Blinde vinken van groene kool, gevuld met vis en garnalen
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 bladeren van groene kool, gewassen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 middelgrote ui, gehakt
- 100 g visfilets (kleine tong, zeewolf, ...), grof gehakt
- 150 g tijgergarnalen (middelgroot), grof gehakt
- 100 g quinoa, gekookt
- 1 ei Omega-3
- 1/2 koffielepel parfum 5 Chinese kruiden
- 1 koffielepel sesamolie
- 3 eetlepels gehakte koriander
- 1 (240 g netto) tomaten in blokjes, in sap
- schil van 1 citroen
- sap van 1/2 citroen
- 2 sjalotten, gehakt
- 1 teentje knoflook, gehakt
- zout, peper
- Leg de koolbladeren in de korf van de stoomkoker. Laat 3 min. koken. Koel af in ijswater om het koken te stoppen.
- Verhit in een bakpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de ui en de look op een matig vuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg daarbij de visfilets, de garnalen, de quinoa, het ei en het 5-kruidenparfum toe. Meng alles en laat 2 min. stoven. Haal van het vuur en voeg de koriander en de sesamolie toe. Zet opzij.
- Spreid de koolbladeren uit op een snijplank. Verdeel de vulling over de bladeren. Vouw de buitenranden naar binnen en rol de bladeren op.
- Leg de rolletjes in de korf van de stoomkoker en laat 8 tot 10 min. koken.
- Verhit de resterende olijfolie in een steelpannetje. Fruit de sjalotten. Voeg de tomaten, de citroenschil en het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet een deksel op de pan. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuurtje.
- Verdeel de rolletjes over de borden. Overgiet met de tomatenmousse.
Garnituur: 3 eetlepels gehakte koriander
Serveertip: Lekker met quinoa, basmatirijst of Chinese noedels.
Slim bekeken: Snij de heel dikke nerven van de groene kool door, zodat u de bladeren gemakkelijker kunt dichtvouwen.
Een gezond extraatje: Groene kool is niet alleen rijk aan vezels, hij bevat ook indolen: elementen die het spijsverteringskanaal zouden beschermen. De vulling op basis van vis en garnalen moet zeker niet onderdoen voor bereidingen op basis van gehakt vlees: ze is minstens even voedzaam, en bovendien bevat ze veel minder vetten. Resultaat: amper 220 kcal per portie.
|