Toepassingen met kruiden
Kruiden voegen iets extra's toe aan je gerechten. Welke kruiden je het best gebruikt in welke gerechten verneem je in onderstaande tabel.
Kruid |
Gerechten en ingrediënten |
Basilicum |
pesto, tomaten, witte bonen, pasta |
Bieslook |
dressings, dipsauzen, tomaten, eieren, vis |
Bladselder |
bouillons, soepen, vis, erwtensoep,marinades |
Bonekruid |
gedroogde peulvruchten |
Citroenmelisse |
vis, vruchtensalades |
Dille |
dressings, komkommer, eieren, vis |
Dragon |
dressings, gevogelte, marinades |
Kervel |
dressings, komkommer, courgette, tomaten, vis, eieren |
Koriander |
Mexicaanse, Thaise en Noordafrikaanse gerechten |
Laurier |
bouillons, stoofschotels, marinades |
Marjolein |
tomaten, rundsvlees, varkensvlees, gehakt |
Munt |
lamsvlees, vruchtensalades, als garnituur |
Oregano |
tomaten, pizza's |
Peterselie |
dressings, bouillons, soepen, vis, eieren, marinades |
Rozemarijn |
tomaten, varkensvlees, marinades |
Salie |
kalfsvlees, lamsvlees, salades |
Tijm |
bouillons, soepen, lamsvlees, marinades |
|