Inhoud blog
  • toepassen van kruiden
  • slaatjes voor de barbecue
  • da' s pas een apparaat!!!!
  • Lasange met hamblokjes, gehakt,spinazie
  • brownies met pecannoten
  • Franse keuken: provensaalse stoofschotel
  • kippelapjes op zijn koreaans
  • een paar keukenweetjes
  • blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
  • Cocktails met Alcohol
  • Irish Coffee
  • dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
  • voorgerecht met zalm met witloof
  • entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
  • genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
  • varkenshaasje eens anders maar lekker!
  • gegrilde meloen met ham
  • wat eten we vandaag
  • aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
  • oesters natuur en gegratineerd
  • kip met franse kaas,ham,pasta,druiven
  • Tongrolletjes met zalm en druivensaus
  • tips voor magnetron
  • eend met sesamzaad,coulis van mango
  • fruit en groenten gezond!!!!!
  • mooi gedekte tafels
    Over mijzelf
    Ik ben daniel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jelle.
    Ik ben een man en woon in haacht (belgie) en mijn beroep is mensen helpen, .
    Ik ben geboren op 03/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, muziek, film, vooral SFfilms, lezen,actualiteit volgen.
    ik ben de vriend van Prullemieke en we proberen samen te genieten van het leven.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • interessant! (Catherine)
        op toepassen van kruiden
  • mooie info over de kruiden want al te vaak gebruikt men de verkeerde in een gerecht (hartendame2)
        op toepassen van kruiden
  • ... (natalie)
        op fruit en groenten gezond!!!!!
  • ... (jan)
        op blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • ... (anneke)
        op brownies met pecannoten
  • Archief per week
  • 06/08-12/08 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
    Foto
    Nieuws GVA
  • Radio Minerva-voorzitter Frank Boekhoff overleden op 67-jarige leeftijd
  • De Witte Bergen huldigt vier 100-jarigen op tuinfeest: “Ze kunnen hier genieten van de rust”
  • Kevin Borlée mag zich al opmaken voor Parijs, Jonathan moet hopen op toegeeflijke selectiecommissie: krijgt hij zijn vijfde Spelen op rij?
  • Auto en fietser botsen
  • Vic Swerts wordt ereburger van zijn geboortestad en krijgt eigen concours
  • Antwerpse brandweer krijgt boel meldingen binnen over geurhinder door lek bij TotalEnergies: “Neem enkel bij twijfel contact op”
  • KV Mechelen verslaat rivaal Beerschot in oefenduel op nationaal oefencentrum
  • LIVE. Schittert Duitsland opnieuw voor eigen volk of zorgt Denemarken voor verrassing?
  • Delphine Nkansa troeft Rani Rosius af en loopt persoonlijk record op BK atletiek: “Hiermee kan ik alleen maar blij zijn”
  • Youri Tielemans beseft het gevaar: “Net op het moment dat je denkt Frankrijk te kunnen verslaan, wordt het gevaarlijk”
    Nieuws Autowereld
    Nieuws ComputerIdee
    Nieuws VTM
    Nieuws VRT NWS
  • Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben
  • DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte
  • M23-rebellen nemen strategisch belangrijke stad in Oost-Congo
  • Confrontaties tussen Duitse betogers en politie nabij AfD-conferentie in Essen
  • Liveblog festivals: Genk doopt Europalaan even om tot 'Europapalaan' ter ere van komst Joost Klein
  • Meer dan 100 dolfijnen aangespoeld op Amerikaanse oostkust
  • Nadine Deetens opnieuw Belgisch kampioen garnaalpellen in Oostduinkerke: "Ik pelde al garnalen toen ik 8 jaar was"
  • Aanslag in Servië: man schiet politieagent in nek met kruisboog aan Israëlische ambassade, dader is doodgeschoten
  • Vlaams Belang stelt speerpunten lokale verkiezingen voor: "meldpunt illegaliteit" in elke politiezone, reclame in Nederlands en fusie enkel na referendum
  • Derde slachtoffer overleden na brand in woontoren in Luik
    Nieuws HLN
  • REVIEW. Google Pixel 8a is duurder dan Samsung Galaxy A55, maar is de budgettelefoon ook beter?
  • Steeds meer mensen zeggen klassiek tv-abonnement op: vooral nestverlaters kiezen vaker voor streamen
  • Musk zal iPhones verbieden na deal Apple en OpenAI
  • REVIEW. Deze telefoon van Motorola is met hout gemaakt: is dat je geld waard?
  • Hackers zeggen dat ze gegevens van 560 miljoen klanten van Ticketmaster hebben
  • Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
  • Apple stelt nieuwe iOS 18 bomvol AI voor: wat verandert er op je iPhone?
  • KIJK. Robothond met mitrailleur is geen fictie meer in China
  • KIJK. Deze robotaxi’s komen naar Europa: “Fabrikant maakte eerder al snelste auto ter wereld”
  • Ook in Frankrijk loop je risico: zo vermijd je een torenhoge gsm-rekening op vakantie
    Nieuws HBVL
  • Liam (15) heeft een beperking én leukemie, nu mag hij bekende YouTubers ontmoeten
  • Italië-goalie Donnarumma excuseert zich bij fans na “verschrikkelijke” prestatie tegen Zwitserland: “We waren de hele wedstrijd slecht”
  • Kevin Borlée mag zich al opmaken voor Parijs, Jonathan moet hopen op toegeeflijke selectiecommissie: krijgt hij zijn vijfde Spelen op rij?
  • LIVE. Straks is het zover: Joost Klein komt Genk op stelten zetten
  • VillaVip biedt oppas en opvang aan jongeren met een beperking in Sint-Truiden
  • Deze Joe Biden lijkt kansloos, maar wie overtuigt hem een stap opzij te zetten?
  • Brandweerman schakelt hele ploeg in om vriendin op bijzondere manier ten huwelijk te vragen
  • Youri Tielemans beseft het gevaar: “Net op het moment dat je denkt Frankrijk te kunnen verslaan, wordt het gevaarlijk”
  • DUIVELS UIT DE BIECHT. “Sommige spelers zitten tegen het einde van het toernooi met een schuld van wel 5.000 euro”
  • Delphine Nkansa troeft Rani Rosius af en loopt persoonlijk record op BK atletiek: “Hiermee kan ik alleen maar blij zijn”

    Get Your Own Player!


    free myspace backgrounds

    koken met muziek
    TWEE HOBBY'S GECOMBINEERD .

    myspace codes
    Myspace Codes: MyNiceSpace.com

    15-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Een voorbeeld van volledig kerstmenu

    Aperitief - Warme Wijn

    U heeft nodig:
    2 flessen zoete Spaanse wijn - 1 citroen - 12 kruidnagels


    Giet de wijn in een pan. Boen de citroen goed schoon en prik er met een aardappelschilmesje 12 gaatjes in. Steek in elk gaatje een kruidnagel. Leg de citroen in de wijn.

    Maak de wijn warm, maar let op want de wijn mag absoluut niet aan de kook komen. Laat de wijn een hele dag op de spaarbrander trekken. Verwijder dan de citroen.

    Schenk de warme wijn in kleine (ter grootte van een portglas) hittebestendige glazen.

    Gevulde scholrolletjes

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    1 pakje met 4 stuks scholrolletjes gevuld met zalmmousse van Vis Marine (wellicht ook verkrijgbaar van Iglo) uit de diepvriezer - 1 pakje Knorr vissaus - 8 kerstomaatjes - 4 krabsticks (surimi’s) - ca. 20 garnalen - 4 blaadjes sla of toefjes veldsla.

    Bereid de scholrolletjes en de vissaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    Leg in het midden van 4 bordjes een scholrolletje, lepel er wat saus omheen en garneer met de kerstomaatjes, surimi, garnalen en (veld)sla. Serveer de rest van de saus er apart bij.

    Geef er warm geroosterd brood en bolletjes roomboter bij.


    Avocadosoep met garnalen

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    2 rijpe avocado’s - 600 ml kippenbouillon (vers, uit een pot of van een bouillonblok) - 100 ml room - 50 ml droge sherry - wat citroensap - 100 gram gepelde garnalen - 1 eetlepel gehakte dille (vers, gedroogd of uit de diepvries) - peper


    Snijd de avocado’s doormidden en wip de pit eruit. Lepel het vruchtvlees uit de schil en pureer dat. Breng de bouillon aan de kook en voeg avocadopuree, room, sherry, citroensap en de garnalen toe. Breng de soep al roerende net tegen de kook aan. De soep mag beslist niet meer koken! Breng eventueel op smaak met wat peper. Bestrooi de soep pas op het allerlaatste moment met de dille.


    Victoriabaars met dille-vissaus

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    4 mooie Victoriabaarsfilets - viskruiden - pakje Knorr vissaus met dille - 4 schijfjes citroen - 4 takjes dille of peterselie - enkele blaadjes sla of toefjes veldsla.


    Verwarm de over tot 200 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat, vet dat licht in en leg hierop de visfilets. Wrijf wat olijfolie over de filets en bestrooi ze met viskruiden. Bak de filets in 15-20 minuten gaar. Bereid de dille-vissaus volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
    Schik de Victoriabaarsfilets op een mooie voorverwarmde schaal, leg wat sla of veldsla rondom de filets en garneer elke filet met een schijfje citroen en een takje dille of peterselie. Lepel wat saus over de filets en geef de rest van de saus er apart bij.


    Pittige aardappelpuree

    Voor 4 personen gaat u als volgt te werk:

    Bereid aardappelpuree zoals u gewend bent (zelfgemaakt, uit de diepvries of van een pakje). Bak een fijn gesnipperd uitje en een handje rode paprikablokje in wat olijfolie glazig en meng dit door de aardappelpuree. Klop er ook een klontje roomboter door. Breng zonodig op smaak met wat peper. Laat de puree onder de grill even bruinen.


    Chocoladefondue

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    2 bananen - 100 gr witte druiven - 100 gr blauwe druiven - 2 schijven ananas - 4 plakken cake - 8 coctailkersjes - 250 gram pure chocolade - 1/8 l slagroom.


    Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Snijd de cake in blokjes en de ananasschijven in stukjes. Verdeel het fruit over 4 schaaltjes en de cake over 4 kleine bordjes.

    In fonduepan (of vuurvaste schaal) chocolade breken. Slagroom toevoegen. Op zacht vuur chocolade al roerende smelten. Réchaud aansteken, op tafel zetten en de fonduepan erop zetten. Zet bij elk bord een schaaltje fruit en een bordje cake.

    Eetwijze: Stukje fruit of cake aan fonduevork steken en in de chocoladefondue dopen.


    Kruidige koffie

    Voor 4 personen heeft u nodig:
    ca. 20 gr. gemalen koffie (snelfiltermaling) - 1½ theelepel koekkruiden - mespunt kaneelpoeder - snufje zout


    In een kom koffie, koekkruiden, kaneel en zout door elkaar scheppen. Koffiemengsel overdoen in filterzakje. Met 4 dl water op de gebruikelijke wijze koffie zetten.
    Serveren met vloeibare honing en koffieroom.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!