Vegetarische calzone
Nodig (voor twee personen)
- 1 pizzadeeg - een beetje bloem - 500 gram gemixte champignons - 4 teentjes look, gepeld en in fijne schijfjes gesneden - 4 takjes tijm, blaadjes afgeplukt - 50 gram boter - zeezout en zwarte peper - 200 ml tomatensaus - 300 gram spinaziebladeren, gewassen en droog gezwierd - 2 balletjes van 125 gram mozarella, in stukjes gesneden
Verwarm de oven op volle sterkte en rol het pizzadeeg uit op een oppervlak met bloem. ` Giet stevig wat olijfolie in een wokpan. Gooi de champignons erin en kruid met de look en tijm. Laat bakken tot de champignons gaar zijn, voeg dan een beetje boter toe om ze lekker blinkend te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de tomatensaus toe en roer. Kook enkele minuten en voeg de spinazie toe. Giet het vocht weg tot je een dikke brij hebt. Verspreid deze op de pizzabodem, werk af met schijfjes mozarella en breng op smaak met zout en peper. Vouw het deeg dubbel zodat je een halve maan krijgt en druk de kantjes aan zodat de vulling er niet uit kan. Bak tien tot vijftien minuten in de voorverwarmde oven.
|