de kotter Catharina
Inhoud blog
  • DE LAATSTE TOCHT
  • ONDERHOUD EN TEWATERLATING
  • EEN NIEUWE EIGENAAR VOOR ONZE CATHARINA
  • WINTERSTALLING 2014
  • NAAR ZIERIKZEE 25 EN 26 OKT '14
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Ludo Geens
    Ik ben een man en woon in Stekene (Belgiƫ) en mijn beroep is ex-magazijnier in de Antwerpse haven.
    Ik ben geboren op 15/04/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: varen in de zeeuwse delta, wadvaren, fotografie en camperreizen.
    Bergumermeerkotter, thuishaven Burghsluis, Zeeland.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    28-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE "CATHARINA" NAAR TERSCHELLING (deel 13)
    17 juli : ENKHUIZEN - AMSTERDAM
     
    Nog voor het ontbijt gaan we eerst diesel bijtanken (81L), kwestie van de eerste te zijn aan de pomp. Door het aquaduct van Enkhuizen komen we op het Markermeer, gelukkig staat er iets meer wind zodat de gevreesde muggen wegblijven. De wind is NO 2-4 Bft en geeft vervelende golfjes in de zij zodat het zeil gehesen wordt. We zetten weer een koers uit op het Paard van Marken en al varende kuist Sonja het hele voor-en achterdek. Het is toch bijna middag vooraleer het Paard in zicht komt. Om 12.45h zijn we op het Buiten IJ en om 13.00h aan de wachtsteiger voor de Oranjesluizen. Daar gebeurt het onheil....bij het aanmeren, Sonja heeft haar bolder al te pakken, kan ik niet goed bij de achterste bolder en stap van boord met m'n lijn. Ik misreken m'n stap en val half op de steiger, half in 't water...hoe stom kun je zijn : eerste les : nooit van boord stappen bij het aanmeren. Het resultaat is geweldig : geschaafde elleboog, rechterheup bezeerd en lendenpijn aan de andere kant.
    Terwijl iemand anders onze lijn vasthoudt kan Sonja mij op het droge trekken. De adrenaline giert door m'n lijf.....vlug andere kleren aan en m'n bloedende elleboog laten verzorgen, de sluisdeuren kunnen immers elk moment opengaan. Terwijl we in de sluis varen verbijt ik de pijn, nadien is het nog 10 min. varen naar de Sixhaven waar we een box toegewezen krijgen. Eens we vastliggen begin ik helemaal te verkrampen en kan geen voet meer verzetten...ontzettende rugpijn !! Zo kunnen we niet verder, we zullen "Catharina" hier moeten achterlaten
    18 juli : ik heb een vreselijke nacht achter de rug, de pijn is niet meer te harden. Sonja belt Ad op die onmiddellijk in onze auto springt en ons komt ophalen. Ondertussen versiert Sonja een rolstoel bij een andere watersporter want de 300m naar de uitgang van de haven kan ik onmogelijk overbruggen. Het is nog maar 12.30h als Ad arriveert, hij eet een boterham mee, me ondertussen uitscheldend voor stomme kl....., loopt alle lijnen na, doet de zeilen voor de ramen, helpt me in de rolstoel en zegt dat hij mij nu wel lekker in het water zou kunnen kieperen. Wat een geweldige vriend heb ik toch !! In Burgh-Haamstede aangekomen duwt hij mij wat pijnstillers in de keel, schenkt koffie met koeken en als Sonja mij een uur later huiswaarts voert, voel ik mij al een stukje opgeknapt al loop ik nog wel als een wrak.
    Het steekt me wel dat we ons bootje nu voor enkele weken moeten achterlaten maar ik moet eerst van die rugpijn vanaf.


    LANGS HET PAARD VAN MARKEN NAAR AMSTERDAM


    EEN GEBROKEN MAN

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    28-07-2013, 11:12 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    27-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE "CATHARINA" NAAR TERSCHELLING (deel 12)
    16 juli : TERSCHELLING - KORNWERDERZAND - ENKHUIZEN
     
    Onze plannen om terug naar Den Helder te varen veranderen we op het laatste moment. Gelukkig hebben we gisteren al afscheid genomen van Eric en Trees. Het weer is schitterend, de wind matig ZZW 1-3 Bft. Alleen het zicht is matig omdat het wat heiig is. We hebben ons voorgenomen om via wad en IJsselmeer terug te keren, daarom vertrekken we Ć©Ć©n uur voor LW op Terschelling. Twee andere schepen zijn van hetzelfde gedacht. We varen om 08.10h door het Schuitengat en de Slenk, tussen de hoge zandbanken naar de Blauwe Slenk waar de zon het pleit begint te winnen. We hebben een prachtige overtocht naar Harlingen waar we stuurboord de Boontjes indraaien om 11.15h. Hier moet onze "Peer" weer vol aan de bak want er staat al een felle tegenstroom en het duurt een eeuwigheid vooraleer Kornwerderzand in zicht komt(12.55h).
    Als we geschut zijn door de Lorenzsluis is de wind helemaal weggevallen, het IJsselmeer is zo plat als een pannekoek. Ondertussen hebben we een koers op de kaart gezet naar Enkhuizen (190Ā°) en Sonja controleert elk half uur de coƶrdinaten en tekent die in op de koerslijn. Langzaam maar zeker krijgen we te maken met een verschrikkelijke muggenplaag aan boord....de gevreesde IJsselmeermug !! Gelukkig steken die niet maar ze komen met honderdduizenden aan boord. De deuren gaan vlug dicht maar een deel zit ook al binnen, wat een zooi, zeg!! Als we om 17.10h in Enkhuizen aankomen zoeken we eerst een plaats aan de ingang van de Compagnieshaven waar we ons schip kunnen afspuiten. We kuisen met ons tweĆ«en anderhalf uur en proberen er ook zoveel mogelijk uit het stuurhuis te krijgen. Dat lukt aardig en om 18.30h liggen we in een box. Na het avondeten vallen we uitgeteld in slaap.


    AFSCHEID VAN TERSCHELLING


    EEN LAATSTE MAAL DE "BRANDARIS"


    "DE WALVIS" IN OCHTENDNEVEL


    EEN DROOGVALLER AAN HET SCHUITENGAT


    IN DE SLENK


    TERSCHELLINGER VISSERMAN


    NETTEN SPOELEN


    MUGGENPLAAG OP HET IJSSELMEER


    AANVAL VAN DE IJSSELMEERMUG

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    27-07-2013, 20:42 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    26-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE "CATHARINA" NAAR TERSCHELLING (deel 11)
    3 tot 16 juli : OP TERSCHELLING;
     
    Een hogedrukgebied verankert zich boven de Duitse Bocht en daar zullen de Friese eilanden mee van profiteren. Onze eerste dag op Terschelling brengt ons al een warm zonnetje. Voor ons wordt het een luie dag : kaartjes kopen en schrijven en de haven een beetje verkennen. Er staan hier gratis wasmachines ter beschikking waar we gretig gebruik van maken.
    De volgende dagen wordt de zomer mƩƩr en mƩƩr voelbaar: stralende zon van 's morgens tot 's avonds !! Wat hebben we geluk...Onze fietsen zullen ons alle dagen van nut zijn. In Baaiduinen stoppen we bij "de Stormvogel" waar we het plaatselijke bier proeven: de blonde Scellige. De gerst hiervoor wordt op Terschelling geoogst en naar...Belgiƫ gevoerd waar het bier in Aarschot wordt gebrouwen.
    We maken mooie fietstochten door de duinen en naar de Noordsvaarder, een immens grote zandbank op de kop van West. Het strandpaviljoen "De Walvis", uitkijkend op de Noordsvaarder, heeft direkt ons hart gestolen. Ideale rustplaats na elke fietstocht, prachtig uitzicht over het wad, mooi interieur en prima bediening...wat wil een mens nog meer !!!
    In Formerum ontdekken we de "Koffiemolen" waar men overheerlijk cranberry-ijs kan eten en achter de molen vinden we bij supermarkt Jumbo de overheerlijke Opperdoezen...de lekkerste Friese aardappel van de hele wereld !!!
    Het is al 9 juli en de zon heeft ons nimmer verlaten, de laatste dagen zijn zelfs smoorheet.
    10 juli: vandaag komen Eric en Trees met hun camper naar het eiland zodoende staan we 's middags aan de veerboot hen op te wachten. Deze eerste bewolkte dag kan het blijde weerzien toch niet verstoren, het weerbericht spreekt wƩƩr van verbetering. De volgende dagen fietsen we met hen door bos en duin en langs de waddendijk, we beklimmen de hoge duin op West (bunker Tiger) vanwaar we een prachtig zicht hebben op de Noordsvaarder en de waddenzee. Een 2-uren lange wandeling over de Noordsvaarder eindigt steevast in "De Walvis" voor een pintje en bitterballen. Als we naar Lies fietsen vinden we een bank aan het natuurgebied waar we pick-nicken. Ondertussen ontdekken we een reigersnest hoog in de bomen, we zien lepelaars en ganzen stoeien in de plassen.
    Morgen , 16 juli wordt het voor ons tijd om afscheid te nemen van Terschelling, van Eric en Trees. De weersvoorspelling is schitterend en matige wind.....de boeg van de "Catharina" wijst huiswaarts. !!


    DE NOORDSVAARDER


    STRANDPAVILJOEN "DE WALVIS"


    CRANBERRY-IJS IN "DE KOFFIEMOLEN"


    HET WAD OP TERSCHELLING : DE DELLEWAL


    ZONSONDERGANG AAN DE NOORDSVAARDER


    SCHEEPVAART IN HET SCHUITENGAT


    OP DE NOORDSVAARDER


    ZOMER OP TERSCHELLING


    BRANDARIS


    PICK - NICK


    IN "DE WALVIS"


    HAPPY TWO  !!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-07-2013, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    25-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE "CATHARINA" NAAR TERSCHELLING (deel 10)
    Di 2 juli : TEXEL - TERSCHELLING
     
    Vandaag zeer mooi weer, stralende zon maar 's morgens toch maar 13Ā°C. Iedereen kijkt naar het digitale bord op de haven welk windrichting en -kracht aangeeft. ZW 3-4 Bft. Om naar Terschelling te varen moeten we een wantij (ondiepte) passeren dus enig cijferwerk i.v.m. het getij is hier op zijn plaats. Het is HW te Oudeschild om 15.54 h dus moeten we minstens 3 uren voor HW op Oudeschild vertrekken om over het ondiepe Oude Vlie te geraken.
    Met de vloed, gedreven door het tij, varen we om 12.45h over de brede Texelstroom met 8,5 Kn naar het Scheurrak, daarna naar het smallere maar goed betonde Omdraai om in het ondiepe Oude Vlie uit te komen. De minste diepte onder de kiel bedraagt hier 1,5 m waarna we in het bredere en dieper Inschot komen bij dreigend onweer. We voelen ons echte wadvaarders. Met tegenstroom lopen we op de Vliestroom maar 4,6 Kn en onze "Peer" moet al z'n paardekracht aanwenden terwijl het onweer achter ons door schuift. In de West-Meep zien we de vuurtoren van Terschelling al : de "Brandaris" !! Uit de Vaarwijzer voor de Waddenzee weten we dat de Slenk een smalle maar diepe vaargeul is waar absoluut niet buiten de tonnen mag gevaren worden omdat de randen van de geul zeer steil zijn en hard als beton. En juist hier moet de veerboot ons passeren op tegenkoers...die komt angstwekkend dichtbij maar alles gaat goed. Als we het Schuitengat indraaien varen we langs het "groene strandje" naar de haven. We passeren het havenhoofd van Terschelling om 18.00h.
    Een mijlpaal in de geschiedenis van de "Catharina" : vanaf nu heeft ze alle eilanden aangedaan....van Texel tot het Duitse Spiekeroog. Enkel Terschelling ontbrak nog . We waren 6 volle uren in de weer vanaf Texel.
    Wanneer de lijnen goed vast lagen was het nu tijd voor "den apƩro"...een flesje cava kon er nu wel af. Een toast op alle eilanden en op onze "Catharina" die ons nooit in de steek laat. We blijven hier 14 dagen.......


    WE VERLATEN OUDESCHILD

     
    WIERINGER VISSERMAN IN DE TEXELSTROOM


    DREIGEND ONWEER


    BRANDARIS, BRANDARIS......


    HET TONNENPLEIN OP TERSCHELLING


    WE ZIJN OP ONZE BESTEMMING

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-07-2013, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    24-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE "CATHARINA" NAAR TERSCHELLING (deel 9)
    DEN HELDER - TEXEL / OUDESCHILD
     
    Zo 30 juni : Den Helder is een goede uitvalshaven voor Texel en dat was ons plan !! Eerst maar eens naar Texel, daarna pas is Terschelling aan de beurt. Het is een mooie dag, zeg maar stralend !! De wind is wat geluwd, ZZW 4 Bft. Het is nu vloed op de Texelstroom, het wad loopt langzaam vol dus: we gaan !! Als we de Zeedoksluis gepasseerd zijn roepen we de verkeerspost Den Helder ( Kan. 62 ) op voor permissie tot doorvaart en opgave van bestemming...in een Marinehaven moet alles volgens de regels gaan !!
    We volgen de groene tonnenlijn over de Texelstroom en kunnen nu zien hoe hard het stroomt, we lopen 8,3 Kn bij 1600 toeren en reeds na drie kwartier lopen we de haven van Oudeschild aan. We versieren een goede ligplaats en blijven hier 2 dagen.
    Met de fiets naar Oosterend, daar proeven we van de Texelse Skuumkoppe, het lokale bier dat zijn naam dankt aan het witte "skuum" op de ruige zee ; een bier met een romige smaak, een heerlijke dorstlesser !!
    Ma 1 juli : bewolkt maar droog, 16Ā°C, wind: W 4 Bft, later afnemend. Ideaal om te fietsen. We kopen vis in Den Burg en rijden naar de zelfpluktuin in De Koog. Het woord zegt het zelf : zelf uw aardbeien plukken en je betaalt per gewicht...We bezoeken het juttersmuseum "Flora" ....het zit barstensvol aangespoelde spullen, we zien er een mooie film en maken een praatje met jutter Jan Uitgeest.
    Terug aan boord luisteren we naar het weerbericht...veelbelovend voor een overtocht naar....TERSCHELLING !!


    HAVENHOOFD DEN HELDER


    OP DE TEXELSTROOM


    HAVENHOOFD OUDESCHILD/TEXEL


    DE "SKUUMKOPPE"


    JUTTERSMUSEUM FLORA


    STUURHUIS "CORNELIA-CATHARINA"


    AANGESPOELD !!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-07-2013, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    23-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE "CATHARINA" NAAR TERSCHELLING (deel 8)
    MEDEMBLIK - DEN HELDER
     
    De wind geeft niet op, maar wij ook niet !! Daarom en om geen verdere tijd te verliezen met wachten op beter weer verkiezen we binnendoor naar Den Helder te varen. Een heel eind uit de buurt van Terschelling maar toch een springplank naar de Waddenzee. Via de Westerhavensluis en de Overlekersluis varen we met vƩƩl wind op de Friese Trekvaart naar het Noord-Hollands kanaal terwijl ook de zon zich laat zien, dat maakt het varen toch aangenamer.
    Langzaam maar zeker komt Den Helder dichterbij en op aanraden van een andere watersporter kiezen we daar voor jachthaven "Willemsoord" en daar hebben we geen spijt van...plaats genoeg aan langssteigers in de vroegere Marinehaven. Ook is er vandaag een show van old-timers en klassieke stoomslepers. Dat zint ons wel en we kijken onze ogen uit op al dat mooie, nostalgische spul. Ook is er een optreden van "Scheepsfolk" en we zingen mee als ze "The drunken sailor" van onze Ferre spelen. De "Stray Cats" maken het af met ouderwetse rock 'n roll muziek. We kopen kibbeling en haring, 's avonds fietsen we naar de dijk voor een zicht op het wad. Terug aan boord bestuderen we de zeekaarten want er broeit een aardig plannetje in ons hoofd.......





    SCHEEPSWERF "WILLEMSOORD"


    Hr Ms "BONAIRE" IN HET DROOGDOK


    OLD TIMERS SHOW








    SCHEEPSFOLK


    DE "STRAY CATS"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    23-07-2013, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE "CATHARINA" NAAR TERSCHELLING (deel 7)
    Vr. 28 juni : ENKHUIZEN - MEDEMBLIK                                                                                

    We hadden het al eerder gemerkt dat vroeg in de morgen de wind telkens nog zwak of matig was. Daarom ben ik al om 5.45h uit de veren en luister naar het weerbericht van 6.15h : West 3-4 Bft. Onder een grijs wolkendek en met lichte regen maken we los om 6.30h., bestemming : Medemblik. Bij Andijk krijgen we golfjes van 0,50 m op de kop maar geen buiswater. Rustig varen is dat ! Het is twee uren later als we Medemblik aanlopen en we vragen meteen opening van de brug voor doorvaart naar de Westerhaven. De havenmeester geeft ons een goede ligplaats aan de kade en dan is het tijd voor ontbijt. Weer motregen !! Sonja kruipt nog een paar uren onder de wol, in de namiddag verkennen we samen het dorp.


    MEDEMBLIK


    OP HET HAVENHOOFD VAN MEDEMBLIK


    BAKEN VAN MEDEMBLIK


    IN DE WESTERHAVEN

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    22-07-2013, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    21-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fw: DE "CATHARINA" NAAR TERSCHELLING (deel 6)
    Wo & Do 26 en 27 juni : ENKHUIZEN
     
    Nog altijd vĆ©Ć©l wind uit het noordwesten, zon en wolken en 18Ā°C. Geen weer om het IJsselmeer op te gaan. Dan maar naar het centrum om boodschappen en naar de markt om vis. We rijden met de fiets naar het Enkhuizerzand en kijken uit over het IJsselmeer met witte schuimkoppen. We eten onze eerste ijsjes en nemen mooie foto's in de stad.
    's Anderendaags is het zwaar bewolkt en er staat een noordwester 5 Bft. Toch vragen we een opening van de Binnenhavenbrug om naar de vlakbij gelegen Compagnieshaven te varen. Hier tanken we 165 L diesel aan een voor onze begrippen redelijke prijs: 1,46 E/L.
    Van hieruit kunnen we nu de toestand van het IJsselmeer beter in 't oog houden. We nemen hier ligplaats en zien wel wat morgen ons brengen zal...


    TRAPGEVEL MET SCHEEPSVERSIERING EN LEEUWEN


    BINNENHAVEN  ENKHUIZEN

     
    HET FLESSENSCHEEPJESMUSEUM

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-07-2013, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    20-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE "CATHARINA" NAAR TERSCHELLING (deel 5)

    Di 25 juni : AMSTERDAM - ENKHUIZEN





     Hoog tijd om Amsterdam achter ons te laten. Rond 9.00h maken we los en varen over het IJ naar de Oranjesluizen welke ons tegen 9.45h op het Buiten IJ zet. Op het Markermeer, een deel van de vroegere Zuiderzee, staat een noordwester 3-4 Bft. Om 11.20h passeren we het Paard van Marken en koersen op Enkhuizen aan, golven schuin op de kop maar bovendeks houden we het net droog. Om half twee zijn we in de geul van de Krabbegatsluis die ons naar het aquaduct leidt. Terwijl we Enkhuizen al aan bakboord hebben besluiten we om toch maar door te gaan naar Medemblik maar een aantrekkende wind doet ons al vlug spijt krijgen van onze beslissing. Toch bijten we nog een tijdje op onze tanden want de wind staat recht op kop dus van slingerbeweging is geen sprake en met deze windrichting kan ons stormzeil ons ook niet helpen. Ter hoogte van Andijk wordt het toch Ć©cht te gortig met witte schuimkoppen en overkomend buiswater. We gooien het roer om en surfen in geen tijd terug naar Enkhuizen waar de havendienst voor ons de brug opent naar de Binnenhaven. De rust is weergekeert, we drinken een borrel en laat het buiten eerst maar eens bedaren.....


    HET PAARD VAN MARKEN


    OP HET MARKERMEER


    LAND IN ZICHT


    ENKHUIZEN - DE TOREN DROMEDARIS


    MET OORBELLEN !!!


    BUITGEMAAKT OP DUINKERKER KAPER  -  MECHELSE MAKELIJ

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-07-2013, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    19-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE "CATHARINA" NAAR TERSCHELLING (deel 4)







    Vr 21 juni : ROTTERDAM - AMSTERDAM
     
    Het wordt een lange vaardag vandaag. Daarom draait de Binnenhavenbrug voor ons al om 09.00h. Het is zwaar bewolkt, regenachtig en de wind blaast kracht 5 uit het zuidwesten. Precies ƩƩn uur na ons vertrek draaien we de Hollandse IJssel op richting Gouda. Terwijl we aan de Julianasluis een kwartiertje moeten wachten voor versassing naar de Gouwe maak ik gebruik om de mast te strijken...in de zeikende regen, dat wel !! Maar het scheelt straks in wachttijd voor bruggen, vooral in Amsterdam. De spoorbrug van Alphen draait vrij vlot (10') en daarna brengt het Aarkanaal ons via de Amstelsluis op de Amstel. Via de Omval komen we Amsterdam binnen om 17.45h; we passeren CarrƩ en draaien stuurboord de Heerengracht in...15 cm hebben we over onder de bruggetjes, dan via de museumhaven naar het IJ dat alleen nog overgestoken moet worden om de Sixhaven binnen te varen...het is 18.20h als we een goede ligplaats krijgen van de havenmeester. Onze "Peer" wordt het zwijgen opgelegd...mag een paar dagen uitrusten. Nu zal een warme hap goed smaken !!
    's Avonds wordt het nog hƩƩl gezellig verbroederen in het clubhuis met de Amsterdamse schippers...de Duvel vloeit overvloedig !!
    De volgende drie dagen amuseren we ons met etentjes in "De Pont" en "Buffet NS", we gaan naar de film in CinƩ PathƩ, bezoeken de Vlooienmarkt op het Waterlooplein, drinken pinten in het oer-schipperscafƩ "Old Sailor", kopen zeekaarten bij "Harri" en drinken koffie mƩt bal gehakt in cafƩ " 't Hooischip" . Voor we weer vertrekken wordt de motor nagekeken en binnen schoon schip gemaakt. Het grote water komt er immers aan...


    DE AMSTERDAMSE SIXHAVEN





    DE WERKBOOT VAN DE SIX


    CAFE 'T HOOISCHIP





    CAFE DE ZEEVAART


    AMSTERDAMSE GRACHTEN...


    BUFFET NS  AMSTERDAM CENTRAAL

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-07-2013, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    18-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE "CATHARINA" NAAR TERSCHELLING (deel 3)







    Wo 19 juni: DORDRECHT ROTTERDAM
     
    Daar we er weet van hebben dat er in R'dam een fototentoonstelling loopt van Robert Doisneau besluiten we om daar eerst eens halt te houden i.p.v. de Hollandse Ijssel op te varen. Het is tenslotte maar een uurtje verder op de Nieuwe Maas naar de City Marina, R'dam. De dag begint bewolkt en windstil, 20Ā°C. Stipt om 09.00h draait op aanvraag de Engelenburgerbrug voor ons waarna we direct via de Oude Maas naar de zijtak van de Noord draaien. We bevinden ons even op het drukste waterkruispunt van Europa...wordt gezegd !! Ge moet inderdaad ogen naar alle kanten hebben en de marifoon moet stand-by staan.. In de Noord hebben we stroom mee maar eens we op de Nieuwe Maas varen komt het water van alle kanten. Aan de stroomrichting kun je geen touw aan vast knopen.
    Het is rond 11.00h als we voor de imposante Erasmusbrug bakboord wegdraaien naar de Entrepothaven die nu is omgetoverd tot jachthaven. Hier blijven we een extra dag dus de fietsen worden bovengehaald. Eerst en vooral: inkopen bij de "Jumbo-supermarkt" , we fietsen naar de "Kop van Zuid" en doen een terrasje bij "Hotel New York", de plaats waar vroeger immigranten voor Amerika en Canada inscheepten op bvb. het SS Rotterdam. We vleien ons royaal in strandstoelen met zicht op het scheepvaartverkeer.
    's Anderendaags naar het fotomuseum: zƩƩr de moeite waard. Met de fiets over de Erasmusbrug naar het centrum waar we de scheepshelling "Koningspoort" bezoeken. Hier worden oude schepen gerestaureerd en/of hersteld. Allemaal door liefhebbers van oude schepen, daarna is het tijd voor een pilsje bij cafƩ "Timmer". 's Avonds eten we bij ons favoriete Marokkaanse resto "Safir" in de Entrepothaven. Het is die avond nog heerlijk zacht weer en we genieten na in het avondzonnetje in de kuip. Morgen: Op naar....Amsterdam.


    DE ERASMUSBRUG TE ROTTERDAM


    BINNENHAVENBRUG


    DE "KOP VAN ZUID"


    DE PIER VAN DE HOLLAND-AMERIKALIJN


    DE ENTREPOTHAVEN - CITY MARINA


    IN DE LEUVEHAVEN


    SCHEEPSHELLING "KONINGSPOORT"


    DINEREN BIJ "SAFIR"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-07-2013, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    17-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE "CATHARINA" NAAR TERSCHELLING (deel 2)







    18 juni: het is al vroeg warm en er staat weinig wind: 1-2 Bft Oost. Om 09.45h gaan de lijnen los en over het Hollands Diep varen we om 11.05h de Dordste Kil in en zijn in Dordrecht een paar minuten te laat om een brugopening te krijgen naar de jachthaven achter de Engelenburgerbrug maar "so what" , we zijn in vakantie dus daar maken we ons niet druk om. Ondertussen is het wel tropisch warm geworden, de thermometer wijst 30Ā°C. Om 13.00h draait de brug voor ons en 10' later maken we vast bij de Kon. Roei en Zeilvereniging Dordrecht. 's Avonds eten we ontspannen in de stad op het terras van het Griekse resto "Olympiade" .


    DE ENGELENBURGERBRUG IN DORDRECHT


    DORDRECHT  -  DE LANGR IJZEREN BRUG


    DE VERDWAALDE KOGEL LINKS IN DE MUUR !!


    UIT : VERZEN VAN EEN DORDTSE CHINEES

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    17-07-2013, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    16-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE "CATHARINA" NAAR TERSCHELLING (deel 1)
    BURGHSLUIS - WILLEMSTAD






    Het is 7 juni, de tijd is aangebroken om proviand in te slaan en de tanks te vullen met diesel. Telkens weer staan we versteld wat een mens allemaal aan boord sleept. Ook de deuren krijgen nog een laagje vernis en 's avonds is het nog lekker in de kuip, uit de wind en in de zon.
    17-06 : 10 dagen later zijn we klaar voor vertrek naar het noorden. Met een NNO-windje 3-4 Bft en vergezeld van een stralende zon verlaten we in stilte onze thuishaven om 06.55h. richting Krammersluis die ons om 11.00h versast naar het Volkerak. We hebben precies twee uren nodig om het Volkerak over te steken en als dan de sluis ons op het Hollands Diep zet is het nog maar een boogscheut naar Willemstad waar we aanmeren aan de P-steiger, onze eerste stop.


    ZICHT OP WILLEMSTAD

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    16-07-2013, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    12-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 tot 4 juni - NAAR MIDDELBURG







    Terwijl Sonja nog in dromenland verkeert worden om 07.15 h de lijnen losgegooid. De wind is NNO 3 Bft, de zon schittert uit het oosten op het water, het zicht is zeer goed. Hoog water wordt verwacht om 11.20 h dus loopt de "Catharina" met 1700 toeren en 6,6 Kn door de Hammen naar de Zeelandbrug waar de wind bijna wegvalt. Ondertussen is m'n maatje wakker en zet een lekkere pot koffie. De Zandkreeksluis versast ons om 10.20 h naar het Veerse Meer welk we volledig afvaren om bij Veere te versassen naar het Kanaal door Walcheren. Middelburg lopen we binnen om 12.55 h en krijgen van de havenmeester een goede plek aan de Rouaanse Kade. We genieten volop van de zon en van het bezoek van Jenny en Gerard die hier de laatste klusjes doen aan hun mooie zeilscheepje " Peer den Schuymer".
    Maandag 3 juni : na het ontbijt trekken we naar de markt. Maandag=boekenmarkt in Middelburg, dat komt ons goed uit want we vinden er verschillende interressante boeken maar het is zĆ©Ć©r koud (11Ā°) en er staat een strakke NW-wind. Die drijft ons al vlug naar de "Drukkerij" waar we ook nog enkele boeken kopen en en passant een lunch nemen. We lopen nog binnen in de ANWB-winkel en terwijl de zon het pleit probeert te winnen vallen we neer op een terras aan de markt. Als we terug aan boord komen staat er nog altijd vĆ©Ć©l wind die een pak zand van de kade aan dek heeft geblazen. Dat kunnen we wel missen en gelukkig is er plaats om ons scheepje 20m achteruit te verhalen. 's Avonds zien we tot onze verbazing twee herders die samen met drie border collie's een tweehonderdtal schapen door de stad jagen. Geen enkel schaap krijgt de kans om tussen de auto's te komen, knap werk van die honden !!! Die moeten straks bekaf zijn.
    Dinsdag 4 juni : bij de W.V. Arne gaat de brug voor ons open om 11.15 h. Het is bewolkt met af en toe zon, er is minder wind en 18Ā°C. We worden door Jenny en Gerard uitgewuifd en een half uur later liggen we in de sluis Veere zodat we reeds om 12.00h op het Veerse Meer varen, ook in de Zandkreeksluis hoeven we niet te wachten. Ondertussen is de wind aangewakkerd tot NNO 5 Bft en kunnen we ons aan een stevige overtocht van de Oosterschelde verwachten. Een voordeel is dat we de golven recht op de boeg krijgen die af en toe met een felle klap uit elkaar spatten waardoor buiswater over dek vliegt, de ruitenwissers moeten erbij. Terwijl, voor Zierikzee, de wind lichtjes opzij inkomt, zetten we ons stormzeiltje bij zodat "Catharina" mooi haar evenwicht behoudt. In de Hammen varen we beschut onder de dijk en kan het zeil weer weg.
    We lopen onze thuishaven aan om 16.25 h. Dat wordt kuisen....met ons twee spoelen we haar met zoet water en dan......is het tijd voor "den apƩro" , beiden tevreden terugkijkend op een mooi tochtje.


    DE ZANDKREEKSLUIS NAAR HET VEERSE MEER


    SLUIS VEERE NAAR KANAAL DOOR WALCHEREN EN MIDDELBURG


    AAN DE ANDERE ZIJDE STAAT : "ZIMMER FREI"


    AANLOOP VAN MIDDELBURG


    KUDDE SCHAPEN DOOR DE STAD


    STEVIGE BRIES OP DE OOSTERSCHELDE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-06-2013, 15:18 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEI - 2013 VOORBEREIDING VOOR DE TOCHT







    Vrijdagavond, 24 mei nog aan boord gekomen. Vanavond is het alg. ledenvergadering in ons nieuwe klubhuis. Een goede opkomst van de leden, kotje vol !! Het kasverslag is niet goed, ook niet slecht; we houden het quitte. Al het geld zit natuurlijk in het nieuwe klubhuis en havenkantoor plus sanitair. Ook baggeren en de nieuwe steigers hebben geld gekost en het slechte voorseizoen met Pasen en Pinksteren heeft er toe geleid dat er weinig passanten kwamen, dus weinig inkomsten. Maar geen paniek...de zomer komt Ʃcht wel dus ook de passanten. Onlangs las ik een mooie passage van RenƩ de Masny: "Nooit heeft een winter, hoe streng hij ook geweest mag zijn, belet dat de rozen in de zomer bloeien."
    Zaterdag, 25 mei : het waait dat het geen naam heeft !! En nog wel uit het noorden, regelrechte aanvoer uit IJsland. De tĀ° daalt naar 10-11Ā° en aan boord gaat de kachel weer aan. Zo'n koude seizoensstart doet ons extra verlangen naar de zomer en we beginnen de "Catharina" al stilaan te provianderen voor onze reis naar Terschelling. Onder de vloerdelen wordt water, bier en wijn gestouwd, daar blijft alles goed fris. Met deze ijswind en af en toe een striemende regenvlaag komt er van varen natuurlijk niets.....ontberingen, daar hebben we geen zin meer in. Liever warmen we ons aan onze geweldige kachel met een boek en 's avonds verspreidt de verlichting van het stuurhuis een warme, goudgele gloed. Ook de TV geeft uitkomst op wat ontspanning.
    Zondag, 26 mei : nog altijd bitterkoud....Sonja rijdt in de namiddag naar huis want zij moet morgenvroeg een kleinkind naar school brengen. Ikzelf hou het op koffie in het havenkantoor. We hebben daar uitzicht op de Oosterschelde....zo ver het zicht reikt, geen zeil, geen sterveling te zien, zelfs de havenmeester begint zich te vervelen. 's Avonds weer maar TV kijken aan boord. De wind zwakt af, er is ander weer op komst !!
    Maandag, 27 mei : een schitterende dag kondigt zich aan. Deze nacht is de wind helemaal gedraaid en het is lekker warm, geen wolkje aan het firmament...m'n ogen moeten nog wennen aan al dat licht !! Maar er moet vandaag gewerkt worden. De startaccu van de generator geeft al een week geen teken van leven meer, die moet er dus uit en staat...achteraan. Om 08.30h zit ik al dubbel geplooid onder de vloer om eerst de service, dan de motor-start accu, vervolgens de generator-accu naar boven te sleuren. Een uur later zit ik met Ad aan de koffie met het gevoel of ik eigenhandig een veld heb omgeploegd maar goed: so far, so good! We rijden na de middag om een nieuwe accu en Ad is van menig: " jij haalde ze eruit, ik steek ze er terug in" . O.K., mijn rug is gebroken, nu de jouwe nog, haha. Om 15.30h staat het hele zaakje terug op z'n plaats, de generator loopt van de eerste tik dus is het tijd voor ontspanning. In deze geweldige lentezon smaken een paar biertjes zeer goed. Als Sonja 's avonds terug is vertellen we elk ons wedervaren op het voordek in het zonnetje met een glas wijn en eten in ons clubhuis een lekkere tarbot. Later verpozen we bij de TV met "Ten oorlog" van Arnout Hauben.
    In de loop van de dag is het marineschip "HYDRA" binnengelopen. Die brengt nieuw materiaal en mensen om naar de 16-jarige duiker te zoeken die ondertussen al tien dagen vermist is. We mogen nu wel aannemen dat hij verdronken is. Zoekpogingen kunnen alleen ondernomen worden bij de kentering van het tij omdat onderstroming in deze diepe geul anders te sterk is.
    Dinsdag 28 mei: nog altijd mooi weer maar van de weerman weten we dat er een regenfront op ons afkomt vanuit Noord-Frankrijk. We profiteren nog even van de weldadige zon maar willen ons ook niet laten verrassen door de komende regen en om 11.00h maken we ons op om naar huis te vertrekken.


    MARINESCHIP "HYDRA"


    CAMERAPLOEG EN MARINE-DUIKERS MET SONAR

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    29-05-2013, 00:00 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    21-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 MEI 2013 - DUIKER VERMIST







    We zitten aan de feesttafel want Dinand heeft zijn eerste communie gedaan. Toch zijn we van plan om diezelfde avond nog naar Burghsluis te rijden, al was het maar om de Pinksterdrukte op de weg enigzins te vermijden. Maar...er moet ook nog eens gevaren worden !! Ons favoriete adres in Colijnsplaat lokt ons weer : rest. "Zeelandia".
    Als we het haventerrein oprijden zien we al direkt dat er iets aan de hand is.....de brandweer, politiewagens, het Marinekorps van den Helder, een patrouille-politieboot in de haven, veel volk op de dijk. Al vlug horen we van onze steigerburen dat er een duiker vermist is. Politie en Marine zoeken in een Zodiac met Sonar naar de vermiste...voorlopig zonder rersultaat. Het ongeluk is al uren geleden gebeurd dus de kans op overleving is nihil. Het betreft een jongen van 16 jaar uit Herk-de-Stad die samen met zijn instructeur een duikcursus volgde. Ze waren verbonden met een lijn die bij het duiken naar 30m waarschijnlijk losgeschoten is, de rest zullen we nooit weten, vermoed ik. Wel vinden velen dat een duik naar 30m gevaarlijk is, vooral voor een leerling-duiker. Later op de avond komt er ook nog de dreg aan te pas...zonder resultaat ! Gelukkig is het windstil, gemakkelijker voor de redders !!
    Zondag 19 mei : Het is stralend weer, geen wolkje te bespeuren maar een koude wind 4Bft uit het oosten-noordoosten. Geen mens die dat voorspeld had...ook niet onze Frank DB. Terwijl de Marine weeral aan het zoeken is maken we ons klaar om naar Colijnsplaat te varen. We verlaten de haven om 9.40h en op de laatste vloed zetten we ons zeil bij ter hoogte van de Flauwers. Comfortabel varen is dat !! Sonja is weer roerganger en stuurt de "Catharina" om 11.25h de haven van Colijnsplaat binnen. We krijgen een goede ligplaats voor 19 euro, water en stroom incl.. Als 's middags Dirk en Lotje Blomme aan boord komen waait de wind hard uit het (koude) noorden, de golven krullen op de Oosterschelde maar wij liggen veilig binnen. Het geeft een goed gevoel om de weergoden af en toe eens te slim af te zijn. Na "den apƩro" vertrekken Dirk en Lotje met hun Goldwing voor een rondje Zeeland...ze hebben er goed weer op !!
    's Avonds is het voor ons weer uitmuntend tafelen in "Zeelandia", Sonja neemt de griet, ik de tarbot. Het is er zeer druk want Pinksterweek maar dat merken we niet aan de bediening, altijd even vriendelijk en correct. Als we terug aan boord zijn zien we in de schemering al dreigende wolken......
    Maandag 20 mei : het is nog maar half zeven als ik voor de eerste keer door het raam kijk : zware bewolking en motregen...pfff... 't is weer van dat !! Positief is dat de wind is afgezwakt naar NW 3 Bft. Het zicht is 1000m. Ook Sonja staat opeens naast haar bed. We willen de weergoden niet tarten en besluiten om nu maar te vertrekken voor de wind weer aantrekt. Om 07.00h gaan de lijnen los, de boordlichten en de plotter gaan aan en weg zijn we !! Terug door de Overloop, evenwijdig aan de Zeelandbrug, met een gezapig gangetje door rustig vaarwater naar de Hammen. Ondertussen zet Sonja een kan verse koffie, terwijl het buiten wel herfst lijkt met die donkere wolken en druilerige regen. Maar het zicht blijft vrij goed en we zien zelfs 2 bruinvissen aan de Schelphoek, we lopen onze haven binnen om 09.10h. Politie en Marine zijn nog altijd druk aan het zoeken....de vlag aan het havenkantoor hangt halfstok. Familie en vrienden van de jongen staan op de dijk, elkaar omhelzend en wenend....er is geen hoop meer......


    AANLOOP VAN COLIJNSPLAAT


    COLIJNSPLAAT

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    21-05-2013, 12:31 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    29-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EERSTE SEIZOENSREISJE







    Traag komt de lente op gang. Met stijgende belangstelling kijken we naar de weerberichten en woensdag en donderdag 24-25 april kondigen zich aan met redelijk zacht en vooral zonnig weer. Ook de wind zal het binnen de perken houden want het laatste wat we willen is dat de golven in de Overloop van Zierikzee onze kombuis al overhoop halen. Als voorzorg staat alles daar redelijk "zeevast" !!
    Ons eerste reisje gaat - traditiegetrouw - naar Zierikzee, hooguit anderhalf uurtje varen met het stroompje mee. Als we in het voorjaar Zierikzee niet moesten aanlopen dan zouden de havenmeesters zich daar ongerust over maken, zoveel is zeker !! We doen het al jaren maar niet meer op Koninginnedag of op 1 mei....dan is het daar stikdruk en lig je soms zeven-dik!
    We vertrekken met LW te Burghsluis terwijl de wind uit ZZWestelijke hoek blaast 4 Bft. Met 1800 toeren lopen we 6,6 Kn langs de droogvallende platen van de Hammen door rustig vaarwater. Sonja is roerganger...dat is nog eens luxe voor de schipper. Op het middaguur meren we aan. De lange steiger telt maar een vijftal schepen, dus "plek zat" ! Als de havenmeester op z'n fiets passeert roept hij ons toe : "So, Catharina, je bent er weer"....hij had niet anders verwacht...
    Een beetje winkelen in Zierikzee is altijd gezellig en de warme lentezon lokt ons al gauw naar ons favoriete terras aan de haven van het bruine cafƩ "De Gekroonde Suikerbiet".
    De volgende morgen is de wind nog afgezwakt en te lande zien we hoge bewolking, op de Oosterschelde is het mistig. Toch vertrekken we om 10.00h want we weten wel zeker dat de eerste zonnestralen de mist zullen doen oplossen. We varen nu in het eerste uur van het opkomende water dus tegenstroom naar Burghsluis terug en blijven zo dicht mogelijk tegen de zandplaten om uit de stroming te varen, zo halen we nog 5,6 Kn . Om 11.35h draaien we onze thuishaven in en genieten de hele namiddag aan boord in een stralende zon van een glaasje wijn en een zuiders olijfje.
    Door het goede weer blijven we aan boord slapen maar 's nachts horen we de regen....de wind trekt aan en draait naar het noorden. 's Morgens is het buiten nog maar 7Ā°C maar aan boord maakt onze kachel het gezellig warm. Na het ontbijt maken we "schoon schip" en rijden in de voormiddag naar huis.


    ZONNIG ZIERIKZEE


    CHARTERVAART
    CHARTERVAART

    DE BRUINE VLOOT EN MOSSELVISSERS VAN ZIERIKZEE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    29-04-2013, 12:34 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    18-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verjaardag







    Zondag 14 april : morgen is het mijn verjaardag. Dan zit ik op "route 66"!! Maar reeds vandaag komen vrienden uit Lovendegem ons in de haven opzoeken. De weerman heeft een schitterende lentedag beloofd en om 12.00h zitten we met hen aan de apƩro. Het is weer een blij weerzien en ik word in de watten gelegd en getrakteerd op een etentje in m'n favoriete restaurant "Zeelandia" in Colijnsplaat.
    Als we later terug aan boord zijn zit er nog een tochtje in met hen over de Oosterschelde. We maken los om 17.00h en varen met een ZW 3 Bft door de Hammen. De avondzon geeft een speciaal licht en schittert op het water. Een uur later zijn we terug in de haven en zitten we even later aan onze clubtafel in " 't Oliegeultje " en nuttigen wat vishapjes en oesters. Het wordt nog een supergezellige avond maar rond 22.00h nemen onze vrienden afscheid. Als wij terug aan boord zijn kan de kachel weer aan....
    Maandag 15 april : feest !! ook de steigermaten hebben er lucht van gekregen en brengen een bezoekje terwijl 's middags weer vrienden aankomen waarmee we weer naar "Zeelandia" afzakken....het eten is er super en vooral...betaalbaar !! Nadien belanden we nog in Zierikzee voor een afzakkertje in de "Gekroonde Suikerbiet" en daarna nog naar " 't Oliegeultje" voor een fris wijntje en oesters !! Rond 21.30h vinden we het allemaal welletjes en nemen we ook van hen afscheid. Wijzelf blijven nog aan boord slapen en rijden morgen naar huis. Aan boord gekomen vind ik in de bakskist nog twee flessen wijn: cadeautje van de havenmeester Ad. Bedankt,iedereen, voor deze twee superdagen !!!
     


    EEN VUURSTER VOOR DE JARIGE


    ALLE REMMEN LOS  !!!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-04-2013, 15:54 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERVAREN NAAR BURGHSLUIS - 13 APR 2013







    Zaterdag 13 apr. : bij het ontbijt moet de kachel aan !! het is koud buiten (stif koed) , 10Ā°C en half bewolkt maar de wind is geluwd en blaast met 3 Bft uit het ZW. Om 9.15h komt Ad aan boord, onze havenmeester die door z'n bezigheid in de haven zelf weinig kan varen en dus deze gelegenheid aanpakt om mee te varen....eerst koffie, anders kun je met die Zeeuwen geen land bezeilen !! Om 9.40h vind ik het welletjes met dat geslurp en worden de lijnen losgegooid. We hebben het afgaande tij nog mee tot 12.20h dus dat moet nog lukken voor de vloed komt. We varen door de Schaar van Yerseke naar de verkeerspost Wemeldinge waar we ons melden en daarna door het hoofdvaarwater richting Kats en Zeelandbrug. Het is de eerste keer dat Sonja het eerste seizoensreisje meevaart. Eerder kwam ze altijd met de auto achter maar we hebben haar toch het liefst erbij !!
    Ik geef het stuurwiel over aan Ad, ondertussen komen er broodjes met ham en kaas op tafel en ....koffie !! In de Overloop van Zierikzee trekt de wind wat aan, we hebben wind tegen stroom en dus wat meer golfslag. Altijd gedonder hier voor Zierikzee !!! Ik zet het zeil bij zodat onze "Catharina" haar evenwicht terugvindt en wij weer rustig aan de koffie kunnen. Het is nu bijna laagwater en we komen in de beschutting van de immense Roggeplaat en een weldadig zonnetje verwarmt onze ruggen. De Plompe Toren komt in zicht, dan de rode koepel op de haven. Het is 12.30h als we Burghsluis binnenlopen en maken voor het eerst vast aan onze nieuwe zijsteiger. We zijn weer thuis.


    DE "CATHARINA" WEER IN ACTIE


    DE NIEUWE ZIJSTEIGER    -   BURGHSLUIS

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    18-04-2013, 15:52 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tewaterlating - april 2013







    Vrijdag 12 april : het is de dag dat ons scheepje weer in actie gaat komen !! Als we in Yerseke in de Julianahaven arriveren is het nog maar 08.30h en de "Catharina" hangt reeds in de banden....men laat er daar geen gras over groeien !! Als ze in het water ligt volgt altijd een spannend moment. Alle toevoerkranen gaan open....dan moet de motor lopen. De "Peer" geeft twee kleine kuchjes en schiet dan in actie, verlost uit zijn winterslaap. Ze loopt weer als een zonnetje terwijl het personeel van de werf goeddunkend toekijkt naar het koelwater dat naar buiten spuit. Ik controleer nog eventjes op eventuele lekken en dan gaat de mast terug omhoog, de club-en wadvaardersvlag in top....eindelijk !!
    We varen naar de hiernaast liggende Beatrixhaven en meren aan de passantensteiger. Vandaag blijven we hier liggen want het waait zowat de str... van de dijk. Morgen gaat de wind luwen en dan gaat het richting thuishaven.


    IN DE BEATRIXHAVEN  -  YERSEKE

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    18-04-2013, 11:41 geschreven door wadvaarders
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 18/05-24/05 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!