Toepassingen met kruiden
Kruiden voegen iets extra's toe aan je gerechten. Welke kruiden je het best gebruikt in welke gerechten verneem je in onderstaande tabel.
|
Kruid |
Gerechten en ingrediënten |
|
Basilicum |
pesto, tomaten, witte bonen, pasta |
|
Bieslook |
dressings, dipsauzen, tomaten, eieren, vis |
|
Bladselder |
bouillons, soepen, vis, erwtensoep,marinades |
|
Bonekruid |
gedroogde peulvruchten |
|
Citroenmelisse |
vis, vruchtensalades |
|
Dille |
dressings, komkommer, eieren, vis |
|
Dragon |
dressings, gevogelte, marinades |
|
Kervel |
dressings, komkommer, courgette, tomaten, vis, eieren |
|
Koriander |
Mexicaanse, Thaise en Noordafrikaanse gerechten |
|
Laurier |
bouillons, stoofschotels, marinades |
|
Marjolein |
tomaten, rundsvlees, varkensvlees, gehakt |
|
Munt |
lamsvlees, vruchtensalades, als garnituur |
|
Oregano |
tomaten, pizza's |
|
Peterselie |
dressings, bouillons, soepen, vis, eieren, marinades |
|
Rozemarijn |
tomaten, varkensvlees, marinades |
|
Salie |
kalfsvlees, lamsvlees, salades |
|
Tijm |
bouillons, soepen, lamsvlees, marinades |
|