Inhoud blog
  • toepassen van kruiden
  • slaatjes voor de barbecue
  • da' s pas een apparaat!!!!
  • Lasange met hamblokjes, gehakt,spinazie
  • brownies met pecannoten
  • Franse keuken: provensaalse stoofschotel
  • kippelapjes op zijn koreaans
  • een paar keukenweetjes
  • blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
  • Cocktails met Alcohol
  • Irish Coffee
  • dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
  • voorgerecht met zalm met witloof
  • entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
  • genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
  • varkenshaasje eens anders maar lekker!
  • gegrilde meloen met ham
  • wat eten we vandaag
  • aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
  • oesters natuur en gegratineerd
  • kip met franse kaas,ham,pasta,druiven
  • Tongrolletjes met zalm en druivensaus
  • tips voor magnetron
  • eend met sesamzaad,coulis van mango
  • fruit en groenten gezond!!!!!
  • mooi gedekte tafels
    Over mijzelf
    Ik ben daniel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jelle.
    Ik ben een man en woon in haacht (belgie) en mijn beroep is mensen helpen, .
    Ik ben geboren op 03/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, muziek, film, vooral SFfilms, lezen,actualiteit volgen.
    ik ben de vriend van Prullemieke en we proberen samen te genieten van het leven.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • interessant! (Catherine)
        op toepassen van kruiden
  • mooie info over de kruiden want al te vaak gebruikt men de verkeerde in een gerecht (hartendame2)
        op toepassen van kruiden
  • ... (natalie)
        op fruit en groenten gezond!!!!!
  • ... (jan)
        op blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • ... (anneke)
        op brownies met pecannoten
  • Archief per week
  • 06/08-12/08 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
    Foto
    Nieuws GVA
    Nieuws Autowereld
    Nieuws ComputerIdee
    Nieuws VTM
    Nieuws VRT NWS
  • Fiets gestolen, maar je vindt hem terug door een tracker? Dit moet je (niet) doen
  • Bosbrand op de grens: Antwerpse en Nederlandse brandweer massaal ter plaatse
  • Recordaantal Vlaamse bedrijven over de kop in eerste 3 maanden van dit jaar: meer dan 4.400 jobs verloren 
  • Enorme brand verwoest UNESCO-Werelderfgoed in hoofdstad van Suriname
  • Waals Gewest slachtoffer van grootschalige cyberinbraak, overheid snijdt zichzelf af van internet
  • Marie-Noëlle Bouzet (74) overleden, moeder van Elisabeth Brichet en boegbeeld van de Witte Mars
  • Auto met meerdere inzittenden belandt in water in Brugge, reddingsoperatie aan de gang
  • Zaak van Luigi Mangione verhuist naar federale niveau in VS, minister van Justitie wil doodstraf
  • Wordt ook tweede editie van beruchte Fyre Festival een flop? Organisatie ruim maand voor aangekondigde start op zoek naar nieuwe locatie
  • Privévastgoed schenken tegen nultarief: moet Vlaamse gunstregeling voor familiebedrijven op de schop?
    Nieuws HLN
  • Hogere prijzen en nieuwe abonnees dankzij bekende hitseries als ‘Adolescence’ helpen Netflix aan meer winst
  • Kleine operatoren hebben tevredener cliënteel dan grote telecomspelers: wat is hun geheim?
  • Eindelijk: dit is de opvolger van de Nintendo Switch
  • Ken jij deze vier nieuwe functies van WhatsApp al?
  • Samsung stelt nieuwe S25-telefoons voor: “AI opnieuw centraal, maar eerste indruk blaast ons nog niet van onze sokken”
  • Nieuwe iPhone 16e: is dit ‘budgetmodel’ echt een koopje of gewoon te duur?
  • Waarom is Scarlet zo vaak de goedkoopste? En zegt dat iets over de kwaliteit?
  • “Mac, iPhone en iPad krijgen nieuw design in juni”
  • Telenet vervangt volop oude decoders, maar waarom zou je die überhaupt nog gebruiken?
  • Hoe staat DIGI er intussen voor? “Tot 60 minuten wachten aan de telefonische helpdesk”
    Nieuws HBVL

    Get Your Own Player!


    free myspace backgrounds

    koken met muziek
    TWEE HOBBY'S GECOMBINEERD .

    myspace codes
    Myspace Codes: MyNiceSpace.com

    12-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse keuken: provensaalse stoofschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    Hoofdgerecht voor 4 personen

    Ingrediënten:

    12-01-2007 om 15:44 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kippelapjes op zijn koreaans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    • 600 g kippenlapjes
    • 1 dl sojasaus
    • sap van 2 limoenen
    • 1 eetlepel knoflook, gehakt
    • 1 eetlepel chilisaus met look
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 12 blaadjes kropsla
    • 1 appel, geschild, in blokjes gesneden
    • 1 mango, geschild, in blokjes gesneden

    • 4 jonge uien, fijngehakt

    1. Meng in een kom de sojasaus, het limoensap, de look en de chilisaus. Verdeel de marinade in twee.
    2. Marineer de kip in één deel gedurende 10 minuten. Zet het tweede deel van de marinade opzij.
    3. Verwarm de gril voor.
    4. Smeer de gril met behulp van een banketbakkersborsteltje in met olijfolie. Gril de kippenlapjes, gedurende 1 minuut aan elke kant.
    5. Meng in een slakom de appel- en mangoblokjes met de jonge uien.
    6. Verdeel de gegrilde kippenlapjes over de blaadjes kropsla, samen met de chutney van appel en mango. Dien op met het tweede deel van de marinade in een aparte sauskom.

    Degustatietip:
    Lekker met basmatirijst.

    12-01-2007 om 14:09 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een paar keukenweetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    soms lees of hoor je termen typisch voor de kookwereld sommige zijn courant maar er zijn er toch nog die totaal vreemd klinken ik ga er per alfabet een paar verduidelijken :

    A l'anglaise

     
    Groenten in water koken tot het gaar is. Daarna uit laten lekken, drogen en met een klontje boter serveren.
     

     

    A la ficelle

     
    Voorzichtige kookwijze waarbij vlees aan een touw verbonden aan een pollepel,die boven de pan ligt, gekookt wordt.
     

     

    A la nappe

     
    Tot vlak voor het kookpunt roeren van crème tot deze op de rug van een lepel bij blazen kringetjes vormt die op een roos lijken.
     

     

    Aanbraden

     
    Op een hoog vuur snel dichtschroeien van vlees in vet.
     

     

    Aanlengen

     
    Verdunnen met water of een andere vloeistof.

    Aanzetten

     
    Dichtschroeien van vlees, wild of gevogelte in heet vet.
     

     

    Aanzweten

     
    In olie of boter bakken van bv. ui zonder dat deze kleur krijgt.
     

     

    Abrikoteren

     
    Bestrijken van fruittaarten en desserts met ingedikte, gezeefde abrikozenjam.
     

     

    Afblussen

     
    Na het aanbraden van vlees, wild enz. wordt vloeistof toegevoegd.
     

     

    Afkloppen

     
    Crème of saus au bain marie met garde roeren tot deze warm is. Gistdeeg kneden tot er geen luchtbelletjes meer inzitten.

    Afritsen

     
    Met behulp van een vork het afhalen van rode bessen van hun steel.
     

     

    Afschroeien

     
    1. Afbranden van de restjes van veertjes na het plukken van gevogelte 2. Op hoge temperatuur in de oven een kleurtje krijgen van bv. opgeklopt eiwit.
     

     

    Afschuimen

     
    Verwijderen van ongerechtigheden dat bij het koken bovenop komt drijven.
     

     

    Au bain marie

     
    Bereidingswijze waarin een schaal of pan in een pan met heet water wordt geplaatst.


    <>

    Barderen

     
    Mager vlees of gevogelte omwikkelen of bedekken met reepjes vers vet spek, om uitdroging te voorkomen.
     

     

    Bestuiven

     
    Licht bestrooien met bloem of soms met poedersuiker.
     

     

    Blancheren

     
    Voedsel, zoals groenten, worden een paar seconden of minuten in kokend water gelegd. Daarna worden ze direct met koud water afgespoeld. Kleur en knapperigheid blijven zo behouden. Deze methode kan ook worden gebruikt om het vel van bv. tomaten los te weken waardoor ze makkelijker te pellen zijn.
     

     

    Blindbakken

     
    Het bakken van taart en deegvormen zonder vulling om zo een stevige rand te krijgen. Tijdens het bakken wordt de vorm tijdelijk gevuld met droge bonen of iets dergelijks.
     

     

    Blonderen

     
    Goudgeel fruiten van bv. uiringen.


    Blussen

     
    Braadjus met vocht aanvullen en aan de kook brengen.
     

     

    Braiseren

     
    Vlees eerst in boter aanbraden en daarna met vocht en een bouquet garni langzaam laten garen in een gesloten pan.
     

     

    Brideren

     
    Opbinden van wild, gevogelte en groot vlees.
     

     

    Broeien

     
    Pas geplukt gevogelte overgieten met kokend water.
     

     

    Bruineren

     
    Het licht kleuren van groenten (bv. ui) waardoor smaakstoffen vrij komen
     

    10-01-2007 om 20:55 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!