Inhoud blog
  • toepassen van kruiden
  • slaatjes voor de barbecue
  • da' s pas een apparaat!!!!
  • Lasange met hamblokjes, gehakt,spinazie
  • brownies met pecannoten
  • Franse keuken: provensaalse stoofschotel
  • kippelapjes op zijn koreaans
  • een paar keukenweetjes
  • blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
  • Cocktails met Alcohol
  • Irish Coffee
  • dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
  • voorgerecht met zalm met witloof
  • entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
  • genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
  • varkenshaasje eens anders maar lekker!
  • gegrilde meloen met ham
  • wat eten we vandaag
  • aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
  • oesters natuur en gegratineerd
  • kip met franse kaas,ham,pasta,druiven
  • Tongrolletjes met zalm en druivensaus
  • tips voor magnetron
  • eend met sesamzaad,coulis van mango
  • fruit en groenten gezond!!!!!
  • mooi gedekte tafels
    Over mijzelf
    Ik ben daniel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jelle.
    Ik ben een man en woon in haacht (belgie) en mijn beroep is mensen helpen, .
    Ik ben geboren op 03/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, muziek, film, vooral SFfilms, lezen,actualiteit volgen.
    ik ben de vriend van Prullemieke en we proberen samen te genieten van het leven.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • interessant! (Catherine)
        op toepassen van kruiden
  • mooie info over de kruiden want al te vaak gebruikt men de verkeerde in een gerecht (hartendame2)
        op toepassen van kruiden
  • ... (natalie)
        op fruit en groenten gezond!!!!!
  • ... (jan)
        op blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • ... (anneke)
        op brownies met pecannoten
  • Archief per week
  • 06/08-12/08 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
    Foto
    Nieuws GVA
  • De liefde blijft duren: Luka Modric doet er nog een jaartje bij voor Real Madrid
  • Antwerpse profvoetballer Ilias Chair moet niet naar de cel voor slag met steen: “Werkstraf is een enorme opluchting”
  • Dak van P&R Linkeroever wordt omgetoverd tot de Hoogste Rommelmarkt
  • 13-jarige Hendrik bedenkt gezelschapsspel ‘Ruirattenspel’ over de Ruien: “Ik heb een fascinatie voor het ondergrondse”
  • 23-jarige veelpleger riskeert 37 maanden cel voor reeks nieuwe inbreuken: “Hij sloeg kansen in de wind”
  • Kritiek van schroothandelaars op nieuwe maatregel tegen brons- en koperdiefstal op begraafplaatsen
  • Deelnemer Nijmeegse Vierdaagse gediskwalificeerd nadat hij vrijwilliger met de dood bedreigt
  • Twee verdachten aangehouden na brandbom tegen woning op het Kiel
  • Chiro Gust & Nele gaan voor gemengde werking: “Sluit beter aan bij realiteit van vandaag”
  • Oxford Hemiksem opent seizoen tegen bijzondere Londense club: “Zeer vereerd met de komst van Shaolin Badgers”
    Nieuws Autowereld
    Nieuws ComputerIdee
    Nieuws VTM
    Nieuws VRT NWS
  • Verdachte van 'parkingmoord' in Oelegem heeft bekentenis afgelegd: slachtoffer zou seksafspraak verstoord hebben
  • Charles III houdt troonrede voor Britse parlement: Labour-regering wil meer banen, meer huizen en betere gezondheidszorg
  • Begrotingstekort kan oplopen tot 46 miljard euro in 2029, 2 miljard euro méér dan eerder voorspeld
  • Man uit Texas krijgt uitstel van executie, twintig minuten voor dodelijke injectie
  • Amerikaanse senator Bob Menendez schuldig aan corruptie: goudstaven en cash in ruil voor hulp aan buitenlandse overheden
  • Familieboerderij in Wijtschate houdt fotoshoot met topmelkkoeien: “Gaven elk al 100.000 kilogram melk”
  • Opnieuw verzakking van mergelgrot in Riemst, burgemeester vraagt geld aan Vlaanderen om gangenstelsels te stabiliseren
  • In België opgepakte ex-commandant Kosovaarse Bevrijdingsleger veroordeeld tot 18 jaar cel wegens oorlogsmisdaden
  • Leidt gebruik van CO-toestel tot betere prestaties in Tour? "Effect niet bewezen, maar niet goed voor imago van wielersport"
  • Hamas is schuldig aan oorlogsmisdaden, stelt rapport van Human Rights Watch vast
    Nieuws HLN
  • REVIEW. Deze telefoon van Motorola is met hout gemaakt: is dat je geld waard?
  • Hackers zeggen dat ze gegevens van 560 miljoen klanten van Ticketmaster hebben
  • REVIEW. Google Pixel 8a is duurder dan Samsung Galaxy A55, maar is de budgettelefoon ook beter?
  • Steeds meer mensen zeggen klassiek tv-abonnement op: vooral nestverlaters kiezen vaker voor streamen
  • Musk zal iPhones verbieden na deal Apple en OpenAI
  • “We hebben oorlog tegen de floppydisk gewonnen”: Japan kapt nu pas met hét opslagmedium van de jaren 80
  • Apple stelt nieuwe iOS 18 bomvol AI voor: wat verandert er op je iPhone?
  • KIJK. Robothond met mitrailleur is geen fictie meer in China
  • Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
  • Van Flip 6 tot volledig vernieuwde draadloze oortjes: dit kondigde Samsung aan in Parijs
    Nieuws HBVL
  • Italiaanse stad kijkt met verbijstering naar beelden van toeristen die doen alsof ze seks hebben met standbeeld: “Onbeschoft en barbaars”
  • De liefde blijft duren: Luka Modric doet er nog een jaartje bij voor Real Madrid
  • Huiszoekingen bij Armani en Dior in Italië in onderzoek naar werkomstandigheden
  • Tongenaar ontwerpt eigen schaakspel over zijn stad: “De koning vervangen door Ambiorix”
  • Invallers en beloften van Club Brugge komen in eerste oefenmatch op woensdag niet tot scoren tegen promovendus Dender
  • Vandalen vernielen skatepark De Hoef in Hechtel
  • Genkse fotoclub stelt nieuwe expo ‘Het Gezicht van Genk’ voor in het stadhuis
  • Belgische begroting 2 miljard euro extra in het rood
  • VIDEO. “Remco Ivenepul” onze man in de Tour helpt Spaanse pers de namen van onze Belgische renners correct uit te spreken
  • Vader (44) en zoon (23) die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife overgeleverd aan Spanje

    Get Your Own Player!


    free myspace backgrounds

    koken met muziek
    TWEE HOBBY'S GECOMBINEERD .

    myspace codes
    Myspace Codes: MyNiceSpace.com

    07-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Tofu,  Volwaardige Vleesvervanger

    f-tofur.jpg (62640 bytes)

    De hierboven afgebeelde gerookte tofu is vooral in natuurvoedingswinkels te verkrijgen. Ook verkrijgbaar is tofu naturel of met provençaalse kruiden. Gewone tofu is in vrijwel iedere supermarkt en toko te verkrijgen.

     

    Al eeuwenlang (sinds 500 jaar voor onze jaartelling) wordt in China, Japan en andere Aziatische landen tofu gebruikt als eiwitbron in plaats van vlees. Tofu wordt gemaakt van sojabonen.  De sojaboon (Glycine maximus) is inheems in het noorden van China. Geholpen door de boeddhistische doctrine van het vegetarisme verspreidde hij zich snel door heel China. Tot de 17e eeuw was de sojaboon in Europa onbekend  en ook in Amerika werd er nauwelijks aandacht aan besteed. De commerciële belangstelling voor de boon werd gewekt toen men ontdekte dat hij een bijzonder hoog eiwitpercentage bevat van maar liefst 40%. Jammer genoeg wordt het overgrote deel van de sojaoogst gebruikt als veevoer, terwijl hij dus veel efficiënter direct door mensen geconsumeerd kan worden. (zie ook wereldvoedselsituatie). Ook de spruiten/kiemen van de sojaboon, een soort taugé, kunnen worden toegepast bij diverse gerechten. Omdat de bereiding van tofu lijkt op het proces van kaas maken, wordt tofu ook wel ‘sojakaas’ genoemd. De sojabonen worden grondig gewassen, gekweekt en tot kookpunt verhit. Vervolgens wordt dit mengsel heel fijn vermalen en gezeefd. Aan de zo verkregen sojamelk wordt een stremsel toegevoegd. Dit is geen dierlijk stremsel, zoals bij kaas (stremsel uit de maag van dode kalveren), maar bestaat uit een van nature voorkomend mineraal (gesteente/zout, nl. calciumsulfaat, calciumchloride). Tofu is een gezonde vleesvervanger, niet alleen vanwege het hoge eiwitgehalte, ook het vetgehalte is laag en het bevat, zoals alle plantaardige produkten, geen cholesterol.

    Tofu is neutraal van smaak. Met behulp van zout, kruiden, specerijen, tamari, shoyu, sambal, ketjap of tomatenpuree kunt u tofu op smaak brengen. Lekker is om tofu gedurende enkele uren koel weg te zetten in een marinade. Tofustukjes kunt u ook verwerken in soep en ragout. Eenmaal uit de verpakking gehaald, kunt u tofu het beste onder water in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren en binnen 2-3 dagen gebruiken.

    Er is ook ‘Tofu gerookt’. Na de bereiding wordt de tofu gerookt met behulp van een geavanceerde methode waarbij geen schadelijke verbrandingsstoffen kunnen ontstaan. Rooktofu is heerlijk als vervanging voor gerookte worst in diverse winterse stamppotten. Naast deze tofu-produkten is er een kant & klaar heerlijk gekruide tofu in blokjes gesneden: Tofu saté. Deze hoeft u enkel op te warmen of te verwerken in ragoûts of sauzen. Eventueel kunt u ze ook bakken in hete olie. Alle tofu produkten zijn koelprodukten en vindt u in het koelvak van uw natuurvoedings- of reformwinkelier of supermarkt en zijn overal verkrijgbaar van biologische teelt. D.w.z. dat deze verbouwd zijn zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en ook zonder toepassing van genetische manipulatie. Het EKO-keurmerk is een garantie voor biologische kwaliteit.

    Gebakken tofoe Benodigdheden voor 4 personen:
  • 60 ml plantaardige olie
  • 600gr stevige tofoe, uitgelekt in blokjes van 2 cm.
  • 2 tl sambal oelek of chilipasta
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400gr verse oosterse paddestoelen ( shii-takes, oesterzwammen of gewone champignons) in plakjes.
  • 300gr peultjes
  • 60ml ketjap manis
     
    Bereiding:
  • Breng in een grote pan water aan de kook.
  • Kook de rijst 12 minuten en roer af en toe.
  • Laat hem goed uitlekken.
  • Laat intussen een wok gloeiend heet worden.
  • Doe er 2 el pindaolie in en bedek de bodem en zijkanten van de wok ermee.
  • Voeg de tofoe in twee porties toe en roerbak hem 2-3 minuten aan alle kanten, of roerbak tot de tofoe licht gebruind is.
  • Schep hem op een bord.
  • Verhit de rest van de olie in de wok, doe de sambal oelek, knoflook, paddestoelen, peultjes erbij en roerbak het geheel 1-2 min., of tot de groenten bijna gaar, maar nog wel knapperig zijn.
  • Schep de tofoe weer in de wok, voeg de ketjap manis en als je het in huis hebt, een beetje sesamolie toe en roerbak alles 1 minuutje, of tot het geheel doorgewarmd en goed gemengd is.
    TIP: Dien het gerecht op met de rijst.
  • 07-01-2007 om 22:49 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Blinde vinken van groene kool, gevuld met vis en garnalen

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 8 bladeren van groene kool, gewassen
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 100 g visfilets (kleine tong, zeewolf, ...), grof gehakt
    • 150 g tijgergarnalen (middelgroot), grof gehakt
    • 100 g quinoa, gekookt
    • 1 ei Omega-3
    • 1/2 koffielepel parfum 5 Chinese kruiden
    • 1 koffielepel sesamolie
    • 3 eetlepels gehakte koriander
    • 1 (240 g netto) tomaten in blokjes, in sap
    • schil van 1 citroen
    • sap van 1/2 citroen
    • 2 sjalotten, gehakt
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • zout, peper

    Bereiding: Blinde vinken van groene kool, gevuld met vis en garnalen

    1. Leg de koolbladeren in de korf van de stoomkoker. Laat 3 min. koken. Koel af in ijswater om het koken te stoppen.
    2. Verhit in een bakpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit de ui en de look op een matig vuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg daarbij de visfilets, de garnalen, de quinoa, het ei en het 5-kruidenparfum toe. Meng alles en laat 2 min. stoven. Haal van het vuur en voeg de koriander en de sesamolie toe. Zet opzij.
    3. Spreid de koolbladeren uit op een snijplank. Verdeel de vulling over de bladeren. Vouw de buitenranden naar binnen en rol de bladeren op.
    4. Leg de rolletjes in de korf van de stoomkoker en laat 8 tot 10 min. koken.
    5. Verhit de resterende olijfolie in een steelpannetje. Fruit de sjalotten. Voeg de tomaten, de citroenschil en het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet een deksel op de pan. Laat 5 min. sudderen op een zacht vuurtje.
    6. Verdeel de rolletjes over de borden. Overgiet met de tomatenmousse.

    Garnituur:
    3 eetlepels gehakte koriander

    Serveertip:
    Lekker met quinoa, basmatirijst of Chinese noedels.

    Slim bekeken:
    Snij de heel dikke nerven van de groene kool door, zodat u de bladeren gemakkelijker kunt dichtvouwen.

    Een gezond extraatje:
    Groene kool is niet alleen rijk aan vezels, hij bevat ook indolen: elementen die het spijsverteringskanaal zouden beschermen. De vulling op basis van vis en garnalen moet zeker niet onderdoen voor bereidingen op basis van gehakt vlees: ze is minstens even voedzaam, en bovendien bevat ze veel minder vetten. Resultaat: amper 220 kcal per portie.

    07-01-2007 om 22:20 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Champignontaartjes


    Benodigdheden voor 4 personen
    :
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten versnipperd
  • 1 preistengel in ringen gesneden
  • 2 teentje look geperst
  • 1 kg champignons in partjes gesneden
  • 1 theelepel gehakte tijm
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 3 dl room
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 1 eidooier losgeklopt om te bestrijken
  • Balsamico azijn

    >
    Bereiding
    :
  • Stoof sjalot, look en prei aan in olijfolie. Bak de champignons mee aan. Voeg de tijm toe en laat alles nog even stomen.
  • Voeg de room toe en laat alles inkoken (10 minuten).
  • Kruid het geheel met peper en zout, voeg de gehakte peterselie toe en een Balsamico azijn.
  • Verdeel de vulling over 4 ovenpotjes.
  • Snij uit het bladerdeeg 4 cirkels die net iets groter zijn dan de potjes.
  • Bestrijk de rand van de potjes met een beetje losgeklopt ei, leg het deeg erop en duw het aan.
  • Bestrijk de rest van het deeg met de rest van de eidooier en bak de taartjes 20-25 minuten op 180°C.
  • 04-01-2007 om 22:31 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!