Inhoud blog
  • toepassen van kruiden
  • slaatjes voor de barbecue
  • da' s pas een apparaat!!!!
  • Lasange met hamblokjes, gehakt,spinazie
  • brownies met pecannoten
  • Franse keuken: provensaalse stoofschotel
  • kippelapjes op zijn koreaans
  • een paar keukenweetjes
  • blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
  • Cocktails met Alcohol
  • Irish Coffee
  • dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
  • voorgerecht met zalm met witloof
  • entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
  • genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
  • varkenshaasje eens anders maar lekker!
  • gegrilde meloen met ham
  • wat eten we vandaag
  • aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
  • oesters natuur en gegratineerd
  • kip met franse kaas,ham,pasta,druiven
  • Tongrolletjes met zalm en druivensaus
  • tips voor magnetron
  • eend met sesamzaad,coulis van mango
  • fruit en groenten gezond!!!!!
  • mooi gedekte tafels
    Over mijzelf
    Ik ben daniel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jelle.
    Ik ben een man en woon in haacht (belgie) en mijn beroep is mensen helpen, .
    Ik ben geboren op 03/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, muziek, film, vooral SFfilms, lezen,actualiteit volgen.
    ik ben de vriend van Prullemieke en we proberen samen te genieten van het leven.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • interessant! (Catherine)
        op toepassen van kruiden
  • mooie info over de kruiden want al te vaak gebruikt men de verkeerde in een gerecht (hartendame2)
        op toepassen van kruiden
  • ... (natalie)
        op fruit en groenten gezond!!!!!
  • ... (jan)
        op blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • ... (anneke)
        op brownies met pecannoten
  • Archief per week
  • 06/08-12/08 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
    Foto
    Nieuws GVA
    Nieuws Autowereld
    Nieuws ComputerIdee
    Nieuws VTM
    Nieuws VRT NWS
  • Zaak van Luigi Mangione verhuist naar federale niveau in VS, minister van Justitie wil doodstraf
  • Wordt ook tweede editie van beruchte Fyre Festival een flop? Organisatie ruim maand voor aangekondigde start op zoek naar nieuwe locatie
  • Privévastgoed schenken tegen nultarief: moet Vlaamse gunstregeling voor familiebedrijven op de schop?
  • Gent ontwaakt met "Vlam Gods": brandweer plaatst vurige panelen om nieuwe rekruten te lokken
  • Strand voor casino in Middelkerke eindelijk weer schoon: 'beach cleaner' ruimt 8 ton steenpuin
  • Ryan Gosling speelt hoofdrol in nieuwe 'Star Wars', 50 jaar na eerste film
  • Van uitgebreide vertrekhal tot park: Brussels Airport investeert half miljard euro om passagiersgroei op te vangen
  • 'Mariamysterie' in Boezinge: wie zet Mariabeelden ondersteboven?
  • Politie pakt 17-jarigen op voor roekeloos rijden onder invloed van lachgas in Willebroek: "Bestuurder op blote voeten gaf verwarde indruk"
  • Minstens 38 doden bij Amerikaanse luchtaanvallen op oliehaven in Jemen
    Nieuws HLN
  • Hogere prijzen en nieuwe abonnees dankzij bekende hitseries als ‘Adolescence’ helpen Netflix aan meer winst
  • Kleine operatoren hebben tevredener cliënteel dan grote telecomspelers: wat is hun geheim?
  • Eindelijk: dit is de opvolger van de Nintendo Switch
  • Ken jij deze vier nieuwe functies van WhatsApp al?
  • Samsung stelt nieuwe S25-telefoons voor: “AI opnieuw centraal, maar eerste indruk blaast ons nog niet van onze sokken”
  • Nieuwe iPhone 16e: is dit ‘budgetmodel’ echt een koopje of gewoon te duur?
  • Waarom is Scarlet zo vaak de goedkoopste? En zegt dat iets over de kwaliteit?
  • “Mac, iPhone en iPad krijgen nieuw design in juni”
  • Telenet vervangt volop oude decoders, maar waarom zou je die überhaupt nog gebruiken?
  • Hoe staat DIGI er intussen voor? “Tot 60 minuten wachten aan de telefonische helpdesk”
    Nieuws HBVL

    Get Your Own Player!


    free myspace backgrounds

    koken met muziek
    TWEE HOBBY'S GECOMBINEERD .

    myspace codes
    Myspace Codes: MyNiceSpace.com

    12-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tips voor magnetron
    Handige magnetrontips
     
     
    * LIEVER GEEN ZOUT. Zout veroorzaakt waterdruppels die microgolven aantrekken waardoor schroeiplekken ontstaan. Gebruik zout daarom pas na de bereiding.

    * TUINKRUIDEN DROGEN. Droog alleen tuinkruiden in kleine hoeveelheden tussen een dubbele laag wit keukenpapier. Reken 2-4 min. op 100% (700 watt).

    * PLASTIC FOLIE. Gebruik altijd speciaal magnetronfolie omdat die beter bestand is tegen hoge temperaturen en dus niet zal smelten.

    * SERVIESGOED MET EEN BARST. Ook het vocht in een barst wordt verwarmd waardoor serviesgoed spontaan doormidden kan breken.

    * AFSCHERMEN. Omwikkel halverwege de bereiding dunne delen van het voedsel strak met aluminiumfolie. Zo worden die delen niet te gaar.

    * FOLIE NIET TEGEN DE WAND. Neem altijd kleine stukjes aluminiumfolie en zorg ervoor dat het folie de wanden niet raakt.

    * BABYVOEDING. Verwijder van een potje babyvoeding altijd het deksel. Roer het vlak voor gebruik goed door. Reken voor een potje van 200 gr. ca. 1 min.

    * OPWARMEN VAN PASTA. Reken voor 200 gr. 4 min. op 100% (700 watt) en roer de pasta halverwege los.

    * VEILIG OPWARMEN. Het is belangrijk dat het voedsel overal even warm wordt om bacterien te doden. Verwarm dus liever wat langer op een lagere stand, bijv. 70% (500 watt) dan kort op de hoogste stand, 100% (700 watt) en schep het halverwege goed door.

    * MINDER SCHERP. Knoflook wordt zachter van smaak door het gepelde teentje eerst in een ovenvast schaaltje 20-30 sec. op 100% (700 watt) te verwarmen.

    * GELATINE OPLOSSEN. Knijp de in ruim koud water geweekte gelatine uit en los het in een schaaltje in 10-20 sec. op 100% (700 watt) op.

    * IJS UIT DE VRIEZER. Verwarm 1/2 ltr. ijs in de verpakking 30-60 sec. op 30% (210 watt) om het schepklaar te maken.

    * MEER SAP. Citrusvruchten geven meer sap wanneer ze voor het uitpersen kort (10 sec.) op 100% (700 watt) worden verwarmd. Laat ze daarna enkele min. liggen.

    * KEUKENPAPIER. Alleen wit keukenpapier is geschikt voor de magnetron, van gekleurd papier geeft de verf van de decoraties af.

    * BROOD UIT DE VRIEZER. Leg de sneetjes naast elkaar op een stukje wit keukenpapier en reken per sneetje 10 sec. op 100% (700 watt). Het brood droogt niet uit als de kern nog enigszins bevroren is.

    * RIJPEN VAN KAAS. Wanneer Franse kaas nog niet "loopt" kan het rijpingsproces in de magnetron worden versneld. Reken voor een stukje kaas van 200 gr. 203 min. op 50% (350 watt) en laat de kaas 10 min. rusten.

    * CARAMELLISEREN. Doe 50 gr. suiker en 3 eetl. water in een glazen litermaat, breng het in 45 sec. op 100% (700 watt) aan de kook, roer tot de suiker is opgelost en laat de siroop in 2-3 min. op 100% (700 watt) bruin worden.

    * CHOCOLADE SMELTEN. Smelt voor chocolademousse een reep chocolade (80 gr.) in 1,5-2 min. op 100% (700 watt). Breek de chocolade in stukjes en roer halverwege om.

    * WELLEN. Breng vruchten in ruim water op 100% (700 watt) net tegen de kook aan en laat de vruchten afgedekt 15-30 min. staan.

    * ROOSTEREN VAN NOTEN. Leg noten naast elkaar in een ondiepe ovenvaste schaal en verwarm ze onafgedekt 5 min. op 100% (700 watt). Schep de noten tussendoor enkele malen om.

    * SOEPELE GROENTEBLADEREN. Maak groentebladeren, voor het vullen, zacht door ze tussen keukenpapier op 100% (700 watt) te verwarmen. Reken per blad 20-30 sec.

    * MAGNETRONKRUIDEN. Speciale kruiden zorgen ervoor dat het voedsel een kleurtje krijgt. Kies 't liefst magnetronkruiden zonder zout.

    * TIJD. De bereidingstijd wordt bepaald door de hoeveelheid voedsel. 1 aardappel is in 4 min. gaar, 2 aardappels in 8 min. en 10 aardappels in 40 min.

    * GEHAKT ONTDOOIEN. Om te voorkomen dat gehakt bij het ontdooien gaar wordt, moet het ontdooide gehakt steeds van de rand worden weggehaald.

    * MINDER VET SPEK. Spek wordt krokant door de plakjes tussen een dubbele l aag wit keukenpapier enkele min. op 100% (700 watt) te verwarmen. Het vet wordt door het papier opgenomen



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!