Inhoud blog
  • toepassen van kruiden
  • slaatjes voor de barbecue
  • da' s pas een apparaat!!!!
  • Lasange met hamblokjes, gehakt,spinazie
  • brownies met pecannoten
  • Franse keuken: provensaalse stoofschotel
  • kippelapjes op zijn koreaans
  • een paar keukenweetjes
  • blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
  • Cocktails met Alcohol
  • Irish Coffee
  • dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
  • voorgerecht met zalm met witloof
  • entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
  • genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
  • varkenshaasje eens anders maar lekker!
  • gegrilde meloen met ham
  • wat eten we vandaag
  • aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
  • oesters natuur en gegratineerd
  • kip met franse kaas,ham,pasta,druiven
  • Tongrolletjes met zalm en druivensaus
  • tips voor magnetron
  • eend met sesamzaad,coulis van mango
  • fruit en groenten gezond!!!!!
  • mooi gedekte tafels
    Over mijzelf
    Ik ben daniel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jelle.
    Ik ben een man en woon in haacht (belgie) en mijn beroep is mensen helpen, .
    Ik ben geboren op 03/08/1949 en ben nu dus 76 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, muziek, film, vooral SFfilms, lezen,actualiteit volgen.
    ik ben de vriend van Prullemieke en we proberen samen te genieten van het leven.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • interessant! (Catherine)
        op toepassen van kruiden
  • mooie info over de kruiden want al te vaak gebruikt men de verkeerde in een gerecht (hartendame2)
        op toepassen van kruiden
  • ... (natalie)
        op fruit en groenten gezond!!!!!
  • ... (jan)
        op blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • ... (anneke)
        op brownies met pecannoten
  • Archief per week
  • 06/08-12/08 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
    Foto
    Nieuws GVA
    Nieuws Autowereld
    Nieuws ComputerIdee
    Nieuws VTM
    Nieuws VRT NWS
  • MyGov.be: 500.000 Belgen hebben 'digitale portefeuille' gedownload die volgend jaar ook officiële identiteitskaart wordt
  • Archeologen ontrafelen mysterie van 100 kuilen in Gent: "3.000 jaar geleden was hier een nederzetting"
  • Egypte en Qatar "erg bezorgd" over opening van grensovergang in Rafah
  • Wisselvallig weekend met buien en wind, maar opvallend zachte temperaturen
  • Vlaanderen verplicht kwaliteitscontrole voor alle huurwoningen, maar zal dat kwaliteit ook echt verhogen? 
  • 6 eeuwen achter slot en grendel en nu weer te bewonderen: de privébidkapel van het Adornesdomein in Brugge 
  • Organisator van het Songfestival, maar ook zoveel meer: wat is de EBU?
  • 'Live live live' brengt The Atomic Orchestra in de huiskamers: "Gedurfde keuze voor muziek op tv zonder showbizzsaus"
  • Editors-fans, laat Tom Smith ook solo je hart veroveren met zijn innemende eerste plaat
  • Slaapexperte waarschuwt voor 'onschuldige' white noise: "Kan gehoor schaden en slaap verstoren"
    Nieuws HLN
  • Hackers krijgen toegang tot informatie van 850.000 Orange-klanten: “Bedrijf moet uitleggen hoe het gaat beschermen tegen sim swapping”
  • Google Pixel 10 gaat iPhone achterna: MagSafe-opladers van Apple te gebruiken op nieuwe modellen
  • Apple onthult naar verwachting over twee weken de nieuwste iPhones
  • Meer dan de helft van de Belgen bewaart oude smartphones
  • Telenet, Proximus en Orange slokken grootste marktaandeel op: gaat dat gepaard met het beste aanbod?
  • Geen producten meer naar EU, dreigt Apple, Europese Commissie “niet verrast”: “Geen intentie om wet in te trekken”
  • KIJK. Stofzuigen, je sleutels zoeken en de vaatwasser leegmaken: vanaf 2026 helpt huisrobot Neo je met je huishoudelijke taken
  • Orange verhoogt tarieven vanaf januari
  • Gsm in het water of al je mobiele data op? Eerste hulp bij 4 rampscenario’s met je smartphone op reis
  • Iconische kerstspots van Coca-Cola zijn weer volledig gemaakt met artificiële intelligentie en kritiek is niet van de poes
    Nieuws HBVL

    Get Your Own Player!


    free myspace backgrounds

    koken met muziek
    TWEE HOBBY'S GECOMBINEERD .

    myspace codes
    Myspace Codes: MyNiceSpace.com

    08-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slaatjes voor de barbecue
                                                       Image Hosted by ImageShack.us

    De kunst van een heerlijke salade

    In plaats van verse frieten of warme aardappelen is het veel handiger een koude pastasalade bij je barbecue te geven. Die kan je van tevoren klaarmaken.

    De kunst van een goede pastasalade is dat je de pasta al dente kookt en vervolgens volledig koud spoelt onder de kraan. Daarna meng je onmiddellijk een flinke geut Bertolli olijfolie door de pasta, dan blijft ze zacht en soepel. Vervolgens breng je de pastasalade op smaak naar keuze.

    Tip van de chef: voeg een bouillonblokje van Knorr toe aan het kookwater van de pasta, dat geeft de pastasalade extra pit.


    Een lekkere marinade

    Doe een week van tevoren enkele takjes verse kruiden zoals rozemarijn en tijm in een fles, overgiet met een liter Bertolli Robusto of Classico en gebruik de kruidige olie om je vlees en vis op de barbecue mee te bestrijken.


    Recept voor een eenvoudige pastasalade

    Schep wat in stukjes gesneden zongedroogde tomaat, enkele olijven en wat grof gehakte basilicum door de pasta.

    Voeg een beetje Bertolli pesto en een eetlepel kappertjes toe.

    Meng wat fijngesneden sliertjes ham, piepkleine blokjes kaas en een scheut olijfolie door de pasta.


    Knapperig brood

    Niets zo lekker als knapperig Italiaans brood bij de barbecue. Dip het brood in olijfolie en bestrooi eventueel met een beetje zout. Ook heel lekker: rooster een stuk brood op de barbecue en besprenkel het met olijfolie.


    Kies de juiste marinade

    Of het nu om vlees, vis of groenten gaat, een marinade versterkt de smaak en maakt gerechten malser en sappiger.

    Marinades op basis van olie zorgen voor een krokant korstje, terwijl zure marinades op basis van wijn, azijn of mosterd de gerechten juist zacht maken.


    Olijfolie is onmisbaar bij je barbecue

    Je hebt het nodig in de marinades en om je vlees en vis mee te bestrijken, maar olijfolie is ook een uitstekende smaakmaker in salades en over een gepoft aardappeltje.

    Olijfolie is bovendien een gezond vet, barstensvol omega-3. Zorg dat je altijd een fles olijfolie en een kwastje bij de barbecue hebt staan, zodat je tussendoor je vlees of vis kan bestrijken.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    09-08-2007
    Bekoorlijk slaatje
    En de passende uitleg uitstekend , was er naar opzoek tof en lekker ,,,,, luc55

    09-08-2007 om 20:06 geschreven door luc55




    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!