De kunst van een heerlijke salade
In plaats van verse frieten of warme aardappelen is het veel handiger een koude pastasalade bij je barbecue te geven. Die kan je van tevoren klaarmaken.
De kunst van een goede pastasalade is dat je de pasta al dente kookt en vervolgens volledig koud spoelt onder de kraan. Daarna meng je onmiddellijk een flinke geut Bertolli olijfolie door de pasta, dan blijft ze zacht en soepel. Vervolgens breng je de pastasalade op smaak naar keuze.
Tip van de chef: voeg een bouillonblokje van Knorr toe aan het kookwater van de pasta, dat geeft de pastasalade extra pit.
Een lekkere marinade
Doe een week van tevoren enkele takjes verse kruiden zoals rozemarijn en tijm in een fles, overgiet met een liter Bertolli Robusto of Classico en gebruik de kruidige olie om je vlees en vis op de barbecue mee te bestrijken.
Recept voor een eenvoudige pastasalade
Schep wat in stukjes gesneden zongedroogde tomaat, enkele olijven en wat grof gehakte basilicum door de pasta.
Voeg een beetje Bertolli pesto en een eetlepel kappertjes toe.
Meng wat fijngesneden sliertjes ham, piepkleine blokjes kaas en een scheut olijfolie door de pasta.
Knapperig brood
Niets zo lekker als knapperig Italiaans brood bij de barbecue. Dip het brood in olijfolie en bestrooi eventueel met een beetje zout. Ook heel lekker: rooster een stuk brood op de barbecue en besprenkel het met olijfolie.
Kies de juiste marinade
Of het nu om vlees, vis of groenten gaat, een marinade versterkt de smaak en maakt gerechten malser en sappiger.
Marinades op basis van olie zorgen voor een krokant korstje, terwijl zure marinades op basis van wijn, azijn of mosterd de gerechten juist zacht maken.
Olijfolie is onmisbaar bij je barbecue
Je hebt het nodig in de marinades en om je vlees en vis mee te bestrijken, maar olijfolie is ook een uitstekende smaakmaker in salades en over een gepoft aardappeltje.
Olijfolie is bovendien een gezond vet, barstensvol omega-3. Zorg dat je altijd een fles olijfolie en een kwastje bij de barbecue hebt staan, zodat je tussendoor je vlees of vis kan bestrijken.
|