Inhoud blog
  • toepassen van kruiden
  • slaatjes voor de barbecue
  • da' s pas een apparaat!!!!
  • Lasange met hamblokjes, gehakt,spinazie
  • brownies met pecannoten
  • Franse keuken: provensaalse stoofschotel
  • kippelapjes op zijn koreaans
  • een paar keukenweetjes
  • blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
  • Cocktails met Alcohol
  • Irish Coffee
  • dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
  • voorgerecht met zalm met witloof
  • entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
  • genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
  • varkenshaasje eens anders maar lekker!
  • gegrilde meloen met ham
  • wat eten we vandaag
  • aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
  • oesters natuur en gegratineerd
  • kip met franse kaas,ham,pasta,druiven
  • Tongrolletjes met zalm en druivensaus
  • tips voor magnetron
  • eend met sesamzaad,coulis van mango
  • fruit en groenten gezond!!!!!
  • mooi gedekte tafels
    Over mijzelf
    Ik ben daniel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jelle.
    Ik ben een man en woon in haacht (belgie) en mijn beroep is mensen helpen, .
    Ik ben geboren op 03/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, muziek, film, vooral SFfilms, lezen,actualiteit volgen.
    ik ben de vriend van Prullemieke en we proberen samen te genieten van het leven.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • interessant! (Catherine)
        op toepassen van kruiden
  • mooie info over de kruiden want al te vaak gebruikt men de verkeerde in een gerecht (hartendame2)
        op toepassen van kruiden
  • ... (natalie)
        op fruit en groenten gezond!!!!!
  • ... (jan)
        op blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • ... (anneke)
        op brownies met pecannoten
  • Archief per week
  • 06/08-12/08 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
    Foto
    Nieuws GVA
  • Noodoproep over Trojaanse container leidt tot drugsonderzoek: zes mannen opgepakt
  • Seppe en Sarah nemen bakkerij over : “We hebben goed over de nieuwe naam nagedacht”
  • Bezieler Mil Kinnaer (70) blikt met klasgenoten terug op 30 jaar Pennenzakkenrock: “Die eerste editie was echt rock-’n-roll”
  • Sjans en Foodsavers ruimen mee camping Graspop op
  • AG Vespa zoekt huurders voor Mercator-Orteliushuis
  • Grote schoonmaak in Liefkenshoektunnel: donderdagnacht geen verkeer mogelijk richting Beveren
  • Vier jaar cel geëist tegen valse bankmedewerkers die rekeningen van bejaarden leeghalen: “Nietsnutten die mensen op een laffe manier hebben beroofd”
  • ‘t Schaliken verkoopt 6.500 tickets in 12 uur
  • Francis en zijn Atomium zijn er weer bij: “Uur onderhandelen voor ik stadion binnen mag”
  • Kristel praat voor het eerst over haar zwangerschap: “Ook Regi is moe en opgeblazen”
    Nieuws Autowereld
    Nieuws ComputerIdee
    Nieuws VTM
    Nieuws VRT NWS
  • Over informateurs, preformateurs en formateurs: staaltjes van koninklijke formatiecreativiteit
  • Nieuwe spinnensoort ontdekt langs de Ring rond Brussels
  • Zo warm in Washington dat het hoofd van Abraham Lincoln smelt
  • Hoe beleven de Oekraïense militairen aan het front het EK? "Voetbal verenigt en motiveert ons"
  • 1 op de 10 heeft last van trypofobie of 'angst voor gaatjes' (en dat is niet enkel de schuld van sociale media)
  • Amerikaanse journalist Evan Gershkovich staat in Rusland terecht wegens spionage: "Pion op schaakbord van Poetin"
  • Tweede persoon overleden na brand in woontoren in Luik 
  • Mark Rutte officieel benoemd tot nieuwe secretaris-generaal van de NAVO
  • Politie betrapt bestuurder van elektrische step die 70 kilometer per uur rijdt in Mechelen
  • Turks bestuur Eendracht Aalst stapt op: "Racisme van de stad heeft de problemen veroorzaakt"
    Nieuws HLN
  • Ook problemen met de wekker op je iPhone? Apple-fans in rep en roer, update op komst
  • Apple in beroep tegen EU-boete van 1,8 miljard euro
  • Van 60 tv-zenders minder tot geen programma's opslaan: waarom gooi je je decoder beter niet klakkeloos buiten?
  • Prijsstijgingen bij telecombundels, maar niet bij aparte diensten: ga je beter voor losse opties?
  • Meerderheid voor goedkeuring omstreden megabeloning van meer dan 50 miljard euro voor Musk, beweert Tesla-topman
  • REVIEW. Kobo of Kindle: welke e-reader komt als beste uit de test?
  • Waar kennen we robothond Spot uit ‘De mol’ nog van?
  • Nieuwste iPads getest: het scherm is verbluffend en slimme pen voelt als echte pen
  • REVIEW. Sonos heeft eindelijk een eigen hoofdtelefoon: is de Ace van 499 euro een schot in de roos?
  • Apple schendt regels met App Store, miljardenboete dreigt
    Nieuws HBVL
  • Wat zijn de mogelijke scenario’s deze avond? En waarom is groepswinst plots van levensbelang? Alles wat u moet weten over de wedstrijd van de Rode Duivels
  • Limburgse voetbalclubs zoeken nog massaal vrijwilligers: “Het is zeer moeilijk om mensen te bereiken”
  • Volgeboekte hotels en maanden voorbereiding door politie en stad: Oostende helemaal klaar voor komst van Rammstein
  • Definitief: Eric Bocat ruilt STVV voor Engelse traditieclub Stoke City
  • GEMEENTERAAD. Parkeerbeleid in Bree-centrum bijgestuurd: “Camerabewaking om probleem van doordraaien parkeerschijf aan te pakken”
  • Noodopvang voor bewoner in elektrische rolstoel na woningbrand in Zonhoven
  • Na nieuwe Oekraïense aanval op de Krim: Amerikaanse raketten maken Moskou zenuwachtig
  • Politie slaat agressieve klant in boeien op Grote Markt in Sint-Truiden
  • Kristel voor het eerst over haar zwangerschap: “Ook Regi is moe en opgeblazen”
  • Bedrijfswagens in tien jaar tijd bijna helft duurder, en dat gaan ook werknemers voelen

    Get Your Own Player!


    free myspace backgrounds

    koken met muziek
    TWEE HOBBY'S GECOMBINEERD .

    myspace codes
    Myspace Codes: MyNiceSpace.com

    08-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slaatjes voor de barbecue
                                                       Image Hosted by ImageShack.us

    De kunst van een heerlijke salade

    In plaats van verse frieten of warme aardappelen is het veel handiger een koude pastasalade bij je barbecue te geven. Die kan je van tevoren klaarmaken.

    De kunst van een goede pastasalade is dat je de pasta al dente kookt en vervolgens volledig koud spoelt onder de kraan. Daarna meng je onmiddellijk een flinke geut Bertolli olijfolie door de pasta, dan blijft ze zacht en soepel. Vervolgens breng je de pastasalade op smaak naar keuze.

    Tip van de chef: voeg een bouillonblokje van Knorr toe aan het kookwater van de pasta, dat geeft de pastasalade extra pit.


    Een lekkere marinade

    Doe een week van tevoren enkele takjes verse kruiden zoals rozemarijn en tijm in een fles, overgiet met een liter Bertolli Robusto of Classico en gebruik de kruidige olie om je vlees en vis op de barbecue mee te bestrijken.


    Recept voor een eenvoudige pastasalade

    Schep wat in stukjes gesneden zongedroogde tomaat, enkele olijven en wat grof gehakte basilicum door de pasta.

    Voeg een beetje Bertolli pesto en een eetlepel kappertjes toe.

    Meng wat fijngesneden sliertjes ham, piepkleine blokjes kaas en een scheut olijfolie door de pasta.


    Knapperig brood

    Niets zo lekker als knapperig Italiaans brood bij de barbecue. Dip het brood in olijfolie en bestrooi eventueel met een beetje zout. Ook heel lekker: rooster een stuk brood op de barbecue en besprenkel het met olijfolie.


    Kies de juiste marinade

    Of het nu om vlees, vis of groenten gaat, een marinade versterkt de smaak en maakt gerechten malser en sappiger.

    Marinades op basis van olie zorgen voor een krokant korstje, terwijl zure marinades op basis van wijn, azijn of mosterd de gerechten juist zacht maken.


    Olijfolie is onmisbaar bij je barbecue

    Je hebt het nodig in de marinades en om je vlees en vis mee te bestrijken, maar olijfolie is ook een uitstekende smaakmaker in salades en over een gepoft aardappeltje.

    Olijfolie is bovendien een gezond vet, barstensvol omega-3. Zorg dat je altijd een fles olijfolie en een kwastje bij de barbecue hebt staan, zodat je tussendoor je vlees of vis kan bestrijken.

    08-08-2007 om 15:07 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    19-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.da' s pas een apparaat!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    das pas n apparaat brood koffie en n gebakken eitje hihihihihihihihi klaar terwijl jij op bed ligt zou t bestaan? indien wel kan je lekker je vrouwtje verwennen !!!!Fijn Weekend allemaal!!!!!

    19-01-2007 om 14:26 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasange met hamblokjes, gehakt,spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bak in een droge koekenpan kort 150 gram hamblokjes, voeg er dan 300 gram gehakt aan toe en bak dit rul. Als het gehakt goed rul is en mooi bruin. Voeg dan 1 fijngesnipperde ui, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 1in stukjes gesneden wortel en 3 gesneden stengels bleekselderij. Roerbak dit even mee en voeg dan 1 blik gepelde tomaten toe en 1 dl rode wijn. Kook dit even mee. Zet dan de pan op een lager vuur en laat het geheel een uurtje of anderhalf pruttelen. Roer wel afentoe. Voor de Kaassaus smelt je 30 gram boter in een steelpannetje en daar voeg je 30 gram bloem bij. Bak de bloem kort mee en giet er dan beetje bij beetje bouillon bij tot je de gewenste dikte saus hebt (Zet ongeveer 500 ml bouillon klaar) Zet de saus van het vuur en roer er nu 75 gram geraspte kaas door tot de kaas gesmolten is. Schep nu een deel van het groenten-gehaktmengsel in een ovenschaal en leg hierover lasagnebladen, dan weer een laagje groenten-gehaktmengsel en weer lasagne bladen dan de nog overgebleven groenten-gehaktmengsel erover en de kaassaus. Doe er eventueel nog wat geraspte kaas over. Zet de lasagne nu voor ongeveer een kwartier in de voorverwarmde oven op 200 graden. Eet smakelijk!

    19-01-2007 om 14:15 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.brownies met pecannoten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lekkere makkelijke en snelklaar brownies! Smelt 60 gram pure chocolade en 110 gram boter au-bain marie en laat het iets afkoelen. Klop 225 suiker met 1 theelepel vanille-essence, 2 eieren, 1/2 theelepel bakpoeder en een snufje zout tot een luchtig geheel. Voeg daarna 150 gram bloem toe en daarna de gesmolten chocolade klop dit voorzichtig door. Doe er naar eigen inzicht pecannoten door. Schep het beslag in een beboterde en bebloemde brownievorm. Zet de vorm in de voorverwarmde oven op 175 gram voor 20 tot 25 minuten. Laat de brownie in de vorm afkoelen en snijd ze daarna in vierkante blokjes. Eet smakelijk!

    19-01-2007 om 14:13 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse keuken: provensaalse stoofschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    Hoofdgerecht voor 4 personen

    Ingrediënten:

    12-01-2007 om 15:44 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kippelapjes op zijn koreaans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    • 600 g kippenlapjes
    • 1 dl sojasaus
    • sap van 2 limoenen
    • 1 eetlepel knoflook, gehakt
    • 1 eetlepel chilisaus met look
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 12 blaadjes kropsla
    • 1 appel, geschild, in blokjes gesneden
    • 1 mango, geschild, in blokjes gesneden

    • 4 jonge uien, fijngehakt

    1. Meng in een kom de sojasaus, het limoensap, de look en de chilisaus. Verdeel de marinade in twee.
    2. Marineer de kip in één deel gedurende 10 minuten. Zet het tweede deel van de marinade opzij.
    3. Verwarm de gril voor.
    4. Smeer de gril met behulp van een banketbakkersborsteltje in met olijfolie. Gril de kippenlapjes, gedurende 1 minuut aan elke kant.
    5. Meng in een slakom de appel- en mangoblokjes met de jonge uien.
    6. Verdeel de gegrilde kippenlapjes over de blaadjes kropsla, samen met de chutney van appel en mango. Dien op met het tweede deel van de marinade in een aparte sauskom.

    Degustatietip:
    Lekker met basmatirijst.

    12-01-2007 om 14:09 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een paar keukenweetjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    soms lees of hoor je termen typisch voor de kookwereld sommige zijn courant maar er zijn er toch nog die totaal vreemd klinken ik ga er per alfabet een paar verduidelijken :

    A l'anglaise

     
    Groenten in water koken tot het gaar is. Daarna uit laten lekken, drogen en met een klontje boter serveren.
     

     

    A la ficelle

     
    Voorzichtige kookwijze waarbij vlees aan een touw verbonden aan een pollepel,die boven de pan ligt, gekookt wordt.
     

     

    A la nappe

     
    Tot vlak voor het kookpunt roeren van crème tot deze op de rug van een lepel bij blazen kringetjes vormt die op een roos lijken.
     

     

    Aanbraden

     
    Op een hoog vuur snel dichtschroeien van vlees in vet.
     

     

    Aanlengen

     
    Verdunnen met water of een andere vloeistof.

    Aanzetten

     
    Dichtschroeien van vlees, wild of gevogelte in heet vet.
     

     

    Aanzweten

     
    In olie of boter bakken van bv. ui zonder dat deze kleur krijgt.
     

     

    Abrikoteren

     
    Bestrijken van fruittaarten en desserts met ingedikte, gezeefde abrikozenjam.
     

     

    Afblussen

     
    Na het aanbraden van vlees, wild enz. wordt vloeistof toegevoegd.
     

     

    Afkloppen

     
    Crème of saus au bain marie met garde roeren tot deze warm is. Gistdeeg kneden tot er geen luchtbelletjes meer inzitten.

    Afritsen

     
    Met behulp van een vork het afhalen van rode bessen van hun steel.
     

     

    Afschroeien

     
    1. Afbranden van de restjes van veertjes na het plukken van gevogelte 2. Op hoge temperatuur in de oven een kleurtje krijgen van bv. opgeklopt eiwit.
     

     

    Afschuimen

     
    Verwijderen van ongerechtigheden dat bij het koken bovenop komt drijven.
     

     

    Au bain marie

     
    Bereidingswijze waarin een schaal of pan in een pan met heet water wordt geplaatst.


    <>

    Barderen

     
    Mager vlees of gevogelte omwikkelen of bedekken met reepjes vers vet spek, om uitdroging te voorkomen.
     

     

    Bestuiven

     
    Licht bestrooien met bloem of soms met poedersuiker.
     

     

    Blancheren

     
    Voedsel, zoals groenten, worden een paar seconden of minuten in kokend water gelegd. Daarna worden ze direct met koud water afgespoeld. Kleur en knapperigheid blijven zo behouden. Deze methode kan ook worden gebruikt om het vel van bv. tomaten los te weken waardoor ze makkelijker te pellen zijn.
     

     

    Blindbakken

     
    Het bakken van taart en deegvormen zonder vulling om zo een stevige rand te krijgen. Tijdens het bakken wordt de vorm tijdelijk gevuld met droge bonen of iets dergelijks.
     

     

    Blonderen

     
    Goudgeel fruiten van bv. uiringen.


    Blussen

     
    Braadjus met vocht aanvullen en aan de kook brengen.
     

     

    Braiseren

     
    Vlees eerst in boter aanbraden en daarna met vocht en een bouquet garni langzaam laten garen in een gesloten pan.
     

     

    Brideren

     
    Opbinden van wild, gevogelte en groot vlees.
     

     

    Broeien

     
    Pas geplukt gevogelte overgieten met kokend water.
     

     

    Bruineren

     
    Het licht kleuren van groenten (bv. ui) waardoor smaakstoffen vrij komen
     

    10-01-2007 om 20:55 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Tofu,  Volwaardige Vleesvervanger

    f-tofur.jpg (62640 bytes)

    De hierboven afgebeelde gerookte tofu is vooral in natuurvoedingswinkels te verkrijgen. Ook verkrijgbaar is tofu naturel of met provençaalse kruiden. Gewone tofu is in vrijwel iedere supermarkt en toko te verkrijgen.

     

    Al eeuwenlang (sinds 500 jaar voor onze jaartelling) wordt in China, Japan en andere Aziatische landen tofu gebruikt als eiwitbron in plaats van vlees. Tofu wordt gemaakt van sojabonen.  De sojaboon (Glycine maximus) is inheems in het noorden van China. Geholpen door de boeddhistische doctrine van het vegetarisme verspreidde hij zich snel door heel China. Tot de 17e eeuw was de sojaboon in Europa onbekend  en ook in Amerika werd er nauwelijks aandacht aan besteed. De commerciële belangstelling voor de boon werd gewekt toen men ontdekte dat hij een bijzonder hoog eiwitpercentage bevat van maar liefst 40%. Jammer genoeg wordt het overgrote deel van de sojaoogst gebruikt als veevoer, terwijl hij dus veel efficiënter direct door mensen geconsumeerd kan worden. (zie ook wereldvoedselsituatie). Ook de spruiten/kiemen van de sojaboon, een soort taugé, kunnen worden toegepast bij diverse gerechten. Omdat de bereiding van tofu lijkt op het proces van kaas maken, wordt tofu ook wel ‘sojakaas’ genoemd. De sojabonen worden grondig gewassen, gekweekt en tot kookpunt verhit. Vervolgens wordt dit mengsel heel fijn vermalen en gezeefd. Aan de zo verkregen sojamelk wordt een stremsel toegevoegd. Dit is geen dierlijk stremsel, zoals bij kaas (stremsel uit de maag van dode kalveren), maar bestaat uit een van nature voorkomend mineraal (gesteente/zout, nl. calciumsulfaat, calciumchloride). Tofu is een gezonde vleesvervanger, niet alleen vanwege het hoge eiwitgehalte, ook het vetgehalte is laag en het bevat, zoals alle plantaardige produkten, geen cholesterol.

    Tofu is neutraal van smaak. Met behulp van zout, kruiden, specerijen, tamari, shoyu, sambal, ketjap of tomatenpuree kunt u tofu op smaak brengen. Lekker is om tofu gedurende enkele uren koel weg te zetten in een marinade. Tofustukjes kunt u ook verwerken in soep en ragout. Eenmaal uit de verpakking gehaald, kunt u tofu het beste onder water in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren en binnen 2-3 dagen gebruiken.

    Er is ook ‘Tofu gerookt’. Na de bereiding wordt de tofu gerookt met behulp van een geavanceerde methode waarbij geen schadelijke verbrandingsstoffen kunnen ontstaan. Rooktofu is heerlijk als vervanging voor gerookte worst in diverse winterse stamppotten. Naast deze tofu-produkten is er een kant & klaar heerlijk gekruide tofu in blokjes gesneden: Tofu saté. Deze hoeft u enkel op te warmen of te verwerken in ragoûts of sauzen. Eventueel kunt u ze ook bakken in hete olie. Alle tofu produkten zijn koelprodukten en vindt u in het koelvak van uw natuurvoedings- of reformwinkelier of supermarkt en zijn overal verkrijgbaar van biologische teelt. D.w.z. dat deze verbouwd zijn zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en ook zonder toepassing van genetische manipulatie. Het EKO-keurmerk is een garantie voor biologische kwaliteit.

    Gebakken tofoe Benodigdheden voor 4 personen:
  • 60 ml plantaardige olie
  • 600gr stevige tofoe, uitgelekt in blokjes van 2 cm.
  • 2 tl sambal oelek of chilipasta
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400gr verse oosterse paddestoelen ( shii-takes, oesterzwammen of gewone champignons) in plakjes.
  • 300gr peultjes
  • 60ml ketjap manis
     
    Bereiding:
  • Breng in een grote pan water aan de kook.
  • Kook de rijst 12 minuten en roer af en toe.
  • Laat hem goed uitlekken.
  • Laat intussen een wok gloeiend heet worden.
  • Doe er 2 el pindaolie in en bedek de bodem en zijkanten van de wok ermee.
  • Voeg de tofoe in twee porties toe en roerbak hem 2-3 minuten aan alle kanten, of roerbak tot de tofoe licht gebruind is.
  • Schep hem op een bord.
  • Verhit de rest van de olie in de wok, doe de sambal oelek, knoflook, paddestoelen, peultjes erbij en roerbak het geheel 1-2 min., of tot de groenten bijna gaar, maar nog wel knapperig zijn.
  • Schep de tofoe weer in de wok, voeg de ketjap manis en als je het in huis hebt, een beetje sesamolie toe en roerbak alles 1 minuutje, of tot het geheel doorgewarmd en goed gemengd is.
    TIP: Dien het gerecht op met de rijst.
  • 07-01-2007 om 22:49 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Blinde vinken van groene kool, gevuld met vis en garnalen

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 8 bladeren van groene kool, gewassen
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 100 g visfilets (kleine tong, zeewolf, ...), grof gehakt
    • 150 g tijgergarnalen (middelgroot), grof gehakt
    • 100 g quinoa, gekookt
    • 1 ei Omega-3
    • 1/2 koffielepel parfum 5 Chinese kruiden
    • 1 koffielepel sesamolie
    • 3 eetlepels gehakte koriander
    • 1 (240 g netto) tomaten in blokjes, in sap
    • schil van 1 citroen
    • sap van 1/2 citroen
    • 2 sjalotten, gehakt
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • zout, peper

    Bereiding: Blinde vinken van groene kool, gevuld met vis en garnalen

    1. Leg de koolbladeren in de korf van de stoomkoker. Laat 3 min. koken. Koel af in ijswater om het koken te stoppen.
    2. Verhit in een bakpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de ui en de look op een matig vuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg daarbij de visfilets, de garnalen, de quinoa, het ei en het 5-kruidenparfum toe. Meng alles en laat 2 min. stoven. Haal van het vuur en voeg de koriander en de sesamolie toe. Zet opzij.
    3. Spreid de koolbladeren uit op een snijplank. Verdeel de vulling over de bladeren. Vouw de buitenranden naar binnen en rol de bladeren op.
    4. Leg de rolletjes in de korf van de stoomkoker en laat 8 tot 10 min. koken.
    5. Verhit de resterende olijfolie in een steelpannetje. Fruit de sjalotten. Voeg de tomaten, de citroenschil en het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet een deksel op de pan. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuurtje.
    6. Verdeel de rolletjes over de borden. Overgiet met de tomatenmousse.

    Garnituur:
    3 eetlepels gehakte koriander

    Serveertip:
    Lekker met quinoa, basmatirijst of Chinese noedels.

    Slim bekeken:
    Snij de heel dikke nerven van de groene kool door, zodat u de bladeren gemakkelijker kunt dichtvouwen.

    Een gezond extraatje:
    Groene kool is niet alleen rijk aan vezels, hij bevat ook indolen: elementen die het spijsverteringskanaal zouden beschermen. De vulling op basis van vis en garnalen moet zeker niet onderdoen voor bereidingen op basis van gehakt vlees: ze is minstens even voedzaam, en bovendien bevat ze veel minder vetten. Resultaat: amper 220 kcal per portie.

    07-01-2007 om 22:20 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Champignontaartjes


    Benodigdheden voor 4 personen
    :
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten versnipperd
  • 1 preistengel in ringen gesneden
  • 2 teentje look geperst
  • 1 kg champignons in partjes gesneden
  • 1 theelepel gehakte tijm
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 3 dl room
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 1 eidooier losgeklopt om te bestrijken
  • Balsamico azijn

    >
    Bereiding
    :
  • Stoof sjalot, look en prei aan in olijfolie. Bak de champignons mee aan. Voeg de tijm toe en laat alles nog even stomen.
  • Voeg de room toe en laat alles inkoken (10 minuten).
  • Kruid het geheel met peper en zout, voeg de gehakte peterselie toe en een Balsamico azijn.
  • Verdeel de vulling over 4 ovenpotjes.
  • Snij uit het bladerdeeg 4 cirkels die net iets groter zijn dan de potjes.
  • Bestrijk de rand van de potjes met een beetje losgeklopt ei, leg het deeg erop en duw het aan.
  • Bestrijk de rest van het deeg met de rest van de eidooier en bak de taartjes 20-25 minuten op 180°C.
  • 04-01-2007 om 22:31 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktails met Alcohol
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    cocktails met alcohol

     

    White rose

    Per glas
    2 cl gin
    1cl sinaasappelsap
    1 cl limoensap
    1 theelepel basterdsuiker
    1/2 losgeklopt eiwit
    ijsblokjes

    Doe de gin, het sinaasappelsap, de limoensap, de suiker en het eiwit in een shaker met ijsblokjes. Schud flink tot het drankje is opgelost. Zeef het in een cocktail glas en garneer met een cocktailkers op een prikker.


     

    White lady

     

     


    Per glas
    grenadinesuiker
    2 cl gin
    1 cl cointreau
    1 cl citroensap
    1/2 losgeklopt eiwit
    ijsblokjes

    Zet een cocktailglas 10 minuten in de koelkast..Doe de gin, de cointreau, de citroensap en het eiwit in met ijsblokjes. Schud flink tot het drankje goed is gekoeld en het eiwit tot schuim is geklopt. Zeef het in een gekoeld cocktailglas.


     

    Pinky

     

     


    Per glas
    4 cl vodka
    4 cl ananassap
    ijsblokjes
    2 cl bosaardbeienlikeur
    tonic om bij te vullen
    1 physalis (ananaskers)

    Doe een paar ijsblokjes in de shaker en giet er de vodka en de ananassap bij. Schud flink tot het drankje goed gekoeld is. Zeef het in een flûte. Giet er aardbeienlikeur in en vul bij met een goed gekoelde tonic. Snijd het kapje van een ananaskers in lans de nerven en maak er een ster van. Zet die op de rand van het glas.


     

    Bloody mary

     

     


    Per glas
    ijsblokjes
    zwarte versgemalen peper
    3 druppels worcestershiresaus
    2 druppels tabasco
    sap van1/4 limoen
    selderijzout
    2 cl vodka
    6 cl tomatensap
    een blaadje bleekselderij

    Doe een paar ijsblokjes in een mengglas en voeg de vers gemalen zwarte peper toe. Giet de vodka en de tomatensap erbij en roer goed met een roerstokje tot het drankje goed gekoeld is. Zeef het in een wijn of whiskyglas en garneer met een blaadje selderij.


     

    Mahattan

     

     


    Per glas
    ijsblokjes
    4 cl Amerikaanse whisky
    2 cl droge vermouth
    2 druppels angostura
    een stukje citroenschil

    Doe een paar ijsblokjes in een mengglas en giet de whisky, de vermouth en de angostura erbij. Meng alles met een roerstokje tot het drankje gekoeld is.Zeef het in een cocktailglas en laat er een stukje citroen in dwarrelen


    Pina colada

     

     


    Per glas
    1 baby ananas
    4 cl witte rum
    2 theelepels crème of coconut
    3 druppels angostura
    ijsblokjes

    Snijd het kapje van de ananas, Schil de rest verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes.Doe de rum, de kokoscrème, de helft van de ananasblokjes en de angostura in een mixer en pureer alles tot schuim.Voeg de ijsblokjes toe en laat nog even meedraaien om ijsgruis te krijgen.Giet over in een groot glas.Maak een gaatje in het ananashoedje, steek er een rietje door en zet het op het glas.

    23-12-2006 om 20:41 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Irish Coffee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Irish Coffee

     

    Ingrediënten:

    whisky
    bruine suiker
    espresso (of sterke koffie)
    mokkaboontjes
    cacaopoeder
    1/4 l slagroom

    Bereiding:

    Sla de slagroom lobbig.Verwarm per glas 2 cl whisky en 1 eetlepel bruine suiker. Verdeel dit over de glazen en giet de koffie erover. Laat de slagroom via de bolle kant van een lepel in de glazen lopen. Strooi er wat cacaopoeder over. Serveren met de mokkaboontjes

    23-12-2006 om 20:04 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Crêpes gevuld met ijs en aardbeien jam

     

    Ingrediënten:

    Voor de crêpes
    120 gram bloem
    snufje zout
    30 gram suiker
    3eieren
    3 dl melk
    60 gram boter
    Boter voor te bakken
    roomijs
    1 pot aardbeienjam
    plastic folie
    zakje geschaafde amandelen
    1/4 liter slagroom
    suiker voor de slagroom

    Bereiding:

    Zeef de bloem met het zout in een kom en voeg de suiker toe.Klop de eieren er geleidelijk door, dan de melk om een glad beslag te krijgen Smelt de boter, even laten afkoelen dan door het beslag kloppen.Verhit de olie, bak de flensjes aan de beide kanten goudgeel.Laat ze afkoelen.Leg op elke crêpe een bolletje ijs en een theelepeltje aardbeienjam.En rol ze zo strak mogelijk op.Wikkel ze elk apart in plastic folie en leg ze in de vriezer tot gebruik.Sla intussen de slagroom en de suiker naar smaak stijf. Als u de crêpes gaat gebruiken haal de folie er af.Verwarm de crêpes in de koekenpan met een klein klontje boter op een heel laag vuurtje zodat het ijs niet smelt.Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan. Verdeel de crêpes over de borden garneer de slagroom er op heen en strooi de geroosterde amandelen er over.
    Eet smakelijk.

    23-12-2006 om 19:54 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorgerecht met zalm met witloof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    salade van gerookte zalm met wit lof

     

    Ingrediënten:

    4 struikjes witlof
    1 appel
    3 hard gekookte eieren
    200 gram gerookte zalm
    4 eetlepels zure room
    4 eetlepels mayonaise
    1 theelepel mosterd
    3 eetlepels fijngeknipte bieslook

    Bereiding:

    Haal van de struikjes witlof 20 blaadjes af. Was Deze en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de rest van de lof in smalle stukjes.Was ook deze en laat goed uitlekken.Schil de appel en haal het klokhuis er uit,en snijd de appel in stukjes. Pel de eieren en hak ze fijn. Snijd de zalm in reepjes. Meng de gesneden witlof met de appel, eieren, zalm, zure room, mayonaise, de mosterd en de helft van de bieslook.Schep de salade in het midden van de borden.Leg de blaadjes witlof als een waaier er omheen. Strooi de rest van de bieslook erover.
    Eet smakelijk.

    23-12-2006 om 19:41 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ENKEL HOOFDGERECHTEN VOOR FEESTDAGEN

    Entrecotes voor 4 personen

    Ingrediënten:

    4 sjalotjes
    50 g boter
    100 g magere spekblokjes
    1 eetlepel bloem
    1 takje tijm
    3 dl vleesfond
    2 dl rode wijn
    4 entrecotes
    zout en versgemalen peper
    2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Bereiding:

    Sjalotjes pellen en in vieren snijden. De sjalotjes in een klein beetje wijn laten marineren. In de koekenpan 1 eetlepel boter smelten. Op laag vuur spekblokjes licht uitbakken. Sjalotjes toevoegen en rondom lichtbruin bakken. De bloem erdoor roeren en ongeveer 4 minuten mee warmen. Geleidelijk de tijm, vleesfond en 1/2 dl wijn toevoegen. Al roerend aan de kook brengen en ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken.In de koekenpan rest van boter verhitten. Entrecotes in ongeveer 5 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Vlees op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Door warme saus rest van wijn roeren. Saus op smaak brengen met zout en de versgemalen peper. De saus over vlees scheppen. Bestrooien met peterselie.
    Eet smakelijk.

    23-12-2006 om 19:33 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn andere hobby is muziek daarom een paar mooie kerstliedjes, klik op afbeelding om het muziekstukje te horen

    20-12-2006 om 19:04 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenshaasje eens anders maar lekker!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    1 bakje Remia Warme Schenksaus Stroganoff

    1dikke varkenshaas van 400-500 g

    ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

    4 eetlepels olijfolie

    zout, versgemalen peper

    1 rode paprika, in reepjes

    1 gele paprika, in reepjes

    1 teen knoflook

    Bereiding

    Snijd het varkenshaasje in plakken 6 van 2 ½ cm dik. Roer de kruiden door de olie en bestrijk de plakjes dun met de kruidenolie. Rooster de plakken varkenshaas in een hete grillpan in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Verhit intussen de rest van de kruidenolie in een hapjespan en bak de reepjes paprika in 3-4 minuten zachtjes gaar. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm intussen de stroganoffsaus 3 minuten in de magnetron op 360 Watt.
    Strooi wat zout en peper over de gegrilde plakjes vlees en leg ze op vier warme borden. Schenk de stroganoffsaus erover en schep de paprikareepjes erop. Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.

    20-12-2006 om 14:49 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegrilde meloen met ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorbeeld van een voorgerechtje

    Ingrediënten

    1 kleine gekoelde meloen

    6 plakken rauwe ham

    Bereiding

    Verwarm de grill voor.

    Snij de meloen door midden en schep de pitjes eruit.

    Snij de meloen in 6 parten en schil deze.

    Wikkel de parten voorzichtig in de plakken ham.

    Zet de parten onder een zeer hete grill, zodat de ham knapperig wordt en de meloen koud blijft.

    Direct serveren.




    20-12-2006 om 12:39 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat eten we vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag moest het hier snel gaan daarom kozen wij voor :

    Spaghetti met Spekjes en Kaas

    Aantal personen: 2

    ·        250 gram spaghetti

    ·        versgemalen peper

    ·        100 gram mager rookspekblokjes

    ·        1 ei

    ·        1/8 liter room

    ·        50 gram Parmezaanse kaas

    Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
    Bak ondertussen de spekblokjes zachtjes krokant in een droge koekenpan, laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Klop het ei los met de room en roer er 2 eetlepels kaas door.
    Laat de spaghetti in een vergiet goed uitlekken en doe ze dan weer terug in de pan. Roer het roommengsel en de spekjes erdoor, blijf roeren tot alles door en door heet is. Breng het gerecht op smaak met versgemalen peper en serveer direct met de rest van de Parmezaanse kaas.

    19-12-2006 om 22:37 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes ,ingredienten voor 4 personen

    • 12 vastkokende aardappelen
    • 200 g Halloumi pitta
    • 2 takjes rozemarijn
    • 1 potje tomatentapenade
    • zeezout
    • zwarte peper
    • 2 eetlepels groene olijventapenade
    • 1 ui gehakt
    • 4 tomaten
    • 4 varkenskoteletten
    • Bertolli olijfolie extra zuiver
    Bereiding: Aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes

    1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1,5 cm.
    2. Schik ze in een overschaal en voeg er olijfolie, tomatentapenade en rozemarijn aan toe. Kruid met zout en peper. Bak ze ongeveer 40 minuten op 200° - 220°C en voeg er de Halloumikaas aan toe. Bak ze nog een vijftal minuten.
    3. Bak het varkensvlees aan beide kanten en kruid met peper en zout.
    4. Stoof de uiblokjes in olijfolie, voer er de olijventapenade en de gesneden tomaten aan toe.
    5. Laat alles 10 minuten sudderen en leg het varkensvlees in de saus.
    6. Serveer met de aardappelen.

    19-12-2006 om 00:00 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!