Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    20-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie dagen

    Het leven kabbelt hier warm en langzaam en vredig voort.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Er gebeuren geen geweldige dingen en dat is maar goed ook. Alles is hier peis en vree : precies wat mijn lief en ik nodig hadden.

    Het gaat hem steeds beter, hoewel wij nooit echt het gevoel hadden dat het niet goed ging, voelen we dat nu alles pas echt op zijn pootjes is terecht gekomen.

    De revalidatie oefeningen, die driemaal per week in het ziekenhuis doorgaan, doen hem goed, terwijl hij aanvankelijk dacht die niet echt nodig te hebben. Toch ervaart hij dat zijn conditie erop verbetert.

    Zondag maakten we een fietstocht langs de Achtzalighedenroute. Zestig kilometer hadden we ’s avonds in de benen, want naast die 53 km van de route, kwamen er nog enkele voor verlorenrijden én de afstand van ons huis tot het start- en eindpunt bij.

    Het traject was prachtig en zo werd onze eigen streek een verrassende ontdekking. We hadden eerder al wel enkele stukjes van dit fietstraject gedaan, maar nog nooit de volledige route gevolgd. Ik durf met reden zeggen dat ons land nog heel wat lieflijke en interessante plekjes telt. Mijn dijen telden evenwel enkele zére plekjes aan het eind van die namiddag, maar dat mocht niet opwegen tegen het plezier van de tocht.

    Maandag mocht ik nog eens secretaresse spelen voor ons emigrantje.

    Dries had dringend een document nodig dat ik in de stad moest gaan halen. De gewoonlijk zo stroeve administratieve molen draaide die dag gelukkig op volle toeren en een kwartier later stond ik met de nodige papieren al terug buiten. Een Nederlands gezin dat een dagje Antwerpen wou bezoeken, vroeg me de weg naar het centrum. Omdat ik een stukje dezelfde richting uit moest, begon ik al wat tips te geven en kreeg er zelf danig lol in, evenals die familie uit Almelo.
    Hmmm…stadsgids zijn : het lijkt me wel aantrekkelijk, tenminste als het zo spontaan kan gebeuren. Als er die namiddag niets anders op mijn programma had gestaan, was ik beslist nog verder met hen rondgetrokken. We namen hartelijk afscheid bij het prachtig gerestaureerde station en ik reed terug naar de kempen.

    Dinsdag ging ik voor de derde keer naar het kinderhospitaal om mijn vrijwilligersbaantje te vervullen.

    Woensdag meldde Dries dat zijn document reeds was toegekomen, maar de dikke brief die ik hem meer dan een week geleden had gezonden, had hij nog steeds niet gekregen.

    Vandaag telefoneer ik naar de post (zeer slechte lijn, via de nochtans door hen aanbevolen Skype!) om verlies van een poststuk te melden, er werd een dossier opgemaakt en men zou me op de hoogte houden.

    Amper twee minuten later belt een blije Dries vanuit Oostenrijk : “Mama, bedankt voor de leuke brief! Hij is pas aangekomen”. Ook in Sankt-Johann in Tirol is het 34°. Dries is blij dat hij nu aan en in het water kan zitten, in plaats van tuinen om te spitten. Volgende week komt hij enkele dagen naar België en daarna moet hij terug want dan begint het najaarswerk in de tuinderij.

    Ik heb teruggebeld naar de post, dat ze het dossier mogen classeren J.

    Gisteren en vandaag blijf ik zoveel mogelijk binnen. De thermometer in de living wijst nu 24° aan en dat voelt echt fris, als je van buiten komt. Ik ben heel dankbaar voor zo’n koel huis en ben blij dat ik niet echt naar buiten moet!  Leven in de tropen? Ik mag er niet aan denken…



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (6)

    22-08-2009
    *
    Ik hou wel van die tropische temperaturen. Natuurlijk niet om zwaar werk bij te verrichten. Maar zo lekker relax onder een parasol met een koel drankje, heerlijk! Heb een fijn weekend! Lieve groetjes aan jullie beide.

    22-08-2009 om 17:57 geschreven door Petra


    Vandaag
    was het inderdaad een heel stuk aangenamer. Hier was het gisteren meer an 38°C onder thermometerhut en dat is echt niet te doen en ik voel dan erg goed dat ik tekort aan zuurstof heb. Hou van de zon maar dat is van het goede teveel. Fijn dat met je ventje alles terug in orde komt en hij zich goed voelt. Warme groeten. Michelly

    22-08-2009 om 00:14 geschreven door Michelly


    21-08-2009
    ..
    Ach, voor die paar dagen dat het eens tropisch warm is gaan we niet klagen he. Wel doet het goed om dan een frisse binnen plaats te hebben. Tof te horen dat het bij jullie goed gaat, en dat de conditie er ook nog op vooruit gaat. Hoewel Oostenrijk bekend staat als ne pispot, kan het er behoorlijk heet worden. Dikke kussen en groetjes aan Herman.

    21-08-2009 om 17:09 geschreven door Ludovikus


    20-08-2009
    oef
    na die verfrissende bui van daar straks, kom ik weer bovenwater. Wilde vandaag even wat schoffelen in de tuin maar gaf het na 10 min op!!Niet te doen. En 65 m .. dan heb ik dubbele zadelpijn!! Stadsrondleiding.. ja mag het altijd op mij uit- proberen maar bij een normaal weertje he Paz? Liefs

    20-08-2009 om 21:10 geschreven door Natoken


    goed
    te horen dat het jullie zo goed gaat, 65 km is niet niks, met dit weer kun je het best kalmaan doen, juist een bui gehad en ervan opgefrist... kus van mij

    20-08-2009 om 20:06 geschreven door Myette


    groetjes !
    Heet nieuws vanwege mijn drie trouwe postbodes Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

    20-08-2009 om 16:48 geschreven door frankie




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!