ONDERHOUD EN TEWATERLATING
  • EEN NIEUWE EIGENAAR VOOR ONZE CATHARINA
  • WINTERSTALLING 2014
  • NAAR ZIERIKZEE 25 EN 26 OKT '14
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Ludo Geens
    Ik ben een man en woon in Stekene (Belgiƫ) en mijn beroep is ex-magazijnier in de Antwerpse haven.
    Ik ben geboren op 15/04/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: varen in de zeeuwse delta, wadvaren, fotografie en camperreizen.
    Bergumermeerkotter, thuishaven Burghsluis, Zeeland.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    09-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AUG. 2010 GENIETEN VAN ZEELAND







       We zijn nu vooral in en rond onze haven te vinden waar we ons bezig houden met mosselen en "krukkels" te rapen waarna er steevast een mosselfestijn volgt. Ook varen we af en toe uit om te ankeren aan de Roggeplaat.
    Als het weer wat minder is drinken we koffie op het havenkantoor waar we met collega-watersporters gezellig kunnen keuvelen (lees: ouwehoeren). Er wordt ook tijd gemaakt voor kluswerk aan boord : kuisen en reling poetsen, koelwaterleiding van de generator reinigen, tussendoor nog eens mosselen rapen en 's avonds naar jazzmuziek luisteren tot het donker wordt.

    Op andere dagen maak ik de motorsteunen schoon en vet ze in en ook de schroefaskoppeling en bilge wordt gekuist.
     
    Terwijl we knotsen van braambessen staan te plukken schuiven er loodgrijze wolkendekken Zeeland binnen. Het begint ook nog te donderen en bliksemen maar regen blijft uit. Als het weer betert besluiten we om voor een paar dagen naar de overkant te varen : Colijnsplaat en Goese Sas en hier rijden we met de fiets naar het centrum langs het 5 km lange kanaal. In Goes doen we een terrasje bij "de Snor" , lopen de winkelstraten door en drinken koffie op "den Bult". Het publiek en de winkels in Goes vallen ons toch wat tegen....veel prullen !!!
     
    's Avonds nog naar "t kommetje" gewandeld. Dat is de buiten gebruik gestelde oude sluis van het Goese Sas die nu is omgevormd tot haven. Voor mij is dit nostalgie van de bovenste plank want hier maakte ik in m'n jeugd voor de eerste keer kennis met de Oosterschelde. Omdat het weer gaat verslechten varen we 's anderendaags terug naar Burghsluis. Het is over half augustus en het is goed mis met het weer, de wind waait met 7 Bft uit het noordwesten en witte schuimkoppen verschijnen op de golftoppen. Het geeft een goed gevoel om dan in de haven te liggen.
    20 aug. : opgestaan om 08.00h. Ik stoot m'n hoofd en mis het nieuws op de radio.....er zijn dagen die beter beginnen. Gelukkig kunnen we uitzien naar de club-barbecue van morgen. Vandaag gaan we naar de beurs van tweedehands scheepsartikelen en kopen er voor een paar centen vorkjes en vismessen plus vier borden. Dennis en z'n zoon Marc komen s' avonds nog aan boord voor een afzakkertje.
     
    De dag van de jaarlijkse barbecue is aangebroken : het wordt weer een gezellige boel met Els en Bas, Ad en Jacqueline, Adje en JosƩ, Willem en Ria en Elma en Jules. Later op de avond vallen we nog aan de tafel van Ludo en Lizzy, het tweede Belgische koppel na ons in de club. We "roeien" samen nog op de muziek van Bouke en Jules en "de Belgen" stelen daardoor de show. Ambiance !!!


    DREIGENDE LUCHT BOVEN BURGHSLUIS


    OESTER- EN MOSSELBANKEN


    BURGHSLUIS


    HET GOESE SAS


    HET GOESE SAS


    AL VELE JAREN OP PENSIOEN !!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-04-2012, 12:36 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    08-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JULI 2010 - EEN RONDJE ZEELAND ( DEEL 2 )







    Onder een hoge bewolking en met een zwak ZW-windje verlaten we St. Annaland om 12.15h. Tegenstroom door de Krabbenkreek, Mastgat en Keeten krijgen we vervelende hekgolven van de beroepsvaart. Stavenisse kan men maar aanlopen 3 uur voor tot 3 uur na hoogwater en dat komt ons goed uit want de vloed loopt volop !!
     
    We hebben het altijd plezant gevonden om door het smalle geultje naar de achterin gelegen haven van Stavenisse te varen. Toen ik 15 jaar (!!!) was kwam ik hier al met mijn ouders en in wezen is er in al die tijd praktisch niets veranderd. We maken vast aan de passantensteiger om 13.45h.
     
    We rijden met de fiets naar een stoffeerdster in St. Maartensdijk, want een nieuwe zitbank vraagt aangepaste kussens !! 's Avonds doen we nog een babbel op de steiger met Nederlanders die in Ekeren wonen en we eten lekker aan boord...in het zonnetje !
     
    Vrijdag 23 juli : cumulusbewolking en zomerwarmte ! We wachten tot de eb begint te lopen om in Stavenisse te vertrekken. Met een NW 4 Bft varen we door het Keeten naar de Zeelandbrug en draaien kort nadien stuurboord de geul van Zierikzee in. Daar meren we aan voor de molen en langszij 3 jachten. Twee Hollandse meiden die met kleren en al in 't water springen kunnen hier van onze zwemtrap gebruik maken om er terug uit te geraken. 's Avonds eten we in "Boa Tarde" bij de nieuwe uitbater, de kwaliteit heeft niet ingeboet !
     
    Met een stralende zon, 22Ā°C en een NNW-windje 3 Bft sturen we 's anderendaags op Burghsluis aan. Met tegenstroom hebben we een beetje zeegang op de boeg. Bij 1600 toeren wiegt de "Catharina" ons door de Hammen naar onze thuishaven. Het Zeeland-tochtje is rond !!


    STAVENISSE


    LEKKER IN HET ZONNETJE !!


    HET GEULTJE VAN STAVENISSE


    ZIERIKZEE


    OP WEG NAAR BURGHSLUIS...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-04-2012, 11:44 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    07-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JULI 2010 - EEN RONDJE ZEELAND (DEEL 1)







    Bij windstil weer en temp. tussen de 25-28Ā°C verlaten we Burghsluis voor een rondje Zeeland. Eerst maar eens Zierikzee binnenlopen waar we een afspraak hebben met John Joosse i.v.m. een geplande verbouwing van onze zitbank c.q. tafel. In de voormiddag wordt alles opgemeten en mogen we een offerte verwachten. Op de middag varen we Zierikzee terug buiten met bestemming Yerseke. Het is schitterend zomerweer en als we goed en wel vastliggen doen we boodschappen....dan is het tijd voor den apĆ©ro en wat eet een mens in Yerseke??......natuurlijk....mosselen!!
     
    De volgende dag varen we door de Schaar van Yerseke naar het Tholense Gat waar de kleine Bergsediepsluis ons al opwacht en na de schutting komen we via de Schelde-Rijnverbinding op het Volkerak.Aan stuurboord vinden we het boeitje dat ons de weg wijst naar Benedensas. De Steenbergse Vliet baadt zich in de zon, de schittering op het water verblindt ons bijna. We meren aan in het centrum van Steenbergen; het is nu 30Ā°C !! Ons rondje Zeeland heeft nu een zijsprong gemaakt naar Brabant en Roosendaal of zelfs Essen zijn hier niet veraf!! Nu we op zoet water zitten, wapenen we ons 's avonds tegen de muggen !!
     
    Zout water...hoe eerder hoe liever ! Dus varen we op woensdag al om 10.15h over het Volkerak naar de Krammersluis, reikhalzend naar de Oosterschelde. Aan de wachtsteiger hebben we tijd voor koffie. Als we om 11.50 h de Oosterschelde opvaren valt steevast onze geijkte uitspraak: " eindelijk weer zout...."
     
    De zon brandt op onze ruggen, we varen door Krammer en Zijpe naar Dwars in de Weg (mooi, toch?) en via de Krabbenkreek naar St. Annaland waar we van de havenmeester in box 1 mogen , vlak tegen de kant !! Het is hier genieten van de weldadige zomer en we zitten tot laat in de kuip onder een dekentje.
    Morgen naar Stavenisse !!


    DE BERGSEDIEPSLUIS


    OP DE STEENBERGSE VLIET


    ST ANNALAND

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-04-2012, 11:11 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI 2010 - MIDDELBURG - BURGHSLUIS







    In Middelburg draait de havenmeester het bruggetje voor ons om 08.30 h . We willen op tijd aan de Zandkreeksluis zijn om de laatste eb op de Oosterschelde nog mee te hebben. Als we in Veere door de sluis zijn varen we reeds in een weldoend zonnetje over het Veerse Meer naar de Zandkreek, toch blijft de wind (3-4 Bft) uit het noorden waaien...
     
    Op de Oosterschelde trekt de wind nog een beetje aan dus zetten we het zeiltje erbij......wat een luxe bij zijdelingse golfslag !! Aan de schelpenberg tot de Flauwers krijgen we wind en golven op de kop maar al vlug zitten we in de beschutting van de Roggeplaat. We lopen Burghsluis binnen om precies 14.00 h.
    Nu het laag water is kunnen we op het strandje om oesters te plukken.....


    OP WEG NAAR BURGHSLUIS


    SONJA AAN HET STUURWIEL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-04-2012, 10:07 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    06-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI 2010 - NAAR BRESKENS, VLISSINGEN EN MIDDELBURG







    Met een schraal noorderwindje 3-4 Bft verlaten we Gent langs "Vertakking De Pauw" naar het kanaal Gent-Terneuzen. In Terneuzen worden we in de Middensluis geschut naar de Westerschelde en varen dan de buitenjachthaven in om de mast recht te zetten en het tij af te wachten voor onze verdere tocht naar Breskens. Om 16.40h is de eb ingezet en we varen door het Thomaesgeultje en het Vaarwater van de Paulinapolder onder beschutting van de Hoge Plaete naar Breskens. Ondertussen is de wind NO 5 Bft.
     
    Maandagmorgen...ik ben zeer vroeg wakker....wat zenuwachtig voor de oversteek naar Vlissingen langs de drukke scheepvaartroute. De wind is NO 5Bft later toenemend...maken dat we wegkomen !!! Ik trommel Sonja uit haar kooi en we maken los om met de laatste eb naar boei "SONGA" te koersen en dan onder de kust van Vlissingen naar de sluis. Hier vechten we tegen de golven die nog worden opgezweept door in- en uitvarende pilot-boten. De kastdeuren vliegen open en er breken 2 glazen. Ook de verrekijker valt op de grond, die z'n dienst zit er ook op...grrrr!!
     
    Om 07.45h liggen we in de sluis van Vlissingen en even later zitten we op het Kanaal door Walcheren richting Middelburg. Aan de stationsbrug moeten we een half uur wachten aan de remming maar na de opening zijn we in een kwartier in de haven van Middelburg aan de Rouaanse kaai. We liggen hier dicht tegen 't centrum, goed beschut tegen de wind en in 't zonnetje. We gaan naar de ons zeer bekende "Drukkerij" om 2 boeken en eten 's avonds in " 't Packhuys" aan de Kinderdijk.
     
    's Anderendaags doen we boodschappen en gaan op bezoek bij Jenny en Gerard van de "Peer den Schuymer" die hier in Middelburg wonen. Gerard laat ons al z'n scheepsfoto's zien, hij heeft nog gevaren op de lange vaart. Ook heeft hij nog een volledig nagebouwd treinspoor uit Sheffield waar hij ook machinist was op een stoomtrein. Wat een boeiend beroepsleven hebben sommige mensen toch gehad !!!
    Als de wind wat bedaard is wordt morgen de thuisreis aanvaardt. !!


    EEN VROEGE OVERSTEEK VAN DE WESTERSCHELDE


    WIND OP KOMST !!


    BOEI SONGA  /  AANLOOP WESTERSCHELDE


    DE REDE VAN VLISSINGEN


    IN HET ZONNETJE  /  MIDDELBURG


    DE ROUAANSE KAAI  /  MIDDELBURG


    MIDDELBURG


    FLORA OP DE KAAI  !!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-04-2012, 15:54 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI 2010 - EEN WEEK IN GENT







    De morgen brengt nog warmte maar de voorspelling geeft voor vandaag regen en dat juist als vrienden op bezoek komen. De eerste regendruppels vallen al om 10.00h. Als Trees en Eric arriveren is er eerst koffie en aardbeitaart aan boord. Met z'n vieren doen we een wandeling door de stad en onze paraplu's komen goed van pas. We zijn weeral toe aan koffie in het prachtige Marriott hotel aan de Korenlei (eigenlijk schuilen!!) en we brunchen in de foyer van het NTG. In de namiddag vallen we vermoeid in de zeteltjes van "Het Oeverloze Eiland" aan de Oudburg.
     
    Zoon Dieter is met zijn schip "Hermes" ook in Gent en komt 's avonds nog op bezoek met de taxi. Hij moet nog een dag wachten om zijn vracht te lossen en dat is een uitstekende gelegenheid om samen te eten op de Vrijdagmarkt. We vrezen nu al dat het vooral een culinaire week zal worden !!
    Toch bezoeken we de volgende dagen nog de St. Baafs om naar Het Lam Gods te gaan kijken. Ook doen we nog een vaartochtje met gids over de Gentse leien en doen ook nog een fietstocht langs de Visserij tot aan de Schelde en naar 't Klein Begijnhof. Ik zie ook, na 44 jaar, de Leopoldskazerne terug waar we in mijn legerdienst een tijdje in quarantaine hebben gezeten. Naar de cinema gaan we ook : "Ghostwriter" van R. Polanski, beregoed !! en dan naar ons favoriete cafƩ voor den apƩro in "Het Oeverloze Eiland" en aan de overkant eten we vegetarisch bij "Panda".
     
    Er is afgesproken om met Trees en Eric te gaan tafelen in "De Drie Biggetjes" in 't Patershol. Heerlijk om met deze mensen te dineren en het eten is onwezelijk goed !! We drinken samen nog wat in de Marriott. Als ons bezoek vertrokken is kunnen we nog naar de laatavond vertoning in de Sphinx , "A Serious Man" van de gebr. Coen.
     
    Vrijdag 11 juni is een mooie dag om met Trees en Eric te fietsen langs de Lieve in de buurt van Lovendegem. Onderweg gaat een trappistje er wel in en 's avonds eten we bij hun thuis : frieten !!!
    Zaterdag is onze laatste Gent-dag want morgen wordt er weer gevaren. We gaan nog naar de FNAC en winkelen in de Veldstraat. We eten nog in de "Cantina Mexicana" en drinken in de "Marriott" nog een laatste keer.....op Gent !!
    Morgen naar Breskens !!


    PORTUS GANDA


    TAFELEN IN "DE DRIE BIGGETJES" 


    ....MEER MOET DAT NIET ZIJN .....


    IN "HET OEVERLOZE EILAND"


    OP DE VRIENDSCHAP.....

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-04-2012, 11:04 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    04-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZOMER 2010 - NAAR GENT







    Begin juni willen we Gent nog eens een bezoek brengen en met schitterend weer varen we door de Overloop van Zierikzee naar de overkant. We lopen om 16.50 h Kats binnen en krijgen een goede aanlegplaats aan de A-steiger. Een goede tussenstop !!
     
    In Kats gaan de lijnen los om 08.40h en varen op de laatste vloed naar het kanaal door Z-Beveland. Bij Hansweert hebben we geluk want de sluis staat open en het is niet druk. Zo zitten we nog voor elf uur op de Westerschelde en geven onze bestemming door aan de verkeerspost. Met een volle ebstroom gaat het hard door de Overloop van Hansweert naar Terneuzen.
     
    Bij Terneuzen roepen we de centrale en de sluis op en mogen aansluiten met drie "beroeps" in de Oostsluis. Op het kanaal Gent-Terneuzen gaan we eventjes lanszij een kotter om onze mast te strijken want 7 m hoogte onder de bruggen is voor ons "tricky business". We worden opgelopen door enkele zeeschepen en aan het Sifferdok hebben we een kwartier oponthoud door het slepen van een oceaanreus. Om 15.45 h zijn we onder de Meulestedebrug door maar te laat voor de spoorwegbrug aan de Wiedauwkaai. Na VHF contact met de spoorwegen draait men speciaal voor ons de brug terug open !!
    Via de "Vertakking de Pauw" komen we in de vernieuwde haven "Portus Ganda" aan het Veermanplein. We krijgen een goede ligplaats, de mast wordt rechtgezet en ondertussen gaat het naar de 30Ā°C. Tijd om er eentje te drinken in deze zeer zwoele avond !! We blijven een week in Gent.
     


    OP DE WESTERSCHELDE


    KANAAL GENT-TERNEUZEN


    PORTUS GANDA


    OP......GENT !!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-04-2012, 18:08 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EEN NIEUW VAARSEIZOEN 2010








    De winter is weeral voorbij en ondertussen is er weer heel wat gebeurd aan de "Catharina". De doradekasten, lichtborden en handgrepen zijn in de vernis gezet en de branstofpeilstok is vervangen, 110 L diesel bijgetankt, de romp geschilderd in 2-comp. Zaans groen, nieuwe zinkanoden geplaatst en antifouling gezet.
     
    De tewaterlating is voorzien voor 16 april en 's anderendaags varen we al om 08.35h met de ebstroom richting Burghsluis. Ad is aan boord en ook Sonja doet de eerste vaartocht mee. De wind stelt niets voor, het is wolkenloos en goed zicht, doch koud (12Ā°C). We varen door het Brabantsch Vaarwater naar de Zeelandbrug en door de Hammen naar onze thuishaven, aankomst 11.25h.
     
    De rest van april ben ik bijna alle dagen in de haven te vinden voor de zelfwerkzaamheid. Het havenkantoor moet geschilderd worden alsook de nieuwe toilet-en doucheruimte. Sonja is voor een paar dagen naar huis en ik krijg van haar bericht dat onze poes "Charlotte" overleden is. Ze is 19 jaar geworden, had kanker en was voor 90% blind. De veearts heeft haar laten inslapen. Dat was toch wel eventjes slikken....ze was tenslotte al die tijd onze trouwe kameraad.
     
    Als Sonja terug aan boord is maken we nog een tochtje naar de Vluchthaven van Zijpe waar we lekker gaan eten op het zonovergoten terras met zicht op de Oosterschelde. Op de terugreis valt het beetje wind helemaal weg en kan Sonja zelfs in badpak op het voordek zitten ....en dat in april !!! Met de ebstroom lopen we om 18.30 h onze haven binnen.


    DOOR HET BRABANTSCH VAARWATER

    TERUG IN ONZE VERTROUWDE HAVEN


    HET NIEUWE CLUBGEBOUW ANNEX HAVENKANTOOR


    ONZE POES "CHARLOTTE"


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-04-2012, 10:54 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    02-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OKT 2009 - BURGHSLUIS - YERSEKE







     5 oktober : vandaag is het de laatste vaardag van het seizoen. Zoals gewoonlijk komt Ad aan boord om de "Catharina" mee over te varen naar de winterberging in Yerseke. Sonja rijdt dan met de auto. We eten samen met haar nog koffiekoeken en drinken koffie...ook traditie voor de laatste vaardag.
     
    We meren af bij opkomend water om 13.10 h, het is zwaar bewolkt met af en toe regen en de wind is Z 3 Bft. Wind tegen stroom geven al vlug behoorlijke golven recht op de kop en veel buiswater. Door het Vaarwater Oosterschelde zien we al vlug Post Wemeldinge waar we ons melden over de VHF. Na nog een half uurtje arriveren we in de Beatrixhaven waar de mast wordt gestreken.
     
    's Anderendaags krijgt de "Catharina" haar laatste zoetwater-wasbeurt en dan gaat ze in de Julianahaven onder de kraan. Om 15.00 h wordt ze gehesen en daarna de motor doorgespoeld met zoet water en het onderwaterschip afgespoten. Het is 16.20 h als ze wordt opgelegd voor de winter in de verwarmde loods van YWS.
    Einde van een prachtig vaarseizoen in een fantastisch mooie zomer 2009 !!


    AANKOMST TE YERSEKE


    OESTER EN MOSSELDORP YERSEKE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-04-2012, 09:56 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    01-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SEPT. 2009 BARBECUE OP NEELTJE JANS







    Met enkele clubleden is er een afspraak gemaakt voor een bbq in de Betonhaven op Neeltje Jans. Wij vertrekken als eerste met een NO-wind 3-4 Bft en het is half bewolkt. Als we het Vaarwater van de Roompot (of de Groot Vuilbaard) indraaien verdwijnt geleidelijk alle bewolking en varen we onder beschutting van de zandplaten naar de Stormvloedkering, het zeil bijgezet. Met een stralende zon doch strakke wind meren we aan in de Betonhaven en een half uur later volgen nog de "Luna" van Frank en Karin, de "Yoda" van Dennis en Anita, de "Dragonfly" van Ad en Jacqueline, de "Fantast" van Jules en Marie-Elise en de "Stroom" van Marco en zoon.
     
    Om 16.00 h gaat het vuur onder de roosters en er verschijnt van alle lekkers op de bbq. Wijn en bier vloeien rijkelijk en dat mag omdat we vandaag niet meer hoeven te varen. De stemming is opperbest en we hebben ongelooflijk veel geluk omdat we ook nog worden getrakteerd op een volwaardige nazomerdag.
     
    Als de schemering valt wordt een groot kampvuur aangelegd met aangesleept wrakhout. De stoker van dienst is Dennis' zoon, Mark. En wij allemaal gezellig rond het vuur. Als Dennis ook nog met een lange, humoristische redevoering begint, komen we niet meer bij. Een zƩƩr geslaagde bbq-avond !! Om middernacht naar de kooien !!


    DE BETONHAVEN


    BBQ OP NEELTJE JANS


    NAZOMERDAG !!


    NEDERLANDSE SCHOONHEID


    ZONDER WOORDEN


    KAMPVUUR !!


    DE FIK ERIN....


    LEKKER WARM...


    DENNIS DE REDENAAR


    WEDSTRIJDJE "YODA" en "LUNA"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-04-2012, 13:06 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SEPT 2009 - BURGHSLUIS - ZIERIKZEE - BURGHSLUIS







    Een tochtje naar Zierikzee zien we wel zitten met een ZW-windje 3 Bft en veel zon. Met de stroom mee doen we er meestal juist Ć©Ć©n uur over en dan nog 20 min. door de havengeul naar de steigers.
     
    In Zierikzee doen we een terrasje bij "de Biet" en na een paar Leffe's zijn we te lui om eten te maken dus wordt het een tapa-menu bij "Boa Tarde" op het terras bij een mooie zonsondergang...
     
    Als we terug aan boord komen ligt er een Belgisch zeiljacht langszij met alleen jong volk erop.....we hadden het kunnen weten dat dit niet goed zou gaan !! Sonja gaat dan ook om 02.30h om stilte verzoeken. Een kwartier later is het uiteindelijk stil maar goed slapen doen we niet meer.
     
    Gelukkig treffen we 's morgens weeral schitterend weer. Als de nachtbrakers al eerder hebben losgemaakt vertrekken wij ook om 10.3Oh. De jeugd probeert ook nog weg te glippen zonder af te rekenen maar worden door de havenmeester opgevangen en op een flink standje getrakteerd....slechte reklame voor de Belg. watersport ?!
     
    Door het prachtige zomerweer besluiten we om bij de Roggeplaat voor anker te gaan op 9,50 m diepte. Goede ankergrond !! Lekker luieren in de kuip en naar de vogels en zeehonden kijken. Ook komen er nog een stel bruinvissen langs en we zien verschillende schepen met onze thuishaven op de spiegel passeren zoals de "Marianne IV" , de "Nimbus" , de "Watersnip" en de "Dragonfly". Rond half vijf draaien we de spijker omhoog en tuffen onze vertrouwde haven binnen.


    ZIERIKZEE


    OP DE OOSTERSCHELDE


    UITGEPUT EN DE WEG KWIJT....


    ZEEHOND OP DE ROGGEPLAAT


    VOOR ANKER...

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-04-2012, 11:54 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    26-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AUGUSTUS 2009 - BURGHSLUIS







    Nagenieten van onze waddenreis doen we nu in onze thuishaven. We houden ons bezig met een nieuwe zonnetent te maken die over de giek kan gespannen worden. Dat wordt veel meet- en paswerk. Het is 5 aug. ; ik krijg Ad en AndrƩ Pekaar aan boord voor de koffie. Sonja is met Lotte naar Renesse voor een paar dagen strand.
     
    Op 11 aug. zijn we weer aan boord. De zonnentent die door Ad onder handen is genomen wordt opgezet en het lijkt al een stuk beter. Nu kunnen we tenminste wat in de schaduw zitten.  12 aug : het regent de hele dag, wat een rotdag ! We lezen ons suf en 's avonds eten we in het "Oliegeultje" lekkere vis maar friet bakken kunnen de Belgen nog altijd beter !!
     
    's Anderendaags help ik bij de tewaterlating van de "Dragonfly" , Ad's boot. We doen er maar gelijk een proefvaart mee en z'n problemen met de uitlijning van motor en schroefas zijn duidelijk van de baan.
     
    We kunnen de zonnetent weer opzetten, 19 aug. is ƩƩn van de super-zomerdagen. Geen wolkje in de lucht en de wind is zeer zwak 0-1 Bft ZO. We varen uit tot aan de Roggeplaat waar we voor anker gaan. Wat later zien we op de droogvallende platen al tientallen zeehonden en ook wadvogels zoals de bonte piet en strandlopertjes. Sonja zoekt verkoeling in de Oosterschelde, wƩl met een lange lijn naast haar i.v.m. de stroming. In de namiddag komt ook de "Dragonfly" nog langszij. Ons anker houdt de twee schepen op hun plaats. Als zij weer vertrokken zijn eten we buiten onder ons zonnescherm : salade met zeebaars en witte wijn, gewoon perfect !!
    We genieten nog tot het begint te duisteren. De spijker gaat omhoog en de boordverlichting aan terwijl Sonja de "Catharina" naar binnen stuurt. We zitten nog buiten tot middernacht.
     
    Op 23 aug. komen Leo en Marleen Merks met hun "Sealand" binnengevaren. Ze zitten een half uur bij ons aan boord voor een korte babbel want Sonja moet terug naar Renesse, die blijft daar voor een week met Lotte en Hannelore.
    Ik blijf voor de rest van de week aan boord maar elke avond fiets ik naar Renesse heen en terug. Onderweg zie ik een prachtige reebok. Op Sonja's verjaardag ( 29 aug.) eten we cake en appeltaart en 's avonds is er barbecue in de haven met live-muziek van Bouke en Jules. Om 23.00 h nog bij Ad aan boord geweest want die verjaart het volgende uur....


    ZONSOPGANG IN BURGHSLUIS


    EEN SUPER-ZOMERDAG


    AVOND BOVEN BURGHSLUIS


    ZONSONDERGANG


    HET HAVENLICHT VAN BURGHSLUIS


    EEN HAVEN IN RUST

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-03-2012, 11:28 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    23-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL 19 )







    DE THUISREIS  :  ZIJPE  -  BURGHSLUIS
     
    27 juli, we zijn nu 8 weken onderweg, vandaag is het de thuisreis !! De wind is ZW 2 en het is ronduit schitterend weer. We kunnen geen betere dag hebben om thuis te varen. Eerst maar eens een -licht- ontbijt nemen en dan gaan de lijnen los.
     
    Met de stroom lopen we door het Keeten naar de Zeelandbrug. De wind is helemaal weggevallen en we lopen 7 KN. We beginnen te geloven dat we een patent hebben op een stralende thuiskomst. Als we de Zeelandbrug passeren zien we een half uur later - na twee maanden - de masten van onze thuishaven.
     
    Het is nog juist geen middag als we binnenlopen. En wat is dit keer de verrassing? Els, Lotte en Fien staan ons op te wachten en we laten de scheepshoorn z'n gang gaan. Als we vastliggen volgen de omhelzingen en we krijgen er zowaar vochtige ogen van.....
    Deze waddenreis was een ongelooflijke, fantastische ervaring maar nu gaan we genieten van de altijd mooie Oosterschelde.


    BURGHSLUIS IN ZICHT  ?


    EINDELIJK ....DE ZEELANDBRUG


    VERLANGEND NAAR DE THUISHAVEN ...


    DE THUISHAVEN  ... BURGHSLUIS


    BLIJ WEERZIEN ....

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-03-2012, 08:48 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    22-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL18 )







               
    AMSTERDAM  -  VLUCHTHAVEN ZIJPE
     
    Terwijl iedereen zich probeert los te maken uit het kluwen van schepen, dirigeren wij ons scheepje naar een vrijgekomen box ; zo kunnen we nog een dag in Amsterdam blijven. We doen boodschappen en rijden met de tram naar het Filmmuseum in het Vondelpark waar een tentoonstelling is over Alain Delon.
     
    Schoonzoon Tom is met een collega op werkbezoek op Schiphol. We spreken af bij ons aan boord voor den apƩro en we eten samen in "De Pont". Voortreffelijk ! En een aangename avond samen.
     
    We worden wakker door kletterende regen en donderslagen. Niemand heeft blijkbaar zin om los te maken in dit hondenweer en het duurt dan ook tot de middag vooraleer we de Sixhaven kunnen uitvaren. We zien hier ook nog de Britse ex-viskotter "Scots Miss" , een goede bekende van ons !!
     
    Het IJ oversteken en de Oude Schans invaren is voor ons bijna routine geworden. Via de Amstel en de Gouwe belanden we 's avonds in Boskoop. Na het eten val ik als een blok in slaap....een welverdiende rust want we leggen er de pees op om thuis te zijn.
     
    Via Gouda zakken we de Hollandse IJssel af, door de Noord en de Rietbaan en we zijn bij onze volgende halte : Dordrecht. Met voorbedachte rade vallen we hier binnen bij onze favoriete Mexicaan : "Pablo's Cantina" . Super !!
    Ook hier zien we weer een Britse bekende nl. de old-timer en Dunkirk-ship "Lazy Days".
     
    Het is zondag 26 juli en schitterend weer!! Reeds om 08.15 h zitten we op de Dordtse Kil, stroom mee naar het Hollands Diep en liggen om 10.30 h voor de Volkeraksluis. Om 13.20 h zijn we aan de Krammersluis en moeten 2 beurten wachten om te versassen. Maar eindelijk varen we op onze geliefde Oosterschelde, eindelijk weer zout, eindelijk weer jodium....
     
    Nu we deze fantastische reis bijna tot een goed >einde hebben gebracht willen we dit vieren met een uitgebreid diner in Zijpe. Dit is eigenlijk de haven van de Bruinisser mosselkotters maar er is ook een privƩ-steigertje waar we kunnen aanleggen voor het restaurant. Het eten in "de Vluchthaven" is uitstekend : gewokte mosselen, kokkels, scheermessen, zeebaars en tarbot, dessert van ijs met bramen !! Morgen de thuisreis !!


    DE EIVOLLE SIXHAVEN - AMSTERDAM


    "SCOTS MISS"


    DUNKIRK-SHIP  "LAZY DAYS"


    IN DE VLUCHTHAVEN ZIJPE - BRUINISSE




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2012, 11:15 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    21-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 WADDENROUTE VAN DE "CATHARINA"







    Op de kaart is een gedeelte van de route te volgen
    van de eilanden Juist tot Spiekeroog.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    21-03-2012, 12:08 geschreven door
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JUNL 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL 17 )







                    
    VAN DELFZIJL NAAR AMSTERDAM
     
    Nu we terug in Nederland zijn gaat het snel huiswaarts. Heimwee doet ons naar de thuishaven verlangen.....ook willen we de familie terugzien en ook onze collega's van de steiger.
     
    In Groningen kiezen we voor het Van Starkenborghkanaal en het Prinses Margrietkanaal en in Grou overnachten we in de Hellingshaven. Lemmer dan weer, daar zie je mƩƩr schepen dan auto's !!

    We zijn Ć©Ć©n dag verder en schutten door de Lemstersluis en varen reeds om 08.40 h op het IJsselmeer in een heerlijk zonnetje maar ook met een stijve bries die de golven doet bokken op de kop.
     
    Bij het passeren van Urk luisteren we op VHF 1 naar het weerbericht van Rijkswaterstaat. Die voorspelt onweders met windstoten tot 9 Bft. Daarom verleggen we onze koers naar de meer beschutte Randmeren. Het is bijna 17.00 h als we vastmaken te Biddingshuizen op het Veluwemeer ; we zijn allebei moe en ondertussen zijn regen en wind gekomen.
     
    Met een aangename tĀ° gaat het verder over het Wolderwijd en het Eemmeer. We krijgen een strakke ZZW-wind ; hĆ©t moment om het steunzeil nog eens te hijsen. Bij de Hollandse Brug komen we het IJmeer op en ronden Pampus langs de zuidkant. Op weg naar de Oranjesluizen varen we door een veld waterplanten die met pakken aan de wadsteunen blijven hangen. We varen op slag 2Ć 3 knopen trager. Bij de wachtsteiger halen we met de pikhaak twee volle zakken waterplanten naar boven.
     
    Het is 19.00 h als we de overvolle Sixhaven van Amsterdam binnenvaren maar we krijgen wƩl een plaatsje, zij het wat onorthodox maar we liggen !! We eten lekkere zeebaars in "de Pont" en de wijn is excellent !!
    De schipper z'n pijp is uit....de navigator deed veel werk....Bravo !!


    DE STORMVLOEDKERING OP DE EEMS


    LEMMER


    PAMPUS


    DE SIXHAVEN - AMSTERDAM

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-03-2012, 11:43 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    20-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL 16 )







    VAN MARCARDSMOOR NAAR DELFZIJL
     
    Na enig overleg varen we samen met de "Dullhook" richting Emden. Dieter houdt contact met resp. Wiesener sluis en sluis Rahe. Op het smalle gedeelte van het kanaal krijgen we ook voor het eerst beroepsvaart tegen, we houden amper een paar meter over vanaf de oever ! De aankomst aan de Kesselschleuse betekent ook meteen het einde van het kanaal;  hier kan men in vier richtingen schutten !! Juist voor de sluis krijgen we een regenbui te verwerken.
     
    Als we het verbindingskanaal naar het Ems-Seiten kanaal opvaren wordt het wel Ć©rg spannend want het is hier heel ondiep en vuil zodat we af en toe de bodem raken met onze wadsteunen. Het geluid verraadt dat het stenen zijn.....gelukkig blijft onze schroef gespaard !! Door de langdurige warmte staat hier amper 1 m water. Omdat de zeesluis van Emden gestremd is door werken maken we deze omweg over het Ems-Seitenkanaal tot Oldenburg waar we in de sluis afscheid nemen van Dieter en Petra.  Ach ja, ....wie vaart moet voortdurend afscheid nemen !!
     
    Wijzelf rechten onze mast en stomen de Eems op, tegenstroom naar Delfzijl waarvan de contouren langzaamaan duidelijk worder. De grote silo met de schuine buis staat bij iedere schipper in het geheugen gegrift.  !
    Om 19.30 h varen we het zeekanaal in en maken vast bij Y.C. Neptunus om 20.10 h . Het was "de langste dag" want we zijn twaalf uren in touw geweest en hebben "het water plat gevaren". We eten spaghetti aan boord en bekomen wat. Een late regenbui jaagt ons de kooien in.......


    DE DULLHOOK OP HET EMS-JADEKANAAL


    IN DE KETELSLUIS


    DIETER EN PETRA


    OP NAAR DELFZIJL !!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-03-2012, 18:05 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    19-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL 15 )







    HET EMS - JADEKANAAL
     
    VAN WILHELMSHAVEN NAAR MARCARDSMOOR
     
    Dit kanaal, 75 km lang, is een gemakkelijke weg om in twee dagen terug in Delfzijl te geraken. We staan reeds om 07.00 h op om de mast te strijken, nu het nog koel is. Het belooft weer een super-hete dag te worden. Om 09.55 h draait voor ons en ook voor drie Berlijnse schepen de eerste brug over het kanaal. Sluis Mariensiel is piepklein en voor de spoorwegbrug te Sande moeten we 40 min. wachten. Hierna draaien alle bruggen en sluizen even vlot.
    Terwijl het drukkend heet is geworden ontdekken we een prachtige aanlegplaats in de schaduw te Marcardsmoor.
     
    Het is een ongelooflijk toeval dat Dieter Wedermann, mekanieker van Norderney, hier achter ons vastmaakt met zijn SAGA 24 "Dullhook". Dieter en Petra vertrokken deze morgen op Wangerooge voor een tocht van tien uren, tot hier....het werd een blij weerzien.
    We eten aan boord en de douche brengt verkoeling
    !!


    HET EMS - JADEKANAAL








    AANLEGPLAATS MARCARDSMOOR

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    19-03-2012, 18:53 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL 14 )







                 
    VAN HOOKSIEL NAAR WILHELMSHAVEN
     
    De zomer laat ons niet in de steek !! De wind blijft in het zuidwesten zitten en het is zeer warm. Als we in de sluis van Hooksiel liggen om naar buiten te schutten roept de sasmeester van hoog op z'n "ivoren toren" ons toe : " Ich habe noch nie ein Belgisches Schiff geschĆ¼ttet" Dat verwonderde ons toch een beetje, maar ja, Hooksiel.....zoek het maar eens op de kaart !!!
     
    Op de Jade stuiven we op de vloed met 7,7 KN richting Wilhelmshaven, wind 5 Bft tegen stroom m.a.w. vƩƩl buiswater en de "Catharina" komt helemaal onder 't zout te zitten. Ook worden we nauwlettend in de gaten gehouden door de Kustwacht....zou dat komen omdat we een Marinehaven aanlopen ?
     
    We varen de ver opengesperde mond van Wilhelmshaven binnen met aan stuur- en bakboord van ons het dreigende grijs van Duitse oorlogsbodems. Na de zeesluis varen we door de Noordhaven, de Uitrustingshaven, de Verbindingshaven, onder de prachtige Kaiser WilhelmbrĆ¼cke naar de Grote Haven waar we aanmeren bij Y.C. Cramer.Een grote wasbeurt voor ons scheepje dient zich aan, daarna is het onze beurt, toch fijn om een douche aan boord te hebben. Bij een koel glas wijn in de avondzon beseffen we dat het vanaf nu huiswaarts zal gaan.......


    TANKERS OP DE JADE


    DE AANLOOP VAN WILHELMSHAVEN


    OORLOGSBODEMS IN DE UITRUSTINGSHAVEN


    DE KAISER WILHELMSBRUCKE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    19-03-2012, 10:59 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    18-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JUNI - JULI 2009 NAAR DE NED. EN DUITSE WADDEN ( DEEL 13 )







                        
    VAN HARLESIEL NAAR HOOKSIEL
     
    Het wordt een zeer warme dag met weinig wind uit het ZZW. In de voormiddag doen we nog een fietstochtje en nog wat kleine boodschappen. Als de sluis draait om 14.00 h maken we los na afscheid van Werner en Gerti te hebben genomen.
    We varen achter de veerboot langs de Leitdamm en zijn ondertussen gecharmeerd door de mooie namen die ze hier aan de diepere vaargeulen hebben gegeven. We passeren achtereenvolgens de Carolinensieler Balje, de Dove Harle , de Telegraphen Balje, het Wangerooger Wattfahrwasser, de Blaue Balje, de Minsener Balje om via het Minsenerooger Wattfahrwasser in de rivier de Jade uit te komen. Het is Ć©Ć©n van de mooiste routes door het Duitse (of Ost-Friesische) waddengebied.
     
    Op de Jade lopen we met de laatste vloedstroom met 6,4 KN naar Hooksiel waar we wachten voor de sluisopening van 19.00 h en daarna is het nog een half uur varen door het merengebied naar de Alte Hafen van Hooksiel. We treffen er een goede kade maar geen elektra en geen water. WĆ©l een mooi terras voor onze neus .....


    BAKEN VAN MINSENEROOG


    PAALRESTEN OOSTPUNT MINSENEROOG


    MINSENEROOGER WATTFAHRWASSER


    KADE HOOKSIEL  --   ALTE HAFEN

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-03-2012, 11:24 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 18/05-24/05 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!