ENKEL HOOFDGERECHTEN VOOR FEESTDAGEN
Entrecotes voor 4 personen
Ingrediënten: 4 sjalotjes 50 g boter 100 g magere spekblokjes 1 eetlepel bloem 1 takje tijm 3 dl vleesfond 2 dl rode wijn 4 entrecotes zout en versgemalen peper 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding:
Sjalotjes pellen en in vieren snijden. De sjalotjes in een klein beetje wijn laten marineren. In de koekenpan 1 eetlepel boter smelten. Op laag vuur spekblokjes licht uitbakken. Sjalotjes toevoegen en rondom lichtbruin bakken. De bloem erdoor roeren en ongeveer 4 minuten mee warmen. Geleidelijk de tijm, vleesfond en 1/2 dl wijn toevoegen. Al roerend aan de kook brengen en ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken.In de koekenpan rest van boter verhitten. Entrecotes in ongeveer 5 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Vlees op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Door warme saus rest van wijn roeren. Saus op smaak brengen met zout en de versgemalen peper. De saus over vlees scheppen. Bestrooien met peterselie. Eet smakelijk.
|