Mooie Hiërogliefen (monumentaal Egyptisch schrift in de vorm van mensen, dieren en dingen, gegraveerd in tempels door priesters).
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/750773-90181005fbe2d7119b4b5f97131a41ae.jpg)
Jacobsschelpen met garnalensaus
200g Jacobsschelpen, 150g verse garnalen, 1el kervel, 2 sjalotjes, 75g ongezouten boter, 1/2 dl witte wijn, 1dl slagroom, versgemalen witte peper.
Fruit de sjalotjes in 1 lepel boter, voeg wijn en azijn toe en laat 3 min. koken. Voeg slagroom toe en laat nog eens 3 min. koken. Meng de helft van de garnalen met boter en draai tot een gladde massa. Breng de saus opnieuw aan de kook, voeg Jacobsschelpen toe en laat kort meesudderen. Roer er de garnalenboter door en voeg restant garnalen toe met de kervel. Laat de saus niet meer koken en breng op smaak met peper en zout. Serveer als een voorgerecht met toast.
Een luxieus voorgerecht of tussendoortje!
Soms worden de graveringen gerestaureerd!
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/750773-32e83fef3d5a74398e3f6a01cf926e9f.jpg)
|