Startpagina !
Mijn favorieten
  • Website Onzen Heertje
  • Franse blog Notre Seigneur
  • Westhoek verbeeldt
  • Bible Works 10
  • Volksmuseum Omer Heusdens
  • Poperinge stad
  • Vrienden van het poperings Archief
  • Bijbelsite Onzenheertje
  • Erfgoed devotionalia
  • Westhoek

    WEBRUIMTE
    Hier drukken. Maak daar een account om de erfgoedcollectie te bekijken.

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Onzen Heertje vzw
    Erfgoedvereniging
    Bezoeken op aanvraag 057 335610
    27-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling in de Heilige familie Ieper 23 01 2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ter gelegenheid van de nieuwjaarsviering van de gidsenkring Ieper-Poperinge kregen we de gelegenheid even weer naar buiten te komen. Onze bidsnoeren hadden weer succes. Vele geïnteresseerden doorbladerden onze uitgelezen prentjes zonder te beseffen dat dit enkel het topje van de erfgoedberg is. De email werd genoteerd. Telefoonnummers gingen van hand tot hand.

    In een notedop werd via een power point de volksdevotie gesitueerd in de cultuur der volkeren. Weerom konden we een betrokken groep vertellen over 'waar de mond van vol is en het hart van overloopt'.

    27-01-2009 om 11:15 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruimteproblematiek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Af en toe wat aan de deur zetten schept wat soelaas.

    Totnogtoe is er al heel wat 'gschoond', de boeken voor KADOC (moraal en niet direct te linken onderwerpen), catechese (schoolmuseum Ieper) en misgewaden (C.R.K.C - Leuven).

    De bestuursploeg besliste definitief een virtueel museum te worden. Het project dat met de provincie is gestart wordt in april afgerond.

    27-01-2009 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lessenpakket in opbouw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijwilligers-erfgoedfanaten hebben de handen vol. Vaak ook de handen in het haar… Maar laat die rubriek nu even om onze vorderingen in de verf te zetten. Straks met erfgoeddag 2009 wordt de fles ontkurkt en zetten we kroon op het werk.

    Voorlopig staan er duizenden stukken online. Daar wordt verder aan gewerkt.Account op de website kan je aanvragen. De nieuwsbrief is nu geregeld verspreid..

    Het nieuwste product is een lessenpakket Geschiedenis (specifiek over de reformatie en de contrareformatie). We willen trendy zijn.Enkele jaren reeds komen de 4de jaren van het Sint Janscollege met medewerking van de leerkracht geschiedenis op studiebezoek. We sensibiliseren de jeugd.Yep! Join the club.Voor de gegadigden van dit lessenpakket surf naar onze webruimte

    http://onzenheertje.be

    10-01-2009 om 22:38 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    01-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boven de 2000 erfgoedregistraties

    De komst van onze FZ28 heeft ons in de mogelijkheid gesteld om een forse stap vooruit te gaan in de digitalisering. We stegen tot boven de 2000 geregistreerde voorwerpen in onze databank: devotionalia.

     



    Tijd dus om even wat statistisch materiaal boven te halen.

    Statistics OS: Linux D meldt dat we op onze website op 1 december 2008

    41 Artikelen hebben, 60 Links, en 13410 Bezoekers.

     

    Deze cijfers worden gecounterd door de bezoekers op ons blog (blog.seniorennet.be

    Meting sinds: 28-5-2005 Huidige tijd: 01-12-2008 22:48:04

    Totaal aantal dagen: 1283 Totaal aantal pageviews tot nu toe: 18.968

    Totaal aantal unieke bezoekers tot nu toe: 9.131.

     

    Voor de nieuwsgierigen maak jouw account op onze website.

    We hebben heel wat klein materiaal ingevoerd. Zo vind je 50 vuistheiligen als je bij de erfgoedcollectie 'vuistheiligen' invoert.





    01-12-2008 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    23-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ff druk buitenhuis...

    Even druk ... bij de buren (erfgoedconfraters)

     

    Even op boodschappentocht. Onze apparatuur begint er nu op te lijken al moeten we nog druk oefenen. Toch wat zeg je daarvan, zie foto kruisje van 3 cm.

    We waren daaranaast ook even werkzaam voor de buren. Eric Vande Casteele, een van onze bestuurders, is de kenner van oud-Poperinge voor "poperingeverbeeldt". Hij werkte met de auteur Henri Vandenberghe samen aan "Toponiemen van groot Poperinge'  Zo zie je Onzen Heertje is erfgoed-minded en .. ook buiten de grenzen van hun core business.

    Hieronder een foto uit het geciteerde boek. In de buurt van onze site loopt de 'bachtewegel' (eigenlijk 'achterwegel'.



    23-11-2008 om 20:32 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (3)
    22-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.European Holiday Experience
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 20-25 october 2008 

     

    Oktober 2008 de maand van het vallen van het blad, de maand van de financiële aardbevingen en manoeuvres.. maar ook dat. Een 15 tal kansarmen uit Groot Brittanië steken de plas over met bijgaande 'troubles' en nestelen zich voor een week in Talbot House. Enkele prominente van de het Poperings gedeelte van 'the experience': WVA Ieper, Pasar NV, Talbot en Onzen Heertje erfgoedvereniging vzw.

    Met de nodige rampscenario's materieel gesymboliseerd door de stalen "escapes" van de toch wel unieke architectonische accommodaties van The House

    Peace and solidarity items waar the (Only Man's) club in al zijn veerkracht toch wel wat van af weet. Ze werden dan ook uitgekozen voor dit unieke project.


    Diksmuide en stad Ieper geven gratis gidsbeurten. Poperinge is én de slaapstad én winkelstad. Via Onzen Heertje werd voor de groep een depotbezoek gepland en een kennismaking met Lyssenthoek Cimetry. De aandacht werd gaande gehouden, klein en groot keken gespannen toe. Church of England of no religion het deed er niet toe. Of ze nog iets wilden weten.. De vreemde wens om met zo'n grote kloosterpaternoster te worden gefotografeerd - kwestie van er thuis toch wat te kunnen tonen. Dat konden we toch niet weigeren. Zodoende….



    Op het kerkhof werd de gevoelige snaar betokkeld. Engelse Kansarmen – een specifiek publiek – die zoeken naar familieleden die op het Europese vasteland sneuvelden… Ook de vlotte gids slikte even als hij rapporteerde hoe uniek de belevenis was.

     

     

     

    Heel wat details waar we zelf niet op denken worden zonder moeite opgemerkt… Tot de koe in de weide was aanleiding om vragen te stellen. Kansarmen uit Londen stad.. moeten in Poperinge terecht komen voor ze een echte koe zien. 'Koe-de-theatre'

     

    En dan afronden Pasar (het vroegere Vakantiegenoegens), WVA, Onzen Heertje erfgoedvereniging vzw de initiatiefnemers voor wat zich in Poperinge afspeelde samen met de gelukkigen, groot en klein ronden op de 21 10 2008 af in "het mysterie". Daar kon,den ze even een voor hen niet alledaagse pub – met volksspelen – bezoeken.,





    22-10-2008 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (3)
    09-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerzaam bezoek aan het Huis van Alijn
    We hebben het gevoel dat we in de erfgoed-regionen buiten de grenzen van onze heimat gekoesterd worden zonder weerga. De laatste maanden zijn we onze infrastructuur aan het bijwerken. Om op een 'treffelijke', lees treffende manier, het virtuele museaal project te realiseren moeten we nog onze fotokamer bijwerken.





    nu weten welke apparatuur er in onze situatie best zouden voor gebruiken. We zijn onthaalcomité, keukenprinses Greet en Julien, of is het Karel, dankbaar voor dat academisch product.
    Nu zullen we lichttent (zie onze penningmeester die ze open klapt op onze website) op een juiste manier gebruiken. Nu zullen - met religieuze reverentie - erop denken dat 1 lichtbron het best is. We zullen onze medailles draaien opdat ze op de juiste manier zouden belicht worden...... Zo ziet het er nu uit!


    09-10-2008 om 18:31 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    06-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Heilige Engelmundus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Generale legende der heylighen

    door P. Petrus Ribadineira - P. Heribertus Rosweydus

    M DC XXIX = 1629.

    is vorige week ingezien en gebruikt om het Archief familie Ijpelaan te helpen. Je kunt het nalezen op onze website en de resultaten van de studie nalezen op hun website. We kregen een Latijnse tekst (XVIIde eeuw) te vertalen over het leven van de Heilige Engelmundus. De inhoud bleek duidelijk hetzelfde verhaal dat in ons oud boek staat.

    06-10-2008 om 23:49 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mesen tentoonstelling van Iconen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met onze medewerking.

    Het feest van de kruisverheffing doet in Mesen terugdenken op Adela, het klooster, der ouderen fierheid.

    Het typisch ortodox uitziende kerkje herbergt voor de gelegenheid een keur aan iconen. Sint Niklaas bracht de sympathieke (kleine) stad heel wat mooi materiaal.. De Sint doet zijn patroonschap eer aan en de kleintjes zijn altijd zijn oogappel geweest.

    Heel wat meer mensen dan oorspronkelijk ingeschat stelden hun kunstschatten ter beschikking.


    Zelfs een iconenschilderes deed haar best om nieuwe exemplaren uit te lenen…  Een gouden idee, een zee van licht en kleur. Ook de fotograaf had last van overdreven licht zoals je ziet.

    Heel wat bekende modellen passeerden de revue: de Mandillion, de Pantokrater … de tronende madonna….

    De show werd gestolen door Sint Joris met de draak.

    En toch zijn iconen de volkscatechismus van de oosterse< kerk, eenvoud en directe simpele herkenbaar taferelen.. op de gouden goddelijke drager. Vaak in een gecompartimenteerde reeks: de boodschap, de geboorte, het bezoek aan de kribbe, de herders en de koningen bij het kind….gevoelig en toch beschouwend.

    Als je een bezoek brengt groet dan de geduldige suppoost, groet Sint Antonius 'met zijn zwijntje' en zoek het uit wie die Heilige is in de crypte met zijn nagels in zijn schedel.

    17-09-2008 om 23:21 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mesen en .. het probleem van de heilige in de crypte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Quintinius werd geboren in de derde eeuw, waarschijnlijk in Rome. Hij was de zoon van een Romeinse senator. Reeds vanaf zijn geboorte was hij christen en hij vond het zijn plicht om het evangelie te verkondigen in de noordelijke streken. Hij kwam als diaken terecht in Amiens (in het toenmalige Galia) waar hij zich aansloot bij de heilige Lucianus van Beauvais.

    Tijdens de christenvervolging onder keizer Maximiaan (Maximianus Hercules Romeinse keizer 286-305 en 306-308 na.J.C) werd Quintinus, samen met twee andere diakens, gevangen genomen en vreselijk gefolterd. Hij werd met spijkers doorboord en daarna met gloeiende pek overgoten. Tenslotte werd hij aan het einde van de derde eeuw in het begin van zijn keizerschap onthoofd en in de Somme geworpen. Veertig jaren daarna vond een weduwe het ontstelde lichaam van Quintinus, en begroef hem. Op de plaats waar hij werd begraven bouwde ze een kleine kapel. Saint-Quentin, werd aanvankelijk Augusta Viromanduorum genoemd (27 voor J.C.) en lag aan de Somme.

    De Zalige Adela van Mesen, geschiedkundig bekend als Adela van Frankrijk, (1009 of 1014 - Mesen, 8 januari 1079) was een dochter van koning Robert II van Frankrijk en van Constance Taillefer d'Arles. Dit verklaart de eventuele aanwezigheid van een Franse heilige in het klooster. De Franse lelie is trouwens in het schild van Mesen en aan bepaalde huizen terug te vinden…

    17-09-2008 om 23:05 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    12-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gulden ereteken van Sint Donatius
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heuglijke gebeurtenis voor het kerkminnend publiek van Poperinge en Onzen Heertje vzw.

    Frans Devos, erevoorzitter van de Vrienden van Lourdes, plaatselijk en diocesaan, secretaris van Onzen Heertje, erfgoedvereniging vzw kreeg in naam van Monseigneur Roger Vangheluwe het Gulden Ereteken van Sint Donatianus opgespeld door Vicaris-generaal Herman Vandecasteele.

    Dit is de hoogste kerkelijke onderscheiding in ons Bisdom. Frans zal om gezondheidsredenen wat 'gas' moeten terugnemen. Zo wordt hij uitgewuifd als Diocesaan voorzitter van de Vrienden van Lourdes. Mgr Vangheluwe zag dat het goed was en kende hem het bovenegenoemde ereteken toe.

    Op het palmares: 17 jaar lid van het "Diocesaan Comité van de Vrienden van Lourdes", waarvan 13 jaar Diocesaan Voorzitter. - 12 jaar voorzitterschap van de plaatselijke afdeling van "de Vrienden van Lourdes" - Jaren dienst in de parochie, het decanaat en het bisdom. – Rusteloos wil hij verder het religieus erfgoed 'soigneren'.

     

    12-09-2008 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    09-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studie - voorbereiding tentoonstelling
    Af en toe verplaatsen we ons actieterrein buitenshuis.
    Dat was ook zo vandaag 09 september 2008. We landden vergezeld van een batterij deskundigheid in de persoon van Annemie en Phedra voor een intense scholing ter voorbereiding van de opening van de kerschatten tentoonstelling van Reninge anno 2009 in de parochiekerk van St.-Rictrudis.

    Zo zie je alweer dat we de gewoonte hebben aangenomen er vlug genoeg bij te zijn. En dit keer vooral met extra aandacht voor de de grondige wetenschappelijke voorbereiding. Bij deze kun je je vergewissen van de schattige rijkdom ... en vooral de kunstzin van textielvaardige voorouders. Afb. Sacramentsvaantje (gebruik: bij de aanbidding van het Allerheiligste sacrament als er een preek wordt gehouden verbergt men de monstrans ermee).

    We leerdenwat reliëfgoudbrocaat, goudlaken, neogothiek, art deco, .. en nep is.
    Onze bewondering steeg nog meer wanneer we zagen hoe de kleine prints in het zilverwerk, jaar en atelier van de smid inhouden: een real DA VINCI-experience in de context van  nuttige scholing.
    Dank ook aan de chauffeur.
    Afb. Fotograaf fotografeert fotografen.




    09-09-2008 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze devotieprentjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Devotie: Het woord is bekend, de inhoud wint veld. Onlangs heeft Kard. Danneels nog godsvrucht en devotie op de weegschaal gelegd.
    Ons is het echter om de erfgoedwaarde te doen.
    We verheugen ons om de prentjes-zwangere kerkboeken met vele 'santjes'. Vaak aandoenlijk kitcherig, maar altijd getuigend van de zorg waarmee ze werden gekoesterd in het misboek, de schoendoos of in een afgedankte 'portefeuille'.
    Soms heb je dan de vraag naar een speciale heilige. Antonius omwille van de verloren voorwerpen, Albertus omwille van de kinderziekten en genezing, maar ook patroonheiligen.
    Zo vonden we onlangs het prentje van de patroonheilige van een van onze medewerkers.
    foto prentje van de H. Norbertus.

    Rolling Eyes LaughingRolling Eyes

    31-08-2008 om 21:32 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    16-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alarm vluchten naar de gasthuiskapel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We steken voortdurend onszelf voorbij
    Verleden jaar moesten we de affiche wijzigen omdat de slogan veranderde.
    Dit jaar krijgen we nogmaals via de hogere instanties een koerscorrectie.
    Het is dus niet goed van er snel bij te zijn. Al houden we verder van het devies niet te laat, want dan moet alles te vlug gebeuren.
    We moeten daarom inderdaad erop wijzen dat de locatie: Onze Lieve Vrouwekerk NIET kan. In heel Poperinge stad wordt dan in alle kerken is er plechtige communie op 26 april.
    We verhuizen naar
    de gasthuiskapel.
    Er is reeds contact genomen met de stedelijke culturele dienst en die is - gelukkig voor ons - we hebben idd. machtige voorsprekers - nog vrij.
    Als dat niet een prachtige illustratie is van 'uit vriendschap'.. uit gastvrijheid voor de ontheemden, de passanten, de mensen die geen onderdak
    Afb.: een van de zerken uit de vloer van het Oude Gasthuis.

    16-08-2008 om 21:57 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De webruimte waar we nu over beschikken wordt voortdurend oordeelkundig en elektronisch alsmaar perfecter gespijzigd met nieuwe elementen.
    De webmaster krijgt er een migraine-kop van. De veldwerkers 'ponzen' voortdurend nieuw materiaal door de poorten van het bastillion. De belegering brengt uiteraard af en toe een precair moment. Dan moeten we weer onze Lieverd aanspreken om wat knelpunten en specifiteiten bij te werken.

    Deze inleiding geeft wat weer van de sfeer in onze wandelgangen.
    We wandelen niet.
    We nemen geen vakantie...
    We willen een behoorlijk pakket voor de even pauze inbouwen.
    Zoals op de website staat: we vegen onze voeten niet aan de details..

    We willen het U niet onthouden. We hebben ook al enkele devotieprentjes met relieken op onze erfgoedplanken gelegd. Als je een account maakt op de webruimte, dan kan je de erfgoedcollectie nakijken. Lees daartoe eerst de handleiding.
    Afb. : voorbeeld van een prentje uit Israël, relieken van het Heilig Land.


    16-08-2008 om 00:00 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    03-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We doen weer mee
    We waren er als de eerste bij
    Toen het nog erfgoedweekend was. Hoeveel cultuurcoördinatoren en beroepscultuurpromotoren waren toen aan hun eerste erfgoedkriebels toe? We waren er toen met open deuren in geslaagd om toch nog een toegang te banen doorheen de massa van de collectie.
    Nu meer dan een halve dozijn jaren verder moeten we ons ding op verplaatsing doen.
    Op verplaatsing? Inderdaad ( We zijn online! Dat is de ultieme verplaatsing.
    Voor wat er achter de horizon te veroveren achterblijft, daar zijn we al helemaal mee in het hiernamaals: onze objectkeuze is 'devotionalia'.
    Voor de komende erfgoeddag koos men men nationaal het thema 'uit vriendschap'.
    Wij speurden in de historische limina en hielden halt bij de BROEDERSCHAPPEN en CONFRERIëN. Daar zullen we mee uitpakken in de Onze Lieve Vrouwekerk, zoals de vorige jaren....
    En dit is onze affiche.




    03-08-2008 om 15:28 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    29-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een paar honder nieuwsbrieven de deur uit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo,
    Misschien heb je ook de nieuwsbrief ontvangen.
    Als je wil uitschrijven doe dat maar... we willen niemand een last zijn.Als je ons nieuws wilt weten heet van de naald dan moet je hier zijn.We proberen om de drie maand dan toch een nieuwsbrief te sturen.

    We hebben ook om de maand ons kwartaalschrift.

    En vooral in de nieuwsbrief en op onze site kun je de echografie bekijken van onze aanstaande geboorte. De website is volop in de embryonale fase.
    Als je nog geen nieuwsbrief kreeg en je wil die digitaal ontvangen dan kun je inschrijven op de website (linkerbovenhoek!!).

    29-07-2008 om 22:53 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    13-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbels in de stad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een buitenkansje: studiedag in de grootstad.

    We hoopten tweemaal prijs te hebben. Het aanbod was aanlokkelijk. De grootstad bracht op een schoteltje de kans om achter het slot (slotklooster) te lonken naar religieus erfgoed en via de ronkende titel "Kom en zie" zouden we bijbelse vocale en driedimensionale realia kunnen snoepen.We trokken dus op naar Kortrijk.

    Twee korte snaphots uit de rijke belevenissen.

    Positief was de rijkdom aan beelden. De volksdevotionele residu's zijn omgekeerd evenredig aan de statistische 7% (cf. statistieken 2007). We troffen beelden waar we nog geen exemplaren in ons erfgoed staan hebben: Johannes van het kruis en o.i. Theresia van Avila (Karmelietessen Kortrijk). Op een andere locatie Sint Niklaas van Myra met het attribuut van de H. Drie-eenheid.








    Wat minder vonden we onze verwachtingen i.v.m. de bijbel. Slechts drie lichtjes (op 15 staties): de lectio continua (non interruptus) in de hoofdkerk, het gesprekje met de Jona ervaringsdeskundige (hadden we zo'n sessie willen meemaken!) en de kazuifels met bijbelse impulsen: het brandend braambos, de schepping en de 12 stammen….






    Toch een beetje droevig. Op een bepaalde locatie weende een engel mee....

    13-07-2008 om 23:37 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    08-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volksdevotie Poperinge
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Uit sympathie

    08-07-2008 om 00:31 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)
    04-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strait on line. Wat dacht je?
    Het is vaker zo dat de magie van het woord ons doet denken dat het maar een woord is. Daar zijn we nu zeker van. ON LINE gaan met alles erop en eraan is een 'bedevaart'.

    We zijn druk aan de voorbereidingen bezig om internet te installeren om ons virtueel museum zo handig mogelijk op de beeldbuis te krijgen.
    Er zijn nog enkel knopen te ontwarren.

    De fotografie is niet zo eenvoudig. Beelden zijn drie dimensioneel. De belichting is een – voor onze deskundige kennis – veel complexere materie dan onze naïviteit het vooronderstelde.
    En internet installeren leerde ons enkele basisprincipes. De kabel die er lag moest er terug af. Nu moet er een dubbel afgeschermde kabel liggen. Vandaar uitstel.
    De nieuwe kabel die we dan aanbrachten bleek iets korter dan de ideale lengte. Lassen is niet aan te raden, dus maar een ander locatie bedenken voor de modem…
    Het moet gezegd zo wordt ons project langs om concreter.

    Met enkele foto's van de omgeving een 'apocalyptisch' sfeerbeeld van de werkzaamheden. Je mag ervan op aan zo erg is het niet, maar het lijkt er soms op!



     

    Straatbeeld van de omgeving

     

    Internet komt via de kabel. Hopelijk hebben we genoeg geploegd en gegraven om interessante gegevens door de digitale kanalen te 'pluggen'.



     

    We dromen ervan tijd genoeg te vinden en genoeg ondersteunt te zijn om alle erfgoed goed ingekapseld.. 'gewapend' te bewaren.



     

     

    We kunnen ons troosten .. ook de Boeschepestraat is niet in een dag afgewerkt..  en met wat een materiaal kan hier worden gewerkt


     

    Onze vrijwilliger legt deskundig een lus. Wat al lussen moet je niet leggen in je geest om niets te vergeten…! Wat al lussen komen eraan te pas om in de lasso van onze geest wijsheid en wetenschap genoeg binnen te laten om ons erfgoed te documenteren.







    04-07-2008 om 19:49 geschreven door Onzen Heertje  


    >> Reageer (0)


    Heb je iets te zeggen, graag.

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Archief per dag
  • 13-07-2023
  • 05-04-2023
  • 04-04-2023
  • 13-02-2023
  • 05-02-2023
  • 23-12-2022
  • 31-10-2022
  • 29-09-2022
  • 03-08-2022
  • 28-06-2022
  • 10-06-2022
  • 12-04-2022
  • 03-03-2022
  • 13-02-2022
  • 30-01-2022
  • 28-12-2021
  • 20-11-2021
  • 26-10-2021
  • 07-10-2021
  • 16-09-2021
  • 22-08-2021
  • 15-07-2021
  • 30-06-2021
  • 19-05-2021
  • 12-04-2021
  • 06-04-2021
  • 01-04-2021
  • 27-03-2021
  • 01-03-2021
  • 16-02-2021
  • 04-02-2021
  • 07-01-2021
  • 16-12-2020
  • 19-11-2020
  • 16-11-2020
  • 25-10-2020
  • 17-09-2020
  • 16-09-2020
  • 07-09-2020
  • 09-08-2020
  • 04-07-2020
  • 23-06-2020
  • 17-06-2020
  • 27-05-2020
  • 14-05-2020
  • 09-05-2020
  • 29-04-2020
  • 19-04-2020
  • 12-04-2020
  • 04-04-2020
  • 26-03-2020
  • 21-03-2020
  • 01-03-2020
  • 15-02-2020
  • 01-02-2020
  • 12-01-2020
  • 30-12-2019
  • 11-12-2019
  • 01-12-2019
  • 22-11-2019
  • 14-11-2019
  • 08-11-2019
  • 22-10-2019
  • 05-10-2019
  • 29-09-2019
  • 15-09-2019
  • 11-09-2019
  • 02-09-2019
  • 09-08-2019
  • 14-07-2019
  • 12-07-2019
  • 02-07-2019
  • 05-06-2019
  • 10-03-2019
  • 13-02-2019
  • 31-01-2019
  • 08-01-2019
  • 22-12-2018
  • 13-12-2018
  • 22-11-2018
  • 02-11-2018
  • 28-10-2018
  • 01-10-2018
  • 06-09-2018
  • 28-08-2018
  • 26-08-2018
  • 15-08-2018
  • 06-08-2018
  • 26-07-2018
  • 09-07-2018
  • 03-07-2018
  • 02-07-2018
  • 29-06-2018
  • 14-06-2018
  • 01-06-2018
  • 31-05-2018
  • 22-05-2018
  • 04-05-2018
  • 23-04-2018
  • 11-04-2018
  • 30-03-2018
  • 19-03-2018
  • 10-03-2018
  • 16-02-2018
  • 31-01-2018
  • 28-01-2018
  • 09-01-2018
  • 24-12-2017
  • 19-12-2017
  • 28-11-2017
  • 09-11-2017
  • 02-11-2017
  • 14-10-2017
  • 04-10-2017
  • 25-09-2017
  • 14-09-2017
  • 05-09-2017
  • 27-08-2017
  • 24-08-2017
  • 19-08-2017
  • 18-08-2017
  • 11-08-2017
  • 09-08-2017
  • 03-08-2017
  • 30-07-2017
  • 28-07-2017
  • 24-07-2017
  • 21-07-2017
  • 09-07-2017
  • 05-07-2017
  • 27-06-2017
  • 23-06-2017
  • 19-06-2017
  • 13-06-2017
  • 12-06-2017
  • 08-06-2017
  • 15-05-2017
  • 04-05-2017
  • 26-04-2017
  • 24-04-2017
  • 23-04-2017
  • 21-04-2017
  • 20-04-2017
  • 13-04-2017
  • 10-04-2017
  • 05-04-2017
  • 01-04-2017
  • 24-03-2017
  • 20-03-2017
  • 06-03-2017
  • 21-02-2017
  • 20-02-2017
  • 14-02-2017
  • 09-02-2017
  • 05-02-2017
  • 26-01-2017
  • 22-01-2017
  • 15-01-2017
  • 06-01-2017
  • 05-01-2017
  • 02-01-2017
  • 23-12-2016
  • 20-12-2016
  • 11-12-2016
  • 10-12-2016
  • 07-12-2016
  • 29-11-2016
  • 25-11-2016
  • 18-11-2016
  • 12-11-2016
  • 05-11-2016
  • 02-11-2016
  • 22-10-2016
  • 15-10-2016
  • 12-10-2016
  • 03-10-2016
  • 26-09-2016
  • 18-09-2016
  • 13-09-2016
  • 05-09-2016
  • 01-09-2016
  • 29-08-2016
  • 26-08-2016
  • 22-08-2016
  • 17-08-2016
  • 14-08-2016
  • 12-08-2016
  • 10-08-2016
  • 04-08-2016
  • 29-07-2016
  • 27-07-2016
  • 12-07-2016
  • 11-07-2016
  • 05-07-2016
  • 30-06-2016
  • 24-06-2016
  • 21-06-2016
  • 17-06-2016
  • 08-06-2016
  • 30-05-2016
  • 26-05-2016
  • 11-05-2016
  • 22-04-2016
  • 19-04-2016
  • 15-04-2016
  • 09-04-2016
  • 31-03-2016
  • 22-03-2016
  • 15-03-2016
  • 07-03-2016
  • 25-02-2016
  • 22-02-2016
  • 12-02-2016
  • 09-01-2016
  • 24-12-2015
  • 06-12-2015
  • 18-11-2015
  • 15-11-2015
  • 28-10-2015
  • 27-10-2015
  • 03-10-2015
  • 25-09-2015
  • 16-08-2015
  • 19-07-2015
  • 24-06-2015
  • 09-06-2015
  • 01-06-2015
  • 27-05-2015
  • 13-05-2015
  • 21-04-2015
  • 16-04-2015
  • 06-04-2015
  • 30-03-2015
  • 26-03-2015
  • 13-03-2015
  • 10-03-2015
  • 07-03-2015
  • 17-02-2015
  • 03-02-2015
  • 21-01-2015
  • 14-01-2015
  • 13-01-2015
  • 18-12-2014
  • 14-12-2014
  • 08-12-2014
  • 27-11-2014
  • 21-11-2014
  • 10-11-2014
  • 01-11-2014
  • 16-10-2014
  • 13-10-2014
  • 06-10-2014
  • 25-09-2014
  • 19-09-2014
  • 16-09-2014
  • 03-09-2014
  • 25-08-2014
  • 20-08-2014
  • 30-07-2014
  • 22-07-2014
  • 05-07-2014
  • 28-06-2014
  • 17-06-2014
  • 11-06-2014
  • 01-06-2014
  • 24-05-2014
  • 20-05-2014
  • 16-05-2014
  • 29-04-2014
  • 26-04-2014
  • 21-04-2014
  • 13-04-2014
  • 06-04-2014
  • 02-04-2014
  • 22-03-2014
  • 15-03-2014
  • 08-03-2014
  • 03-03-2014
  • 22-02-2014
  • 23-01-2014
  • 20-01-2014
  • 16-01-2014
  • 01-01-2014
  • 23-12-2013
  • 13-12-2013
  • 09-12-2013
  • 05-12-2013
  • 23-11-2013
  • 15-11-2013
  • 09-11-2013
  • 07-11-2013
  • 01-11-2013
  • 30-10-2013
  • 24-10-2013
  • 22-10-2013
  • 19-10-2013
  • 08-10-2013
  • 05-10-2013
  • 30-09-2013
  • 19-09-2013
  • 13-09-2013
  • 09-09-2013
  • 08-09-2013
  • 06-09-2013
  • 29-08-2013
  • 27-08-2013
  • 26-08-2013
  • 17-08-2013
  • 05-08-2013
  • 04-08-2013
  • 01-08-2013
  • 21-07-2013
  • 12-07-2013
  • 30-06-2013
  • 27-06-2013
  • 12-06-2013
  • 09-06-2013
  • 06-06-2013
  • 16-05-2013
  • 10-05-2013
  • 02-05-2013
  • 24-04-2013
  • 23-04-2013
  • 22-04-2013
  • 19-04-2013
  • 08-04-2013
  • 26-03-2013
  • 06-03-2013
  • 28-02-2013
  • 15-02-2013
  • 29-01-2013
  • 27-01-2013
  • 22-01-2013
  • 21-01-2013
  • 24-12-2012
  • 18-12-2012
  • 06-12-2012
  • 05-12-2012
  • 27-11-2012
  • 24-11-2012
  • 22-11-2012
  • 12-11-2012
  • 08-11-2012
  • 03-11-2012
  • 30-10-2012
  • 12-10-2012
  • 27-09-2012
  • 24-09-2012
  • 19-09-2012
  • 25-08-2012
  • 20-08-2012
  • 09-08-2012
  • 02-08-2012
  • 31-07-2012
  • 27-07-2012
  • 26-07-2012
  • 17-07-2012
  • 10-07-2012
  • 07-07-2012
  • 26-06-2012
  • 24-06-2012
  • 15-06-2012
  • 31-05-2012
  • 27-05-2012
  • 16-05-2012
  • 10-05-2012
  • 08-05-2012
  • 05-05-2012
  • 23-04-2012
  • 06-04-2012
  • 05-04-2012
  • 23-03-2012
  • 12-03-2012
  • 08-03-2012
  • 16-02-2012
  • 31-01-2012
  • 18-01-2012
  • 12-01-2012
  • 02-01-2012
  • 20-12-2011
  • 15-12-2011
  • 25-11-2011
  • 23-11-2011
  • 20-11-2011
  • 18-11-2011
  • 17-11-2011
  • 09-11-2011
  • 04-11-2011
  • 22-10-2011
  • 11-10-2011
  • 10-10-2011
  • 27-09-2011
  • 18-09-2011
  • 03-09-2011
  • 29-08-2011
  • 25-08-2011
  • 24-08-2011
  • 17-08-2011
  • 08-08-2011
  • 29-07-2011
  • 22-07-2011
  • 14-07-2011
  • 04-07-2011
  • 29-06-2011
  • 11-06-2011
  • 09-06-2011
  • 07-06-2011
  • 05-06-2011
  • 02-06-2011
  • 26-05-2011
  • 12-05-2011
  • 07-05-2011
  • 05-05-2011
  • 04-05-2011
  • 02-05-2011
  • 30-04-2011
  • 27-04-2011
  • 26-04-2011
  • 22-04-2011
  • 17-04-2011
  • 10-04-2011
  • 25-03-2011
  • 23-03-2011
  • 20-03-2011
  • 15-03-2011
  • 03-03-2011
  • 27-02-2011
  • 16-02-2011
  • 05-02-2011
  • 29-01-2011
  • 27-01-2011
  • 24-01-2011
  • 16-01-2011
  • 25-12-2010
  • 18-12-2010
  • 01-12-2010
  • 30-11-2010
  • 25-11-2010
  • 21-11-2010
  • 20-11-2010
  • 08-11-2010
  • 02-11-2010
  • 30-10-2010
  • 22-10-2010
  • 14-10-2010
  • 11-10-2010
  • 25-09-2010
  • 24-09-2010
  • 12-09-2010
  • 19-08-2010
  • 14-08-2010
  • 07-08-2010
  • 26-07-2010
  • 21-07-2010
  • 18-07-2010
  • 09-07-2010
  • 06-07-2010
  • 25-06-2010
  • 18-06-2010
  • 16-06-2010
  • 03-06-2010
  • 19-05-2010
  • 14-05-2010
  • 11-05-2010
  • 10-05-2010
  • 05-05-2010
  • 01-05-2010
  • 30-04-2010
  • 28-04-2010
  • 26-04-2010
  • 22-04-2010
  • 21-04-2010
  • 19-04-2010
  • 11-04-2010
  • 10-04-2010
  • 07-04-2010
  • 03-04-2010
  • 31-03-2010
  • 21-03-2010
  • 13-03-2010
  • 05-03-2010
  • 27-02-2010
  • 25-02-2010
  • 12-02-2010
  • 11-02-2010
  • 06-02-2010
  • 27-01-2010
  • 15-01-2010
  • 06-01-2010
  • 30-12-2009
  • 26-12-2009
  • 24-12-2009
  • 22-12-2009
  • 21-12-2009
  • 20-12-2009
  • 19-12-2009
  • 18-12-2009
  • 17-12-2009
  • 16-12-2009
  • 14-12-2009
  • 07-12-2009
  • 05-12-2009
  • 26-11-2009
  • 22-11-2009
  • 11-11-2009
  • 07-11-2009
  • 03-11-2009
  • 14-10-2009
  • 12-10-2009
  • 21-09-2009
  • 25-08-2009
  • 18-08-2009
  • 17-08-2009
  • 07-08-2009
  • 02-08-2009
  • 27-07-2009
  • 23-07-2009
  • 19-07-2009
  • 12-07-2009
  • 05-07-2009
  • 30-06-2009
  • 29-06-2009
  • 24-06-2009
  • 18-06-2009
  • 12-06-2009
  • 08-06-2009
  • 07-06-2009
  • 25-05-2009
  • 24-05-2009
  • 17-05-2009
  • 11-05-2009
  • 09-05-2009
  • 26-04-2009
  • 25-04-2009
  • 18-04-2009
  • 12-04-2009
  • 05-04-2009
  • 30-03-2009
  • 26-03-2009
  • 25-03-2009
  • 18-03-2009
  • 10-03-2009
  • 09-03-2009
  • 07-03-2009
  • 21-02-2009
  • 09-02-2009
  • 05-02-2009
  • 30-01-2009
  • 27-01-2009
  • 10-01-2009
  • 01-12-2008
  • 23-11-2008
  • 22-10-2008
  • 09-10-2008
  • 06-10-2008
  • 17-09-2008
  • 12-09-2008
  • 09-09-2008
  • 31-08-2008
  • 16-08-2008
  • 03-08-2008
  • 29-07-2008
  • 13-07-2008
  • 08-07-2008
  • 04-07-2008
  • 28-06-2008
  • 10-06-2008
  • 07-06-2008
  • 03-06-2008
  • 24-05-2008
  • 22-05-2008
  • 16-05-2008
  • 04-05-2008
  • 01-05-2008
  • 25-04-2008
  • 15-04-2008
  • 12-03-2008
  • 23-02-2008
  • 20-02-2008
  • 31-01-2008
  • 14-01-2008
  • 29-12-2007
  • 10-12-2007
  • 19-11-2007
  • 15-11-2007
  • 27-10-2007
  • 11-10-2007
  • 08-10-2007
  • 07-10-2007
  • 21-09-2007
  • 18-09-2007
  • 13-09-2007
  • 28-08-2007
  • 27-08-2007
  • 16-08-2007
  • 09-08-2007
  • 11-07-2007
  • 07-07-2007
  • 06-07-2007
  • 15-06-2007
  • 14-06-2007
  • 01-06-2007
  • 22-05-2007
  • 17-05-2007
  • 12-05-2007
  • 25-04-2007
  • 31-03-2007
  • 18-03-2007
  • 12-03-2007
  • 10-03-2007
  • 17-02-2007
  • 19-01-2007
  • 18-12-2006
  • 25-11-2006
  • 19-11-2006
  • 15-11-2006
  • 02-11-2006
  • 22-10-2006
  • 21-10-2006
  • 05-10-2006
  • 18-09-2006
  • 11-09-2006
  • 25-08-2006
  • 23-08-2006
  • 01-08-2006
  • 18-07-2006
  • 06-07-2006
  • 28-06-2006
  • 22-06-2006
  • 14-06-2006
  • 09-06-2006
  • 30-05-2006
  • 23-04-2006
  • 15-04-2006
  • 15-03-2006
  • 02-03-2006
  • 15-02-2006
  • 10-02-2006
  • 03-02-2006
  • 08-01-2006
  • 03-01-2006
  • 23-12-2005
  • 06-12-2005
  • 05-12-2005
  • 30-11-2005
  • 10-11-2005
  • 18-10-2005
  • 20-09-2005
  • 17-09-2005
  • 09-09-2005
  • 31-08-2005
  • 20-08-2005
  • 22-06-2005
  • 14-06-2005
  • 29-05-2005
  • 28-05-2005

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leopoldsburg
    blog.seniorennet.be/leopold
    Foto

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!