Het festival is voor tieners van 12 tot 16 jaar. Er is voor elk wat wils. 'Vorig jaar kregen we maar liefst bezoek van 3 300 tieners en ook dit jaar belooft het weer een succes te worden,' beloven de organisatoren. Voor de avonturiers is er een deathride, een waterskisimulator, een hindernissenparcours, een dirtbikeparcours en zelfs een mogelijkheid tot zweefvliegen. Sportievelingen kunnen op T-day terecht voor baseball, rolstoelbasket, skaten, muurklimmen, gevechtssport. Voor tieners die houden van gamen is er opnieuw een hele gamehall met onder andere flipperkasten en een nintendotruck.

Workshops: Heel de dag door zijn er allerlei workshops waar jongeren aan kunnen deelnemen. Zo zijn er kookworkshops, dansworkshops waaronder ‘move like Micheal Jackson’, knutselworkshops, warhammer, henna,airbrushtattoos. Verder treden er nog meerdere lokale jeugdgroepen op en is er om 14.30 uur een mega hoelahoepmeeting.

Hangplek: Tieners kunnen er de hele dag rondlopen en de hele dag zelf kiezen wat ze willen doen. Ook om wat rond te hangen zijn ze welkom. Hiervoor is er zelfs speciaal een hangplek ingericht. Voor hun ouders, kleinere broertjes of zusjes is er ook opvang voorzien zodat ze zeker ongestoord op het terrein hun gangetje kunnen gaan. Nieuw dit jaar is dat het terrein een stukje kleiner is wat het ook weer een pak gezelliger maakt. De gamehall is nog groter als vorig jaar en er zijn nóg meer attracties waar tieners zich kunnen uitleven.

Fietspools: Er worden begeleide fiets- en buspools vanuit de verschillende gemeentes georganiseerd. Meer info hierover vind je eveneens op deze website. Voor dove tieners en jongeren met een handicap wordt extra begeleiding voorzien. T-Day 2010 is een intergemeentelijk tienerfestival. Het is een samenwerking tussen de gemeenten Berendrecht, Zandvliet, Lillo, Brasschaat, Brecht, Ekeren, Kalmthout, Kapellen, Essen, Stabroek, Wuustwezel, de provincie Antwerpen, het militair kamp Brasschaat, Yiehaa vzw, Ludentia Vrije Tijd en MSC Ahlan. ( Bron Het Nieuwsblad )