Inhoud blog
  • toepassen van kruiden
  • slaatjes voor de barbecue
  • da' s pas een apparaat!!!!
  • Lasange met hamblokjes, gehakt,spinazie
  • brownies met pecannoten
  • Franse keuken: provensaalse stoofschotel
  • kippelapjes op zijn koreaans
  • een paar keukenweetjes
  • blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
  • Cocktails met Alcohol
  • Irish Coffee
  • dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
  • voorgerecht met zalm met witloof
  • entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
  • genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
  • varkenshaasje eens anders maar lekker!
  • gegrilde meloen met ham
  • wat eten we vandaag
  • aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
  • oesters natuur en gegratineerd
  • kip met franse kaas,ham,pasta,druiven
  • Tongrolletjes met zalm en druivensaus
  • tips voor magnetron
  • eend met sesamzaad,coulis van mango
  • fruit en groenten gezond!!!!!
  • mooi gedekte tafels
    Over mijzelf
    Ik ben daniel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jelle.
    Ik ben een man en woon in haacht (belgie) en mijn beroep is mensen helpen, .
    Ik ben geboren op 03/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, muziek, film, vooral SFfilms, lezen,actualiteit volgen.
    ik ben de vriend van Prullemieke en we proberen samen te genieten van het leven.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • interessant! (Catherine)
        op toepassen van kruiden
  • mooie info over de kruiden want al te vaak gebruikt men de verkeerde in een gerecht (hartendame2)
        op toepassen van kruiden
  • ... (natalie)
        op fruit en groenten gezond!!!!!
  • ... (jan)
        op blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • ... (anneke)
        op brownies met pecannoten
  • Archief per week
  • 06/08-12/08 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
    Foto
    Nieuws GVA
  • Noodoproep over Trojaanse container leidt tot drugsonderzoek: zes mannen opgepakt
  • Seppe en Sarah nemen bakkerij over : “We hebben goed over de nieuwe naam nagedacht”
  • Bezieler Mil Kinnaer (70) blikt met klasgenoten terug op 30 jaar Pennenzakkenrock: “Die eerste editie was echt rock-’n-roll”
  • Sjans en Foodsavers ruimen mee camping Graspop op
  • AG Vespa zoekt huurders voor Mercator-Orteliushuis
  • Grote schoonmaak in Liefkenshoektunnel: donderdagnacht geen verkeer mogelijk richting Beveren
  • Vier jaar cel geëist tegen valse bankmedewerkers die rekeningen van bejaarden leeghalen: “Nietsnutten die mensen op een laffe manier hebben beroofd”
  • ‘t Schaliken verkoopt 6.500 tickets in 12 uur
  • Francis en zijn Atomium zijn er weer bij: “Uur onderhandelen voor ik stadion binnen mag”
  • Kristel praat voor het eerst over haar zwangerschap: “Ook Regi is moe en opgeblazen”
    Nieuws Autowereld
    Nieuws ComputerIdee
    Nieuws VTM
    Nieuws VRT NWS
  • Over informateurs, preformateurs en formateurs: staaltjes van koninklijke formatiecreativiteit
  • Nieuwe spinnensoort ontdekt langs de Ring rond Brussels
  • Zo warm in Washington dat het hoofd van Abraham Lincoln smelt
  • Hoe beleven de Oekraïense militairen aan het front het EK? "Voetbal verenigt en motiveert ons"
  • 1 op de 10 heeft last van trypofobie of 'angst voor gaatjes' (en dat is niet enkel de schuld van sociale media)
  • Amerikaanse journalist Evan Gershkovich staat in Rusland terecht wegens spionage: "Pion op schaakbord van Poetin"
  • Tweede persoon overleden na brand in woontoren in Luik 
  • Mark Rutte officieel benoemd tot nieuwe secretaris-generaal van de NAVO
  • Politie betrapt bestuurder van elektrische step die 70 kilometer per uur rijdt in Mechelen
  • Turks bestuur Eendracht Aalst stapt op: "Racisme van de stad heeft de problemen veroorzaakt"
    Nieuws HLN
  • Ook problemen met de wekker op je iPhone? Apple-fans in rep en roer, update op komst
  • Apple in beroep tegen EU-boete van 1,8 miljard euro
  • Van 60 tv-zenders minder tot geen programma's opslaan: waarom gooi je je decoder beter niet klakkeloos buiten?
  • Prijsstijgingen bij telecombundels, maar niet bij aparte diensten: ga je beter voor losse opties?
  • Meerderheid voor goedkeuring omstreden megabeloning van meer dan 50 miljard euro voor Musk, beweert Tesla-topman
  • REVIEW. Kobo of Kindle: welke e-reader komt als beste uit de test?
  • Waar kennen we robothond Spot uit ‘De mol’ nog van?
  • Nieuwste iPads getest: het scherm is verbluffend en slimme pen voelt als echte pen
  • REVIEW. Sonos heeft eindelijk een eigen hoofdtelefoon: is de Ace van 499 euro een schot in de roos?
  • Apple schendt regels met App Store, miljardenboete dreigt
    Nieuws HBVL
  • Wat zijn de mogelijke scenario’s deze avond? En waarom is groepswinst plots van levensbelang? Alles wat u moet weten over de wedstrijd van de Rode Duivels
  • Limburgse voetbalclubs zoeken nog massaal vrijwilligers: “Het is zeer moeilijk om mensen te bereiken”
  • Volgeboekte hotels en maanden voorbereiding door politie en stad: Oostende helemaal klaar voor komst van Rammstein
  • Definitief: Eric Bocat ruilt STVV voor Engelse traditieclub Stoke City
  • GEMEENTERAAD. Parkeerbeleid in Bree-centrum bijgestuurd: “Camerabewaking om probleem van doordraaien parkeerschijf aan te pakken”
  • Noodopvang voor bewoner in elektrische rolstoel na woningbrand in Zonhoven
  • Na nieuwe Oekraïense aanval op de Krim: Amerikaanse raketten maken Moskou zenuwachtig
  • Politie slaat agressieve klant in boeien op Grote Markt in Sint-Truiden
  • Kristel voor het eerst over haar zwangerschap: “Ook Regi is moe en opgeblazen”
  • Bedrijfswagens in tien jaar tijd bijna helft duurder, en dat gaan ook werknemers voelen

    Get Your Own Player!


    free myspace backgrounds

    koken met muziek
    TWEE HOBBY'S GECOMBINEERD .

    myspace codes
    Myspace Codes: MyNiceSpace.com

    16-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oesters natuur en gegratineerd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Oesters natuur en gegratineerd
    Benodigdheden voor 4 personen
    :
  • 12 platte oesters
  • 12 holle oesters (creuse)
  • 1 citroen
  • 3 eigelen
  • 4 eetlepels champagne
  • 4 eetlepels oestersap
  • Peper en zout
  • 2 eetlepels half opgeklopte room
  • 1 sjalotje versnipperd
  • Klontje boter

    Bereiding:
  • Open de creuse oesters en vang het sap op.
  • Haal ze uit.
  • Versnipper de sjalot en stoof die aan in boter.
  • Stoof de oesters mee aan zodat ze lichtjes garen.
  • Leg een dikke laag aluminiumfolie op een ovenschaal en schik er de schelpen op zodat ze recht blijven staan.
  • Leg de gegaarde oester in de schelp.
  • Klop een sabayon van de eigelen, champagne en het oestersap.
  • Roer de opgeklopte room onder de sabayon en kruid die af met peper, zout en een beetje citroensap.
  • Schep de sabayon over de oesters en gratineer ze onder de gril.
  • Open ondertussen de platte oesters en kruid ze met peper en citroensap.
  • Schik ze op een mooi diep bord gevuld met grof zeezout zodat ze mooi recht blijven staan.
  • 16-12-2006 om 17:38 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kip met franse kaas,ham,pasta,druiven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrij eenvoudig gerecht en snel klaar(10-30min)

    Kip met franse kaas en ham, pasta met chasselasdruiven

    Ingrediënten voor 4 personen"

    • 200 g Chasselas druiven
    • 4 hoevekippenlapjes
    • 8 plakjes rauwe ham Superano
    • Franse kaas Emmental
    • bloem
    • ei
    • paneermeel
    • 500 g PANZANI tagliatelle
    • 100 g boter
    • 1/2 bussel salie
    • zout en peper
    • 4 dl rode wijn  Merlot 2005 (aanbevolen)
    • 2 eetlepels kristalsuiker
    Bereiding: Kip met franse kaas en ham, pasta met chasselasdruiven

    1. Snij de kippenlapjes in 8 dunne plakjes
    2. Leg hierop eerst de kaas en dan de ham. Maak het geheel vast met cocktailprikkers.
    3. Dop ze eerst in de bloem, dan in het ei en vervolgens in het paneermeel.
    4. Bak ze goudbruin rondomrond in boter en olie.
    5. Kook de wijn met suiker in tot lichte siroop, voeg er op het laatste de Chasselasdruiven bij.
    6. Kook de pasta gaar en laat uitlekken.
    7. Meng de pasta met boter en salie. Kruid met peper en zout.
    8. Serveer de kip met pasta en de wijnbereiding.

    15-12-2006 om 23:49 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een voorbeeld van volledig kerstmenu

    Aperitief - Warme Wijn

    U heeft nodig:
    2 flessen zoete Spaanse wijn - 1 citroen - 12 kruidnagels


    Giet de wijn in een pan. Boen de citroen goed schoon en prik er met een aardappelschilmesje 12 gaatjes in. Steek in elk gaatje een kruidnagel. Leg de citroen in de wijn.

    Maak de wijn warm, maar let op want de wijn mag absoluut niet aan de kook komen. Laat de wijn een hele dag op de spaarbrander trekken. Verwijder dan de citroen.

    Schenk de warme wijn in kleine (ter grootte van een portglas) hittebestendige glazen.

    Gevulde scholrolletjes

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    1 pakje met 4 stuks scholrolletjes gevuld met zalmmousse van Vis Marine (wellicht ook verkrijgbaar van Iglo) uit de diepvriezer - 1 pakje Knorr vissaus - 8 kerstomaatjes - 4 krabsticks (surimi’s) - ca. 20 garnalen - 4 blaadjes sla of toefjes veldsla.

    Bereid de scholrolletjes en de vissaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    Leg in het midden van 4 bordjes een scholrolletje, lepel er wat saus omheen en garneer met de kerstomaatjes, surimi, garnalen en (veld)sla. Serveer de rest van de saus er apart bij.

    Geef er warm geroosterd brood en bolletjes roomboter bij.


    Avocadosoep met garnalen

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    2 rijpe avocado’s - 600 ml kippenbouillon (vers, uit een pot of van een bouillonblok) - 100 ml room - 50 ml droge sherry - wat citroensap - 100 gram gepelde garnalen - 1 eetlepel gehakte dille (vers, gedroogd of uit de diepvries) - peper


    Snijd de avocado’s doormidden en wip de pit eruit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en pureer dat. Breng de bouillon aan de kook en voeg avocadopuree, room, sherry, citroensap en de garnalen toe. Breng de soep al roerende net tegen de kook aan. De soep mag beslist niet meer koken! Breng eventueel op smaak met wat peper. Bestrooi de soep pas op het allerlaatste moment met de dille.


    Victoriabaars met dille-vissaus

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    4 mooie Victoriabaarsfilets - viskruiden - pakje Knorr vissaus met dille - 4 schijfjes citroen - 4 takjes dille of peterselie - enkele blaadjes sla of toefjes veldsla.


    Verwarm de over tot 200 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat, vet dat licht in en leg hierop de visfilets. Wrijf wat olijfolie over de filets en bestrooi ze met viskruiden. Bak de filets in 15-20 minuten gaar. Bereid de dille-vissaus volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
    Schik de Victoriabaarsfilets op een mooie voorverwarmde schaal, leg wat sla of veldsla rondom de filets en garneer elke filet met een schijfje citroen en een takje dille of peterselie. Lepel wat saus over de filets en geef de rest van de saus er apart bij.


    Pittige aardappelpuree

    Voor 4 personen gaat u als volgt te werk:

    Bereid aardappelpuree zoals u gewend bent (zelfgemaakt, uit de diepvries of van een pakje). Bak een fijn gesnipperd uitje en een handje rode paprikablokje in wat olijfolie glazig en meng dit door de aardappelpuree. Klop er ook een klontje roomboter door. Breng zonodig op smaak met wat peper. Laat de puree onder de grill even bruinen.


    Chocoladefondue

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    2 bananen - 100 gr witte druiven - 100 gr blauwe druiven - 2 schijven ananas - 4 plakken cake - 8 coctailkersjes - 250 gram pure chocolade - 1/8 l slagroom.


    Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Snijd de cake in blokjes en de ananasschijven in stukjes. Verdeel het fruit over 4 schaaltjes en de cake over 4 kleine bordjes.

    In fonduepan (of vuurvaste schaal) chocolade breken. Slagroom toevoegen. Op zacht vuur chocolade al roerende smelten. Réchaud aansteken, op tafel zetten en de fonduepan erop zetten. Zet bij elk bord een schaaltje fruit en een bordje cake.

    Eetwijze: Stukje fruit of cake aan fonduevork steken en in de chocoladefondue dopen.


    Kruidige koffie

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    ca. 20 gr. gemalen koffie (snelfiltermaling) - 1½ theelepel koekkruiden - mespunt kaneelpoeder - snufje zout


    In een kom koffie, koekkruiden, kaneel en zout door elkaar scheppen. Koffiemengsel overdoen in filterzakje. Met 4 dl water op de gebruikelijke wijze koffie zetten.
    Serveren met vloeibare honing en koffieroom.

     

    15-12-2006 om 00:00 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongrolletjes met zalm en druivensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tongrolletjes met zalm en druivensaus

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 12 tongfilets
    • 300 g verse zalmfilets
    • 15 g boter
    • 4 soeplepels witte wijn
    • fijngehakte peterselie
    • 1 potje hele gepelde druiven zonder pitjes
    • 20 cl room
    • zout en peper
    • 1 koffielepel bouillonpoeder
    • 2 koffielepels maïszetmeel (maïzena)
    Bereiding: Tongrolletjes met zalm en druivensaus

    Dep de tongfilets droog, snij de zalm in 12 stukjes en leg op de gladde kant van elke tongfilet een stukje zalm. Rol strak op en zet met een prikker vast.
    Laat de boter smelten in een ruime pan.
    Leg de tongrolletjes erin en giet er wijn of verdund citroensap bij.
    Dek de pan af en laat de rolletjes in ca. 7 minuten zachtjes garen op een heel laag vuur.
    Neem de vis uit de pan, breng op smaak met zout en peper.
    Laat voor de saus de druiven uitlekken, vang het sap op en breng 1 1/2 dl van het sap met de room aan de kook.
    Roer het maïszetmeel met een lepel water tot een glad papje. Roer dit met het bouillonpoeder, zout en peper door de saus. Blijf roeren en laat indikken.
    Roer de druiven vlak voor het serveren door de saus.
    Versier rijkelijk met peterselie.
    Lekker met gekookte krielaardappeltjes en peultjes of worteltjes

    13-12-2006 om 12:33 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tips voor magnetron
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Handige magnetrontips
     
     
    * LIEVER GEEN ZOUT. Zout veroorzaakt waterdruppels die microgolven aantrekken waardoor schroeiplekken ontstaan. Gebruik zout daarom pas na de bereiding.

    * TUINKRUIDEN DROGEN. Droog alleen tuinkruiden in kleine hoeveelheden tussen een dubbele laag wit keukenpapier. Reken 2-4 min. op 100% (700 watt).

    * PLASTIC FOLIE. Gebruik altijd speciaal magnetronfolie omdat die beter bestand is tegen hoge temperaturen en dus niet zal smelten.

    * SERVIESGOED MET EEN BARST. Ook het vocht in een barst wordt verwarmd waardoor serviesgoed spontaan doormidden kan breken.

    * AFSCHERMEN. Omwikkel halverwege de bereiding dunne delen van het voedsel strak met aluminiumfolie. Zo worden die delen niet te gaar.

    * FOLIE NIET TEGEN DE WAND. Neem altijd kleine stukjes aluminiumfolie en zorg ervoor dat het folie de wanden niet raakt.

    * BABYVOEDING. Verwijder van een potje babyvoeding altijd het deksel. Roer het vlak voor gebruik goed door. Reken voor een potje van 200 gr. ca. 1 min.

    * OPWARMEN VAN PASTA. Reken voor 200 gr. 4 min. op 100% (700 watt) en roer de pasta halverwege los.

    * VEILIG OPWARMEN. Het is belangrijk dat het voedsel overal even warm wordt om bacterien te doden. Verwarm dus liever wat langer op een lagere stand, bijv. 70% (500 watt) dan kort op de hoogste stand, 100% (700 watt) en schep het halverwege goed door.

    * MINDER SCHERP. Knoflook wordt zachter van smaak door het gepelde teentje eerst in een ovenvast schaaltje 20-30 sec. op 100% (700 watt) te verwarmen.

    * GELATINE OPLOSSEN. Knijp de in ruim koud water geweekte gelatine uit en los het in een schaaltje in 10-20 sec. op 100% (700 watt) op.

    * IJS UIT DE VRIEZER. Verwarm 1/2 ltr. ijs in de verpakking 30-60 sec. op 30% (210 watt) om het schepklaar te maken.

    * MEER SAP. Citrusvruchten geven meer sap wanneer ze voor het uitpersen kort (10 sec.) op 100% (700 watt) worden verwarmd. Laat ze daarna enkele min. liggen.

    * KEUKENPAPIER. Alleen wit keukenpapier is geschikt voor de magnetron, van gekleurd papier geeft de verf van de decoraties af.

    * BROOD UIT DE VRIEZER. Leg de sneetjes naast elkaar op een stukje wit keukenpapier en reken per sneetje 10 sec. op 100% (700 watt). Het brood droogt niet uit als de kern nog enigszins bevroren is.

    * RIJPEN VAN KAAS. Wanneer Franse kaas nog niet "loopt" kan het rijpingsproces in de magnetron worden versneld. Reken voor een stukje kaas van 200 gr. 203 min. op 50% (350 watt) en laat de kaas 10 min. rusten.

    * CARAMELLISEREN. Doe 50 gr. suiker en 3 eetl. water in een glazen litermaat, breng het in 45 sec. op 100% (700 watt) aan de kook, roer tot de suiker is opgelost en laat de siroop in 2-3 min. op 100% (700 watt) bruin worden.

    * CHOCOLADE SMELTEN. Smelt voor chocolademousse een reep chocolade (80 gr.) in 1,5-2 min. op 100% (700 watt). Breek de chocolade in stukjes en roer halverwege om.

    * WELLEN. Breng vruchten in ruim water op 100% (700 watt) net tegen de kook aan en laat de vruchten afgedekt 15-30 min. staan.

    * ROOSTEREN VAN NOTEN. Leg noten naast elkaar in een ondiepe ovenvaste schaal en verwarm ze onafgedekt 5 min. op 100% (700 watt). Schep de noten tussendoor enkele malen om.

    * SOEPELE GROENTEBLADEREN. Maak groentebladeren, voor het vullen, zacht door ze tussen keukenpapier op 100% (700 watt) te verwarmen. Reken per blad 20-30 sec.

    * MAGNETRONKRUIDEN. Speciale kruiden zorgen ervoor dat het voedsel een kleurtje krijgt. Kies 't liefst magnetronkruiden zonder zout.

    * TIJD. De bereidingstijd wordt bepaald door de hoeveelheid voedsel. 1 aardappel is in 4 min. gaar, 2 aardappels in 8 min. en 10 aardappels in 40 min.

    * GEHAKT ONTDOOIEN. Om te voorkomen dat gehakt bij het ontdooien gaar wordt, moet het ontdooide gehakt steeds van de rand worden weggehaald.

    * MINDER VET SPEK. Spek wordt krokant door de plakjes tussen een dubbele l aag wit keukenpapier enkele min. op 100% (700 watt) te verwarmen. Het vet wordt door het papier opgenomen

    12-12-2006 om 18:24 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Magere runderlapjes op grootmoeders wijze

    Ingrediënten
    • 4 Magere runderlappen
    • 50 g boter (of margarine)
    • 1 ui
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 1 eetlepel azijn
    • 1 laurierblaadje
    • 2 kruidnagels
    • 1 plakje ontbijtkoek
    •  snufje zout
    •  snufje peper

    Voorbereidingstijd: 5 minuten
    Bereidingstijd: 120 minuten
    Bereiding
    1. Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees op hoog vuur rondom aan.
    2. Snijd de ui fijn en laat deze op een matig vuur meefruiten.
    3. Vermeng de tomatenpuree met de azijn en voeg dit samen met het laurierblaadje en de kruidnagels toe.
    4. Giet er 2 dl warm water bij langs de rand van de pan. Voeg een verkruimelde plak ontbijtkoek toe en laat het vlees op een laag vuur met het deksel op de pan in ± 120 minuten gaar stoven.
    5. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

    Lekker met gekookte aardappels en sperzieboontjes.








    12-12-2006 om 17:26 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!