Inhoud blog
  • toepassen van kruiden
  • slaatjes voor de barbecue
  • da' s pas een apparaat!!!!
  • Lasange met hamblokjes, gehakt,spinazie
  • brownies met pecannoten
  • Franse keuken: provensaalse stoofschotel
  • kippelapjes op zijn koreaans
  • een paar keukenweetjes
  • blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
  • Cocktails met Alcohol
  • Irish Coffee
  • dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
  • voorgerecht met zalm met witloof
  • entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
  • genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
  • varkenshaasje eens anders maar lekker!
  • gegrilde meloen met ham
  • wat eten we vandaag
  • aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
  • oesters natuur en gegratineerd
  • kip met franse kaas,ham,pasta,druiven
  • Tongrolletjes met zalm en druivensaus
  • tips voor magnetron
  • eend met sesamzaad,coulis van mango
  • fruit en groenten gezond!!!!!
  • mooi gedekte tafels
    Over mijzelf
    Ik ben daniel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jelle.
    Ik ben een man en woon in haacht (belgie) en mijn beroep is mensen helpen, .
    Ik ben geboren op 03/08/1949 en ben nu dus 76 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, muziek, film, vooral SFfilms, lezen,actualiteit volgen.
    ik ben de vriend van Prullemieke en we proberen samen te genieten van het leven.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • interessant! (Catherine)
        op toepassen van kruiden
  • mooie info over de kruiden want al te vaak gebruikt men de verkeerde in een gerecht (hartendame2)
        op toepassen van kruiden
  • ... (natalie)
        op fruit en groenten gezond!!!!!
  • ... (jan)
        op blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • ... (anneke)
        op brownies met pecannoten
  • Archief per week
  • 06/08-12/08 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
    Foto
    Nieuws GVA
    Nieuws Autowereld
    Nieuws ComputerIdee
    Nieuws VTM
    Nieuws VRT NWS
  • Grootste gamebeurs ter wereld start met liveshow gepresenteerd door Belgische co-host: dit waren de 5 opvallendste momenten
  • Transportbedrijf Group De Wolf in Turnhout failliet verklaard: ruim 80 jobs op de helling
  • Ruim 75 jaar gewapende strijd: het Palestijns-Israëlische conflict in sleutelmomenten 
  • Meer dan 50.000 doden in Gaza: zijn cijfers van Hamas betrouwbaar? Of zijn ze nog een onderschatting?
  • Nieuwe reeks 'Eyecatchers' heeft veel weg van reality, maar is het toch niet: "Geen hate-watching, wel love-watching"
  • De Gazastrook, een "openluchtgevangenis" met een gebrek aan zowat alles
  • Waarom veel Palestijnen na meer dan 75 jaar nog altijd in 'vluchtelingenkampen' wonen
  • Minstens 44 Palestijnen gedood bij Israëlische aanvallen op hulpposten en ziekenhuizen
  • Asielcentrum in Schilde opent begin 2026: "Overeenkomst is getekend, maar bestuur blijft met veel vragen achter"
  • Hotel in Britse graafschap Essex mag tijdelijk geen asielzoekers opvangen van de rechter
    Nieuws HLN
  • KIJK. Grootste 3D-geprinte toren ter wereld onthuld in Zwitsers bergdorpje
  • Telenet vervangt volop oude decoders, maar waarom zou je die überhaupt nog gebruiken?
  • Apple stelt nieuwe iOS voor: ‘Liquid Glass’ geeft apps op je iPhone een gloednieuwe uitstraling
  • Windows neemt na veertig jaar afscheid van gevreesd ‘blauw scherm des doods’
  • Samsung Galaxy Fold 7 kost maar liefst 2.099 euro: waarom kreeg plooitelefoon zo’n ‘ultraprijs’?
  • Telenet-dochter Tadaam lanceert aanbod voor mobiele telefonie, maar niet voor iedereen
  • KIJK. Piloten Brussels Airlines leren vliegen met VR-technologie: “Door de bril zien en horen we de cockpit”
  • Ruim zeven op de tien Belgische jongeren zitten elke dag op TikTok, aandeel Facebook keldert
  • Trump wil niet dat Apple iPhone-productie naar India verplaatst
  • Apple opnieuw in het vizier: iPhone moet van Europese Commissie beter samenwerken met toestellen van concurrenten
    Nieuws HBVL

    Get Your Own Player!


    free myspace backgrounds

    koken met muziek
    TWEE HOBBY'S GECOMBINEERD .

    myspace codes
    Myspace Codes: MyNiceSpace.com

    10-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een paar keukenweetjes

    soms lees of hoor je termen typisch voor de kookwereld sommige zijn courant maar er zijn er toch nog die totaal vreemd klinken ik ga er per alfabet een paar verduidelijken :

    A l'anglaise

     
    Groenten in water koken tot het gaar is. Daarna uit laten lekken, drogen en met een klontje boter serveren.
     

     

    A la ficelle

     
    Voorzichtige kookwijze waarbij vlees aan een touw verbonden aan een pollepel,die boven de pan ligt, gekookt wordt.
     

     

    A la nappe

     
    Tot vlak voor het kookpunt roeren van crème tot deze op de rug van een lepel bij blazen kringetjes vormt die op een roos lijken.
     

     

    Aanbraden

     
    Op een hoog vuur snel dichtschroeien van vlees in vet.
     

     

    Aanlengen

     
    Verdunnen met water of een andere vloeistof.

    Aanzetten

     
    Dichtschroeien van vlees, wild of gevogelte in heet vet.
     

     

    Aanzweten

     
    In olie of boter bakken van bv. ui zonder dat deze kleur krijgt.
     

     

    Abrikoteren

     
    Bestrijken van fruittaarten en desserts met ingedikte, gezeefde abrikozenjam.
     

     

    Afblussen

     
    Na het aanbraden van vlees, wild enz. wordt vloeistof toegevoegd.
     

     

    Afkloppen

     
    Crème of saus au bain marie met garde roeren tot deze warm is. Gistdeeg kneden tot er geen luchtbelletjes meer inzitten.

    Afritsen

     
    Met behulp van een vork het afhalen van rode bessen van hun steel.
     

     

    Afschroeien

     
    1. Afbranden van de restjes van veertjes na het plukken van gevogelte 2. Op hoge temperatuur in de oven een kleurtje krijgen van bv. opgeklopt eiwit.
     

     

    Afschuimen

     
    Verwijderen van ongerechtigheden dat bij het koken bovenop komt drijven.
     

     

    Au bain marie

     
    Bereidingswijze waarin een schaal of pan in een pan met heet water wordt geplaatst.


    <>

    Barderen

     
    Mager vlees of gevogelte omwikkelen of bedekken met reepjes vers vet spek, om uitdroging te voorkomen.
     

     

    Bestuiven

     
    Licht bestrooien met bloem of soms met poedersuiker.
     

     

    Blancheren

     
    Voedsel, zoals groenten, worden een paar seconden of minuten in kokend water gelegd. Daarna worden ze direct met koud water afgespoeld. Kleur en knapperigheid blijven zo behouden. Deze methode kan ook worden gebruikt om het vel van bv. tomaten los te weken waardoor ze makkelijker te pellen zijn.
     

     

    Blindbakken

     
    Het bakken van taart en deegvormen zonder vulling om zo een stevige rand te krijgen. Tijdens het bakken wordt de vorm tijdelijk gevuld met droge bonen of iets dergelijks.
     

     

    Blonderen

     
    Goudgeel fruiten van bv. uiringen.


    Blussen

     
    Braadjus met vocht aanvullen en aan de kook brengen.
     

     

    Braiseren

     
    Vlees eerst in boter aanbraden en daarna met vocht en een bouquet garni langzaam laten garen in een gesloten pan.
     

     

    Brideren

     
    Opbinden van wild, gevogelte en groot vlees.
     

     

    Broeien

     
    Pas geplukt gevogelte overgieten met kokend water.
     

     

    Bruineren

     
    Het licht kleuren van groenten (bv. ui) waardoor smaakstoffen vrij komen
     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!