Inhoud blog
  • toepassen van kruiden
  • slaatjes voor de barbecue
  • da' s pas een apparaat!!!!
  • Lasange met hamblokjes, gehakt,spinazie
  • brownies met pecannoten
  • Franse keuken: provensaalse stoofschotel
  • kippelapjes op zijn koreaans
  • een paar keukenweetjes
  • blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
  • Cocktails met Alcohol
  • Irish Coffee
  • dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
  • voorgerecht met zalm met witloof
  • entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
  • genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
  • varkenshaasje eens anders maar lekker!
  • gegrilde meloen met ham
  • wat eten we vandaag
  • aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
  • oesters natuur en gegratineerd
  • kip met franse kaas,ham,pasta,druiven
  • Tongrolletjes met zalm en druivensaus
  • tips voor magnetron
  • eend met sesamzaad,coulis van mango
  • fruit en groenten gezond!!!!!
  • mooi gedekte tafels
    Over mijzelf
    Ik ben daniel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jelle.
    Ik ben een man en woon in haacht (belgie) en mijn beroep is mensen helpen, .
    Ik ben geboren op 03/08/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, muziek, film, vooral SFfilms, lezen,actualiteit volgen.
    ik ben de vriend van Prullemieke en we proberen samen te genieten van het leven.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • interessant! (Catherine)
        op toepassen van kruiden
  • mooie info over de kruiden want al te vaak gebruikt men de verkeerde in een gerecht (hartendame2)
        op toepassen van kruiden
  • ... (natalie)
        op fruit en groenten gezond!!!!!
  • ... (jan)
        op blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • ... (anneke)
        op brownies met pecannoten
  • Archief per week
  • 06/08-12/08 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
    Foto
    Nieuws GVA
  • Antwerpse politie roept op om zwemverbod aan Put van Ekeren te respecteren
  • Gustaph, Willy Sommers en Pauline: line-up Bollekesfeest bekendgemaakt
  • Komend weekend in Antwerpen: Contrair Open Air en Mega Salsa Night
  • Fototentoonstelling in gemeentehuis brengt dementie in beeld
  • Brasschatenaren kunnen opnieuw terecht in gerenoveerde Ruiterhal
  • Huiszoekingen bij Armani en Dior in Italië in onderzoek naar werkomstandigheden
  • Volwassenen kunnen voorlopig geen mazelenvaccin krijgen
  • De liefde blijft duren: Luka Modric doet er nog een jaartje bij voor Real Madrid
  • Antwerpse profvoetballer Ilias Chair moet niet naar de cel voor slag met steen: “Werkstraf is een enorme opluchting”
  • Dak van P&R Linkeroever wordt omgetoverd tot de Hoogste Rommelmarkt
    Nieuws Autowereld
    Nieuws ComputerIdee
    Nieuws VTM
    Nieuws VRT NWS
  • Verdachte van 'parkingmoord' in Oelegem heeft bekentenis afgelegd: slachtoffer zou seksafspraak verstoord hebben
  • Charles III houdt troonrede voor Britse parlement: Labour-regering wil meer banen, meer huizen en betere gezondheidszorg
  • Begrotingstekort kan oplopen tot 46 miljard euro in 2029, 2 miljard euro méér dan eerder voorspeld
  • Man uit Texas krijgt uitstel van executie, twintig minuten voor dodelijke injectie
  • Amerikaanse senator Bob Menendez schuldig aan corruptie: goudstaven en cash in ruil voor hulp aan buitenlandse overheden
  • Familieboerderij in Wijtschate houdt fotoshoot met topmelkkoeien: “Gaven elk al 100.000 kilogram melk”
  • Opnieuw verzakking van mergelgrot in Riemst, burgemeester vraagt geld aan Vlaanderen om gangenstelsels te stabiliseren
  • In België opgepakte ex-commandant Kosovaarse Bevrijdingsleger veroordeeld tot 18 jaar cel wegens oorlogsmisdaden
  • Leidt gebruik van CO-toestel tot betere prestaties in Tour? "Effect niet bewezen, maar niet goed voor imago van wielersport"
  • Hamas is schuldig aan oorlogsmisdaden, stelt rapport van Human Rights Watch vast
    Nieuws HLN
  • REVIEW. Deze telefoon van Motorola is met hout gemaakt: is dat je geld waard?
  • Hackers zeggen dat ze gegevens van 560 miljoen klanten van Ticketmaster hebben
  • REVIEW. Google Pixel 8a is duurder dan Samsung Galaxy A55, maar is de budgettelefoon ook beter?
  • Steeds meer mensen zeggen klassiek tv-abonnement op: vooral nestverlaters kiezen vaker voor streamen
  • Musk zal iPhones verbieden na deal Apple en OpenAI
  • “We hebben oorlog tegen de floppydisk gewonnen”: Japan kapt nu pas met hét opslagmedium van de jaren 80
  • Apple stelt nieuwe iOS 18 bomvol AI voor: wat verandert er op je iPhone?
  • KIJK. Robothond met mitrailleur is geen fictie meer in China
  • Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
  • Van Flip 6 tot volledig vernieuwde draadloze oortjes: dit kondigde Samsung aan in Parijs
    Nieuws HBVL
  • Belgen kochten de meeste Franse vakantiehuizen: deze regio’s zijn het populairst en zo veel kost een tweede verblijf
  • Italiaanse stad kijkt met verbijstering naar beelden van toeristen die doen alsof ze seks hebben met standbeeld: “Onbeschoft en barbaars”
  • De liefde blijft duren: Luka Modric doet er nog een jaartje bij voor Real Madrid
  • Huiszoekingen bij Armani en Dior in Italië in onderzoek naar werkomstandigheden
  • Tongenaar ontwerpt eigen schaakspel over zijn stad: “De koning vervangen door Ambiorix”
  • Invallers en beloften van Club Brugge komen in eerste oefenmatch op woensdag niet tot scoren tegen promovendus Dender
  • Vandalen vernielen skatepark De Hoef in Hechtel
  • Genkse fotoclub stelt nieuwe expo ‘Het Gezicht van Genk’ voor in het stadhuis
  • Belgische begroting 2 miljard euro extra in het rood
  • VIDEO. “Remco Ivenepul” onze man in de Tour helpt Spaanse pers de namen van onze Belgische renners correct uit te spreken

    Get Your Own Player!


    free myspace backgrounds

    koken met muziek
    TWEE HOBBY'S GECOMBINEERD .

    myspace codes
    Myspace Codes: MyNiceSpace.com

    23-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocktails met Alcohol
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    cocktails met alcohol

     

    White rose

    Per glas
    2 cl gin
    1cl sinaasappelsap
    1 cl limoensap
    1 theelepel basterdsuiker
    1/2 losgeklopt eiwit
    ijsblokjes

    Doe de gin, het sinaasappelsap, de limoensap, de suiker en het eiwit in een shaker met ijsblokjes. Schud flink tot het drankje is opgelost. Zeef het in een cocktail glas en garneer met een cocktailkers op een prikker.


     

    White lady

     

     


    Per glas
    grenadinesuiker
    2 cl gin
    1 cl cointreau
    1 cl citroensap
    1/2 losgeklopt eiwit
    ijsblokjes

    Zet een cocktailglas 10 minuten in de koelkast..Doe de gin, de cointreau, de citroensap en het eiwit in met ijsblokjes. Schud flink tot het drankje goed is gekoeld en het eiwit tot schuim is geklopt. Zeef het in een gekoeld cocktailglas.


     

    Pinky

     

     


    Per glas
    4 cl vodka
    4 cl ananassap
    ijsblokjes
    2 cl bosaardbeienlikeur
    tonic om bij te vullen
    1 physalis (ananaskers)

    Doe een paar ijsblokjes in de shaker en giet er de vodka en de ananassap bij. Schud flink tot het drankje goed gekoeld is. Zeef het in een flûte. Giet er aardbeienlikeur in en vul bij met een goed gekoelde tonic. Snijd het kapje van een ananaskers in lans de nerven en maak er een ster van. Zet die op de rand van het glas.


     

    Bloody mary

     

     


    Per glas
    ijsblokjes
    zwarte versgemalen peper
    3 druppels worcestershiresaus
    2 druppels tabasco
    sap van1/4 limoen
    selderijzout
    2 cl vodka
    6 cl tomatensap
    een blaadje bleekselderij

    Doe een paar ijsblokjes in een mengglas en voeg de vers gemalen zwarte peper toe. Giet de vodka en de tomatensap erbij en roer goed met een roerstokje tot het drankje goed gekoeld is. Zeef het in een wijn of whiskyglas en garneer met een blaadje selderij.


     

    Mahattan

     

     


    Per glas
    ijsblokjes
    4 cl Amerikaanse whisky
    2 cl droge vermouth
    2 druppels angostura
    een stukje citroenschil

    Doe een paar ijsblokjes in een mengglas en giet de whisky, de vermouth en de angostura erbij. Meng alles met een roerstokje tot het drankje gekoeld is.Zeef het in een cocktailglas en laat er een stukje citroen in dwarrelen


    Pina colada

     

     


    Per glas
    1 baby ananas
    4 cl witte rum
    2 theelepels crème of coconut
    3 druppels angostura
    ijsblokjes

    Snijd het kapje van de ananas, Schil de rest verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes.Doe de rum, de kokoscrème, de helft van de ananasblokjes en de angostura in een mixer en pureer alles tot schuim.Voeg de ijsblokjes toe en laat nog even meedraaien om ijsgruis te krijgen.Giet over in een groot glas.Maak een gaatje in het ananashoedje, steek er een rietje door en zet het op het glas.

    23-12-2006 om 20:41 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Irish Coffee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Irish Coffee

     

    Ingrediënten:

    whisky
    bruine suiker
    espresso (of sterke koffie)
    mokkaboontjes
    cacaopoeder
    1/4 l slagroom

    Bereiding:

    Sla de slagroom lobbig.Verwarm per glas 2 cl whisky en 1 eetlepel bruine suiker. Verdeel dit over de glazen en giet de koffie erover. Laat de slagroom via de bolle kant van een lepel in de glazen lopen. Strooi er wat cacaopoeder over. Serveren met de mokkaboontjes

    23-12-2006 om 20:04 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Crêpes gevuld met ijs en aardbeien jam

     

    Ingrediënten:

    Voor de crêpes
    120 gram bloem
    snufje zout
    30 gram suiker
    3eieren
    3 dl melk
    60 gram boter
    Boter voor te bakken
    roomijs
    1 pot aardbeienjam
    plastic folie
    zakje geschaafde amandelen
    1/4 liter slagroom
    suiker voor de slagroom

    Bereiding:

    Zeef de bloem met het zout in een kom en voeg de suiker toe.Klop de eieren er geleidelijk door, dan de melk om een glad beslag te krijgen Smelt de boter, even laten afkoelen dan door het beslag kloppen.Verhit de olie, bak de flensjes aan de beide kanten goudgeel.Laat ze afkoelen.Leg op elke crêpe een bolletje ijs en een theelepeltje aardbeienjam.En rol ze zo strak mogelijk op.Wikkel ze elk apart in plastic folie en leg ze in de vriezer tot gebruik.Sla intussen de slagroom en de suiker naar smaak stijf. Als u de crêpes gaat gebruiken haal de folie er af.Verwarm de crêpes in de koekenpan met een klein klontje boter op een heel laag vuurtje zodat het ijs niet smelt.Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan. Verdeel de crêpes over de borden garneer de slagroom er op heen en strooi de geroosterde amandelen er over.
    Eet smakelijk.

    23-12-2006 om 19:54 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorgerecht met zalm met witloof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    salade van gerookte zalm met wit lof

     

    Ingrediënten:

    4 struikjes witlof
    1 appel
    3 hard gekookte eieren
    200 gram gerookte zalm
    4 eetlepels zure room
    4 eetlepels mayonaise
    1 theelepel mosterd
    3 eetlepels fijngeknipte bieslook

    Bereiding:

    Haal van de struikjes witlof 20 blaadjes af. Was Deze en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de rest van de lof in smalle stukjes.Was ook deze en laat goed uitlekken.Schil de appel en haal het klokhuis er uit,en snijd de appel in stukjes. Pel de eieren en hak ze fijn. Snijd de zalm in reepjes. Meng de gesneden witlof met de appel, eieren, zalm, zure room, mayonaise, de mosterd en de helft van de bieslook.Schep de salade in het midden van de borden.Leg de blaadjes witlof als een waaier er omheen. Strooi de rest van de bieslook erover.
    Eet smakelijk.

    23-12-2006 om 19:41 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ENKEL HOOFDGERECHTEN VOOR FEESTDAGEN

    Entrecotes voor 4 personen

    Ingrediënten:

    4 sjalotjes
    50 g boter
    100 g magere spekblokjes
    1 eetlepel bloem
    1 takje tijm
    3 dl vleesfond
    2 dl rode wijn
    4 entrecotes
    zout en versgemalen peper
    2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Bereiding:

    Sjalotjes pellen en in vieren snijden. De sjalotjes in een klein beetje wijn laten marineren. In de koekenpan 1 eetlepel boter smelten. Op laag vuur spekblokjes licht uitbakken. Sjalotjes toevoegen en rondom lichtbruin bakken. De bloem erdoor roeren en ongeveer 4 minuten mee warmen. Geleidelijk de tijm, vleesfond en 1/2 dl wijn toevoegen. Al roerend aan de kook brengen en ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken.In de koekenpan rest van boter verhitten. Entrecotes in ongeveer 5 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Vlees op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Door warme saus rest van wijn roeren. Saus op smaak brengen met zout en de versgemalen peper. De saus over vlees scheppen. Bestrooien met peterselie.
    Eet smakelijk.

    23-12-2006 om 19:33 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn andere hobby is muziek daarom een paar mooie kerstliedjes, klik op afbeelding om het muziekstukje te horen

    20-12-2006 om 19:04 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenshaasje eens anders maar lekker!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten

    1 bakje Remia Warme Schenksaus Stroganoff

    1dikke varkenshaas van 400-500 g

    ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

    4 eetlepels olijfolie

    zout, versgemalen peper

    1 rode paprika, in reepjes

    1 gele paprika, in reepjes

    1 teen knoflook

    Bereiding

    Snijd het varkenshaasje in plakken 6 van 2 ½ cm dik. Roer de kruiden door de olie en bestrijk de plakjes dun met de kruidenolie. Rooster de plakken varkenshaas in een hete grillpan in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Verhit intussen de rest van de kruidenolie in een hapjespan en bak de reepjes paprika in 3-4 minuten zachtjes gaar. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm intussen de stroganoffsaus 3 minuten in de magnetron op 360 Watt.
    Strooi wat zout en peper over de gegrilde plakjes vlees en leg ze op vier warme borden. Schenk de stroganoffsaus erover en schep de paprikareepjes erop. Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.

    20-12-2006 om 14:49 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gegrilde meloen met ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorbeeld van een voorgerechtje

    Ingrediënten

    1 kleine gekoelde meloen

    6 plakken rauwe ham

    Bereiding

    Verwarm de grill voor.

    Snij de meloen door midden en schep de pitjes eruit.

    Snij de meloen in 6 parten en schil deze.

    Wikkel de parten voorzichtig in de plakken ham.

    Zet de parten onder een zeer hete grill, zodat de ham knapperig wordt en de meloen koud blijft.

    Direct serveren.




    20-12-2006 om 12:39 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat eten we vandaag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag moest het hier snel gaan daarom kozen wij voor :

    Spaghetti met Spekjes en Kaas

    Aantal personen: 2

    ·        250 gram spaghetti

    ·        versgemalen peper

    ·        100 gram mager rookspekblokjes

    ·        1 ei

    ·        1/8 liter room

    ·        50 gram Parmezaanse kaas

    Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
    Bak ondertussen de spekblokjes zachtjes krokant in een droge koekenpan, laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Klop het ei los met de room en roer er 2 eetlepels kaas door.
    Laat de spaghetti in een vergiet goed uitlekken en doe ze dan weer terug in de pan. Roer het roommengsel en de spekjes erdoor, blijf roeren tot alles door en door heet is. Breng het gerecht op smaak met versgemalen peper en serveer direct met de rest van de Parmezaanse kaas.

    19-12-2006 om 22:37 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes ,ingredienten voor 4 personen

    • 12 vastkokende aardappelen
    • 200 g Halloumi pitta
    • 2 takjes rozemarijn
    • 1 potje tomatentapenade
    • zeezout
    • zwarte peper
    • 2 eetlepels groene olijventapenade
    • 1 ui gehakt
    • 4 tomaten
    • 4 varkenskoteletten
    • Bertolli olijfolie extra zuiver
    Bereiding: Aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes

    1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1,5 cm.
    2. Schik ze in een overschaal en voeg er olijfolie, tomatentapenade en rozemarijn aan toe. Kruid met zout en peper. Bak ze ongeveer 40 minuten op 200° - 220°C en voeg er de Halloumikaas aan toe. Bak ze nog een vijftal minuten.
    3. Bak het varkensvlees aan beide kanten en kruid met peper en zout.
    4. Stoof de uiblokjes in olijfolie, voer er de olijventapenade en de gesneden tomaten aan toe.
    5. Laat alles 10 minuten sudderen en leg het varkensvlees in de saus.
    6. Serveer met de aardappelen.

    19-12-2006 om 00:00 geschreven door jelle

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!