xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Enkele maanden geleden vond ik een oud recept terug.
Sedertdien is er hier altijd verse choco in huis.
Onze Dries heeft hem nu pas ontdekt, vermits hij drie maanden van huis is geweest.
En hij is er dol op.
Er stond nog een bodempje in de bokaal en die was na zijn thuiskomst al dadelijk opgesmikkeld.
Gisterenavond maakte ik dus een nieuwe portie: een bokaal van 750 ml inhoud en
wat er niet meer bij kon, goot ik ter afkoeling in een mok, die toch nog halfvol was.
Deze morgen was die mok leeg.
De choco was niét op een boterham gesmeerd, want het brood was onaangeroerd.
Hij heeft hem vannacht dus gewoon uitgelepeld.
Veel werk is er niet aan, maar het is wel een caloriebom!
Vanmorgen heb ik hem liefjes gevraagd : Ge hebt niet veel honger zeker, jongske?
Dacht ge misschien dat het chocomousse was?
Hij glimlachte schaapachtig en antwoordde van ja.
Hoe komt het toch dat ik hem niet geloof
Ik hoop dat de inhoud van de bokaal wat langer meegaat!
Voor wie het eens wil proberen, volgt hier het recept , dat oorspronkelijk Au bain marie
moet bereid worden, maar ik doe het in de microgolfoven. Het is klaar in 5 minuten!
Nodig : 125 gram boter-200 gram suiker- 140 gram fondant chocolade (+-4 repen) in stukjes-
½ kop kokende melk 1 heel ei -4 koffielepels cacaopoeder.
Laat boter, suiker, chocoladebrokken in de microgolfoven samen smelten (3 minuten). Mix het geheel helemaal glad. Verhit de melk. Voeg melk, ei en cacao bij het mengsel en mix nog eens door. Giet in bokaal en laat afkoelen.
De choco kan gemakkelijk een maand bewaard worden maar STEEDS IN DE KOELKAST.
|