Inhoud blog
  • toepassen van kruiden
  • slaatjes voor de barbecue
  • da' s pas een apparaat!!!!
  • Lasange met hamblokjes, gehakt,spinazie
  • brownies met pecannoten
  • Franse keuken: provensaalse stoofschotel
  • kippelapjes op zijn koreaans
  • een paar keukenweetjes
  • blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
  • Cocktails met Alcohol
  • Irish Coffee
  • dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
  • voorgerecht met zalm met witloof
  • entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
  • genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
  • varkenshaasje eens anders maar lekker!
  • gegrilde meloen met ham
  • wat eten we vandaag
  • aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
  • oesters natuur en gegratineerd
  • kip met franse kaas,ham,pasta,druiven
  • Tongrolletjes met zalm en druivensaus
  • tips voor magnetron
  • eend met sesamzaad,coulis van mango
  • fruit en groenten gezond!!!!!
  • mooi gedekte tafels
    Over mijzelf
    Ik ben daniel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jelle.
    Ik ben een man en woon in haacht (belgie) en mijn beroep is mensen helpen, .
    Ik ben geboren op 03/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, muziek, film, vooral SFfilms, lezen,actualiteit volgen.
    ik ben de vriend van Prullemieke en we proberen samen te genieten van het leven.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • interessant! (Catherine)
        op toepassen van kruiden
  • mooie info over de kruiden want al te vaak gebruikt men de verkeerde in een gerecht (hartendame2)
        op toepassen van kruiden
  • ... (natalie)
        op fruit en groenten gezond!!!!!
  • ... (jan)
        op blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • ... (anneke)
        op brownies met pecannoten
  • Archief per week
  • 06/08-12/08 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
    Foto
    Nieuws GVA
  • De (ervarings)deskundige die mensen met geld wakker wil schudden: “Je kunt een Sportpaleis vullen met baby’s en peuters die in armoede leven”
  • Hotel Mama nog populairder dan voorheen en dat komt niet alleen door de extreme vastgoedprijzen
  • Supportersclub Flemish Reds zwaait Jürgen Klopp uit: zelden zal You’ll Never Walk Alone luider klinken
  • Exclusief interview met prins Abdullah bin Mosaad in Genève: “United World zal er alles aan doen om Beerschot sterker en interessanter te maken”
  • BUURTREPORTAGE. Albert Heijn mag zich vestigen in Sint-Dimpna: “Eindelijk kunnen we hier opnieuw gaan winkelen”
  • Babyboom in Antwerpse Zoo: klein, kleiner, kleinst
  • LIVE GAZA. Volg hier het nieuws over de oorlog in de Gazastrook en spanningen in het Midden-Oosten
  • Zeven gewonden nadat Nederlandse voetballers uit open bus vallen tijdens kampioenenviering
  • Door deze vijf redenen werd Voeren zo zwaar getroffen: “Het water kwam van twee kanten”
  • Politie arresteert man op verdenking mishandeling Steve Buscemi
    Nieuws Autowereld
    Nieuws ComputerIdee
    Nieuws VTM
    Nieuws VRT NWS
  • Bedrijf achter ChatGPT lanceert slimme spraakassistent waar je vloeiende gesprekken mee kan voeren
  • De Aziatische hoornaar valt niet meer uit te roeien in ons land, "maar niets doen is ook geen optie"
  • Dit weten we intussen zeker over massagraven bij Al Nasser-ziekenhuis in Khan Younis
  • Scheuren in Israëlische oorlogskabinet: Benny Gantz dreigt met opstappen als premier Netanyahu niet met plan komt voor naoorlogs Gaza
  • Georgische president zet symbolisch veto in tegen omstreden wet over "buitenlandse invloed"
  • Vrouw maakt dodelijke val in bungalowpark in Rekem
  • Rellen op Nieuw-Caledonië gaan onverminderd voort: 6 doden, meer dan 200 arrestaties 
  • Vlaams minister-president Jambon: "Wateroverlast in Voeren zal als ramp erkend worden"
  • BEKIJK - Man wandelt door drukke Belliardtunnel in Brussel: "Levensgevaarlijk"
  • Lokaal intens onweer mogelijk, gevaar voor wateroverlast nog niet overal geweken
    Nieuws HLN
  • Sluit het gsm-abonnement als laatste af: wat met telecomabonnementen bij een overlijden?
  • Apple verwijdert WhatsApp op bevel van Chinese autoriteiten
  • Apple kondigt vier nieuwe iPads aan: “Grootste dag voor iPad sinds eerste model”
  • Laad je smartphone of laptop niet tot 100% op: zo gaan de batterijen van je toestellen langer mee
  • Jaarlijks turen we anderhalve maand op smartphone: zo kan je je schermtijd flink terugschroeven
  • Wat is het goedkoopste telecomabonnement om elke avond te kunnen streamen?
  • Google stelt nieuwe budgettelefoon van 549 euro voor: dit moet je weten over de Pixel 8a
  • REVIEW. Google Pixel 8a is een beloftevolle budgettelefoon, maar is de goedkopere Samsung Galaxy A55 een betere deal?
  • TikTok-verbod in Europa “niet uitgesloten”, zegt von der Leyen: “We weten hoe gevaarlijk app is”
  • Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
    Nieuws HBVL
  • Hoe Ayrton Senna dertig jaar na zijn dood in Imola nog altijd andere levens redt
  • Van Togo tot Finland: hier komen de exoten van Lommel SK vandaan
  • Moet Nicky Hayen de titel pakken om aan te blijven bij Club? Een blik op het Brugse trainersdossier
  • Waarom de drie titelkandidaten Anderlecht, Club Brugge en Union elk voor een andere club supporteren
  • Onze chef voetbal is er voor de wedstrijd van Anderlecht tegen Club Brugge van overtuigd: “Wie durft, die wint”
  • Eén miljoen herbruikbare bekers op Extrema Outdoor: hoe raken die weer proper?
  • Limburgse handbalsters strijden in ‘Goed gespeeld!’
  • Jana Van Lent toont zich klaar voor Rome met duik onder 32 minuten op 10.000 meter
  • Experimenteel AA Gent op een drafje voorbij Standard: Fernandez-Pardo opnieuw matchwinnaar bij de Buffalo’s
  • AA Gent toont geen genade met Standard (1-4). Sclessin slikt nederlaag zonder nieuw protest

    Get Your Own Player!


    free myspace backgrounds

    koken met muziek
    TWEE HOBBY'S GECOMBINEERD .

    myspace codes
    Myspace Codes: MyNiceSpace.com

    07-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Tofu,  Volwaardige Vleesvervanger

    f-tofur.jpg (62640 bytes)

    De hierboven afgebeelde gerookte tofu is vooral in natuurvoedingswinkels te verkrijgen. Ook verkrijgbaar is tofu naturel of met provençaalse kruiden. Gewone tofu is in vrijwel iedere supermarkt en toko te verkrijgen.

     

    Al eeuwenlang (sinds 500 jaar voor onze jaartelling) wordt in China, Japan en andere Aziatische landen tofu gebruikt als eiwitbron in plaats van vlees. Tofu wordt gemaakt van sojabonen.  De sojaboon (Glycine maximus) is inheems in het noorden van China. Geholpen door de boeddhistische doctrine van het vegetarisme verspreidde hij zich snel door heel China. Tot de 17e eeuw was de sojaboon in Europa onbekend  en ook in Amerika werd er nauwelijks aandacht aan besteed. De commerciële belangstelling voor de boon werd gewekt toen men ontdekte dat hij een bijzonder hoog eiwitpercentage bevat van maar liefst 40%. Jammer genoeg wordt het overgrote deel van de sojaoogst gebruikt als veevoer, terwijl hij dus veel efficiënter direct door mensen geconsumeerd kan worden. (zie ook wereldvoedselsituatie). Ook de spruiten/kiemen van de sojaboon, een soort taugé, kunnen worden toegepast bij diverse gerechten. Omdat de bereiding van tofu lijkt op het proces van kaas maken, wordt tofu ook wel ‘sojakaas’ genoemd. De sojabonen worden grondig gewassen, gekweekt en tot kookpunt verhit. Vervolgens wordt dit mengsel heel fijn vermalen en gezeefd. Aan de zo verkregen sojamelk wordt een stremsel toegevoegd. Dit is geen dierlijk stremsel, zoals bij kaas (stremsel uit de maag van dode kalveren), maar bestaat uit een van nature voorkomend mineraal (gesteente/zout, nl. calciumsulfaat, calciumchloride). Tofu is een gezonde vleesvervanger, niet alleen vanwege het hoge eiwitgehalte, ook het vetgehalte is laag en het bevat, zoals alle plantaardige produkten, geen cholesterol.

    Tofu is neutraal van smaak. Met behulp van zout, kruiden, specerijen, tamari, shoyu, sambal, ketjap of tomatenpuree kunt u tofu op smaak brengen. Lekker is om tofu gedurende enkele uren koel weg te zetten in een marinade. Tofustukjes kunt u ook verwerken in soep en ragout. Eenmaal uit de verpakking gehaald, kunt u tofu het beste onder water in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren en binnen 2-3 dagen gebruiken.

    Er is ook ‘Tofu gerookt’. Na de bereiding wordt de tofu gerookt met behulp van een geavanceerde methode waarbij geen schadelijke verbrandingsstoffen kunnen ontstaan. Rooktofu is heerlijk als vervanging voor gerookte worst in diverse winterse stamppotten. Naast deze tofu-produkten is er een kant & klaar heerlijk gekruide tofu in blokjes gesneden: Tofu saté. Deze hoeft u enkel op te warmen of te verwerken in ragoûts of sauzen. Eventueel kunt u ze ook bakken in hete olie. Alle tofu produkten zijn koelprodukten en vindt u in het koelvak van uw natuurvoedings- of reformwinkelier of supermarkt en zijn overal verkrijgbaar van biologische teelt. D.w.z. dat deze verbouwd zijn zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en ook zonder toepassing van genetische manipulatie. Het EKO-keurmerk is een garantie voor biologische kwaliteit.

    Gebakken tofoe Benodigdheden voor 4 personen:
  • 60 ml plantaardige olie
  • 600gr stevige tofoe, uitgelekt in blokjes van 2 cm.
  • 2 tl sambal oelek of chilipasta
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400gr verse oosterse paddestoelen ( shii-takes, oesterzwammen of gewone champignons) in plakjes.
  • 300gr peultjes
  • 60ml ketjap manis
     
    Bereiding:
  • Breng in een grote pan water aan de kook.
  • Kook de rijst 12 minuten en roer af en toe.
  • Laat hem goed uitlekken.
  • Laat intussen een wok gloeiend heet worden.
  • Doe er 2 el pindaolie in en bedek de bodem en zijkanten van de wok ermee.
  • Voeg de tofoe in twee porties toe en roerbak hem 2-3 minuten aan alle kanten, of roerbak tot de tofoe licht gebruind is.
  • Schep hem op een bord.
  • Verhit de rest van de olie in de wok, doe de sambal oelek, knoflook, paddestoelen, peultjes erbij en roerbak het geheel 1-2 min., of tot de groenten bijna gaar, maar nog wel knapperig zijn.
  • Schep de tofoe weer in de wok, voeg de ketjap manis en als je het in huis hebt, een beetje sesamolie toe en roerbak alles 1 minuutje, of tot het geheel doorgewarmd en goed gemengd is.
    TIP: Dien het gerecht op met de rijst.


  • Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!