![](http://www.lekkervanbijons.be/recepten/photos/detail/2007-10-klassiek.jpg)
Ingrediënten:
4 kleine rogvleugels
een half pakje boter
bloem
6 eetlepels kappertjes
peper en zout
Bereiding
Was de rog en dep goed droog. Kruid met peper en zout en wentel door bloem.
Verwarm de boter in een ruime pan tot de kleur van hazelnoten. Bak de rog op beide kanten goudbruin.
Haal de rog uit de pan en houd warm. Blus de pan met 2 lepels azijn van de kappertjes en doe er enkele klontjes koude boter bij. Door de azijn en de boter krijg je een mooie binding. Doe er de kappertjes bij en warm goed door.
Serveer de rog met de boter en een lekkere aardappelpuree.
Wijntip : St.Véran (witte wijn)
Saint Veran wordt gerekend tot het gebied van de Maconnais en dus de Bourgogne. De appellatie bestaat sinds 1971 en de St. Veran staat bekend als het kleine broertje van de bekendere Pouilly-Fuisse. St.Veran heeft, gezien de hoge prijzen van Pouilly Fuisse de laatste jaren, de beste naam hoog te houden als het gaat om de prijs / kwaliteit-verhouding.
De St.Veran is een krachtige en volle wijn met alle kenmerken van een zeer goede witte Bourgogne. De wijn kenmerkt zich met name door aroma's van o.a. perzik, peer, bloemen, amandel en een tikje vuursteen. Het is een zachte, romige en boterachtige wijn, die ook ietwat vettig aandoet.
Kortom een echte traditionele Chardonnay uit de Bourgogne
|