De diefstallen gebeurden donderdag en vrijdag tussen 4 en 5uur. Er werden zes automaten leeggeroofd. Drie broodautomaten in Wuustwezel, waarvan twee in Loenhout en een in Gooreind, kregen bezoek van dieven.

Er werd ook een broodautomaat leeggeroofd aan de Kalmthoutse steenweg in Wuustwezel-Centrum. Ook een broodautomaat in Nieuwmoer-Kalmthout was het doelwit van dieven. Hier stalen de daders 270euro. Ook de automaat met gerechten van Den Engel werd er leeggeroofd. Ook in Essen was het prijs. De buit bedraagt tussen 300 en 1.000euro per automaat.

Vooral de automaten langs gewestwegen worden getroffen. Het roven van automaten wordt een echte plaag in de Noorderkempen. Reeds eerder werden een aardbeienautomaat en een broodautomaat leeggehaald in Hoogstraten en stelden eigenaars van een broodautomaat in Sint-Job-in-'t-Goor vast dat hun broodautomaat was geplunderd. Niet alleen zijn de eigenaars hun geld kwijt, meestal is er ook aanzienlijke schade aan de automaten. Er wordt gewerkt met brute kracht. De meeste eigenaars van automaten halen nu driemaal per dag de opbrengst op.
( Bron: Nieuwsblad )