Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

30-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acai - bes

 

.




Acai-bes

 

Omschrijving
De Acai-bes is een kleine ronde bes die zwartblauw van kleur is en te vergelijken met de blauwe bes. De Acai-bessen bestaan voor 10% uit schil en vruchtvlees en voor 90% uit een niet-eetbare pit. De pit bevat dezelfde eigenschappen als het vruchtvlees. De Acai-bessen groeien in trossen, hoog in de top van de Acai-palmbomen. De Acai-palm komt voor in Centraal- en Zuid- Amerika en groeit vooral in moerassige streken.
De Acai-bes heeft een sterke smaak die ergens lijkt op die van bramen, kersen en noten met een vleugje chocolade.

Oorsprong
De Acai-bes wordt al eeuwenlang gebruikt door de verschillende stammen in Brazilië omwille van de voedingswaarde en de medicinale eigenschappen die de bes heeft. De bessen werden door Indianen gebruikt om bij de jacht hun uithoudingsvermogen te bevorderen en pas bevallen vrouwen aten de bessen om snel aan te sterken na de bevalling.

Door de zeer korte houdbaarheid werden de Acai-bessen tot voor kort alleen maar daar gebruikt waar ze voorkwamen. Het is pas in de jaren 1990, vanaf het moment dat er van de Acai-bessen extracten werden gemaakt die aanmerkelijk langer houdbaar waren, dat er sprake was van een wereldwijde verspreiding. Inmiddels zijn de gezonde eigenschappen van de Acai-bes wereldwijd bekend geworden en wordt de bes verwerkt in diverse dranken en voedingsupplementen.

Voedingsstoffen
Een van de belangrijkste voordelen van de Acai-bes is de grote hoeveelheden anti-oxidanten die ze bevatten. Diverse studies hebben aangetoond dat de Acai-bes een van de hoogste concentratie aan anti-oxidanten kent: één handvol Acai-bessen bevat evenveel anti-oxidanten als vijf porties wortelen, appelen of broccoli.

Naast de grote hoeveelheid anti-oxidanten heeft de Acai-bes nog een aantal opvallende voedingsstoffen zoals de vetzuren omega 6 en 9, waarvan al langer bekend is dat deze bevorderend zijn voor een goede gezondheid (net als visolie). Naast deze stoffen is de Acai-bes ook nog rijk aan vitamine B1, B2, B3, C, E, fosfor, calcium, en proteïnen.

De bes is in Amerika een belangrijke ontdekking geworden, vooral bij de ‘celebrities’ doordat ze een verrassend effect heeft op het gewicht van mensen die de bessen eten om af te vallen. De darmwerking wordt gestimuleerd, het metabolisme wordt versneld, waardoor meer vet zal worden verbrand. Na ongeveer een half jaar heeft het lichaam een ommekeer gemaakt naar een gezonder metabolisme.

Medicinale werking

De meest bekende toepassingen van Acai zijn:

• toename energie en uithoudingsvermogen;
• beschermend effect op de lever en nieren;
• afrodisiaca en libido-opwekker;
• antioxidant en het daardoor tegengaan van veroudering;
• verhoging van de immuniteit, ontsteking remmend;
• reinigende en ontgiftende werking
.

Recept

Ingrediënten:
400 gram bevroren açaí-pulp
1 banaan (of ter variatie aardbei, kiwi, ..)
sap van 1 sinaasappel
rietsuiker naar smaak

Bereidingswijze:
• Doe alles in de mixer (pulp licht ontdooid) en meng tot één geheel.
• Meteen serveren en eventueel garneren met wat muesli, honing en schijfjes banaan.

 


Categorie:Veggie
» Reageer (25)
29-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@'s foto van de week en je mening !!

.

Fjak@ 's gedacht een gelukkig mens toch
en wat is jullie mening !!


Categorie:Fjak@'s foto van de week.
» Reageer (34)
28-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat jouw tenen onthullen over je karakter.

 .

Wat jouw tenen onthullen over je karakter

 

 

In onze Westerse cultuur worden de ogen als spiegel van de ziel gezien, maar in China en India denkt men dat je beter naar de voeten kijkt om iemands ware aard te onthullen. Zo zijn mensen die met hun kleine teen kunnen wiebelen impulsief en avontuurlijk en dus niet geschikt voor een langdurige relatie.

Reflexologiste en auteur Jane Sheehan is ervan overtuigd dat voeten alles kunnen vertellen over iemand, van hoeveel chocolade je eet tot hoe gelukkig je bent in je relatie. "Doe je sokken uit, en ik vertel of je avontuurlijk bent en graag risico's neemt of veeleer een stabiel en harmonieus leven leidt." Dit is wat we volgens Sheehan kunnen afleiden uit onze tenen.

Grote teen

Als je grote teen veel langer is dan je andere, dan ben je een slimme en creatieve persoon. Je hebt vaak briljante ideeën en bedenkt oplossingen voor moeilijke problemen. Je hebt altijd een antwoord klaar en kan dingen in een ander perspectief plaatsen. Jammer genoeg betekent dat ook dat je je niet lang kan focussen op één probleem.

Als je een vrij kleine teen hebt, dan ben je een geweldige multitasker. Je kan goed delegeren en werkt altijd efficiënt. Je maakt ook gebruik van je charme om mensen te overtuigen van jouw ideeën.

Tweede teen

Hoe langer je tweede teen is, hoe beter je kan functioneren als leider. Je bent dynamisch en vindingrijk, maar je verlangen om dingen gedaan te krijgen, kan omslaan in bazigheid.

Een kleinere tweede teen betekent echter niet dat je je makkelijk laat doen. Het toont enkel aan dat je graag je tijd afwacht en dat je houdt van harmonie.

Derde teen

Volgens de Chinezen staat je derde teen in verband met energie en wilskracht. Als hij redelijk lang is, dan ben je ongelofelijk energiek, vooral op het werk. Hoe langer de teen, hoe gedrevener je bent om een succesvolle carrière op te bouwen. Het nadeel is dat je opgeslorpt wordt door je werk, waardoor je vergeet te genieten van de liefde en je familie.

Als je derde teen kort is, dan geniet je wel van de leuke dingen in het leven. Je houdt van ontspannen en laat niets aan je hart komen. Anderen beschuldigen je vaak van luiheid, maar jij vindt dat het leven te kort is om je daar druk over te maken.

Vierde teen

Een lange, rechte vierde teen vertelt dat familie het belangrijkste onderdeel van je leven is. Je kan goed luisteren, maar je wordt zelf ook sterk beïnvloed door de problemen van iemand anders. Een ongelukkige relatie met één van je geliefdes zal zich uiten in een kromming van deze teen.

Een korte vierde wijst er simpelweg op dat familie en relaties niet zo cruciaal zijn voor jou. Jouw focus ligt ergens anders.

Kleine teen

Kinderlijke ondeugendheid is een karakteristiek van mensen met heel kleine teentjes. Je houdt niet van verantwoordelijkheid, raakt snel verveeld en je bent constant op zoek naar avontuur. Je bent sociaal en geliefd, tot de mensen beseffen dat je nooit volwassen zult worden.

En als je kan wiebelen met je kleine teen, zonder dat je vierde teen mee beweegt, dan ben je impulsief, avontuurlijk en hou je van flirten. Als je dat niet kan, dan ben je loyaal, voorspelbaar en trouw.

Tenen op een lijn

Als elke teen een beetje groter is dan die ervoor, dan heb je praktisch ingesteld. Je besteedt aandacht aan details en maakt altijd af waar je mee begint. Je bent een gedroomde werknemer, maar ook een loyale vriend en standvastige partner. Let wel op dat je niet gaat muggenziften over het gedrag van anderen, want niet iedereen is zo evenwichtig als jij.

Wat vertellen jouw tenen over je karakter? En die van je partner? Kloppen de uitspraken van de 'tenenexperte'? Laat het ons weten via de reacties!

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (24)
27-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja! Wij hebben het sneller koud.

 

 

Ja! Wij hebben het sneller koud

 

 

Kreeg jij het al naar je kop geslingerd dat koud hebben tussen je oren zit? Ergens klopt deze statement wel een beetje, maar de reden waarom vrouwen gevoeliger zijn voor koude, is puur biologisch.

Koude handen en voeten, het kan een gezellige winteravond al snel verpesten. Mannen hebben hier opvallend minder last van, maar hoe komt dat eigenlijk?

Doorbloeding
Bloed naar de uiteinden van je lichaam krijgen, gaat als vrouw een stuk moeilijker. In de kern van ons lichaam heeft bloed een aangename temperatuur van 37 graden, maar om onze koude handen en voeten te verwarmen moet het een hele weg afleggen. Bij mannen gaat dit een stuk sneller en vlotter en daarom hebben zij het altijd warmer.

Zenuwen
Vrouwen hebben 10 procent meer koudegevoelige zenuwen in de huid dan mannen. Geen wonder dus dat we veel sneller opmerken dat het kouder wordt.

Slaap
Zelfs tijdens onze nachtrust heeft koude meer effect op vrouwen. 's nachts daalt de lichaamstemperatuur bij iedereen, gewoon omdat we niet actief zijn en onze warmteproducerende spijsvertering eveneens op slaapstand staat. Bij vrouwen daalt de temperatuur jammer genoeg meer én sneller.

Tussen de oren?
Tot slot is het zo dat vrouwen ook op een psychologisch niveau meer vatbaar zijn voor koude dan mannen. Biologen vermoeden dat onze moederfunctie hier iets te maken heeft. We zouden hierdoor alerter en gevoeliger zijn, want eens zwanger, is het onze missie om de embryo op een goede temperatuur te houden.

Zo, volgende keer dat iemand zeurt dat jij een koukleum bent, heb je de feiten achter de hand

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (25)
26-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opa sneewt - auteur Pat Donnez.

Opa sneeuwt

Opa wijst naar waar de
hoge bomen staan.
Kijk, zegt hij ontdaan,
ginder vliegen leeuwen.
Hij trekt aan zijn sigaret
en begint te zweten.
Opa bedoelt het goed,
weet wel hoe het moet,
maar zegt in zijn
hoogsteigen alfabet
dat leeuwen vliegen.
Is dit liegen?
Nee hoor.
Hij zoekt gewoon naar
meeuwen. Hapert,
wil het van de daken
schreeuwen
terwijl het in zijn hoofd
zacht begint te sneeuwen.

 


Categorie:Gedichten
» Reageer (32)
25-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor !

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (35)
24-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei en kaas gegratineerd.

Prei en kaas gegratineerd

Ingrediënten:

5 aardappelen (Bintje),

6 prei witten,

50 g boter (bakboter),

400 g verse kaas (mager),

1 dl melk (halfvol),

20 g Parmezaanse kaas,

50 g kaas,

1 teentje knoflook,

1 takje tijm, zout

Bereidingswijze:

De aardappelen schillen, bijna gaarkoken en in plakjes snijden

De prei schoonmaken, in ringen snijden en blancheren in kokend water met een beetje zout.

Een ovenschaal invetten met wat boter en vullen met de aardappelen en de prei.

De verse kaas mengen met de melk, beide soorten gemalen kaas, de geperste knoflook en de fijngehakte tijm.

Het mengsel over de groenten gieten.

Gedurende 15 minuten laten gratineren in een op 200 graden voorverwarmde oven.


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (30)
23-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie koopt eigenlijk die dure couture?

 

Wie koopt eigenlijk die dure couture?

 

 

Haute couture, traditioneel verbonden met Parijs en de glitter en glamour van Europa valt meer en meer uit de boot. De deuk op de economie is de grote boosdoener! Dus, wie smijt daar vandaag nog geld tegenaan?

Hooggeplaatste, Arabische vrouwen, blijkt het antwoord te zijn. Je ziet ze zelden op de eerste rij van modeshows en ook bestellingen plaatsen ze zeer discreet. Toch zijn vrouwen uit het Midden-Oosten op wereldschaal de grootste kopers geworden van 'high fashion'.

Contradictie?
Deze trend is misschien op het eerste zicht verrassend gezien het grote aantal Arabische vrouwen die letterlijk schuil gaan onder traditionele kledij. Wat echter vaak aan het oog ontsnapt, zijn de sociale kalenders van deze dames.

Gemiddeld staan er zo'n 15 tot 20 huwelijken per jaar op hun schema en dan zijn er nog de maandelijkse privéfeesten. Hier kunnen Europa en Noord-Amerika een puntje aan zuigen met hun occasionele liefdadigheidsevents en high society feestjes.

Geen wonder dat er een grote vraag is naar couture! En jurken recycleren, daar wordt al zeker niet aan meegedaan. Aangezien 1000e vrouwen op dergelijke feesten samenkomen en bijna iedereen 'high fashion' ontwerpen draagt, is het soms een race voor het duurste en meest unieke stuk op de markt.

Status & succes
Voor veel van deze Arabische vrouwen maken de kleren de dame! Haute couture staat symbool voor sociale status en een succesvol bestaan.

Modeexperten kwamen tot de conclusie dat kristallen, edelstenen en extensief borduurwerk als verfraaiïng van de ontwerpen goed scoren. Dit kan verklaard worden door de missie van veel van deze jonge vrouwen om tijdens feesten potentiële schoonmoeders in te palmen met hun stralende verschijning.

Getuigenis
Reem, de dochter van een bouwgigant in het Midden-Oosten, vult haar dagen door te fladderen tussen Parijs, Londen, Dubai en Beirut. Ze koopt naar eigen zeggen 'regelmatig' (lees: 30 tot 40 jurken per jaar) haute couture en is recent gestart met het ontwerpen van haar eigen juwelen.

Ze laat haar oog uitsluitend vallen op unieke stukken die extravagant en chique zijn. Ze wil geen 5.000 of 6.000 euro betalen voor een kleed om het dan gedragen te zien worden door iemand anders op hetzelfde event.

Feiten
Tijdens de Paris Fashion Week getuigde onder andere Catherine Riviere, hoofd van 'Couture' bij Christian Dior dat "alle koninklijke families uit het Midden-Oosten klanten zijn van Dior". Duizelingwekkend, als je weet dat een trouwjurk van Dior kan oplopen tot 1 miljoen dollar.

Ook vertegenwoordigers van andere grote modenamen bevestigen dat het Midden-Oosten, samen met China, zeer waarschijnlijk de top couture klant zal blijven in de nabije toekomst. Zeker zolang de Europese en Amerikaanse economie instabiel blijft.

De grootste koopkrachten liggen gecentreerd rond de Golf. Zo draaien bijvoorbeeld klanten uit de Verenigde Arabische Emiraten hun hand niet om voor een gewaagde outfit met een prijskaartje van 50.000 euro. Haute couture dekt hier dan ook 42 procent van de industrie in luxegoederen.

Qatar, een van de rijkste naties ter wereld, organiseert volgend jaar een eerste fashion week. De geplande datum zou maart 2012 moeten worden. Dat belooft alleen maar meer groei en bloei voor couture in het Midden-Oosten.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (24)
22-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@'s foto van de week en je mening !!




Mag niet vosje ,maar wat denken jullie ervan geef je reactie.


Categorie:Fjak@'s foto van de week.
» Reageer (36)
21-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goji bessen.

 
.


Goji bessen.

Goji bessen vervullen al eeuwenlang een belangrijke rol in de Chinese geneeskunde en ze worden in Europa ook steeds populairder. De Gojibes valt onder de zogenaamde categorie "Superfoods".

Herkomst
Goji bessen of wolfbessen komen van de struik Lycium Barbarum. Deze struik kennen wij als de Boksdoorn. De vruchten worden in Nederland vaak "Rode Mispel" genoemd hoewel het helemaal geen familie van de Mispel is. In engelstalige landen wordt de gojibes wolfberry genoemd. De goji bes is familie van de Solanaceae. Hier behoren bijvoorbeeld ook de tomaat en de aardappel toe.

Deze struik bestaat uit gebogen tot 5 meter lange takken. Op deze takken zitten doorns die wel 3 cm lang kunnen worden. De kleur van de bloemen zijn voilet tot (licht)paars en groeien alleen of in kleien groepjes. Na de bloei komen de bessen. De goji bessen hebben een diep rode kleur. De goji bes is zo groot als een rozijn.

De Goji bes bestaat al eeuwenlang en komt oorspronkelijk uit Azië. Er zijn zo’n 85 soorten in Azië en en 15 soorten in Noord-Amerika. Het grootste deel van de commercieel geteelde bessenkomen uit de provincie Ningxia in China. Waar ze worden geteeld op plantages grensend aan de vruchtbare oevers van de Gele Rivier.

 

Vruchten
De vruchten zijn erg kwetsbaar en worden voorzichtig geplukt of van de tak geschud. Ze mogen nooit met de hand aangeraakt worden wanneer ze vers zijn omdat ze dan oxideren en zwart  worden. De bessen worden in de zon gedroogd of ze worden direct tot sap verwerkt. Zelfs in de gedroogde vorm behoudt het bijna alle belangrijke inhoudsstoffen.

 

Smaak en verwerking
Goji bessen zijn diep rood net zo groot als rozijntjes en de smaak doet denken aan de smaak van een kers of cranberry.

Goji bessen kan men zo als gedroogde bes uit het vuistje eten of geweld in water kunnen ze worden toegevoegd aan smoothies, gebruikt als dorstlessende drank, in soepen, in een salade met geitenkaas en bij muesli als ontbijt.

Een juiste hoeveelheid per dag is ongeveer 10g tot 30g (een handje vol).

Gezondheid
Goji bessen zijn de meest voedzame vruchten ter wereld.

Goji-bessen bevatten:

• 18 soorten aminozuren
• waaronder alle 8 essentiële aminozuren (essentiële aminozuren zijn aminozuren die niet in het lichaam van de mens kunnen worden gemaakt. Deze moeten daarom in voldoende mate in je voeding aanwezig zijn.)
• 21 vitaminen en mineralen, onder andere:

o meer bètacaroteen dan in wortelen (Gojibessen zijn zelfs het rijkst aan caroteninen van alle voedingsmiddelen op aarde!)
o 500 keer meer vitamine C dan in sinaasappels (Goji bessen zijn de rijkste bron van vitamine C op aarde)
o Vitamine B-complex
o Vitamine E
o IJzer (belangrijk bij bloedarmoede)
o Selenium, zink, koper, calcium, geranium en fosfor.

• Krachtige antioxidanten en polysachariden die helpen tegen verouderingsverschijnselen en die het immuunsysteem versterken.
• Een polysacharide die werkt als een krachtig hormoon, dat de afscheiding bevordert van het verjongings- en groeihormoon afgegeven door de pijnappelklier

 


Categorie:Veggie
» Reageer (32)
20-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@'s foto van de week en ik vraag je mening !!

.


Fjak@ vindt dit een mooie foto en wat vinden de  vrienden bloggers ervan ?


Categorie:Fjak@'s foto van de week.
» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nut van een middagdutje

Het nut van een middagdutje

 

 

Elke volwassene heeft zeven tot acht uur slaap per nacht nodig, maar daar steekt ons drukke leven vaak een stokje voor. Met alle gevolgen vandien voor onze gezondheid. Gelukkig bestaan er ook middagdutjes. Die geven je niet alleen energie, maar zijn ook goed voor je hersenen en je hart.

Waarom?
Op een zware dag kan een dutje je niet alleen wakker maken, maar het helpt ook om je beter te doen denken. Onderzoekers van de University of California-Berkly stelden vast dat jongvolwassenen beter presteerden na een dutje van 90 minuten dan de controlegroep die niet geslapen had. "Als je moe bent, gaat dat ten koste van je concentratie en is het moeilijker om dingen te onthouden", zegt psychologe Donna Arand. "Je hebt zelfs genoeg aan 20 of 30 minuten slaap."

Daarnaast doen dutjes ook het risico op hartziekten dalen. "Mensen die minder dan 6 uur per nacht slapen, hebben een grotere kans op hartziekten", zegt dr. Sarah Conklin. "Overdag slapen kan een tekort aan nachtrust compenseren."

Wanneer?
Als je ooit in Spanje geweest bent, dan weet je dat winkels daar na de lunch sluiten voor de siësta. Het is natuurlijk geen toeval dat die plaatsvindt tussen 14 uur en 16 uur. Dan is er volgens dr. Arand sprake van een 'postprandiale dip', waarbij je lichaam geconfronteerd wordt met een natuurlijke daling van je mentale en fysieke energie.

Bovendien heeft slapen op dit tijdstip volgens dr. Arand geen invloed op je vermogen om 's avonds in slaap te vallen. Ze waarschuwt dan weer wel tegen dutjes later op de dag.

Hoe?
Het is in de eerste plaats belangrijk dat je gebruik maakt van een wekker. "Heel wat mensen maken zich zorgen dat ze te lang gaan slapen en de rest van hun dag zullen verliezen", zegt slaapexpert David Volpi. Een wekker zetten zorgt er dus niet alleen voor dat je de slaaptijd beperkt, maar het neemt ook de angst om je te verslapen weg.

Ten slotte is het ook belangrijk dat je een rustige slaapomgeving creëert. Volgens dr. Doghramji moet je kamer zo donker en stil mogelijk zijn. "Probeer ook 's middags in een bed te slapen. Als dat niet kan, kies dan voor een comfortabele stoel en leg je hoofd niet zomaar neer op je bureau." Zorg ook voor een aangename slaaptemperatuur, voor de meeste mensen is dat redelijk koel. "Al deze elementen dragen bij tot een diepere en dus ook betere slaap", aldus dr. Doghramji.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (25)
19-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen beter weten. gedicht van auteur Jan Boerstoel.

Tegen beter weten.

 

"Gezondheid" riep ik,
straalbezopen,

want ik blijf

op een wonder hopen.

 

 

Vrolijke dronk

 

Ik moet altijd zo huilen
om alles wat ik weet.

En altijd weer zo drinken,

voordat ik het vergeet.

 


Categorie:Gedichten
» Reageer (25)
18-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto met humor !

.


Categorie:Foto met humor
» Reageer (35)
17-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citroengras.


.


Citroengras.

 

 

Herkomst
Citroengras is een tropische, aromatische grassoort afkomstig uit Azië. Zoals de naam al doet vermoeden, geeft de plant een sterke citroensmaak af. Ze wordt vaak gebruikt in Oosterse gerechten. Het kruid is vers of ingevroren verkrijgbaar, maar ook gedroogd in poedervorm. De smaak van de poeder is net wat minder fris, maar wel citroenachtig. Vers heeft citroengras een groene kleur. 's Zomers kan je de plant ook in je tuin kweken.

Benaming
Een andere naam voor citroengras is ook wel citronellagras of Sereh. Dat laatste is Indonesisch voor citroengras.

Naam in verschillende talen:

Engels: lemon grass
Duits: Zitronengras
Frans: citronelle
Italiaans: erba di limone
Spaans: limoncillo
Maleis: Serai
Thailand: Takrai

Smaak en gebruik
Vers geplukt citroengras wordt meestal niet rauw gegeten. De sterke smaak kan al gauw een overheersende rol spelen en dat is vaak ongewenst in de keuken. Kook of stoof de stukken citroengras mee in gerechten die een extra toets verlangen. Verdeel de stengels in handzame stukken van zo'n 15 centimeter, bind ze in een bosje samen of snij ze in de lengterichting door en voeg zo toe en gooi de wortels en het buitenblad weg. Na de bereiding verwijder je best de stengels, want je kan ze niet kauwen.

Als je ze aan de bereiding wil toevoegen en erin laten, gebruik je alleen het onderste deel van de stengel. verwijder de buitenste harde bladeren en verbrijzel de zachte binnenste delen met de mortier of hak ze heel fijn. Citroengras is een kruid dat goed past in vele tropische gerechten. Doet het prima bij soepen, sauzen, gerechten op basis van kip, vis en curry's.

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (33)
16-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterblues komt vroeger dit jaar, knuffel is beste medicijn.

 

Winterblues komt vroeger dit jaar, knuffel is beste medicijn. 

 

Heel wat mensen voelen zich in de herfst en de winter minder goed in hun vel. Volgens gedragsexperte Pam Spurr krijgen patiënten hier dit jaar vroeger mee te maken door de onvoorspelbare zomer. Ze geeft haar tips hoe dit aan te pakken.

Lichttherapie
Heel wat patiënten met een winterdepressie merken verbetering op door lichttherapie. Dit houdt in dat je achter een lamp gaat zitten die natuurlijk zonlicht nabootst, je kunt dit bij de apotheker of in een speciaalzaak kopen. Zet deze op tijdens het ontbijt of naast je computer tijdens het werk, gebruik dit minstens een uur per dag.

Praten helpt

Veel mensen met een winterdepressie lijden in stilte, ze beginnen zich pas beter te voelen wanneer de lente start. Ze denken dat alles dan opnieuw in orde is, tot de symptomen volgende herfst terugkomen. Wees niet beschaamd om over je gevoelens te praten. Door te doen alsof er niets aan de hand is, kan je toestand slechter worden.

Buiten komen
Het is cruciaal om elke dag buiten te komen. Maak een wandeling wanneer de zon schijnt om zoveel mogelijk natuurlijk licht te absorberen. Maar ook wanneer het slecht weer is, kan sport helpen. Bewegen stimuleert namelijk de aanmaak van endorfines, dit zijn feelgood stoffen die een slecht humeur bestrijden.

Voeding
Zorg ervoor dat je dagelijks vijf porties fruit en groenten eet. Weersta aan junkfood, caffeine en alcohol, deze maken de symptomen enkel erger. Eet regelmatig en vermijd zout. Begin de dag met een kom havermoutpap, andere voedingsmiddelen die kunnen helpen zijn vettige vis en kalkoen.

Groene therapie
Een onderzoek aan de universiteit van Essex toonde aan dat 94 procent van de mensen die in de natuur bewegen een betere mentale gezondheid hebben.

Lichaamscontact
Er is niks als een stevige knuffel om je beter te doen voelen. Lichamelijk contact verhoogt de productie van oxytocine, dit is een feelgood hormoon dat je winterdepressie kan doen verdwijnen.

Dutjes
Weersta aan de verleiding om overdag een dutje te doen. Dit kan je symptomen namelijk verergeren omdat je hierdoor 's avonds moeilijker in slaap kunt raken. Een avondroutine is ook heilzaam: neem bijvoorbeeld voor het slapengaan een kamillethee en een warm bad.

Sluit je niet op
Veel patiënten schroeven hun sociaal leven terug in de herfst en de winter. Maar probeer je vrienden zo vaak mogelijk te zien. Door tijd te spenderen met mensen die je beter doen voelen, zul je vrolijker worden. Lachen is een van de beste medicijnen, want dit stimuleert de productie van endorfine

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (36)
15-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fjak@'s foto van de week en ik vraag je mening !!




Met Fjak@'s foto van de week vraag ik gewoon jou mening of waaraan dacht je bij het zien van de foto.
Met andere woorden het kan met de foto van de week alle kanten uit.

Deze foto doet me terug denken aan men internaattijd jawel ik heb er ook zo moeten bijlopen met een boek of een zandzakje.Neen ik sta er niet bij op deze foto hihi.
Het diende om leren mooi rechtop te lopen.


Categorie:Fjak@'s foto van de week.
» Reageer (36)
14-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biseksualiteit is natuurlijk bij vrouwen en komt met de jaren .

Biseksualiteit is natuurlijk bij vrouwen en komt met de jaren .

 

 

De meeste vrouwen zijn van nature biseksueel, dat blijkt uit een recent rapport. En nog straffer: dat gevoel wordt sterker bij het ouder worden.

Wetenschappers van de Boise State University ondervroegen 484 heteroseksuele vrouwen, zes op de tien van hen voelde zich seksueel aangetrokken tot andere vrouwen. 45 procent had al met een geslachtsgenoot gekust en de helft fantaseerde hier al over.

Vriendschap of liefde
Professor in de psychologie Elizabeth Morgan zegt dat heteroseksuele vrouwen vaak meer dan vriendschap voelen voor vriendinnen. Uit eerder onderzoek zou zijn gebleken dat 20 procent van de vrouwen zich aangetrokken voelt tot andere dames. Dit zou kunnen verklaren waarom sommige vrouwen uren aan de telefoon met elkaar praten of waarom ze tegen elkaar aan kruipen voor televisie. Verschillende experts dat vrouwenvriendschappen nauwelijks verschillen van romantische relaties. Professor Morgan: "Vrouwen worden aangemoedigd om emotioneel nauw met elkaar verbonden te zijn. Dit zorgt ervoor dat romantische gevoelens zich kunnen ontwikkelen."

Geen hokjes
Psychologe Lisa Diamond volgde gedurende 15 jaar een groep vrouwen die zich tot hetzelfde geslacht aangetrokken voelen. Haar gegevens tonen aan hoe seksualiteit zich in een leven ontwikkelt. Ze vroeg hen aan het einde van het onderzoek hun seksuele geaardheid te benoemen als lesbisch, biseksueel, heteroseksueel of onbepaald, ook gaven ze details over hun liefdesleven. Ze was erg verrast door de resultaten, ze ontdekte dat elke vrouw herhaaldelijk haar seksuele geaardheid veranderde. "Hoe ouder dames worden, hoe vaker ze voor onbepaald kiezen. Ze hebben dus het gevoel dat hun seksualiteit niet in een hokje te stoppen valt. Hoe ouder je wordt, hoe zekerder je van je geaardheid bent, is de algemene opvatting. Wie zien het ontdekken van wie je bent als een teken van maturiteit. Maar het omgekeerde is dus waar."

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (29)
13-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mythes over honden en katten uit het asiel ontkracht.

 

 

Mythes over honden en katten uit het asiel ontkracht

 

 Dieren in asielcentra vinden niet altijd een thuis omdat velen hier tal van vooroordelen over hebben. We ontkrachten de voornaamste mythes over honden en katten in opvangcentra.

Gedumpt omdat ze slechte huisdieren waren
Het is niet omdat een hond in een asielcentrum zit, dat het iets verkeerd heeft gedaan. Door de crisis kunnen bijvoorbeeld heel wat baasjes zich geen huisdier meer veroorloven.

Ze hebben bindingsproblemen

Hoewel sommige dieren er vroeger verwaarloosd werden, geldt dit niet voor alle honden en katten. Ook heb jij nu de kans om dat goed te maken, door hem op te vangen met liefde.

Ze zijn misbruikt

Ga er niet van uit dat het dier mishandeld werd door zijn vorig baasje, praat met iemand van het centrum over het verleden van je dier.

Slechte medische toestand

Je krijgt geen garanties bij een hond uit het asiel, maar dat heb je ook niet bij een kweker. De meeste centra laten de dieren medisch controleren en zorgen ervoor dat ze de nodige inentingen krijgen.

Straathond

Dieren in asielcentra zijn niet noodzakelijk straathonden. Ze kunnen ook weggelopen zijn of achtergelaten zijn, deze honden en katten werden dus wel opgevoed door een baasje.

Niet getraind

Sommige centra hebben vrijwilligers die de dieren opvoeden en bij de kweker weet je ook niet zeker of je hond zindelijk is.

 


Categorie: Knipsels
» Reageer (33)
12-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geleerde Spinnen - auteur Chawwa Wijnberg.

Geleerde Spinnen

Er was
een conferentie
van geleerde spinnen
de eerste spreker zei:
wij weven web, want
dat maakt ons spinnen
de tweede spreker zei:
niet waar, wij springen
want wij zijn spinnen

toen kwam een verig beest
met scherpe bek
hij zei: hap en toen
peinzend, ja wel lekker
spinnen


Categorie:Gedichten
» Reageer (33)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!