Het grootste dossier, dat in maart wordt aangepakt, is geen dossier van het Brechtse gemeentebestuur, maar wel één van het Vlaams Gewest: de uitvoering van de tweede fase van de ringweg rond Brecht en de aanleg van het nieuwe op- en afrittencomplex aan de E19. 'Samen met het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan voor Brecht-centrum, dat in de loop van dit jaar definitief zal kunnen vastgesteld worden, zullen deze beide realisaties het uitzicht van onze gemeente, en zeker van Brecht-centrum, bepalend veranderen,' zegt de burgemeester.

Gemeentelijke dossiers: Maar ook belangrijke gemeentelijke dossiers worden in 2011 afgerond. Medio maart start de heraanleg van het Molenheiken. Vermoedelijk in april wordt het beschermde oud-gemeentehuis in gebruik genomen door de vrijetijdsdiensten en wordt het de nieuwe stek  voor de burgerlijke huwelijksplechtigheden. De parkmuur wordt gerestaureerd en de brandweerpost in Sint-Job ingebruik genomen met de graduele indienststelling van 24 brandweerlieden.

Via een mail is er een lezer die opmerkt dat in het lijstje "de Brugstraat" ontbreekt. Uiteraard is dit voor de werken die starten in 2011 eveneens een belangrijk en ingrijpend dossier. Bedankt lezer.