ST JOBSE HANDELSZAKEN
  • Decor Van Looveren
  • PC Yellow
  • Broodjes
  • Instituut Prana
  • Zwembadcentrale
  • Bakkerij Divero
  • Reizen EverTravel
  • Schoenen Caramel
  • Suits Direct kleding
  • Kinderdroom
    ST JOBSE HANDELSZAKEN 2
  • Olympia Sport kleding en aanverwante
  • Sporthal Zandbergen
  • ST JOB CULINAIR
  • Restaurant Beukenootje
  • Restaurant De Heeren Van St Job
  • Restaurant Den Dremmel
  • Brasserie Eikenhof
  • ST JOBSE JEUGD en aanverwanten
  • Jeugdhuis t'Jobke
  • The Crew
  • BRECHT ONZE GEMEENTE
    Nieuws over Brecht en zijn deelgemeenten.
    Een fijne gemeente om in te wonen.
    19-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overzetactie amfibieƫn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tot einde maart verzamelen leden van Natuurpunt iedere avond om 20uur aan de Vrienschapslaan. Zij helpen padden, de bruine kikker en alpensalamander een gevaarlijke weg oversteken. De dieren verlaten hun winterverblijf en trekken naar de poelen aan de overkant van de Mieksebaan. ( Bron: Nieuwsblad ) 

    19-03-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot Schietveld erkend voor landschapszorg

    Minister Bourgeois (N-VA) heeft het Groot Schietveld aangeduid als een ankerplaats voor landschapszorg.

    Het Groot Schietveld heeft een belangrijke waarde omdat het gebied bestaat uit een mozaïek van heide en vennen, omgeven door een bosgordel met grove den en loofhout. Zeldzame planten als de gevlekte orchis en addertong bloeien er. Het gebied telt ook de enige levensvatbare populatie aan adders in Vlaanderen.

    Door de duidelijke scheiding tussen het Maas- en Scheldebekken is het gebied ook op vlak van waterhuishouding interessant.

    Het Marum, een verdwenen nederzetting, is door het militaire gebruik nooit ontgonnen. Het bodemarchief is bewaard gebleven en bijzonder boeiend voor archeologisch onderzoek. Het resultaat van verschillend gebruik is zichtbaar op het terrein. De middeleeuwse route Loenhout-Antwerpen is een zeldzaam bewaard gebleven wegenbundel. Twee parkdomein sluiten aan bij dit gebied. Chateau Verellen is een voormalige koetsenstopplaats. Bouwkundig erfgoed als duiventorten en ijskelder zijn er nog bewaard. De aanleg van het domein van de zusters Franciscanessen dateert uit de negentiende eeuw.

    Het ministerieel besluit verwijst ook naar de esthetische waarde door stuifduinen en vennen en naar de sociaal-culturele waarde door verbindingswegen en turfwinning.
    (bron: Nieuwsblad.) 

    19-03-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    18-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kooldries -Hoofsweer, de nieuwe natuurwandeling van Brecht

    Duizend wandelaars hebben kennis gemaakt met het nieuwe natuurgebied De Kooldries-Hoofsweer. De wandeling met Pol Goossen lokte alleen al bijna driehonderd bezoekers.

    Samen met acteur en gelegenheidsgids Pol Goossen, alias Frank Bomans uit Thuis, maakte zo’n duizendtal wandelaars op zondag 14 maart kennis met het nieuwe natuur- en wandelgebied Kooldries-Hoofsweer in Brecht. De vier betrokken partners - Agentschap voor Natuur en Bos, Regionaal Landschap de Voorkempen, Natuurpunt en de gemeente Brecht - zorgden voor een feestelijk openingsprogramma.

    Peter van Natuurpunt. Na het officiële gedeelte in de voormiddag nam Pol Goossen, tevens peter van Natuurpunt, de eerste geleide wandeling van de dag voor zijn rekening. De vele honderden wandelaars kwamen langsheen de paden animatie tegen, zoals pottenbakkers en gitaarspelers, kregen amfibieën te zien, bezochten het begrazingsproject of konden vogels spotten aan de nieuwe vogelkijkwand. Na de wandeling was het gezellig nagenieten bij een drankje aan de rustplaats.( Nieuwsblad )

    18-03-2010 om 09:32 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (1)
    16-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werk in de tuin....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ...want de zomer staat voor de deur.

    We plaatsen dagelijks info over kruiden die je best in je tuin kan hebben.

    Info, beeld, Latijnse benaming en meer.

    U vind dit op een van onze andere blogs, nu en de komende dagen.

    http://hbrecht.blogspot.com/

    16-03-2010 om 13:47 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne week...voor u allemaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    16-03-2010 om 13:08 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    15-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw wandelgebied te Brecht

    Gisteren was de officiele opening met toespraak van de burgemeester, het startschot om dit prachtig gebied open te stellen voor de wandelaars.

    Kooldries en Hoofsweer waren oorspronkelijk afzonderlijke natuurgebieden, waarvan het grootste deel ontoegankelijk was voor wandelaars omwille van de beschermde status, de kwetsbaarheid en gebrek aan uitgestippelde wandelpaden. Nochtans maakten beide gebieden deel uit van een groot kleiputtengebied. Omdat beide gebieden uit dezelfde biotopen bestaan, is het ook mogelijk het beheer op elkaar af te stemmen. De afzonderlijke gebieden Kooldries en Hoofsweer worden met elkaar verbonden door een fraai wandelpad. In beide gebieden werden inrichtingswerken uitgevoerd om de wandelaar of natuurliefhebber beter te ontvangen en te informeren. Oevers van poelen werden opengemaakt, oude gebouwen verwijderd en er werd een vogelkijkwand geplaatst. Op de twee nieuwe wandellussen geven infoborden de bezoeker meer tekst en uitleg over de natuurwaarden en over de cultuurhistorische achtergrond van het gebied.

    U vind de ingang naast de Cuvee hoeve" ongeveer 150 m de landweg in en vervolgens rechts het bewijzerde pad volgen.

    15-03-2010 om 09:54 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    14-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanaal Dessel Schoten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'Kanaal in de kijker' is een initiatief van de nv Scheepvaart om kinderen kennis te laten maken met het reilen en zeilen op deze waterweg. Daarom werden infoborden geplaatst aan de sluizen.

    Nv De Scheepvaart en de provincie Antwerpen hebben samen een reeks informatieborden ontwikkeld over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. De informatie wordt gebracht op kinderniveau, maar de initiatiefnemers hopen dat ook volwassenen er plezier aan zullen beleven. De borden staan op de kades van de tien sluizen in Rijkevorsel, Brecht en Schoten. Ze vertellen over het kanaal, de mensen die er werken, de sluizen en de scheepvaart op het kanaal.

    14-03-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    12-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bouw brandweerkazerne is gestart.

    De eerste beelden.



    12-03-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (1)
    11-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds de TV gids bij de hand.
    Een handig TV gidsje , aanklikbaar.
    Kies de zender en verschuif het uurpijltje en klik op het programma voor meer informatie.
    Klik op "TV gids voor vandaag" links bovenaan.
    Bron: Zita.be

    11-03-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nest en Charlotte Dom stappen naar NVA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemeenteraadslid Ernest Dom en zijn echtgenote Charlotte De Smet, OCMW-raadslid, beide onafhankelijke raadsleden, kiezen voor N-VA Brecht.

    In 2006 werden Dom en zijn vrouw verkozen op een lijst van het Vlaams Belang, maar eind 2008 keerden ze het VB de rug toe. Sindsdien zetelen ze als onafhankelijken in de gemeente- en OCMW-raad en kiezen nu voor N-VA.

    We wensen hun veel succes in hun nieuwe ploeg.

    10-03-2010 om 10:23 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bomen voor kerkhof St Job
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De groendienst van Brecht plantte veertig linden aan op het kerkhof van Sint-Job.

    Enige tijd geleden werden de bomen op het Kerkhof in Sint-Job in't Goor aan de Kerklei uitgedaan en gebeurden eveneens ontgravingen van vervallen conssessies die niet werden verlengd. 'Vele burgers uitten toen hun verontwaardiging over de kaalheid van het kerkhof en hoopten dat deze situatie ook weer werd rechtgezet,' zegt schepen van groendienst Peter Schrijvers.

    Streekeigen groen

    'Het Gemeentebestuur heeft altijd de intentie gehad om dit te doen en vorige week werden dan ook meer dan veertig streekeigen linden geplant door onze groendienst. Deze bomen zullen in de toekomst opnieuw bijdragen tot een esthetisch beeld op het kerkhof en zal de sereniteit ter plaatse voor de bezoekers bevorderen. Er werd geopteerd om vanaf het begin een grotere maat te planten waardoor het effect, het esthetische, de sereniteit vlugger effect zal hebben,' zegt schepen Schrijvers.

    10-03-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    08-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digitaal leren fotograferen in Brecht

    Je wilt eindelijk met je digitale reflexcamera leren werken? Je zoekt een didactisch opgebouwde, praktijkgerichte en begrijpelijke cursus fotografie? Je wilt in kleine groepjes en in een gezellige sfeer les krijgen zodat je persoonlijk begeleid wordt? Dan ben je hier op het juiste adres! Alle info op www.volpe.be en doorklikken naar "Workshops".

    08-03-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    07-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer HB Brecht nieuws

    Omdat niet alle nieuwsjes hier verschijnen, kan u voortaan ook een kijkje nemen op een ander Brecht's blog van onze "H-eerlijk Brecht" ondervoorzitter Alain Denissen.

    Beter meer nieuws op 2 blogs, dan vergeten nieuws.

    U kan klikken op de link boven de foto links, onder benaming "Meer uit BRECHT".

    07-03-2010 om 22:55 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    05-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antitankkanaal versus kunst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De gemeente Brecht organiseert samen met Ranst, Schilde, en Brasschaat de 'Beeldenroute AntiTankgracht'. De naam van het project wordt 'BAT', het Engels voor vleermuis.

    Van 7 mei tot 19 september zullen langs het Antitankkanaal zo'n 20 kunstwerken te bewonderen zijn. Het traject loopt van Oelegem tot 'De Uitlegger' in Brasschaat. Een groot deel van het traject loopt samen met het provinciaal fietsknooppuntennetwerk. Daardoor is de kunstroute gemakkelijk bereikbaar voor fietsers en wandelaars. De opening vindt plaats op 7 mei in het Vrieselhof in Oelegem.

    Intergemeentelijk kunstenproject

    BAT (Beeldenroute Anti-Tankgracht ) is een Intergemeentelijk kunstenproject langs de Antitankgracht. Vier gemeenten besloten in 2008 om samen te werken aan dit project: Brasschaat, Brecht, Ranst en Schilde. 16 à 20 kunstwerken (4 à 5 per gemeente) zullen gedurende meer dan vier maanden worden tentoongesteld op verschillende locaties langs de Antitankgracht. Zo kan iedereen genieten van een heuse ‘kunstenroute’ die start aan het Albertkanaal in Oelegem (Ranst) en over een afstand van ongeveer 20 km doorloopt tot aan het fort in Brasschaat.

    Flor Bex

    De artistieke leiding van het project ligt in handen van Flor Bex, voormalig conservator van het MUHKA in Antwerpen. De kunstenroute is maar een aspect van het BAT-project. Het is de bedoeling om het artistieke luik aan te vullen en te verrijken met initiatieven op vlak van toerisme, erfgoed en milieu. Elke gemeente kan laten zien wat het op dat vlak te bieden heeft. BAT wil een ruim publiek op een aangename manier in contact brengen met hoogstaande beeldende kunst en met het prachtige natuurlandschap langs en rond de antitankgracht. (Neel vermeiren in Het Nieuwsblad )

    05-03-2010 om 21:34 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (1)
    04-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Renovatiepremie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie aanpassings- of verbeteringswerken uitvoert aan zijn woning en van een gewestelijke of provinciale aanpassings- of renovatiepremie geniet, kan een gemeentelijke bouwpremie aanvragen. Die bedraagt 150 euro, vermeerderd met 75 euro per kind ten laste.

    04-03-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    02-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eetcafe

    Volgende donderdag is het weer eetfestijn voor de St Job mensen die het moeilijk hebben in deze crisisdagen.

    02-03-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    01-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosuil wordt nieuw monument voor Sint-Job-in-'t-Goor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aan het administratief centrum van Sint-job-in-'t-Goor wordt een nieuw monument geplaatst. Het is een bosuil, vervaardigd uit een historische beuk.

    Op zondag 25 april 2010 organiseert TPA (Toerisme Provincie Antwerpen) de tiende editie van de opening van het toeristisch seizoen in de Antwerpse Kempen. In Sint-Job-in-'t-Goor gaat men het nieuwe monument 'de bosuil' inhuldigen. Dit monument komt aan het administratief centrum in Sint-Job-in-'t-Goor. Gekoppeld hieraan volgt er een wandeling doorheen Sint-Job-in-'t-Goor naar de plaats waar de dikke beuk stond, waaruit het monument werd vervaardigd (De Poppelaer) en de werkplaats waar het monument werd gebeeldhouwd, namelijk het Kristus Koning Instituut. (Bron: Neel Vermeiren Het Nieuwsblad)

    01-03-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    28-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweernieuws St Job
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Omdat in Sint-Job een nieuwe brandweerkazerne wordt gebouwd, keurde de gemeenteraad de nieuwe personeelsformatie voor de brandweer goed. Het korps zal bestaan uit 44 brandweermannen in Brecht en 24 leden in Sint-Job-in-'t-Goor. Er wordt ook een beroepsofficier aangeworven.

    28-02-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    27-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anders....... en meer ( klik op de link )
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    http://hbrecht.blogspot.com/

    Op deze afsplitsing vind u tips en luchtiger

     items die in ons grote blog minder thuishoren.

    Een knipoog naar al wat ander nieuws is,

    met een lach, een traan en soms zelfs

    sexy en gedurfder items...  

    Wij hopen dat u ook hier uw gading kan vinden.

    Groetjes.

    27-02-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)
    26-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer politie op straat tegen inbraken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rondtrekkende dievenbendes maken Antwerpen en de ruime regio onveilig. De politiezones zorgen daarom voor meer blauw op straat.

    Het aantal inbraken piekt altijd in de wintermaanden, maar dit jaar loopt het de spuigaten uit. De politiezones van het arrondissement Antwerpen tellen een stijging tot 50 procent van het aantal woninginbraken. GVA

    26-02-2010 om 00:00 geschreven door Tony W.  


    >> Reageer (0)

    Foto

    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!