Ik ben daniel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jelle.
Ik ben een man en woon in haacht (belgie) en mijn beroep is mensen helpen, .
Ik ben geboren op 03/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, muziek, film, vooral SFfilms, lezen,actualiteit volgen.
ik ben de vriend van Prullemieke en we proberen samen te genieten van het leven.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Per glas 2 cl gin 1cl sinaasappelsap 1 cl limoensap 1 theelepel basterdsuiker 1/2 losgeklopt eiwit ijsblokjes
Doe de gin, het sinaasappelsap, de limoensap, de suiker en het eiwit in een shaker met ijsblokjes. Schud flink tot het drankje is opgelost. Zeef het in een cocktail glas en garneer met een cocktailkers op een prikker.
White lady
Per glas grenadinesuiker 2 cl gin 1 cl cointreau 1 cl citroensap 1/2 losgeklopt eiwit ijsblokjes
Zet een cocktailglas 10 minuten in de koelkast..Doe de gin, de cointreau, de citroensap en het eiwit in met ijsblokjes. Schud flink tot het drankje goed is gekoeld en het eiwit tot schuim is geklopt. Zeef het in een gekoeld cocktailglas.
Pinky
Per glas 4 cl vodka 4 cl ananassap ijsblokjes 2 cl bosaardbeienlikeur tonic om bij te vullen 1 physalis (ananaskers)
Doe een paar ijsblokjes in de shaker en giet er de vodka en de ananassap bij. Schud flink tot het drankje goed gekoeld is. Zeef het in een flûte. Giet er aardbeienlikeur in en vul bij met een goed gekoelde tonic. Snijd het kapje van een ananaskers in lans de nerven en maak er een ster van. Zet die op de rand van het glas.
Bloody mary
Per glas ijsblokjes zwarte versgemalen peper 3 druppels worcestershiresaus 2 druppels tabasco sap van1/4 limoen selderijzout 2 cl vodka 6 cl tomatensap een blaadje bleekselderij
Doe een paar ijsblokjes in een mengglas en voeg de vers gemalen zwarte peper toe. Giet de vodka en de tomatensap erbij en roer goed met een roerstokje tot het drankje goed gekoeld is. Zeef het in een wijn of whiskyglas en garneer met een blaadje selderij.
Mahattan
Per glas ijsblokjes 4 cl Amerikaanse whisky 2 cl droge vermouth 2 druppels angostura een stukje citroenschil
Doe een paar ijsblokjes in een mengglas en giet de whisky, de vermouth en de angostura erbij. Meng alles met een roerstokje tot het drankje gekoeld is.Zeef het in een cocktailglas en laat er een stukje citroen in dwarrelen
Pina colada
Per glas 1 baby ananas 4 cl witte rum 2 theelepels crème of coconut 3 druppels angostura ijsblokjes
Snijd het kapje van de ananas, Schil de rest verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes.Doe de rum, de kokoscrème, de helft van de ananasblokjes en de angostura in een mixer en pureer alles tot schuim.Voeg de ijsblokjes toe en laat nog even meedraaien om ijsgruis te krijgen.Giet over in een groot glas.Maak een gaatje in het ananashoedje, steek er een rietje door en zet het op het glas.
Sla de slagroom lobbig.Verwarm per glas 2 cl whisky en 1 eetlepel bruine suiker. Verdeel dit over de glazen en giet de koffie erover. Laat de slagroom via de bolle kant van een lepel in de glazen lopen. Strooi er wat cacaopoeder over. Serveren met de mokkaboontjes
Voor de crêpes 120 gram bloem snufje zout 30 gram suiker 3eieren 3 dl melk 60 gram boter Boter voor te bakken roomijs 1 pot aardbeienjam plastic folie zakje geschaafde amandelen 1/4 liter slagroom suiker voor de slagroom
Bereiding:
Zeef de bloem met het zout in een kom en voeg de suiker toe.Klop de eieren er geleidelijk door, dan de melk om een glad beslag te krijgen Smelt de boter, even laten afkoelen dan door het beslag kloppen.Verhit de olie, bak de flensjes aan de beide kanten goudgeel.Laat ze afkoelen.Leg op elke crêpe een bolletje ijs en een theelepeltje aardbeienjam.En rol ze zo strak mogelijk op.Wikkel ze elk apart in plastic folie en leg ze in de vriezer tot gebruik.Sla intussen de slagroom en de suiker naar smaak stijf. Als u de crêpes gaat gebruiken haal de folie er af.Verwarm de crêpes in de koekenpan met een klein klontje boter op een heel laag vuurtje zodat het ijs niet smelt.Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan. Verdeel de crêpes over de borden garneer de slagroom er op heen en strooi de geroosterde amandelen er over. Eet smakelijk.
Haal van de struikjes witlof 20 blaadjes af. Was Deze en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de rest van de lof in smalle stukjes.Was ook deze en laat goed uitlekken.Schil de appel en haal het klokhuis er uit,en snijd de appel in stukjes. Pel de eieren en hak ze fijn. Snijd de zalm in reepjes. Meng de gesneden witlof met de appel, eieren, zalm, zure room, mayonaise, de mosterd en de helft van de bieslook.Schep de salade in het midden van de borden.Leg de blaadjes witlof als een waaier er omheen. Strooi de rest van de bieslook erover. Eet smakelijk.
Sjalotjes pellen en in vieren snijden. De sjalotjes in een klein beetje wijn laten marineren. In de koekenpan 1 eetlepel boter smelten. Op laag vuur spekblokjes licht uitbakken. Sjalotjes toevoegen en rondom lichtbruin bakken. De bloem erdoor roeren en ongeveer 4 minuten mee warmen. Geleidelijk de tijm, vleesfond en 1/2 dl wijn toevoegen. Al roerend aan de kook brengen en ongeveer 15 minuten zachtjes laten koken.In de koekenpan rest van boter verhitten. Entrecotes in ongeveer 5 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Vlees op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. Door warme saus rest van wijn roeren. Saus op smaak brengen met zout en de versgemalen peper. De saus over vlees scheppen. Bestrooien met peterselie. Eet smakelijk.
Snijd het varkenshaasje in plakken 6 van 2 ½ cm dik. Roer de kruiden door de olie en bestrijk de plakjes dun met de kruidenolie. Rooster de plakken varkenshaas in een hete grillpan in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Verhit intussen de rest van de kruidenolie in een hapjespan en bak de reepjes paprika in 3-4 minuten zachtjes gaar. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg zout en peper naar smaak toe. Verwarm intussen de stroganoffsaus 3 minuten in de magnetron op 360 Watt. Strooi wat zout en peper over de gegrilde plakjes vlees en leg ze op vier warme borden. Schenk de stroganoffsaus erover en schep de paprikareepjes erop. Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.
Vandaag moest het hier snel gaan daarom kozen wij voor :
Spaghetti met Spekjes en Kaas
Aantal personen: 2
·250 gram spaghetti
·versgemalen peper
·100 gram mager rookspekblokjes
·1 ei
·1/8 liter room
·50 gram Parmezaanse kaas
Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de spekblokjes zachtjes krokant in een droge koekenpan, laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Klop het ei los met de room en roer er 2 eetlepels kaas door. Laat de spaghetti in een vergiet goed uitlekken en doe ze dan weer terug in de pan. Roer het roommengsel en de spekjes erdoor, blijf roeren tot alles door en door heet is. Breng het gerecht op smaak met versgemalen peper en serveer direct met de rest van de Parmezaanse kaas.
Aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes ,ingredienten voor 4 personen
12 vastkokende aardappelen
200 g Halloumi pitta
2 takjes rozemarijn
1 potje tomatentapenade
zeezout
zwarte peper
2 eetlepels groene olijventapenade
1 ui gehakt
4 tomaten
4 varkenskoteletten
Bertolli olijfolie extra zuiver
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1,5 cm.
Schik ze in een overschaal en voeg er olijfolie, tomatentapenade en rozemarijn aan toe. Kruid met zout en peper. Bak ze ongeveer 40 minuten op 200° - 220°C en voeg er de Halloumikaas aan toe. Bak ze nog een vijftal minuten.
Bak het varkensvlees aan beide kanten en kruid met peper en zout.
Stoof de uiblokjes in olijfolie, voer er de olijventapenade en de gesneden tomaten aan toe.
Laat alles 10 minuten sudderen en leg het varkensvlees in de saus.