Gezien vanaf onze passagiersboot.
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/788999-4f212a461e9e28ab3ab5385cd5d66bb8.JPG)
Pruimentaart met vanilleroom
1kg pruimen, 6el suiker, 100g boter, 1tl kaneel, 300g korstdeeg, 5dl melk, 1dl room, 6 eidooiers, 1 vanillestokje, 1/2 citroenschil, 100g suiker, 10cl cognac.
Neem een platte ovenschotel en smeer deze in met boter. Snij de pruimen in plakjes en leg deze in de ovenschotel. Bestrooi ze met suiker en kaneelpoeder. Korstdeeg uitrollen en op de pruimen leggen. Goed aandrukken en met een vork gaatjes prikken. Kook de melk en de room met citroenschil en het kaneelstokje. Laat mengsel afkoelen. Haal vanillestokje en citroenschil uit de melk. Roer eidooiers los met suiker en cognac en klop er koude melk onder. Laat mengsel in een oven van 120 graden stollen in ong. 45 min. Bak de taart krokant in een oven van 200 graden in 35 min. en serveer de taart warm met de afgekoelde vanilleroom.
Een ware koninginnentaart!
De tempel van Isis op Philae-eiland tussen de oude en nieuwe Aswandam.
![](http://blogimages.seniorennet.be/wilhelm/788999-be1d8e51f2756e4a772b3fd649aa28e9.jpg)
|