Foto
Foto
Welkom op mijn blog!
Rondvraag / Poll
Wat willen jullie rond Kerstmis?
Een witte kerst?
Een groene kerst?
Een regenachtige Kerst?
Een veilige kerst voor wie uit gaat?
Een gezellige kerst thuis?
Eenzame kerst?
Kerst met kinderen en kleinkinderen?
Een gezonde kerst?
Ik hou niet van deze periode
Bekijk resultaat

Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn 3 kinderen

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Blog als favoriet !
Inhoud blog
  • Aanslag in Luik werd gepleegd door geïsoleerde dader
  • Pannenkoeken
  • Sinterklaas Groetjes
  • Geschiedenis van de kerstman
  • Ik kom langs
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Top100Skynetblogs anniel
    Top100Skynetblogs

    DirksTop100 anniel
    DirksTop100

     

    site stats

    100webpagelist anniel
    100webpagelist

    LACHEN IS GEZOND,
    WE DOEN HET
    VEEL TE WEINIG !!

    BelgischeTop100 anniel
    BelgischeTop100

    Foto

    Deze kaars laat ik branden
    voor mijn overleden vader,
    Mijn neef Tim,
    en al die me
    dierbaar zijn.

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Startpagina !
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • dewesthoek
  • vacantie
  • brigitta_vanwassenhove
  • ancogester
  • johnnyenchristiane
  • bieke1931
  • anastacia
  • anniel
  • krijan_jono
    Mijn favorieten
  • fabi
  • comuf
  • boomer
  • ha
  • taranta2008
  • weightloss
  • burro
  • oplieve1
  • hetbloggershoekje
  • buik_weg
    Mijn favorieten
  • mgda
  • psplessenmetviviane
  • athea
  • vera
  • magdavinck
  • dewesthoek
  • silscreations
  • hussellrussell
  • ratten-speeltjes
  • Foto

    Geluk is een samenraapsel van hele kleine dingen.

    Actieve 50 plusser

    12-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De granaatappel, elixer van eeuwige jeugd?

    De granaatappel, elixer van eeuwige jeugd?

    Dat deze vrucht een wondermiddeltje zou zijn, doet al eeuwen de ronde. Granaatappels barsten van de vitaminen, ijzers en antioxidanten. Ze zijn niet alleen gezond voor het hart, het zijn ook natuurlijke vechtersbazen tegen stress en ja, ze kunnen zelfs je seksleven verbeteren. Een nieuwe studie kent er echter nog een kwaliteit aan toe: de granaatappel als sleutel tot eeuwige jeugd.

    Het onderzoek, met een prijskaartje van meer dan 2 miljoen euro, werd uitgevoerd in het private laboratorium van ProbelteBio in Murcia, Spanje. Dokter Sergio Streitenberger, hoofdonderzoeker van deze granaatappelstudie legt uit:

    "We zijn zeer enthousiast over dit onderzoek en we geloven dat een regelmatige opname van dit granaatappelextract het proces van DNA-oxidatie kan afremmen. Op een manier kan je ouder worden vergelijken met roesten. Oxideren is een beschadigend proces en de mogelijkheid je lichaam hier tegen te beschermen zou een ware doorbraak zijn."

    Ja, een natuurlijk middel om verzwakking van hersenen, spieren en organen tegen te gaan en zelfs je huid langer jong te houden, dat zou wat zijn, niet?

    Onderzoek
    60 proefpersonen kregen gedurende 1 maand een capsule met extracten van volledige granaatappels, met nadruk op de delen die we doorgaans niet eten. Een andere groep kreeg placebo's. Vervolgens werden metingen verricht op de chemicalieën in de lichamen van alle deelnemers.

    Resultaat? Onderzoekers vonden bij de proefpersonen die de granaatappelcapsules hadden ingenomen een significante daling in de metingen die peilden naar celschade. Zo zou de chemicalie 8-Oxo-DG uit ons lichaam gezuiverd kunnen worden door het opnemen van extracten uit de granaatappel, waardoor het oxidatieproces van DNA in cellen zou vertragen en we langer jong zouden kunnen blijven.

    Het onderzoek zou later deze maand gepubliceerd worden. Eens benieuwd of we binnenkort allemaal massaal granaatappelcapsules naar binnen zullen spelen. (lf)


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Luister naar oma en opa: grijzer is echt wijzer

    Volgens een nieuwe studie nemen volwassenen ouder dan 60 verstandigere beslissingen dan tieners en twintigers. Die laatste zijn vooral op zoek naar onmiddellijk plezier, maar verliezen de gevolgen op lange termijn uit het oog. Het kan dus zeker geen kwaad om te luisteren naar de wijze raad van je (groot)ouders!

    Het gaat om een onderzoek van de University of Texas at Austin en de Texas A&M University. Zij wijzen erop dat hun bevindingen in tegenspraak zijn met de negatieve stereotiepen die aan ouder worden verbonden zijn. Integendeel, de mentale gezondheid gaat er volgens hen zelfs op vooruit naarmate je ouder wordt.

    Beslissingen
    Dat werd duidelijk in een experiment, waarbij 52 oudere volwassenen (67 tot 82 jaar) en 51 jongere tegenhangers (20 tot 26 jaar) gevraagd werden om een aantal taken uit te voeren waarbij ze beslissingen moesten nemen.

    Bij de taken waarbij men enkel rekening moest houden met de voordelen in het heden, scoorden de jongvolwassen duidelijk het best. Wanneer er echter rekening moest gehouden worden met de gevolgen op lange termijn, deden de oudere deelnemers het veel beter.

    Brein
    Volgens de wetenschappers geven deze resultaten inzicht in de manier waarop we onze hersenen anders gaan gebruiken naarmate we ouder worden. Jongere mensen gebruiken vooral het deel van het brein dat geassocieerd wordt met onmiddellijke beloning.

    Aangezien dit deel op latere leeftijd kleiner wordt, denken de wetenschappers dat oudere mensen dit compenseren door het gebruik van hun prefrontale cortex. Dit hersengebied heeft dan weer de controle over onze rationele en weloverwogen gedachtes. (lbs)


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke trend in VS: handeltje in borstmelk

    Gevaarlijke trend in VS: handeltje in borstmelk

    Dat borstmelk gezond is voor baby's, dat weet iedereen ondertussen na talloze onderzoeken. Hierdoor zijn er steeds meer Amerikaanse mama's die zelf geen borstvoeding kunnen geven en dit dan maar van andere online kopen. Experts waarschuwen echter voor de gevolgen.

    De Amerikaanse Jenna Mosbarger begon haar borstmelk in augustus te verkopen via onlythebreast.com, dit is een erkende veilingsite voor borstvoedende mama's. Haar pasgeboren zoon had moeite met de borstvoeding. "Hij was erg gevoelig aan wat ik at, dus begon ik met flesjes en volgde een speciaal dieet zonder zuivel en soja en maïs. Het was een erg frustrerende en emotionele periode, ik wilde doen wat juist was voor hem. Daarna ging het opnieuw beter met de borstvoeding." Toen ze ging werken, moest ze opnieuw overschakelen op flesjes en greep ze naar de borstpomp.

    Bijna maandloon
    Jenna produceerde echter te veel borstmelk. Ze besefte dat ze zo andere baby's kon helpen en tegelijkertijd wat extra kon verdienen. Ze werd lid van onlythebreast.com en vroeg twee dollar per drie cl diepgevroren melk en vijf doller voor drie cl verse melk. Al snel had ze twee moeders waarnaar ze maandelijks melk stuurde. Ze verdiende zo bijna 1.100 euro. De oprichter van onlythebreast.com Glenn Snow zegt dat de site ervoor zorgt dat moeders goedkoper borstmelk kunnen kopen. "Het is een luxe voor mama's om te kunnen doneren, het is enkel maar correct om hen ervoor te betalen."

    Gevaren
    Professor Richard J. Schanler: "Hoewel de site moeders aanmoedigt enkel zaken te doen met gescreende mama's, kan dit erg gevaarlijk zijn. Een baby melk geven van een onbekende kan het risico op infecties en ziekten verhogen. Daarnaast kan dit ook alcohol of drugs bevatten, of erger nog een bacterie. Het risico bestaat ook dat je niet eens borstmelk koopt. Je weet niet wat je krijgt en het risico is enorm. Ik hoop dat dit soort praktijken toenemen, zodat er meer controle komt." (ep)

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi of eerlijk: met te veel make-up lijk je onbetrouwbaar

    Mooi of eerlijk: met te veel make-up lijk je onbetrouwbaar

    Het is niet eenvoudig om net genoeg make-up aan te brengen zodat je er mooi uitziet, maar niet overdreven. Maar de juiste hoeveelheid make-up beïnvloedt niet alleen je schoonheid, maar ook hoe andere mensen jouw bekwaamheid en betrouwbaarheid inschatten.

    Dat is het resultaat van een studie die uitgevoerd werd door verschillende Amerikaanse universiteiten, in opdracht van Procter & Gamble.

    Zij vroegen aan proefpersonen om verschillende vrouwen te beoordelen op competentie, vriendelijkheid, aantrekkelijkheid en betrouwbaarheid. Dat gebeurde aan de hand van foto's waarop vrouwen stonden die 'niet', 'natuurlijk', 'professioneel' of 'glamoureus' opgemaakt waren.

    Wanneer de proefpersonen slechts een halve seconde naar de foto's mochten kijken, ging de score van de vrouwen omhoog naarmate ze meer make-up droegen. Maar als de deelnemers de foto's mochten bestuderen, veranderden de beoordelingen volledig.

    "Hoewel meer make-up nog altijd zorgde voor een hoge score op schoonheid en competentie en een even hoge score op vriendelijkheid, gaf men veel minder punten op betrouwbaarheid", zegt studieleidster Nancy Etcoff.

    Volgens de onderzoekers moeten vrouwen rekening houden met deze resultaten als ze een foto kiezen voor bijvoorbeeld hun cv, een verkiezingspamflet of een inschrijving op een datingsite. (lbs)


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mannen steeds meer met uiterlijk bezig zijn

    Waarom mannen steeds meer met uiterlijk bezig zijn

    Steeds meer beautybedrijven proberen geld te verdienen met producten die mannen beloven gewicht te verliezen en hun looks te verbeteren. Het is bewezen dat heren meer tijd dan ooit aan hun uiterlijk spenderen. Wie is hier schuldig aan en wat vinden dames hiervan?

    Het is geen taboe meer voor mannen om met hun uiterlijk bezig te zijn, maar de lijn tussen een verzorgd uiterlijk en ijdelheid blijkt erg dun te zijn. Het flatteren van man is niet makkelijk, ontdekten beautybedrijven. Toch stijgt het aantal ijdele heren, dat zien we aan de cijfers van de chemische peelings, permanente ontharingen en andere cosmetische procedures, dat nam toe met 45 procent sinds 2000. De 32-jarige Amerikaanse Brian McCarthy: "Vroeger waren mannen vooral bezig met hard werken en hun gezin te voorzien van alles wat ze nodig hebben, dan met hun harige borst of bierbuik. Maar nu geven ze meer om hun uiterlijk dan vroeger."

    Arbeidsmarkt
    De mode- en popcultuur heeft hier deels voor gezorgd. De ultra slanke skinnyjeans veroverde bijvoorbeeld ook de mannenafdeling. Deze trend vereist echter een slanke lijn om mooi te zijn. Tegenwoordig worden ook steeds meer door sociaalnetwerksites met celebs als Justin Timberlake en Will Smith geconfronteerd. Maar ook de economische crisis speelt hier een rol in. Omdat er zoveel werkloosheid is, moeten mannen er verzorgd bijlopen als ze werk willen vinden." Businessexperte Deborah Mitchell: "Hoe beter je er uitziet, hoe meer je gaat verdienen. Steeds meer mannen beseffen dat ze er goed en jong moeten uitzien om succesvol te zijn." 

    Mannenzeep
    Heel wat merken spelen hier op in, zo lanceerde zeepfabrikant Dove een lijn specifiek voor mannen, deze producten bevatten minder parfum. Zijn typisch mannelijke reclame, die voor het eerst werd getoond tijdens de Super Bowl, de belangrijkste footballwedstrijd in Amerika, werkte erg overtuigend. De 32-jarige James Harris: "Ik zou nooit de zeep van mijn vriendin gebruiken, maar toen ik het spotje tijdens een baseballwedstrijd zag, ben ik de mannenlijn van Dove trouw beginnen te kopen."

    Geen dieet

    Ook Weight Watchers richt zich tegenwoordig specifiek op mannen. En met succes, want het aantal mannelijke gebruikers steeg van 8 naar 15 procent. Ook zij willen dus slank zijn, maar komen hier minder voor uit, daarom dat ze lightdranken schuwen en dit als meisjesachtig beschouwen. Marketingdirecteur Cheryl Callan: "Je moet mannen en vrouwen anders aanspreken. Bijvoorbeeld mag je bij heren niet het woord dieet gebruiken." Ook zij spelen, net als dames, wel eens vals om de illusie van een slanke lijn te creêren. Je hebt tegenwoordig namelijk ook figuurcorrigerende t-shirts voor hen. Laurie Ann Goldman van ondergoedfabrikant Spanx beaamt dit: "De geest van mannen werkt anders dan die van vrouwen. Het mag er bij hen niet zo dik opliggen."

    Goed of slecht?
    Vinden jullie deze ijdele mannen een goede of slechte evolutie? Mag een man, net als vrouwen dat doen met korsetten en push-upbeha's, wat vals spelen of nemen we dat bierbuikje en hun borsthaar met plezier bij de mannelijkheid? (ep)


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe man heet himbo

    De nieuwe man heet himbo

    Er is alweer een nieuwe man geboren: de himbo. Deze mannelijke 'babe' is alleen maar bezig met zijn uiterlijk en aantrekkelijkheid.

    Types
    Na de echte gentleman die weer gesignaleerd is en de gastroseksueel die met kookpotten weet te verleiden, lijkt de himbo in opmars. De naam werd in Amerika uitgevonden waar ze worden vergeleken met vrouwelijke 'bimbo's' en babes als Pamela Anderson, Paris Hilton en Kate Perry. Net als deze dames, wandelen himbo's nooit de deur uit zonder aan hun looks te werken.

    Rolmodellen
    De mannelijke 'babe' spiegelt zich aan rolmodellen als David Beckham, Brad Pitt en Matthew McConaughey. Hj gaat voortdurend op zoek naar bevestiging van zijn uiterlijk en aantrekkelijkheid. Daar draait het allemaal om. Een serieus gesprek is niet voor hem, verwacht geen ellenlange discussies of moeilijke vragen. Wel wil hij het, net als zijn rolmodellen, het maken in de muziek-, mode- of sterrenwereld. Zijn levenservaringen zullen hem daarbij niet helpen, wel zijn looks.

    Haren
    Zijn vrouwelijke aanhang is groot, mede dankzij zijn geweldige 'looks'. Dat weet hij en zal zich omringen met het nodige gezelschap. Zo zet hij steevast een zonnebril op, zelfs in de winter. Heiliger dan wat ook, is zijn haardos. Als zijn haar goedzit, is de jongen tevreden. (lvl)

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen trappen sneller in de val van 'knappe vrouwen' op Facebook

    Mannen trappen sneller in de val van 'knappe vrouwen' op Facebook

    Mannen laten zich makkelijker oplichten op sociaalnetwerksites dan vrouwen. En dat is niet alleen omdat vrouwen van nature voorzichtiger zijn om persoonlijke informatie vrij te geven, maar ook omdat ... mannen niet kunnen weerstaan aan knappe vrouwen.

    Dat is het resultaat van een rondvraag bij 1.649 Britse en Amerikaanse internetgebruikers, die uitgevoerd werd door het anti-virus softwarebedrijf Bitdefender.

    Vreemden
    Zo bleek maar liefst 64,2 procent van de vrouwen vriendschapsverzoeken van vreemden altijd te negeren, terwijl dat aantal bij mannen terugvalt tot 55,4 procent.

    Bovendien maakt een kwart van de mannen hun pagina volledig openbaar, waardoor ook niet-vrienden alles kunnen zien wat zij posten. Slechts 16 procent van de vrouwen kiest voor een publieke pagina.

    Verder geven ook iets meer mannen hun locatie vrij, met 25,6 procent ten opzichte van 21,8 procent bij de vrouwen.

    Knappe vrouw
    Niet geheel onverwacht onthulde de enquête dat mannen sneller op de 'accepteer'-knop drukken als een knappe vrouw hen een vriendschapverzoek stuurt. Wanneer vrouwen echter een verzoek krijgen van een aantrekkelijke man, trappen zij haast nooit in de val.

    Mannen geven dan ook veel sneller persoonlijke informatie aan deze dames, waardoor ze vaak het slachtoffer worden van computercriminaliteit en oplichterij.

    Woordvoerder George Petre: "Mannen nemen meer risico's dan vrouwen, zeker bij het aanvaarden van vriendschapsverzoeken van vreemden. Vrouwen zijn veel terughoudender ten opzichte van vreemde mannen, net zoals ze al van kleinsaf geleerd hebben." (lbs)

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat mannen gelukkig maakt: een stevige knuffel

    Wat mannen gelukkig maakt: een stevige knuffel

    Mannen die vaak knuffelen zijn gezonder, slanker, gelukkiger en hebben een beter sociaal leven, ontdekten Australische onderzoekers.

    Een enquête bij 60.000 Australische mannen bestudeerde het verband tussen gezondheid en geluk. Daaruit blijkt dat 37 procent van een knuffel houdt, hoewel 29 procent zegt dat ze dit niet veel of zelden doen.

    Volgens onderzoeker Grant zijn mannen die veel knuffelen vaak socialer dan anderen. "De wetenschap vertelt ons dat aanrakingen een belangrijke invloed hebben op de lichamelijke en de mentale gezondheid. Dit verlaagt de bloeddruk en hartslag, versterkt het immuunsysteem en helpt bij de bestrijding van pijn."

    Een ander verrassend resultaat is dat knuffelen je kan helpen rijk te worden. De grootste knuffelaars bleken ook het meeste te verdienen. (ep)

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning Albert I-monument

    Het Koning Albertmonument is een oorlogsmonument in de Belgische kuststad Nieuwpoort. Het staat net buiten de oude stadskern, op de rechteroever van de IJzer, bij het sluizencomplex de Ganzepoot. Het monument werd opgetrokken in 1938, naar ontwerp van Julien de Ridder, ter ere van Koning Albert I en de Belgische troepen in de Eerste Wereldoorlog.



    Albert I-monument



    Het monument is cirkelvormig, met een diameter van 30 meter. Het telt tien zuilen met een vlakke doorsneede van 1 meter op 2 meter, gebouwd uit bakstenen uit de IJzervlakte. Bovenop ligt een cirkelvormige balk, met een omtrek van 100 meter. Op deze ringbalk ligt een wandelgang met oriëntatietafels. Het geheel staat op een kruisvormig terras van 2500 m².

    Op het centrale binnenplein staat een standbeeld van Koning Albert I te paard. Het ruiterstandbeeld is het werk van Karel Aubroeck. Op het plein voor het Albertmonument is een monument voor de Engelse troepen opgetrokken. Dit monument bestaat uit een gedenkzuil, met erop de namen van gesneuvelden, bewaakt door leeuwen.

    Het gebouw werd ingewijd op 24 juli 1938, in het bijzijn van Koning Leopold III, Koningin Elisabeth, Prins Karel, Prins Boudewijn en Prinses Josephine-Charlotte. Het geheel werd in 1999 ook als beschermd monument geklasseerd.


    Bron: Wikipedia

    Koning Albert I vocht mee in de eerste Wereldoorlog, spijtig dat ik nooit heb kunnen praten met mijn vader hij vocht ook mee, hij stierf in September 1977.
    Ze hebben ons weggehaalt bij onze ouders maar ik weet dat hij van mij en mijn zus hield.
    veel kinderen werden geplaatst bij nonnen in de jaren 60, toen gaven ze niks om kinderen. Ik werd daar geslagen tot het bloed eruit spoot in Ravels.
    mijn ouders hebben ons nooit geslagen maar in dat home stonden de handen los. 


                     


    » Reageer (0)
    11-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek

    Hoi medebloggers, horen jullie mijn muziek als jullie op mijn blog komen? Ik hoor mijn muziek niet omdat ik problemen heb met mijn boxen, daarom de vraag: Horen jullie het liedje:

    Please forgive me van: Bryan Adams



    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgend iedereen

    Goede morgen iedereen, De haan kraait en alle dieren in het wild worden wakker. Hier en daar rijden auto's, mensen die naar het werk rijden. Behalve vandaag, vandaag is het Wapenstilstand. Dan herdenken ze de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog Het gaat weer mooi weer worden Ik denk dat ik een wandeling ga maken met mijn hond Breezer. Wat gaat hij weer blij zijn.
    Krabbelsxl.nl
    Meer krabbels vindt je op krabbelsxl.nl

    Image and video hosting by TinyPic


    Ik gun jullie allemaal een lekker ontbijt


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwel

    Goede nacht iedereen, tot morgen. Image and video hosting by TinyPic


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.World Wide Candle Lighting (WWCL)






    'Wereldwijd
    Kaarsenbranden' komt op in Nederland

    Hilversum (Van onze redactie) 22 november 2007 - Ieder jaar op de tweede zondag van december vindt World Wide Candle Lighting (WWCL) plaats. Overal ter wereld ontsteken om zeven uur ?s avonds nabestaanden van overleden kinderen kaarsen voor hun dierbaren. In Nederland is WWCL nog vrij onbekend. Toch sluiten steeds meer Nederlanders zich bij dit herdenkingsinitiatief aan. 


                                                                   



    Licht als troost
    De gedachte achter World Wide Candle Lighting ('Kaarsen Branden Wereldwijd') is om in de donkere dagen voor Kerstmis, waarin zoveel kaarsen ontstoken worden voor gezelligheid en sfeer, ook een kaars te ontsteken voor een overleden kind. Juist in december wordt vaak het verdriet vanwege het verlies van een kind het pijnlijkst gevoeld. Vandaar dat nabestaanden gezamenlijk licht willen maken om daarmee kracht en troost te verwerven.

    Cirkel van licht
    Het is de bedoeling dat er over de gehele aarde een cirkel van licht wordt gemaakt. Dat gebeurt als mensen in iedere tijdzone om klokslag 19.00 uur kaarsen branden. Dat kan in de huiselijke sfeer zijn, waarbij mensen een kaars voor hun raam plaatsen, of in groepsverband waar men in bijvoorbeeld kerken bijeenkomt.

    Bill Clinton
    WWCL ontstond elf jaar geleden in Amerika. In 1997 nam Compassionate Friends, een organisatie van ouders van overleden kinderen, het initiatief voor deze herdenking. Voortaan zou iedere tweede zondag in december ?Kinder Kaarsendag? zijn. Een jaar later erkende president Bill Clinton deze Children?s Memorial Day als officiële herdenkingsdag.

    Vereniging Ouders van een Overleden Kind
    In Nederland heeft sinds een paar jaar de Vereniging Ouders van een Overleden Kind zich bij het initiatief aangesloten. Zo zijn er groepen in Drenthe, Groningen en Zuid-Holland die op zondag 9 december kaarsen voor de overleden kinderen zullen branden.

    Oude Wetering
    De WCCL-samenkomst in de Jacobuskerk in Oude Wetering (gemeente Alkemade, Z-H) is het initiatief van Anneke Rietbroek uit Roelofarendsveen, medewerker van de parochiefederatie De Doortocht. Elf jaar geleden verloor zij haar 13-jarige zoon. Van pastor en rouwspecialist Marinus van den Berg hoorde zij van de WCCL. Zij werd enthousiast en besloot het idee voor te leggen aan het pastoraal team van De Doortocht. De pastores gingen akkoord en vorig jaar werd in de Jacobuskerk voor het eerst een samenkomst georganiseerd. "Het is niet zozeer een liturgische plechtigheid, maar een herdenkingsdienst waarbij we kaarsen plaatsen bij de foto's van onze kinderen en een gebed uitspreken", aldus Anneke Rietbroek tegenover katholieknederland. "Ik hoop dat steeds meer mensen zich bij het Wereldwijd Kaarsenbranden aansluiten omdat je er echt kracht uit kunt putten."


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Il Divo “Wicked Game”

    02/09/2011: Nieuw album aangekondigd Het nieuws waar we allemaal op zaten te wachten! Il Divo kondigt de komst van hun nieuwe album “Wicked Game” aan, dat in België vanaf 28 november 2011 zal verkrijgbaar zijn. Image and video hosting by TinyPic


    Vier verschillende mannen met elk hun eigen unieke stemgeluid. Vier nationaliteiten en vier Cowel starte een wereldwijde zoektocht naar jonge zangers die wilde werken voor het Il Divo Project. Hij deed dat van 2001 tot december 2003 toen hij het vierde lid,de Amerikaanse tenor David Miller vond. De leden van Il Divo zijn de Spaanse Opera en Bariton Carlos Marin,twee klassiek geschoolde tenors de Zwitser Urs Bühler en Amerikaan David Miller en een Franse popzanger Sebastien Izambard. Il Divo zingt in het Engels,Italiaans,Spaans,Frans en Latijns. In 2006 was Il Divo genoemd als de Meest Multinationaal UK Nummer 1 groep voor het Guinness Book of World Records verschillende talen. Samen vormen zij de groep "Il Divo" Image and video hosting by TinyPic


    » Reageer (0)
    10-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zien seks als verplichting

    Vrouwen zien seks als verplichting

    • donderdag 10 november 2011, 17u08

      Auteur: tib

    Vrouwen maken weinig tijd voor seks en beleven er ook niet zoveel plezier aan, zo blijkt uit een Brits onderzoek.

    Hoewel vrouwen beseffen dat seks gezond is, maken ze er in hun dagelijks leven geen prioriteit van. Dat blijkt uit de jaarlijkste Women Talk Studie door gezondheidsorganisatie Healthy Women, waarvoor 1.031 vrouwen boven de achttien jaar ondervraagd werden.

    Hoewel 51 procent van de vrouwen geloofde dat het gezond was enkele keren per week te vrijen, bleek maar dertig procent dit ook daardwerkelijk te doen. 66 procent van de vrouwen zei één keer per week of minder seks te hebben. Een meerderheid van de vrouwen, 63 procent, vindt het belangrijk dat seks de band met haar partner sterker maakt, maar slechts 42 procent is tevreden is tevreden over dat aspect van haar seksleven.

    Maar 24 uren in een dag

    Volgens sexuologe Naomi Greenblatt lijkt het erop dat vrouwen niet genoeg genieten van seks: 'ze zien seks als een verplichting, niet als iets leuks', aldus Greenblatt. 'Vrouwen zeggen dat er maar 24 uren in een dag zijn en seks is voor geen prioriteit'.

    Nochthans is seks goed voor de gezondheid, zo beweert Greenblatt. 'Vrouwen die minstens vier keer per week seks hebben, zien er tot tien jaar jonger uit dan hun werkelijke leeftijd'. Bovendien krijg je door een actief seksleven minder stress en sterkere bekkenbodemspieren.

     


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frauderende Pfaffs

    Frauderende Pfaffs moeten niet naar rechtbank

    • donderdag 10 november 2011, 14u34
    • Bron: belga
    • Auteur: jns




     


    De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft Jean-Marie Pfaff en zijn vrouw Carmen donderdag een opschorting gegeven voor fiscale fraude en belastingontduiking. Dat betekent dat ze niet voor de rechtbank moeten verschijnen.

    De raadkamer in Antwerpen had de Pfaffs in december al een opschorting van straf gegeven. Ze hadden schuld bekend en een dading met de fiscus gesloten, waardoor ze volgens de raadkamer niet meer voor de rechtbank hoefden te verschijnen.

    Het parket had echter hun doorverwijzing gevorderd en ging in beroep, waardoor de zaak bij de kamer van inbeschuldigingstelling belandde. Daar wilde men eerst bewijzen zien dat ze de fiscus wel degelijk betaald hadden.

    Het zijn altijd dezelfde die geluk hebben.


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo baasje, zo hond

    Zo baasje, zo hond: man maakt agressief kantje in hond los

    Honden die met een mannelijk baasje gaan wandelen, zijn vier keer agressiever dan die met een vrouwelijk baasje. En ook wandelen aan de leiband zorgt ervoor dat honden wilder blaffen naar hun soortgenoten dan wanneer ze los mogen lopen.

    Het zijn slechts enkele resultaten van een recentie studie naar het wandelgedrag van meer dan 2.000 honden.

    Onderzoekers van de Tsjechische Mendel University bestudeerden daarin het effect van de leeftijd, geslacht en grootte van de hond, het geslacht van zijn baasje en het gebruik van een leiband op het gedrag van de hond.

    Agressief
    De verrassendste vaststelling was dat het geslacht van het baasje het meest invloed heeft op het gedrag van de hond ten opzichte van zijn soortgenoten.

    "We veronderstellen dat de agressiviteit van een hond tijdens een wandeling in verband staat met de agressieve neigingen en impulsiviteit van zijn baasje", schreven Petr Reza en zijn onderzoeksteam. "Honden zijn namelijk perfect in staat om het sociale en communicatieve gedrag van mensen te lezen en na te bootsen."

    Leiband
    Opvallend is ook dat de aan- of afwezigheid van een leiband een groot verschil kan maken. Zo snuffelden loslopende honden meer aan elkaar, maar bedreigden ze elkaar ook zo'n twee keer minder.

    "Dat is hoogstwaarschijnlijk omdat de honden gefrustreerd zijn wanneer ze aan een een leiband lopen", zegt Inga Fricke van de Sheltering and Pet Care Issues van de Amerikaanse Humane Society. "Dat noemen we leibandfrustratie of zelfs leibandagressie."

    Spelen
    Ten slotte werd ook vastgesteld dat vrouwelijke honden zich zowel amuseren met mannelijke als met vrouwelijke speelkameraadjes, maar dat mannelijke honden minder geneigd zijn om met hun geslachtsgenoten te spelen.

    "Dat is logisch", zegt Lisa Peterson van de American Kennel Club. "Vrouwtjes voeden puppy's op en moeten vaak met hen spelen. Dat hoort bij de verzorging en opvoeding, dus zijn ze genetisch voorbestemd om meer te spelen." (lbs)

    09/11/11 13u46

     Bron: Goed gevoel

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winteruur verhoogt de kans op obesitas bij kinderen

    Winteruur verhoogt de kans op obesitas bij kinderen

    Voorstanders van de afschaffing van het winteruur hebben er alweer een argument bij. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat kinderen met overgewicht makkelijker kilo's zouden verliezen als we de klok niet zouden terugdraaien. Kinderen zijn namelijk een pak actiever op langere dagen.

    Volgens een onderzoek van de London School of Hygiene and Tropical Medicine zijn kinderen tot 11 jaar het meest actief tussen vijf en acht uur 's avonds, op voorwaarde dat het buiten nog niet donker is.

    Gedurende 817 dagen, verspreid over de vier seizoenen, volgde de onderzoeksgroep de lichaamsbeweging in de dagelijkse routine van zo'n 325 kinderen. Al snel bleek dat de kinderen het actiefst waren wanneer er 14 uur of meer daglicht was.

    Zo spenderen kinderen op lange dagen 22 procent van de dag buiten, waar ze actieve spelltjes spelen. Op korte dagen valt dat terug naar 13 procent. Bovendien hebben de weersomstandigheden daar volgens de onderzoekers niets mee te maken.

    Onderzoeksleidster dr. Anna Goodman: "Het feit dat kinderen meer buiten spelen en fysiek actiever zijn op langere dagen, kan belangrijk zijn in de strijd tegen obesitas." (lbs)


    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaderschap maakt mannen braver

    Geen bad boys meer: vaderschap maakt mannen braver

    Vind je het vreselijk dat je partner rookt of soms een glaasje te veel op heeft? Dan is het misschien een goed moment om aan kinderen te beginnen. Volgens een recent onderzoek hebben mannen die voor de eerste keer vader worden namelijk de neiging om sigaretten, alcohol en zelfs criminaliteit af te zweren.

    Die conclusie kwam er na een 19 jaar durend onderzoek bij meer dan 200 'risicojongens' tussen 12 en 31 jaar. Wetenschappers van de Oregon State University gingen na of hun antisociale gedrag veranderde over de tijd heen.

    Transformeren
    Terwijl eerdere studies aantoonden dat het huwelijk een positief effect kan hebben op het negatieve gedrag van een man, is dit het eerste onderzoek dat ook bewijst dat het vaderschap een bijkomende impact kan hebben.

    Onderzoeksleider David Kerr: "Dit onderzoek bewijst dat papa worden een man volledig kan transformeren, zelfs als hij een groot risicogedrag vertoont."

    Open
    Het effect blijkt het grootst te zijn bij mannen die als late twintiger of vroege dertiger papa worden. Zij zijn meer bereid om het vaderschap te omarmen en om eerdere, negatieve levenskeuzes te laten varen dan tienerpapa's.

    Dr. Kerr said: "Wanneer een man papa wordt, is het dus ideaal om iets te doen aan zijn ongezonde gedrag. Op dat moment staan ze namelijk meer open voor positieve berichten en om hun gedrag te veranderen. Dokters moet hier zeker rekening mee houden."

    Roken
    In een eerdere studie van de University of Warwick werd bijvoorbeeld vastgesteld dat kersverse papa's hun rookgedrag veranderen. Zij volgden 286 rokende vaders en stelden vast dat het niet eenvoudig was om de sigaretten helemaal op te geven, maar dat ze er wel in slaagden om niet meer binnenshuis te roken. (lbs)

    Bron: Goed gevoel

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veterans Day 2011
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    President Obama heeft verkondigd dat 11 november "Veterans Day" is. Hij moedigde de Amerikanen aan om de moed en opoffering van Amerikaanse veteranen te erkennen via gepaste openbare ceremonies en private gebeden.



    De Amerikaanse ambassade is gesloten op 11 november 2011 n.a.v. Wapenstilstand.



    » Reageer (0)


    Over mijzelf
    Ik ben Lambrechts Annie
    Ik ben een vrouw en woon in Mol (België) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 25/10/1959 en ben nu dus 64 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Fitness, Tai Chi, wandelen aan zee, Breezer kunstjes leren, Standard supporter, computeren, Farmville spelen, Facebook.
    RIP Molly Overleden: Juli 2010 Uploaded with
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Over mijzelf
    Ik ben Breezer, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jumper.
    Ik ben een man en woon in Mol (België) en mijn beroep is Waker.
    Ik ben geboren op 01/01/2009 en ben nu dus 15 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Wandelen, baasje plagen, konijntje plagen en bang maken, mee naar zee gaan, bij baasje gaan zitten en samen tv kijken, baasje om eten vragen, altijd omhoog springen tegen de glazen deur als baasje thuis komt, daarom de nickname Jumper. En in de veranda en.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 12/12-18/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011




    Laatste commentaren
  • even een berichtje (mike)
        op
  • jimmy (jimmy)
        op
  • Mike (Mike)
        op
  • sluitertijd (sluitertijd)
        op
  • sluitertijd (sluitertijd)
        op
  • Lieve groetjes lieverd (nikki)
        op Pannenkoeken
  • Fijne vrijdag! (nikki)
        op Last Christmas - Wham -
  • Lieve groetjes vanwege Nikki (nikki)
        op Last Christmas - Wham -
  • wens een fijne avond xxxxx (nikki)
        op Goede morgen
  • Fijne nieuwe week vriendin (nikki)
        op Geluk delen


  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • even een berichtje (mike)
        op
  • jimmy (jimmy)
        op
  • Mike (Mike)
        op
  • sluitertijd (sluitertijd)
        op
  • sluitertijd (sluitertijd)
        op
  • hobbytop anniel
    hobbytop

     

    Lieve bezoekers Vind U mijn blog goed dan kan je hier stemmen door op deze button te klikken Dank U


    Prettige Feestdagen !!!
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Vlaaitje
  • mamajoyce3
  • Hobbytop
  • Athea
  • Vacantie
  • boomer
  • Sinterklaas_2011
  • bestblogs
  • Christineken

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • fashion
  • LinkNaarOns
  • etiennekam
  • top100skynetblogs
  • blogtips
  • senga7
  • borriquito
  • Steffie
  • krabbelgadget

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • imikimi
  • kleinekanjer
  • jacobus1949
  • glitterplaatjes

  • Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • pho
  • plaatjes/bloemen
  • krijan_jono
  • brigitta_vanwassenhove
  • fotoaanpassen
  • 100webpagelist
  • bokesblog
  • maskyno
  • connie-place

    Mijn favorieten
  • sitevanhetjaar
  • annie1201
  • klaartjesblog
  • 2007mathilde
  • marialessen
  • marijke_2011
  • bieke1931
  • plaatjes/bloemen/1/
  • tuinkatjes
  • redpoppy54

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • ria1949
  • elvisfan
  • thriantha
  • criticallayouts
  • met_hart_en_ziel
  • vogelhandel-huysmans
  • Fjaka
  • kersttop50
  • kerstindex.

    Foto

     
    Mijn favorieten
  • bestekrabbels
  • kerstmisplaatjes
  • plaatjes/kerstwensen
  • vrolijk_kerstfeest
  • bestekrabbels
  • kerstnieuwjaarblog


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!