Volgende activiteiten staan op het programma op zaterdag 10 juli 2010: 16.30 uur in kapel Oud Klooster, Gasthuisstraat 42, lezing uit eigen werk door Walter Van den Broeck; 18.00 uur op de parking van het OCMW rusthuis, Gasthuisstraat, openingsrede door het gemeentebestuur; optredens van de LJM-band (muziek), de gilde van Sint Lenaarts (dans) en de Vrije Zwaaiers (vendelzwaaien).

Optocht: Om 19.30 uur is er een optocht naar de Gemeenteplaats met de LJM-band, de LRV Sint Lenaarts (ruiterij), de gilden van Brecht en Sint-Lenaarts, praalwagens en publiek via Gasthuistraat, Venusstraat, Vaartstraat en Schoolstraat.

Gemeenteplaats: Op het podium op de Gemeenteplaats zorgt Ludo Theunissen voor de presentatie en is er muzikale omlijsting met de LJM-band. Om 20 uur brengt burgemeester Luc Aerts (CD&V) de feestrede en volgt het Vlaamse volkslied. Daarna is er kinderanimatie met August en Zonneschijntje en Nicodemus en een optreden van de gilde Sint-Lenaarts met dans en de Vrije Zwaaiers met vendelzwaaien. Vanaf 21 uur volgt Zingend Brecht met Rudi Schrauwen en Be Close.