Inhoud blog
  • toepassen van kruiden
  • slaatjes voor de barbecue
  • da' s pas een apparaat!!!!
  • Lasange met hamblokjes, gehakt,spinazie
  • brownies met pecannoten
  • Franse keuken: provensaalse stoofschotel
  • kippelapjes op zijn koreaans
  • een paar keukenweetjes
  • blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
  • Cocktails met Alcohol
  • Irish Coffee
  • dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
  • voorgerecht met zalm met witloof
  • entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
  • genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
  • varkenshaasje eens anders maar lekker!
  • gegrilde meloen met ham
  • wat eten we vandaag
  • aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
  • oesters natuur en gegratineerd
  • kip met franse kaas,ham,pasta,druiven
  • Tongrolletjes met zalm en druivensaus
  • tips voor magnetron
  • eend met sesamzaad,coulis van mango
  • fruit en groenten gezond!!!!!
  • mooi gedekte tafels
    Over mijzelf
    Ik ben daniel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jelle.
    Ik ben een man en woon in haacht (belgie) en mijn beroep is mensen helpen, .
    Ik ben geboren op 03/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, muziek, film, vooral SFfilms, lezen,actualiteit volgen.
    ik ben de vriend van Prullemieke en we proberen samen te genieten van het leven.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • interessant! (Catherine)
        op toepassen van kruiden
  • mooie info over de kruiden want al te vaak gebruikt men de verkeerde in een gerecht (hartendame2)
        op toepassen van kruiden
  • ... (natalie)
        op fruit en groenten gezond!!!!!
  • ... (jan)
        op blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • ... (anneke)
        op brownies met pecannoten
  • Archief per week
  • 06/08-12/08 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
    Foto
    Nieuws GVA
  • Tijd voor de Grote Luis: waarom Luis Vazquez vraagtekens moet wegvoetballen bij Anderlecht
  • Wordt het België of Griekenland voor Kos Karetsas? “Dán zal hij pas voor een nationale ploeg kiezen”
  • Meteen naar de Tour of niet? Ervaringsdeskundigen adviseren Thibau Nys: “Voor hem vind ik dat eigenlijk de logische keuze”
  • Thierry Neuville begint in de Rally van Monte Carlo als regerend wereldkampioen aan zijn dertiende seizoen in het WK rally: “Het kan altijd beter”
  • 39 aangevraagde turbines, 0 vergunningen: in deze stad begin je maar beter niet aan een windmolen
  • “Onze klanten nemen zelfs geen borstel vast”: BOUD maakt golven in bouwsector met totaalconcept
  • Battelaars ongerust over 230 meter hoge windmolen in ‘achtertuin’: “Voor hernieuwbare energie, maar niet naast een woonwijk”
  • Draaiorgelbouwer uit Sint-Job ontmantelt orgel- en kermismuseum om in de VS weer op te bouwen: “Zo blijft collectie samen”
  • Koen Kennis (N-VA), de machtigste schepen? “Met mijn bevoegdheden heb ik impact op de stad”
  • “De waarheid is heel eenvoudig: we moeten door de zure appel. Samen. En we moeten nu dringend de eerste hap nemen”
    Nieuws Autowereld
    Nieuws ComputerIdee
    Nieuws VTM
    Nieuws VRT NWS
  • "We're back baby!": Cameron Diaz en Jamie Foxx maken comeback in Netflixfilm 'Back in action'
  • Laatste kans voor Ensor en Judith van Vlaanderen, maar ook feest voor Wim Delvoye: dit zijn onze 5 weekendtips
  • Nieuwe bosbrand verspreidt zich razendsnel in Los Angeles, 5.000 hectare in brand
  • Eerste film over zaak-Dutroux mengt feit en fictie: "Koren op de molen van complottheorieën"
  • Mini-maan die enkele maanden langs de aarde draaide, is (waarschijnlijk) brokstuk van onze eigen maan
  • Familie en vrienden bezorgd over gezondheidstoestand van in Congo ter dood veroordeelde Belg
  • Internationaal Strafhof wil weten waarom Italië Libische verdachte van oorlogsmisdaden vrijliet
  • Iran ziet af van strengere handhaving hoofddoekenwet waarmee vrouwen doodstraf riskeren
  • Nepal verhoogt prijs voor beklimming Mount Everest fors
  • Defensie haalt doelstelling niet: slechts 615 van 1.050 reservisten aangeworven 
    Nieuws HLN
  • Expert waarschuwt: “Een handvol techonder­ne­mers bepaalt straks welk nieuws je ziet”
  • Samsung stelt nieuwe S25-telefoons voor: “AI opnieuw centraal, maar eerste indruk blaast ons nog niet van onze sokken”
  • Levenslang 30 GB extra data? Hier vind je deze soldenmaand de mooiste deals voor je gsm-abonnement
  • Congo dient wegens “bloedmineralen” strafklacht in tegen Apple in België en Frankrijk
  • Eindelijk: dit is de opvolger van de Nintendo Switch
  • Ken jij deze vier nieuwe functies van WhatsApp al?
  • Vanaf nu is iOS 18 beschikbaar op de iPhone: wat verandert er? Krijgt jouw telefoon de update?
  • KIJK. Peperduur, maar toch hebben miljoenen mensen hem al besteld: deze nieuwe smartphone plooit in drie
  • Je tv-abonnement opzeggen? Zo spaar je tot 374 euro per jaar uit en mis je toch geen enkel programma
  • Apple wil voor 95 miljoen dollar schikken in rechtszaak over afluisteren met Siri
    Nieuws HBVL
  • Simpele positiewissel of radicale switch: deze opties heeft STVV-coach Felice Mazzu om Rein Van Helden te vervangen
  • Wordt het België of Griekenland voor Kos Karetsas? “Dán zal hij pas voor een nationale ploeg kiezen”
  • Tijd voor de Grote Luis: waarom Luis Vazquez vraagtekens moet wegvoetballen bij Anderlecht
  • Thierry Neuville begint in de Rally van Monte Carlo als regerend wereldkampioen aan zijn dertiende seizoen in het WK rally: “Het kan altijd beter”
  • Meteen naar de Tour of niet? Ervaringsdeskundigen adviseren Thibau Nys: “Voor hem vind ik dat eigenlijk de logische keuze”
  • Geen Belgische kampioen wegens… geen deelnemers: “Een jongen die aan kunstschaatsen doet, is niet meteen de coolste gast van de klas”
  • Al ruim 47.000 fietsen geregistreerd op MyBike in strijd tegen fietsendiefstallen
  • Jessa wordt volledig alcoholvrij ziekenhuis: “Geen alcohol in de bar of op de materniteit”
  • Ondanks gedragscode toch nog veel klachten over fitnesscentra: “Ik moest heel jaar lid blijven, ook al ging ik niet meer”
  • Ze kenden mekaar niet en stonden nog nooit op een podium, nu spelen zes vrouwen eigen toneelstuk

    Get Your Own Player!


    free myspace backgrounds

    koken met muziek
    TWEE HOBBY'S GECOMBINEERD .

    myspace codes
    Myspace Codes: MyNiceSpace.com

    15-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Een voorbeeld van volledig kerstmenu

    Aperitief - Warme Wijn

    U heeft nodig:
    2 flessen zoete Spaanse wijn - 1 citroen - 12 kruidnagels


    Giet de wijn in een pan. Boen de citroen goed schoon en prik er met een aardappelschilmesje 12 gaatjes in. Steek in elk gaatje een kruidnagel. Leg de citroen in de wijn.

    Maak de wijn warm, maar let op want de wijn mag absoluut niet aan de kook komen. Laat de wijn een hele dag op de spaarbrander trekken. Verwijder dan de citroen.

    Schenk de warme wijn in kleine (ter grootte van een portglas) hittebestendige glazen.

    Gevulde scholrolletjes

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    1 pakje met 4 stuks scholrolletjes gevuld met zalmmousse van Vis Marine (wellicht ook verkrijgbaar van Iglo) uit de diepvriezer - 1 pakje Knorr vissaus - 8 kerstomaatjes - 4 krabsticks (surimi’s) - ca. 20 garnalen - 4 blaadjes sla of toefjes veldsla.

    Bereid de scholrolletjes en de vissaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    Leg in het midden van 4 bordjes een scholrolletje, lepel er wat saus omheen en garneer met de kerstomaatjes, surimi, garnalen en (veld)sla. Serveer de rest van de saus er apart bij.

    Geef er warm geroosterd brood en bolletjes roomboter bij.


    Avocadosoep met garnalen

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    2 rijpe avocado’s - 600 ml kippenbouillon (vers, uit een pot of van een bouillonblok) - 100 ml room - 50 ml droge sherry - wat citroensap - 100 gram gepelde garnalen - 1 eetlepel gehakte dille (vers, gedroogd of uit de diepvries) - peper


    Snijd de avocado’s doormidden en wip de pit eruit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en pureer dat. Breng de bouillon aan de kook en voeg avocadopuree, room, sherry, citroensap en de garnalen toe. Breng de soep al roerende net tegen de kook aan. De soep mag beslist niet meer koken! Breng eventueel op smaak met wat peper. Bestrooi de soep pas op het allerlaatste moment met de dille.


    Victoriabaars met dille-vissaus

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    4 mooie Victoriabaarsfilets - viskruiden - pakje Knorr vissaus met dille - 4 schijfjes citroen - 4 takjes dille of peterselie - enkele blaadjes sla of toefjes veldsla.


    Verwarm de over tot 200 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat, vet dat licht in en leg hierop de visfilets. Wrijf wat olijfolie over de filets en bestrooi ze met viskruiden. Bak de filets in 15-20 minuten gaar. Bereid de dille-vissaus volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
    Schik de Victoriabaarsfilets op een mooie voorverwarmde schaal, leg wat sla of veldsla rondom de filets en garneer elke filet met een schijfje citroen en een takje dille of peterselie. Lepel wat saus over de filets en geef de rest van de saus er apart bij.


    Pittige aardappelpuree

    Voor 4 personen gaat u als volgt te werk:

    Bereid aardappelpuree zoals u gewend bent (zelfgemaakt, uit de diepvries of van een pakje). Bak een fijn gesnipperd uitje en een handje rode paprikablokje in wat olijfolie glazig en meng dit door de aardappelpuree. Klop er ook een klontje roomboter door. Breng zonodig op smaak met wat peper. Laat de puree onder de grill even bruinen.


    Chocoladefondue

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    2 bananen - 100 gr witte druiven - 100 gr blauwe druiven - 2 schijven ananas - 4 plakken cake - 8 coctailkersjes - 250 gram pure chocolade - 1/8 l slagroom.


    Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Snijd de cake in blokjes en de ananasschijven in stukjes. Verdeel het fruit over 4 schaaltjes en de cake over 4 kleine bordjes.

    In fonduepan (of vuurvaste schaal) chocolade breken. Slagroom toevoegen. Op zacht vuur chocolade al roerende smelten. Réchaud aansteken, op tafel zetten en de fonduepan erop zetten. Zet bij elk bord een schaaltje fruit en een bordje cake.

    Eetwijze: Stukje fruit of cake aan fonduevork steken en in de chocoladefondue dopen.


    Kruidige koffie

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    ca. 20 gr. gemalen koffie (snelfiltermaling) - 1½ theelepel koekkruiden - mespunt kaneelpoeder - snufje zout


    In een kom koffie, koekkruiden, kaneel en zout door elkaar scheppen. Koffiemengsel overdoen in filterzakje. Met 4 dl water op de gebruikelijke wijze koffie zetten.
    Serveren met vloeibare honing en koffieroom.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!