CLEO
en mix van alles
Inhoud blog
  • hallo
  • Elvis Presley..
  • Mooie spectakel..
  • Chill out
  • Fleurs humaine.....
  • Leuk....ILHAMA feat. DJ OGB - Bei mir bist du scheen
  • Vrolijk Pasen
  • Alexis Rombaut
  • xxxx
  • CHRIS REA -
  • Mooie foto......
  • Mooie foto's van onze aarde
  • Nat Gonella - Hesitation Blues
  • Antwerpen station !!!
  • Scampi diabolique

    Image Hosted by ImageShack.us





    Image Hosted by ImageShack.us

    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Met hart en ziel
  • Castello

  • Beeld - dichters en Kunstschilders
    op Clementine's blog

    HenryLinkenPagina cleo2007
    HenryLinkenPagina
    20-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlanders betalen zich blauw aan 'sekssnack' in India

    Twee Nederlandse toeristen hebben zich in India flink bij de neus laten nemen.
    Ze waren zo gek om omgerekend 160 euro te betalen voor vier pasteitjes.
    De snacks zouden volgens de verkoper seksueel stimulerend werken.

    Pittig
    De Nederlanders waren tijdens hun vakantie op een markt in Sonepur en wilden pittige pasteitjes kopen.
    Volgens de jonge verkoper van het stalletje waren zijn 'samosas' gevuld met kruiden en aardappel heel speciaal: ze zouden de seks veel vuriger maken.

    Woordenwisseling
    Nadat het stel de baksels op had, vroeg de verkoper bijna 10.000 roepia's, ofwel 160 euro. Normaal kosten de pasteitjes amper een paar roepia's.
    Ze kregen een woordenwisseling, maar betaalden toch.

    Agent
    Toen de toeristen hun verhaal aan een agent deden, ging die het 'wisselgeld' van 9.990 roepia's terughalen bij de verkoper.
    De Indiërs hebben zich wel lekker geamuseerd met het verhaal dat de kolommen van de Hindustan Times haalde. (eb)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-11-2008, 12:18 geschreven door cleo
    Reacties (5)
    14-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Julien Clerc - La jupe en laine
    /


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    14-11-2008, 23:26 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    13-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Actueel Sotheby's veilt oude foto's hajj





    Op 13 november brengt de Londense vestiging van Sotheby’s een aantal historische foto’s van de hajj ter veiling, de jaarlijkse pelgrimage van moslims naar Mekka. In de veiling worden ook fotoboeken van Mekka en Medina uit het begin van de 20ste eeuw aangeboden. Het gaat bij de veiling om een viertal reisverslagen, gemaakt door voornamelijk Arabische fotografen. Het weerk stamt deels ui tde 19de eeuw en deels uit het vroege begin van de 20ste eeuw.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    13-11-2008, 11:37 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bomen sinds eeuwen
    Ik wens je rode zonsondergangen, belastingmeevallers, goed gezelschap, de geur van versgebakken brood, baby’tjes om even op schoot te hebben, sportieve topprestaties,luie zondagen, barbecuefeestjes, optimisme, koude chablis, namiddagen op een terrasje, een definitieve remedie tegen “zinloos” geweld, herinvoering van de “oude” spelling, gezellige verjaardagen, inspiratie, warme zelfgebreide sokken als je het koud hebt, verse koffie met een warm croissantje op zondagmorgen, goede vrienden, winst van welke loterij dan ook, “leuke wauhhhh” ervaringen, fijne vakanties, dat er zomaar onverwacht iets leuks bij je wordt thuisbezorgd,warme chocolademelk met slagroom, kaartjes voor welke finale dan ook, appeltjes voor de dorst, succes in je werk,iemand die je even op je rug krabt als je er zelf net niet bij kan, strandwandelingen bij windkracht 8, vlinders in je buik, een nieuwe CD van je favoriete zanger, avonden met je familie rondom het Monopolybord, , verlaging van de brandstofprijs, diepgaande gesprekken, goede gezondheid, begrip, waarnemingen van het monster van Loch Ness, geslaagde feesten, dat je bed nog warm is als je er weer instapt als je ‘s nachts naar het toilet bent geweest, vers geperst sinaasappelsap, verslavende computerspelletjes, onbedwingbare binnenpretjes, welgemeende kussen, financiële meevallers, een weekeindje Parijs, de uitvinding van een geluidloos vliegtuig, geslaagde grappen, lavendelolie in een warm bad, topavonden in een bruin cafeetje, lieve vrienden, meer vrije dagen dan werkdagen, een buitenhuisje in Zuid-Frankrijk, kleine poesjes bij de buren, de verlaging van je cholesterolgehalte,rozige zomeravonden, dat geen enkel concert waar je heen wilt uitverkocht is, kristalheldere sterrenhemels, de vondst van een schat in je tuin , koude dompelbaden na de derde ronde sauna, een goedgekozen zorgverzekering, dagelijks een warm welkom, goeie seks, mooie schilderijen aan je muur, het gevoel dat je hebt als je ‘s avonds na het werk je schoenen eindelijk uit kan doen, geen autopech, blikken van verstandhouding, roze champagne, dat je altijd een pen, een schaar, plakband, paperclips, elastiekjes , inktpatronen en papier kan vinden als je ze nodig hebt, tevredenheid,dat je dokter niet meer weet wie je bent, veel dagen met zon, wind mee als je terug naar huis fietst, vreedzame winteravonden met de kaarsjes aan, een snelle classic en daarbij natuurlijk de opheffing van de snelheidslimiet, echte liefde, warme douches, romantiek, altijd een parkeerplaats als je die nodig hebt, tijd genoeg om elke dag iets leuks te doen, mooie herinneringen maar nog mooiere vooruitzichten, géén files op de straat en in de warenhuizen, ontbijten op bed, complimentjes, schoudermassages, onweer als je vanuit je bed naar de bliksem kan kijken, verwennerijtjes, dat je gelijk krijgt, leuke collega’s, déjà vu’s, een goede gezondheid en alleen maar toffe momenten met een strik erom toe voor 2009 ! .
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    10-11-2008, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 fantasierijke termen uit de financiële wereld


    Op Wall Street vind je de stier


    Termen die je maar beter kent.

    Bankiers en beurshandelaars blinken namelijk uit in het verzinnen van kleurrijke namen voor financiële producten en fenomenen. gers. Of toch ongeveer...

    Ninja-leningen
    Een bankier heeft het natuurlijk niet echt over vechtersbazen in zwarte outfits die het keizerrijk bewaken. De term 'ninja' is in dit geval - met een beetje goede wil - een afkorting van No Income No Job no Assets. Met andere woorden: een groep personen die geen vast inkomen heeft, niet werkt en ook geen andere bezittingen als onderpand kan voorleggen. Dat zijn in de VS toch een lening konden krijgen aan een veel hogere interestvoet ligt mede aan de oorzaak van de subprime crisis.
     
    Bear / Bull
    We zijn bij de beestjes terechtgekomen. Allereerst bij de beren, die op Wall Street staan voor een slechte markt. Een stier (Bull) daarentegen geeft het optimisme op de beurs aan. Niet moeilijk dus dat je in de buurt van het beursgebouw in New York wel een standbeeld van een stier vindt, maar dat je er een bronzen beer niet hoeft te zoeken. De oorsprong van beide termen is niet meteen duidelijk. Een van de verklaringen die de ronde doet verwijst naar de manier waarop beide beesten een aanval inzetten: sluipend bij de beer, volop chargerend in het geval van de stier.

     
    Cat
    Ook de kat duikt op in het financiële jargon, al hebben we hier opnieuw te maken met een afkorting. Cat staat voor 'catastrophe bond' of 'katastroof obligatie'. Niet omdat het zou gaan om een slechte investering, wel omdat dit soort beleggingsinstrumenten op de markt gebracht worden door verzekeringsmaatschappijen die na een katastrofe geld moeten ophalen. Het kan ook een stuk geweldadiger als symboliek, want aandelenhandelaars spreken deze dagen ook graag over een

     'dead cat bounce'. De term heeft dan niets met obligaties te maken, maar mag vrij letterlijk genomen worden: een stuiterende dode kat. Het onfortuinlijke dier staat symbool voor een aandelenmarkt die tijdelijk terug stijgt alvorend verder te zakken. Het gaat om een technische opstoot van de beurskoers, maar waarbij de dalende trend (in de berenmarkt of omwille van slechte vooruitzichten) niet wordt gebroken. Ideale gelegenheid om een aandeel tegen een nog gunstige prijs te verkopen.
     
    Aasgierfondsen
    Helemaal ongezellig wordt het als we het over aasgieren hebben. Opnieuw een term die je relatief letterlijk mag nemen, want zogenaamde aasgierfondsen kopen de schulden van arme landen op om vervolgens via de rechter een betaling af te dwingen. Uiteraard wordt er voor de overname van de schulden bijna niets betaald, vooral omdat de verkoper alle hoop al opgegeven heeft om zijn geld ooit nog terug te zien. Aasgierfondsen gaan echter door tot het einde en leggen vaak indien nodig beslag op olieinstallaties of mijnbedrijven


    Goodwill
    Tijd voor een 'zachtere' term. Je associeert het woord goodwill wellicht met een goede daad, met iemand die zijn hart toont. In de financiële wereld is dat niet anders: het woord verwijst naar een bedrag dat een overnemer bovenop de eigenlijke waarde van een bedrijf wil neertellen. Vaak gaat het om een bekende merknaam of een marktpositie waarvan de waarde moeilijk in traditionele boekhoudposten te vatten is. Goodwill is dus een boekhoudkundige die een waarde bepaalt bovenop de feitelijke boekwaarde van een bedrijf.
     
    Opties
    Een optie is een keuze die je voorgeschoteld wordt en waar je al dan niet gebruik kunt van maken. Dat is niet anders in de financiële wereld, waar de term verwijst naar het recht om een aandeel in de toekomst te kopen tegen een op voorhand vastgelegde prijs. Veel (Amerikaanse) bedrijven gebruiken het systeem om hun werknemers extra loon te geven. Maar wat als je een aandeel van je werkgever mag kopen aan 30 euro terwijl het momenteel op de beurs voor 20 of 25 euro verhandeld wordt? Dan wordt gezegd dat je optie 'onder water' zit. Met de term optie heb je nog wel enkele varianten, bijvoorbeeld put-opties. Dat is het recht om iets in de toekomst aan afgesproken prijs te verkopen.
     
    Flippen
    Dat beurshandelaars zich gek kunnen gedragen hebben we de laatste weken al meermaals gemerkt. Maar flippen heeft niets te maken met paniekaanvallen of dalende beurzen, integendeel. De term verwijst naar de praktijk waarbij een aandeel onmiddellijk na de eerste beursnotering gekocht wordt en bijna onmiddellijk doorverkocht. De praktijk maakt gebruik van het fenomeen dat heel wat nieuwe aandelen tijdens de eerste handelsuren vlot hoger gaan.


    Liquide
    Andere termen klinken ronduit industriëel. Zo worden bedrijven beoordeeld op hun liquide middelen. Dat heeft uiteraard niets te maken met stuwdammen of sluizen, maar verwijst simpelweg naar het deel van het bedrijfskapitaal dat onmiddellijk opvraagbaar is. Cash - al dan niet op een bankrekening - is liquide omdat het van vandaag opgevraagd kan worden, terwijl een wagenpark of een loods pas ingezet kan worden na verkoop.

    Acid test
    Nog zo'n term uit de financiële fabriek: de acid test (letterlijk 'zuurtest') is een rekenmethode die in feite gebruikt wordt om de liquiditeit van een bedrijf te bepalen. De liquide middelen op korte termijn worden er gedeeld door de schulden op korte termijn. Hoe hoger de ratio, hoe beter een bedrijf gewapend is tegen economische stormen. Wie het liever iets smakelijker ziet, mag ook het synoniem 'quick test' gebruiken.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    29-10-2008, 10:29 geschreven door cleo
    Reacties (5)
    21-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeleeuwen schilderen om zich te ontspannen




    De zeeleeuwen schilderen zo goed dat hun werk op een tentoonstelling komt.

    Vraag maar aan gewezen premier Mark Eyskens hoe ontspannend schilderen kan zijn.

    Hoe voor dieren kan schilderen relaxerend werken.
    Gisteren hadden we al de 76-jarige Tarzan-aap Cheeta die als hobby schildert, vandaag stellen we schilderende zeeleeuwen voor. Morgan (6 jaar) en Aero (3) schilderen zo goed dat hun werken op een tentoonstelling zullen komen.

    Gemoed
    Het personeel van de Combe Martin Zoo in Devon is heel fier op hun speciale attractie.
    De zeeleeuwen gaan overigens redelijk gevarieerd te werk gaan.
    Het type schilderij dat ze produceren hangt van hun gemoed af.
    Het idee om de zeeleeuwen te laten schilderen, ontstond uit de nood om de dieren ook in gevangenschap aan het denken te zetten.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-10-2008, 12:24 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    16-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat moet je vandaag met je spaargeld?




    Onder de matras is zelden een goede oplossing... de inflatie vreet de waarde van je geld op

    De kalmte op de beurzen lijkt terug te keren, maar velen vragen zich nog altijd af wat ze met hun geld moeten aanvangen. Onder de matras?

     Je geld onder de matras houden, is niet meteen de beste oplossing. Het zal snel aan waarde inboeten door de hoge inflatie.
    We sommen enkele producten op en overlopen als ze de moeite waard zijn.

    Aandelen, wachten tot einde van storm
    Gezien de nog onvoorspelbare koersbewegingen op de beurs, is het nog te vroeg om klaar te zien. In elk geval ligt de beurswaarde van veel bedrijven momenteel onder hun reële economische waarde. Verkopen is op dit moment dus geen optie.
    Maar zolang de paniekverkopen op de beurs niet verdwijnen, is het ook niet de moment om in te kopen.
    Geen enkele analist waagt er zich vandaag aan om koopjes op de markt aan te prijzen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    16-10-2008, 08:54 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    10-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacques Brel ( 8 april 1928-9oktober 1978 )
    " Les Flamandes "

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-10-2008, 11:33 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    06-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw geeft 13.000 euro uit om kat te horen miauwen




    Dierenliefde kan ver gaan.
    Dat bewees een Britse vrouw die 13.000 euro uitgaf om haar kat weer te horen miauwen.
    Het dertienjarige diertje leed aan een zeldzame keelaandoening en de prijs van de behandeling was niet van de poes. Stem kwijt
    Jean Kelly uit Olney ging volgens de Daily Telegraph met haar teerbeminde Cadbury naar de dierenarts toen de kat van de ene dag op de andere haar stem verloren was.
    Bleek dat het strottenhoofd van Cadbury verlamd was waardoor de keel van de kat geblokkeerd raakte.
    Er waren twee operaties nodig om het dier te genezen.

    Verzekering
    Een verblijf in intensive care, zes dagen onder de zuurstoftent, vier maanden verzorging en regelmatige check-ups kostten mevrouw Kelly de ronde som van 13.000 euro.
    De 'troeteldierenverzekering' die Jean Kelly had afgesloten, bestaalde 7.700 euro terug.
    De dame moest wel een vakantie in Namibië uitstellen om de behandeling te kunnen betalen.
    Eerlijke kans "De levenskwaliteit van Cadbury gaat voor alles", zegt mevrouw Kelly.
    "Ik weet dat hij niet meer van de jongste is, maar hij verdiende een eerlijke kans". (eb) 06/10

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-10-2008, 19:14 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    02-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pianostoel




    Recordprijs van 5 miljoen dollar voor een taboeret (Belga)

    Bij Sotheby's New York heeft een 18de-eeuwse taboeret 5,234 miljoen dollar opgebracht, een absoluut veilingrecord voor een stoel.
    Het bedrag - ruim tienmaal de hoogste richtprijs - overtrof het vorige wereldrecord, dat ruim twintig jaar standhield.

    De taboeret, in de catalogus omschreven als de "Reginald M. Lewis Queen Anne Carved Walnut Compass-Seat Stool", werd rond 1750 vervaardigd in Philadelphia.
    Het zeldzame en mogelijk unieke stukje Amerikaans vakmanschap was de inzet van een intense strijd in de veilingzaal die bijna acht minuten duurde.
    Het hoogste bod werd uitgebracht door Albert Sack, een vooraanstaande kunsthandelaar. (DWM)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-10-2008, 10:00 geschreven door cleo
    Reacties (3)
    27-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstige sterren




    De bekendste schilderijen uit de geschiedenis met de gezichten van Hollywood sterren.

    Wie verzint zoiets?
    De kunstwerken kregen een make over met digitale technieken.
    Alleen: Nicole Kidman als model voor Rubens, dat kunnen we ons moeilijk voorstellen.
    To skinny!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-09-2008, 11:40 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bankrover vlucht na kritische vraag loketbediende




    Bankrover vlucht na kritische vraag loketbediende

    Een bankovervaller op Long Island in de Amerikaanse staat New York is er gisteren vandoor gegaan toen de bankbediende haar vroeg of ze het wel serieus meende met de overval.
    Gezien de huidige kredietcrisis kan je immers niet voorzichtig genoeg zijn, zal het devies van de bediende geweest zijn.

    "Meen je dat?"
    De vrouw liep de bank binnen en stak de bediende een briefje toe, waarop ze geld eiste of anders te zullen schieten.'"Meen je dat?" vroeg de bediende vervolgens, waarop de overvaller ervandoor ging zonder ooit een wapen te laten zien.
    De vrouw wordt ervan verdacht dinsdag ook al een bank te hebben beroofd. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-09-2008, 11:02 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    23-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarde kan menselijke consumptie niet meer volgen




    De aarde kan de snelheid waarmee de mens consumeert, steeds minder goed volgen.

    Onze consumptiedrang zorgt ervoor dat we vandaag al alle grondstoffen hebben opgebruikt die de aarde op één jaar tijd kan aanleveren, de zogenaamde Overshoot Day. Dat meldt natuurbehoudorganisatie WWF.


    1,4 planeten
    Op dit moment overschrijdt onze vraag het aanbod met 40 procent. Stijging 700 procent
    Als gevolg van die overconsumptie blijft de voorraad grondstoffen, zoals bomen en vissen, almaar krimpen.
    Langs de andere kant blijft ons afval, in de eerste plaats CO2, toenemen.
    "De oppervlakte die nodig is om al die CO2 op te nemen, is sinds 1961 gestegen met 700 procent.
    We stoten met andere woorden zodanig veel CO2 uit dat de planeet niet alles kan opnemen, zodat het gas zich opstapelt in de atmosfeer en het klimaat verandert", luidt het.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    23-09-2008, 12:01 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    13-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MATTO LE D.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik er op

    Matto Le D.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-09-2008, 23:55 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    11-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeff Dunham - Achmed the Dead Terrorist
    /

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    11-09-2008, 12:44 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    07-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Octavio Ocampo
    /



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    07-09-2008, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (3)
    01-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Einde van de wereld op 10/9 door zwarte gaten na oerknal?





    Wetenschappers zijn van plan om volgende week een test uit te voeren met een gigantische machine waarmee ze de eerste seconden na de oerknal willen nabootsen.
    Op die manier hopen ze nieuwe ontdekkingen te doen.
    Tegenstanders doen er alles aan om de test te verbieden en hebben 10 september al omgedoopt tot 'doomsday', het einde van de wereld.

    Tijdmachine
    Sommige wetenschappers denken dat er bij het experiment kleine zwarte gaten kunnen ontstaan. Daarom stappen tegenstanders naar de rechtbank om de test op het laatste nippertje te verbieden.
    Ze vrezen dat de onderzoekers het lot van de mens op het spel zetten, omdat ze spelen met het onbekende.
    De machine is een atoomkraker en heeft volgens The Sun veel weg van een gigantische tijdmachine.
    Ze is 27 kilometer lang en kost 5,4 miljard euro.
    Ze bevindt zich diep onder grond ergens op de grens tussen Zwitserland en Frankrijk.

    Zwarte gaten
    De groep die het experiment organiseert, de European Nuclear Research Centre (CERN), zegt dat de zwarte gaten even snel weer zullen verdwijnen, maar dat stelt tegenstanders niet gerust.
    Zij stellen dat de wetenschappers God spelen en de hele mensheid in gevaar brengen. Wat als de zwarte gaten wel overleven, groter worden en de hele aardbol opzuigen, vragen ze zich af.
    Het heeft veel weg van een SF-film, maar volgens CERN is het onderzoek belangrijk om de geheimen van het universum te onthullen.

    Tijdens het experiment zullen atoomdeeltjes in tegengestelde richtingen worden afgevuurd.
    Ze zullen zo snel bewegen dat ze iedere seconde 11.245 rondjes maken in de 27 kilometer lange tunnel.
    Een woordvoerder van CERN probeert ons gerust te stellen: "Er zal niets geproduceerd worden dat nu al niet gebeurt in de natuur."

    Wat moeten we hiervan geloven CERN kwam ook voor in Dan Brown zijn boek " Het Bernini Mysterie"

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    01-09-2008, 12:21 geschreven door cleo
    Reacties (5)
    29-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koperwelten 4





    'Controverse stoort ons niet'

    Lijkendokter Gunther von Hagens en zijn vrouw willen weer choqueren met omstreden expo Körperwelten 4
    Een half miljoen Belgen zagen in 2001 het toen erg omstreden 'Körperwelten'.
    Zeven jaar later brengen Gunther von Hagens en zijn vrouw Angelina Whalley een nieuwe lijkententoonstelling naar ons land. 'Controverse stoort ons niet.'

    Zou Gunther von Hagens een koosnaam hebben voor zijn lijken, vragen we ons af als we door de tentoonstelling lopen en de lichamen zien staan.
    Noemt hij ze Jan of Peter? 'Nee', glimlacht hij. 'Omdat volgens de regels niemand mag weten wie die mensen ooit geweest zijn, doe ik dat uit voorzorg niet.'
    Zijn onafscheidelijke echtgenote Angelina Whalley vult aan: 'Wij noemen ze zoals het grote publiek ze leert kennen: de renner, de voetballers, de kaarters'.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (33 Stemmen)
    29-08-2008, 12:03 geschreven door cleo
    Reacties (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spin jaagt familie huis uit





    Wat voor het gezin van de Britse Rodney Griffiths een blijde thuiskomst moest worden na zijn missie als legerparachutist in Afghanistan, eindigde in pure horror.
    In de bagage van de soldaat had zich een gevaarlijke spin verstopt die de hond zou hebben vermoord. Het werd zo erg dat het gezin besloot het huis te ontvluchten. Het zou gaan om een rolspin: tot 15 centimeter groot, een giftige beet en een maximumsnelheid van 25 km per uur.

    Alles begon toen zoonlief Ricky (16) de spin ontdekte.
    Hij probeerde er een halfliterglas over te zetten, maar zelfs daarvoor was de spin te groot.
    Toen Bella de hond binnenkwam en blafte, siste de spin zo luid dat Bella jankend wegvluchtte.
    Enkele dagen later stierf de hond met zware koorts en een gezwollen buik.
    De dierenarts wist niet waaraan, maar voor de vrouw des huizes was het reden genoeg om met de kinderen bij haar moeder in te trekken.
    Volgens experts vallen rolspinnen geen mensen aan. (kba)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    29-08-2008, 11:53 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    25-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikse sla




    Ingrediënten

    6 eieren 4 grote aardappelen 2 sjalotten 4 plakjes ovengebakken spek 1 Luikse witte pens 150 g gekookte sperzieboontjes boter 4 eetlepels gesnipperde verse kervel peper en zout

    Voor de vinaigrette:
    1 eetlepel mosterd 1 eetlepel frambozenazijn een scheutje maïsolie 1 eetlepel gehakte walnoten peper en zout

    Bereiding

    Kook de eitjes net niet hard.
    Kook de aardappelen in de schil, laat ze terug afkoelen en snijd ze in stukken.
    Snipper de sjalotjes en snijd het spek in reepjes.
    Bak de aardappelen goudbruin in boter en doe er de sjalot en het spek bij.
    Kruid met peper en zout.
    Op het eind mogen ook de in plakjes gesneden Luikse worst en de gekookte boontjes erbij.
    Warm nog even door.
    Roer de mosterd los met de azijn. Doe er peper en zout bij en werk op met olie.
    Meng tenslotte ook de noten door de vinaigrette.
    Doe de vinaigrette door de boontjes en de aardappelen.
    Werk af met de kervel en de gesneden eitjes.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-08-2008, 12:23 geschreven door cleo
    Reacties (5)
    Archief per maand
  • 08-2013
  • 12-2012
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Zoeken met MSN


    Over mijzelf
    Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
    Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 76 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
    Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.


    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!