Inhoud blog
  • toepassen van kruiden
  • slaatjes voor de barbecue
  • da' s pas een apparaat!!!!
  • Lasange met hamblokjes, gehakt,spinazie
  • brownies met pecannoten
  • Franse keuken: provensaalse stoofschotel
  • kippelapjes op zijn koreaans
  • een paar keukenweetjes
  • blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • vandaag gaan we een de vegetarische kant op maar ook lekker!
  • Cocktails met Alcohol
  • Irish Coffee
  • dessert - pannekoeken met ijs en aardbei jam
  • voorgerecht met zalm met witloof
  • entrecotes op feestelijke wijze- hoofdgerecht
  • genoeg gewerkt voor vandaag nu even ontspannen!!
  • varkenshaasje eens anders maar lekker!
  • gegrilde meloen met ham
  • wat eten we vandaag
  • aardappel halloumi schotel met varkenskoteletjes
  • oesters natuur en gegratineerd
  • kip met franse kaas,ham,pasta,druiven
  • Tongrolletjes met zalm en druivensaus
  • tips voor magnetron
  • eend met sesamzaad,coulis van mango
  • fruit en groenten gezond!!!!!
  • mooi gedekte tafels
    Over mijzelf
    Ik ben daniel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam jelle.
    Ik ben een man en woon in haacht (belgie) en mijn beroep is mensen helpen, .
    Ik ben geboren op 03/08/1949 en ben nu dus 75 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, muziek, film, vooral SFfilms, lezen,actualiteit volgen.
    ik ben de vriend van Prullemieke en we proberen samen te genieten van het leven.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Laatste commentaren
  • interessant! (Catherine)
        op toepassen van kruiden
  • mooie info over de kruiden want al te vaak gebruikt men de verkeerde in een gerecht (hartendame2)
        op toepassen van kruiden
  • ... (natalie)
        op fruit en groenten gezond!!!!!
  • ... (jan)
        op blinde vinken van groene kool met vis en garnaaltjes
  • ... (anneke)
        op brownies met pecannoten
  • Archief per week
  • 06/08-12/08 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
    Foto
    Nieuws GVA
  • Tijd voor de Grote Luis: waarom Luis Vazquez vraagtekens moet wegvoetballen bij Anderlecht
  • Wordt het België of Griekenland voor Kos Karetsas? “Dán zal hij pas voor een nationale ploeg kiezen”
  • Meteen naar de Tour of niet? Ervaringsdeskundigen adviseren Thibau Nys: “Voor hem vind ik dat eigenlijk de logische keuze”
  • Thierry Neuville begint in de Rally van Monte Carlo als regerend wereldkampioen aan zijn dertiende seizoen in het WK rally: “Het kan altijd beter”
  • 39 aangevraagde turbines, 0 vergunningen: in deze stad begin je maar beter niet aan een windmolen
  • “Onze klanten nemen zelfs geen borstel vast”: BOUD maakt golven in bouwsector met totaalconcept
  • Battelaars ongerust over 230 meter hoge windmolen in ‘achtertuin’: “Voor hernieuwbare energie, maar niet naast een woonwijk”
  • Draaiorgelbouwer uit Sint-Job ontmantelt orgel- en kermismuseum om in de VS weer op te bouwen: “Zo blijft collectie samen”
  • Koen Kennis (N-VA), de machtigste schepen? “Met mijn bevoegdheden heb ik impact op de stad”
  • “De waarheid is heel eenvoudig: we moeten door de zure appel. Samen. En we moeten nu dringend de eerste hap nemen”
    Nieuws Autowereld
    Nieuws ComputerIdee
    Nieuws VTM
    Nieuws VRT NWS
  • "We're back baby!": Cameron Diaz en Jamie Foxx maken comeback in Netflixfilm 'Back in action'
  • Laatste kans voor Ensor en Judith van Vlaanderen, maar ook feest voor Wim Delvoye: dit zijn onze 5 weekendtips
  • Nieuwe bosbrand verspreidt zich razendsnel in Los Angeles, 5.000 hectare in brand
  • Eerste film over zaak-Dutroux mengt feit en fictie: "Koren op de molen van complottheorieën"
  • Mini-maan die enkele maanden langs de aarde draaide, is (waarschijnlijk) brokstuk van onze eigen maan
  • Familie en vrienden bezorgd over gezondheidstoestand van in Congo ter dood veroordeelde Belg
  • Internationaal Strafhof wil weten waarom Italië Libische verdachte van oorlogsmisdaden vrijliet
  • Iran ziet af van strengere handhaving hoofddoekenwet waarmee vrouwen doodstraf riskeren
  • Nepal verhoogt prijs voor beklimming Mount Everest fors
  • Defensie haalt doelstelling niet: slechts 615 van 1.050 reservisten aangeworven 
    Nieuws HLN
  • Expert waarschuwt: “Een handvol techonder­ne­mers bepaalt straks welk nieuws je ziet”
  • Samsung stelt nieuwe S25-telefoons voor: “AI opnieuw centraal, maar eerste indruk blaast ons nog niet van onze sokken”
  • Levenslang 30 GB extra data? Hier vind je deze soldenmaand de mooiste deals voor je gsm-abonnement
  • Congo dient wegens “bloedmineralen” strafklacht in tegen Apple in België en Frankrijk
  • Eindelijk: dit is de opvolger van de Nintendo Switch
  • Ken jij deze vier nieuwe functies van WhatsApp al?
  • Vanaf nu is iOS 18 beschikbaar op de iPhone: wat verandert er? Krijgt jouw telefoon de update?
  • KIJK. Peperduur, maar toch hebben miljoenen mensen hem al besteld: deze nieuwe smartphone plooit in drie
  • Je tv-abonnement opzeggen? Zo spaar je tot 374 euro per jaar uit en mis je toch geen enkel programma
  • Apple wil voor 95 miljoen dollar schikken in rechtszaak over afluisteren met Siri
    Nieuws HBVL
  • Simpele positiewissel of radicale switch: deze opties heeft STVV-coach Felice Mazzu om Rein Van Helden te vervangen
  • Wordt het België of Griekenland voor Kos Karetsas? “Dán zal hij pas voor een nationale ploeg kiezen”
  • Tijd voor de Grote Luis: waarom Luis Vazquez vraagtekens moet wegvoetballen bij Anderlecht
  • Thierry Neuville begint in de Rally van Monte Carlo als regerend wereldkampioen aan zijn dertiende seizoen in het WK rally: “Het kan altijd beter”
  • Meteen naar de Tour of niet? Ervaringsdeskundigen adviseren Thibau Nys: “Voor hem vind ik dat eigenlijk de logische keuze”
  • Geen Belgische kampioen wegens… geen deelnemers: “Een jongen die aan kunstschaatsen doet, is niet meteen de coolste gast van de klas”
  • Al ruim 47.000 fietsen geregistreerd op MyBike in strijd tegen fietsendiefstallen
  • Jessa wordt volledig alcoholvrij ziekenhuis: “Geen alcohol in de bar of op de materniteit”
  • Ondanks gedragscode toch nog veel klachten over fitnesscentra: “Ik moest heel jaar lid blijven, ook al ging ik niet meer”
  • Ze kenden mekaar niet en stonden nog nooit op een podium, nu spelen zes vrouwen eigen toneelstuk

    Get Your Own Player!


    free myspace backgrounds

    koken met muziek
    TWEE HOBBY'S GECOMBINEERD .

    myspace codes
    Myspace Codes: MyNiceSpace.com

    08-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.slaatjes voor de barbecue
                                                       Image Hosted by ImageShack.us

    De kunst van een heerlijke salade

    In plaats van verse frieten of warme aardappelen is het veel handiger een koude pastasalade bij je barbecue te geven. Die kan je van tevoren klaarmaken.

    De kunst van een goede pastasalade is dat je de pasta al dente kookt en vervolgens volledig koud spoelt onder de kraan. Daarna meng je onmiddellijk een flinke geut Bertolli olijfolie door de pasta, dan blijft ze zacht en soepel. Vervolgens breng je de pastasalade op smaak naar keuze.

    Tip van de chef: voeg een bouillonblokje van Knorr toe aan het kookwater van de pasta, dat geeft de pastasalade extra pit.


    Een lekkere marinade

    Doe een week van tevoren enkele takjes verse kruiden zoals rozemarijn en tijm in een fles, overgiet met een liter Bertolli Robusto of Classico en gebruik de kruidige olie om je vlees en vis op de barbecue mee te bestrijken.


    Recept voor een eenvoudige pastasalade

    Schep wat in stukjes gesneden zongedroogde tomaat, enkele olijven en wat grof gehakte basilicum door de pasta.

    Voeg een beetje Bertolli pesto en een eetlepel kappertjes toe.

    Meng wat fijngesneden sliertjes ham, piepkleine blokjes kaas en een scheut olijfolie door de pasta.


    Knapperig brood

    Niets zo lekker als knapperig Italiaans brood bij de barbecue. Dip het brood in olijfolie en bestrooi eventueel met een beetje zout. Ook heel lekker: rooster een stuk brood op de barbecue en besprenkel het met olijfolie.


    Kies de juiste marinade

    Of het nu om vlees, vis of groenten gaat, een marinade versterkt de smaak en maakt gerechten malser en sappiger.

    Marinades op basis van olie zorgen voor een krokant korstje, terwijl zure marinades op basis van wijn, azijn of mosterd de gerechten juist zacht maken.


    Olijfolie is onmisbaar bij je barbecue

    Je hebt het nodig in de marinades en om je vlees en vis mee te bestrijken, maar olijfolie is ook een uitstekende smaakmaker in salades en over een gepoft aardappeltje.

    Olijfolie is bovendien een gezond vet, barstensvol omega-3. Zorg dat je altijd een fles olijfolie en een kwastje bij de barbecue hebt staan, zodat je tussendoor je vlees of vis kan bestrijken.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    09-08-2007
    Bekoorlijk slaatje
    En de passende uitleg uitstekend , was er naar opzoek tof en lekker ,,,,, luc55

    09-08-2007 om 20:06 geschreven door luc55




    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!