Inhoud blog
  • toepassen van kruiden
  • slaatjes voor de barbecue
  • da' s pas een apparaat!!!!
  • Lasange met hamblokjes, gehakt,spinazie
  • brownies met pecannoten
  • Franse keuken: provensaalse stoofschotel
  • kippelapjes op zijn koreaans
  • een paar keukenweetjes
  • blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
  • Cocktails met Alcohol
  • Irish Coffee
  • dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
  • voorgerecht met zalm met witloof
  • entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
  • genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
  • varkenshaasje eens anders maar lekker!
  • gegrilde meloen met ham
  • wat eten we vandaag
  • aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
  • oesters natuur en gegratineerd
  • kip met franse kaas,ham,pasta,druiven
  • Tongrolletjes met zalm en druivensaus
  • tips voor magnetron
  • eend met sesamzaad,coulis van mango
  • fruit en groenten gezond!!!!!
  • mooi gedekte tafels
    Over mijzelf
    Ik ben daniel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jelle.
    Ik ben een man en woon in haacht (belgie) en mijn beroep is mensen helpen, .
    Ik ben geboren op 03/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, muziek, film, vooral SFfilms, lezen,actualiteit volgen.
    ik ben de vriend van Prullemieke en we proberen samen te genieten van het leven.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • interessant! (Catherine)
        op toepassen van kruiden
  • mooie info over de kruiden want al te vaak gebruikt men de verkeerde in een gerecht (hartendame2)
        op toepassen van kruiden
  • ... (natalie)
        op fruit en groenten gezond!!!!!
  • ... (jan)
        op blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • ... (anneke)
        op brownies met pecannoten
  • Archief per week
  • 06/08-12/08 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
    Foto
    Nieuws GVA
  • Wielerploeg Lotto-Dstny verhuist naar Temse: “Hier is alles wat we nodig hebben”
  • Vernieuwde buurtsupermarkt van Carrefour Express opent op Liersesteenweg: “We hebben een breed aanbod aan verse producten”
  • Parket eist 40 maanden cel tegen drugsdealer en vraagt om 155.000 euro verbeurd te verklaren
  • Julian Assange komt als vrij man aan in Australië: emotioneel weerzien met familie
  • Noodoproep over Trojaanse container leidt tot drugsonderzoek: zes mannen opgepakt
  • Seppe en Sarah nemen bakkerij over : “We hebben goed over de nieuwe naam nagedacht”
  • Bezieler Mil Kinnaer (70) blikt met klasgenoten terug op 30 jaar Pennenzakkenrock: “Die eerste editie was echt rock-’n-roll”
  • Sjans en Foodsavers ruimen mee camping Graspop op
  • AG Vespa zoekt huurders voor Mercator-Orteliushuis
  • Grote schoonmaak in Liefkenshoektunnel: donderdagnacht geen verkeer mogelijk richting Beveren
    Nieuws Autowereld
    Nieuws ComputerIdee
    Nieuws VTM
    Nieuws VRT NWS
  • Overeenkomsten tussen partijen over migratie en aanpakken werkloosheid: dit staat er in informateursnota van Bart De Wever
  • Over informateurs, preformateurs en formateurs: staaltjes van koninklijke formatiecreativiteit
  • Nieuwe spinnensoort ontdekt langs de Ring rond Brussels
  • Zo warm in Washington dat het hoofd van Abraham Lincoln smelt
  • Hoe beleven de Oekraïense militairen aan het front het EK? "Voetbal verenigt en motiveert ons"
  • 1 op de 10 heeft last van trypofobie of 'angst voor gaatjes' (en dat is niet enkel de schuld van sociale media)
  • Amerikaanse journalist Evan Gershkovich staat in Rusland terecht wegens spionage: "Pion op schaakbord van Poetin"
  • Tweede persoon overleden na brand in woontoren in Luik 
  • Mark Rutte officieel benoemd tot nieuwe secretaris-generaal van de NAVO
  • Politie betrapt bestuurder van elektrische step die 70 kilometer per uur rijdt in Mechelen
    Nieuws HLN
  • Ook problemen met de wekker op je iPhone? Apple-fans in rep en roer, update op komst
  • Apple in beroep tegen EU-boete van 1,8 miljard euro
  • Van 60 tv-zenders minder tot geen programma's opslaan: waarom gooi je je decoder beter niet klakkeloos buiten?
  • Prijsstijgingen bij telecombundels, maar niet bij aparte diensten: ga je beter voor losse opties?
  • Meerderheid voor goedkeuring omstreden megabeloning van meer dan 50 miljard euro voor Musk, beweert Tesla-topman
  • REVIEW. Kobo of Kindle: welke e-reader komt als beste uit de test?
  • Waar kennen we robothond Spot uit ‘De mol’ nog van?
  • Nieuwste iPads getest: het scherm is verbluffend en slimme pen voelt als echte pen
  • REVIEW. Sonos heeft eindelijk een eigen hoofdtelefoon: is de Ace van 499 euro een schot in de roos?
  • Apple schendt regels met App Store, miljardenboete dreigt
    Nieuws HBVL
  • Dood van dertiger in Zutendaal leidt naar drugslab in kelder: beste vriend krijgt werkstraf
  • Nederlanders die rondrijden met diamanten in huurauto krijgen vrijspraak voor inbraken
  • Wat zijn de mogelijke scenario’s deze avond? En waarom is groepswinst plots van levensbelang? Alles wat u moet weten over de wedstrijd van de Rode Duivels
  • Limburgse voetbalclubs zoeken nog massaal vrijwilligers: “Het is zeer moeilijk om mensen te bereiken”
  • Volgeboekte hotels en maanden voorbereiding door politie en stad: Oostende helemaal klaar voor komst van Rammstein
  • Definitief: Eric Bocat ruilt STVV voor Engelse traditieclub Stoke City
  • GEMEENTERAAD. Parkeerbeleid in Bree-centrum bijgestuurd: “Camerabewaking om probleem van doordraaien parkeerschijf aan te pakken”
  • Noodopvang voor bewoner in elektrische rolstoel na woningbrand in Zonhoven
  • Na nieuwe Oekraïense aanval op de Krim: Amerikaanse raketten maken Moskou zenuwachtig
  • Politie slaat agressieve klant in boeien op Grote Markt in Sint-Truiden

    Get Your Own Player!


    free myspace backgrounds

    koken met muziek
    TWEE HOBBY'S GECOMBINEERD .

    myspace codes
    Myspace Codes: MyNiceSpace.com

    12-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Magere runderlapjes op grootmoeders wijze

    Ingrediënten
    • 4 Magere runderlappen
    • 50 g boter (of margarine)
    • 1 ui
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1 eetlepel azijn
    • 1 laurierblaadje
    • 2 kruidnagels
    • 1 plakje ontbijtkoek
    •  snufje zout
    •  snufje peper

    Voorbereidingstijd: 5 minuten
    Bereidingstijd: 120 minuten
    Bereiding
    1. Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees op hoog vuur rondom aan.
    2. Snijd de ui fijn en laat deze op een matig vuur meefruiten.
    3. Vermeng de tomatenpuree met de azijn en voeg dit samen met het laurierblaadje en de kruidnagels toe.
    4. Giet er 2 dl warm water bij langs de rand van de pan. Voeg een verkruimelde plak ontbijtkoek toe en laat het vlees op een laag vuur met het deksel op de pan in ± 120 minuten gaar stoven.
    5. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

    Lekker met gekookte aardappels en sperzieboontjes.








    12-12-2006 om 17:26 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eend met sesamzaad,coulis van mango
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Brochettes van eend met sesamzaad, coulis van mango

    Ingrediënten voor 4 personen"

    • 1 eendenfilet van 300 g
    • 4 eetlepels sojasaus
    • 1 koffielepel bruine suiker
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2 koffielepels geraspte gember
    • 1 mango, gepeld en ontpit
    • 1 teentje look, fijngehakt
    • 1 koffielepel koolzaadolie
    • 2 eetlepels rijstazijn
    • 1 eetlepel sesamzaadjes
    • schil en sap van 1 limoen
    • cayennepeper
    • zout
    • Versiering: jonge, fijngesneden uitjes

    Bereiding: Brochettes van eend met sesamzaad, coulis van mango

    1. Verwijder het laagje vet van de eendenfilet. Plaats de filet 20 minuten lang in de diepvriezer.
    2. Snij de filet in de lengte, in fijne sneetjes. Zet opzij.
    3. Marinade: meng in een kom de sojasaus, de suiker, de olijfolie en de gember.
    4. Leg de sneetjes eendenfilet in de marinade en laat 15 minuten marineren op kamerteperatuur.
    5. Coulis van mango: pureer de mango en de look met behulp van een keukenrobot, en voeg ondertussen de koolzaadolie, de rijstazijn, de schil en het sap van de limoen en de cayennepeper toe. Voeg zout toe.
    6. Prik de gemarineerde sneetjes eendenfilet op houten brochettes.
    7. Verwarm de grill voor.
    8. Grill de brochettes 1 minuut aan iedere zijde. Bestrooi met het sesamzaad.
    9. Versier de coulis met de jonge uitjes.
    10. Verdeel de brochettes over de borden. Dien op met de coulis van mango.

    Het gezond extraatje:
    Met slechts 152 kcal en 1 g verzadigde vetzuren per portie is dit het perfecte aperitiefhapje dat uw eetlust zal stimuleren.

    Variant:
    U kunt de brochettes ook met kip klaarmaken.

    10-12-2006 om 23:35 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fruit en groenten gezond!!!!!



    Iedereen weet dat groenten en fruit goed zijn voor ons. Het best eten we 5 porties groenten en fruit per dag om een gezonde en evenwichtige voeding te garanderen. Groenten en fruit zijn namelijk niet alleen arm aan vetten, ze zijn ook een bron van vezels, vitaminen, mineralen, oligo-elementen en anti-oxiderende stoffen.

    Eet niet zomaar 5 maal per dag groenten en fruit.

    Hier enkele regels waarmee u rekening moet houden:

    1. Verse groenten en fruit staan natuurlijk centraal in onze grote actie «5 maal per dag». Als voornaamste bron van vitaminen en mineralen zijn ze onmisbaar in onze dagelijkse voeding. U bewaart groenten en fruit best in de groentebak van uw koelkast, omdat ze onder invloed van licht en warmte snel vitaminen verliezen. U doet er dus goed aan regelmatig uw mandje bij te vullen.
    2. Ook voorgesneden groenten en fruit, en gesteriliseerde of verse fruitsappen
      maken deel uit van onze campagne. Hun voedingswaarde is vergelijkbaar.
    3. Diepvriesproducten en conserven zijn vooral zeer praktisch (gemakkelijk te bewaren) en helpen mee om de doelstellingen van onze actie te bereiken.

    5 redenen om meer groenten en fruit op uw vork te nemen.       Eet 5 maal per dag
          groenten en fruit:

    • ze zitten boordevol
      natuurlijke vitaminen
    • ze verhogen de aanvoer
      van voedende vezels
    • ze voeren anti-oxiderende
      stoffen aan
    • ze verminderen gevoelig
      uw vetverbruik
    • ze voegen kleur en smaak
      toe aan uw gerechten
          Pas deze 5 kleine tips
          elke dag toe:
    • begin elke dag met een vers stuk fruit of een glas vers fruitsap
    • combineer vlees of vis altijd
      met gestoofde groenten
    • denk aan warme soep in de winter en koude soep in de zomer
    • eet rauwkost bij één van
      uw maaltijden
    • kies bij voorkeur voor een
      dessert met fruit

    5 tips die wij u aan de hand doen.

    Deze zeer handige tabel wijst u op de voornaamste voedingswaarden van groenten en fruit. Hou ze in uw keuken goed binnen handbereik.

    Fruit Belangrijkste voedingswaarden
    Aardbei

    Rijk aan vitamine C, goede bron van vezels en vitamine B9

    Abrikoos Rijk aan provitamine A
    Ananas Vergemakkelijkt de vertering van vlees (dankzij het bromelia-enzyme)
    Appel Goede bron van vezels, bron van anti-oxiderende middelen (flavonoïde)
    Banaan Energetisch, goede bron van vitamine B (vooral B6),
    vitamine E en magnesium
    Blauwe bosbes Bron van vitamine E, rijk aan anti-oxiderende middelen (flavonoïde), goede bron van vezels
    Clementine Rijk aan vitamine C
    Framboos Mager, rijk aan vezels
    Kers Energetisch, goede bron van provitamine A en vitamine C
    Kiwi Rijk aan vitamine C, vitamine E, kalium
    Mango Goede bron van vitamine B9, provitamine A en kalium
    Meloen Rijk aan provitamine A, goede bron van vitamine C
    Perzik Bron van vitamine B3, B5 en E, rijk aan provitamine A
    Pruim Rijk aan vezels, bron van kalium, ijzer en magnesium
    Rozijn Energetisch, rijk aan anti-oxiderende middelen
    (vooral de zwarte rozijn), bron van vitamine B
    Sinaasappel Rijk aan anti-oxiderende middelen, vitamine C

     

    Groenten Belangrijkste voedingswaarden
    Ajuin

    Rijk aan inulien , bron van selenium, rijk aan anti-oxiderende middelen

    Asperge Rijk aan vitamine B, diuretisch effect
    Aubergine Zeer mager (18 kcal/100g), goede bron van vezels (rijk aan pectine)
    Bloemkool Rijk aan vitamine C, goede bron van vitamine B2, B3 en B6
    Broccoli Rijk aan vezels, vitamine C, vitamine B9, bron van calcium
    Champignon Zeer mager (15 kcal/100g), goede bron van vezels, rijk aan vitamine B
    (vooral B2, B3 en B5) en selenium
    Courgette Zeer mager (15 kcal/100g), goede bron van vitamine B9
    Erwten Rijk aan vezels, bron van proteïnen, van vitamine B en C
    Groene boon Bron van provitamine A, van vitamine B9, van calcium en van magnesium
    Knolselder Rijk aan vezels en kalium, zeer mager (18 kcal/100g)
    Komkommer Zeer mager (10 kcal/100g), rijk aan kalium, arm aan sodium
    Paprika Rijk aan vitamine C, provitamine A, anti-oxiderende middelen
    Prei Wit : rijk aan inulien die de darmflora regelt
    Schorseneer Groen : rijk aan provitamine A, bron van vitamine C. Urineafdrijvend
    Sla Rijk aan inulien die de darmflora regelt, rijk aan vezels, bron van vitamine E en van mangaan
    Spinazie Zeer mager (13 kcal/100g) en gemakkelijk verteerbaar dankzij haar hoog watergehalte
    Tomaat Zeer mager (18 kcal/100g), rijk aan provitamine A, vitamine B9 en vitamine E, goede bron van vezels
    Wortelen Zeer mager (15 kcal/100g), rijk aan provitamine A
    en aan lycofeen (anti-oxiderend)
    Rijk aan provitamine A, goede bron van vezels

     

    10-12-2006 om 23:29 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooi gedekte tafels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooi gedekte tafels zijn ook belangrijk zeker nu met de feestdagen, klik op de afbeelding om een muziekbewerking te horen

    09-12-2006 om 23:08 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gemakkelijke manier om bananen ijsjes te maken!!!
    Als filmke stopt gewoon links onderaan op pijltje klikken om nog eens te bekijken,!!!!!!!!
    How To Make Cool Banana Ice Cream - video powered by Metacafe

    09-12-2006 om 21:22 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alles over water, ??

    Wat is dat?

    Drink minstens 1.5 liter water per dag.Water is een levensbelangrijke voedingsstof. Ons lichaam bestaat immers voor 60% uit water. Het lichaam van een man bevat meer water dan dat van een vrouw. Met het ouder worden vermindert het aandeel van water tot 55% van het lichaamsgewicht voor een man en 46% voor een vrouw. Water is het vitale oplosmiddel voor het lichaam : het is zowel een medium (intracellulair en extracellulair) als een drager (bloed, urine, tranen).

    Wat?

    We moeten drinkwater drinken. Natuurlijk mineraalwater is rijk aan calcium en arm aan natrium. De keuze tussen plat water en spuitwater hangt af van onze smaak en hoe goed we het verteren. Thee en koffie moeten met mate worden gedronken wegens de aanwezigheid van cafeïne en theïne. Drink je vruchtensappen, let dan op voor de suikers, drink je bereide groentesappen, let dan op voor het zout.
    Water is de beste drank.

    Hoeveel?

    De klassieke regel luidt dat je elke dag gemiddeld 1,5 liter moet drinken. Dat varieert echter van persoon tot persoon en van situatie tot situatie. Hoe warmer het is, hoe meer je aan lichaamsbeweging doet, des te meer je moet drinken. In bijzondere situaties zoals een indigestie, diarree, het nemen van geneesmiddelen, moet je meer drinken.

    Hoe?

    Je moet drinken telkens als je dorst krijgt. Met het ouder worden moet je zelfs drinken als je geen dorst hebt (de dorstreflex verzwakt met de leeftijd).
    Om je lichaam het goed te laten opnemen, drink je water dat niet te koud of te warm is, met kleine slokjes buiten de maaltijden. Als je tijdens de maaltijden water drinkt, zorg dan dat het de voeding niet vervangt. Drink daarom met mate wanneer je lichte honger hebt.

     

    Water: zoveel mogelijk.

     

    09-12-2006 om 00:00 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oliebollen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen we beginnen met iets heel eenvoudigs maar lekker!!!

    HET RECEPT voor (ca. 35) oliebollen (en vele complimenten)

    Benodigdheden:

    • 1 kilo tarwebloem
    • 1 liter water
    • 20 gram zout
    • 50 gram suiker
    • 80 gram gist
    • 10 gram kaneel
    • enkele druppeltjes citroensap
    • 200 gram rozijnen
    • 100 gram verse appelstukjes

    Bereiding

    • Los het gist op in het water en meng het kort.
    • Doe de bloem erbij en meng het beslag kort met een mixer op de laagste stand.
    • Werk de vulling erdoor en laat het beslag 45 minuten (en niet korter!!) op een warme plaats rijzen. Voorkom uitdroging door een natte theedoek over de emmer te leggen.
    • Denk erom dat het beslag behoorlijk rijst, gebruik dus een ruime emmer
    • Schep het beslag met een lepel of ijsknijper in olie van 180 graden Celsius. Als u een frituurpan gebruikt, zet deze dan op 190 graden!
    • Bak ze ca. 6 minuten Gebruik arachideolie.
    • Ververs de olie regelmatig.

    08-12-2006 om 19:57 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vieren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen wil alvast toasten op dit nieuwe begin!!! met een drankje en nog een muziekje

    08-12-2006 om 14:58 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pas gestart !!!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen om te beginnen wil ik jullie alvast een mooi weekend wensen,

    08-12-2006 om 13:48 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!