CLEO
en mix van alles
Inhoud blog
  • hallo
  • Elvis Presley..
  • Mooie spectakel..
  • Chill out
  • Fleurs humaine.....
  • Leuk....ILHAMA feat. DJ OGB - Bei mir bist du scheen
  • Vrolijk Pasen
  • Alexis Rombaut
  • xxxx
  • CHRIS REA -
  • Mooie foto......
  • Mooie foto's van onze aarde
  • Nat Gonella - Hesitation Blues
  • Antwerpen station !!!
  • Scampi diabolique

    Image Hosted by ImageShack.us





    Image Hosted by ImageShack.us

    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Met hart en ziel
  • Castello

  • Beeld - dichters en Kunstschilders
    op Clementine's blog

    HenryLinkenPagina cleo2007
    HenryLinkenPagina
    23-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ribstuk met stoemp van paddenstoelen





    Aantal personen: 4

    Ingrediënten :

    1 ribstuk van het rund van ongeveer 1,5 kg
    6 jonge wortelen
    2 takjes selder
    1 grote ui 3 teentjes look
    1 flesje donker of amber bier van hoge gisting
     boter olijfolie balsamicoazijn
    tuinkers verse tijm en marjolein peper en zout

    voor de stoemp:

    4 flinke bintjes
    1 pak paarse schijnridderzwam boter
    1 sjalot
    ½ bot peterselie
    1 citroen peper en zout

    Bereiding :

    Snijd de wortelen, de selder, de ui en de look in stukjes.
    Stoof alles goed aan in een klont boter.
    Kruid het ribstuk met peper en zout en schroei het met een beetje olie dicht op een hete grillplaat.
    Blus de groenten met het bier, leg het vlees er op en strooi er flink wat gesneden marjolein en tijm overheen.
    Smoor het rundvlees onder gesloten deksel 15 tot 20 minuten in een oven op 170°C naargelang de gewenste bakwijze.
    Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
     Snijd de paddestoelen en bak ze in een klontje boter.
    Werk de paddestoelen af met een fijngesnipperd sjalotje, flink wat versgesneden peterselie, peper, zout en enkele druppels citroensap.
    Prak de aardappelen met een klontje boter en meng er de paddestoelen doorheen.
    Haal het vlees uit de pan en laat het rusten onder een vel aluminiumfolie.
    Roer een klontje boter door de pan en breng op smaak met een scheutje balsamicoazijn.
    Snijd mooie plakjes van het vlees en serveer met de groenten, de jus, de stoemp en een balletje tuinkers.

    Recept: Geert Van Der Bruggen (www.lekkervanbijons.be)




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (6)

    26-05-2008
    kan niet slecht zijn hé Jeanine.....en zo zijn we weeral vertrokken met de laatste week van de maand
      

    Een aangename week toegewenst vanwege Amor Fati !


    Een mens trachten te begrijpen is zo moeilijk..<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    dat men hem gemakkelijk veroordeelt."


    Goede gedachten komen altijd uit het hart

    één woord teveel is een gedachte te weinig



    Image Hosted by ImageShack.us 


    26-05-2008, 15:02 geschreven door Amor Fati
    25-05-2008
    pas gegeten...
    en weeral opnieuw honger...door hier te komen lezen...en nog goed dat het nog geen geur t.v. is... bisous, Fred.

    25-05-2008, 14:43 geschreven door FRED
    24-05-2008
    @
    Hm...bij de stoemp nog een beetje gebakken spek toevoegen moet ook heerlijk bij zijn... Smakelijk iedereen, Jeanine

    24-05-2008, 18:51 geschreven door cleo
    Mmmmmm..!!
    Goeiemorgen Cleo, Amaai dat is werkelijk eens een recept om uit te proberen en dat zal ik zeker doen, binnenkort. Fijn weekend, Groetjes, Nelly

    24-05-2008, 08:58 geschreven door nelly
    ...
    ... en sstoemp, stoemp...en in ene keer PATAT! Slaagt ze daar met een bevroren kieken op mijn oog!!" *wink, big smile*. Mààr je kooktip ziet er héérlijk uit en ik zal die zeker en vast aan Guido doorspelen, hihi.

    24-05-2008, 08:36 geschreven door gerdaYD
    23-05-2008
    lekker
    zal dit wel zijn, maar stoemp met paddestoelen hoord ik nog nooit, zelf eet ik heel graag wortelstoemp, met veel ui erin ook . We weten weer wat klaargemaakt nu , want elke dag wat lekkers tevoorschijn toveren voor manlief, is niet altijd zo eenvoudig, de inspiratie is soms zoek bij mij ;-) groetjes Rita

    23-05-2008, 21:01 geschreven door rita
    Archief per maand
  • 08-2013
  • 12-2012
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Zoeken met MSN


    Over mijzelf
    Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
    Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
    Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.


    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!