Hier hoef je je niet te haasten, neem gerust je tijd ...

Foto
Inhoud blog
  • Spiegeling
  • Heel eventjes maar ...
  • Seizoensgebonden
  • Pril is het nog
  • Eventjes
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Blog als favoriet !

    Humor is overwonnen droefheid"
             Godfried Bomans

    Op weg naar de wijsheid is de eerste stap stilte; de tweede luisteren; de derde onthouden; de vierde oefenen; de vijfde onderwijzen aan anderen.     -   S.Ibn Gabirol


    De nacht dekt je toe, je hoeft niets te vrezen

    De wereld rondom je draait gewoon rustig door

    Morgen klaart de zon weer als vanouds uit het oosten

    De vriendschap die ik je schenk, die sleept je erdoor!
                                                                           - Ive

    Foto
    Ive's Carpe Diem
    Even tot rust komen ...
    14-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eventjes
    “Weet je oma”, zei onze kleindochter me enige tijd geleden “ik wil later geen baby’s. Baby’s krijgen is niet leuk want dan moet je naar het ziekenhuis en dat wil ik niet, echt niet”.
    Verbaasd keek ik haar aan, maar in feite wist ik al wel hoe ze hier over dacht want het was niet de eerste keer dat ze me dit toevertrouwde. Het logische gevolg voor haar van een baby krijgen is dat je, net zoals haar mama bij de geboorte van haar broertje vorig jaar, naar het ziekenhuis dient te gaan.
    Bij opa en oma logeren is erg leuk en ze doet dat zoveel als ze kan, maar wel liefst op die ogenblikken dat ze zelf mag kiezen. Als je mama echter naar het ziekenhuis dient te gaan om een baby te verwelkomen en je moet haar missen gedurende bijna een ganse week, dan lijkt dat heel wat minder aangenaam. Alhoewel haar grootouders haar altijd wel hebben vertroeteld en opgevangen, ze heeft zich toen ongetwijfeld iedere dag wel weer afgevraagd of haar mama wel terug zou komen en haar nog even graag zou zien met die nieuwe baby. Daar ben ik nu van overtuigd.
    Ziekenhuizen, ze moet er niet van weten. Die deugen volgens haar langs geen kanten.
    Haar opa heeft er chemo gekregen enkele jaren geleden en die grote snede in zijn buik: dat zijn de cadeautjes die je in een ziekenhuis krijgt.
    Ze is vijf jaar maar in haar jonge leventje heeft ze al wel het één en ’t ander moeten meemaken.
    Noodgedwongen. Wat weet een kind van 5 nu eenmaal ook over de ware toedracht van ziekenhuizen in ’t algemeen en dokters in ’t bijzonder.
    Al die keren was haar opa, haar ‘troetelpaard’ van dienst van toen ze nog zo klein was. Hij was het die ze aaide en ‘te eten gaf’ toen hij ziek was en diende te rusten na zijn zware operatie. Haar ‘paardje’ dat niet anders kon, te moe was om andere dingen te doen en die zij op haar eigen kinderlijke manier heeft verzorgd en helpen genezen.
    Ze is schrander, denkt veel na en redeneert logisch. Té logisch soms vind ik, maar in haar herken ik zoveel van mezelf, hoe ik was als kind en hoe ik zelfs nu nog veel te veel blijf overdenken.
    “Ik wil ook geen auto leren rijden later” vervolgde ze. “Ik hou niet van autorijden. Als ik ergens naar toe moet dan ga ik wel te voet of neem ik de fiets. En ik ga ook niet werken!”
    “Wil je niet gaan werken later?” vroeg ik haar lachend. “Nee, ik ga niet werken.”
    “Maar als je dan geen baby’s wil en je wil niet werken later, dan ga je je vervelen hoor”, zei ik haar. “Wat ga jij dan de hele dag doen als je niet meer naar school moet? En je gaat ook geen centjes verdienen als je niet gaat werken om eten te kopen en klederen.”
    “Ach, oma, er zijn zoveel dingen die ik zal doen net als jij en ik heb ook al zoveel centen in mijn spaarpot die ik allemaal heb gekregen. Ik kan maar best ook wat centjes geven aan Haïti. Ik heb er toch zoveel en de aarde heeft daar zo erg geschud. Mama heeft het ook gedaan. Ze heeft het zelf gezegd. We hebben zoveel en die mensen hebben zelfs geen huizen meer.”
    De denkwereld van een kind kan toch zo eenvoudig zijn en bijgevolg ook zo logisch.
    Ze heeft het hart op de goede plaats zitten. Dat weet ik al langer. Wat ik ook al langer weet is dat ze binnenkort wel vergeten zal zijn dat wij zoveel meer hebben dan die arme kindjes, als ze weer eens iets anders wil eten als ik haar een bepaalde groente voorschotel of liever een snoepje zou hebben.
    Onze kinderen zijn zo verwend en weet je, we hebben het hen zelf allemaal zo aangeleerd.
    Alle luxe, de keuzes in overvloed, het niet altijd ja knikken en zeggen als men je vraagt om iets tegen je zin te doen.
    We hebben hen geleerd om het goed te hebben; om het beter te hebben dan wij zelf en zoveel meer te hebben dan onze ouders, grootouders, dan de mensen die ‘de oorlog hebben meegemaakt”.
    Hebben wij hieraan goed gedaan? Ik geloof het wel, al moet ik eerlijkheidshalve zeggen dat ik soms versteld sta van wat bepaalde kinderen in deze tijd allemaal niet durven ‘eisen’ van hun ouders en omgeving.
    Wij mogen niet klagen, onze kinderen en kleinkinderen hebben het lang niet slecht. Ze zijn ook vriendelijk als ik de mensen zo hoor zeggen. Dàt vind ik persoonlijk een goede verdienste. Wij hebben er voor gezorgd dat onze ‘nakomelingen’ bijzondere mensen zijn met het hart op de juiste plaats.
    Bijzonder in de betekenis van goed en bereidwillig om anderen een plezier te doen; om er te zijn als men ze nodig heeft.
    Ze dienen wèl te gaan werken. Ze hebben niet het geluk gehad om zoveel centjes te hebben gekregen van hun ouders dat ze nooit meer hoeven te ‘presteren’ om te voorzien in hun dagelijkse behoeften en de luxe die wij hun ongetwijfeld hebben gegeven.
    Ze hebben het nooit zo ver geschopt dan mijn kleindochter, die haar toekomst heel anders tegemoet ziet.
    Maar één ding hebben ze wel met haar gemeen: ze zien mij graag en laat dat voor mij nu net het bijzonderste cadeau zijn dat ik mij in heel mijn leven maar kan wensen.



    14-03-2010 om 18:58 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    17-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buien

    Je hoeft echt niet te denken dat een bui altijd met het weer te maken heeft.
    Bijlange niet!
    Buien kunnen evenzeer te maken hebben met de mens.
    Maar vaak hebben dié buien dan weer te maken met het weer.
    Als de zon schittert in een hemelsblauwe lucht, dan stralen de meeste mensen ook als een aureool rond een heiligenbeeld.
    Ze voelen zich goed in hun vel, zijn goedgeluimd en tevreden en ook al doet hun hoofd wel wat zeer of zijn hun knoken een beetje stijf, wat kan hen dat ook allemaal schelen.
    Ze draven door het leven als jonge veulens in een sappig groene weide en projecteren hun problemen door een fuchsiaroze bril, rècht de vergeetpunt in.
    Hun glimlach reikt tot ver buiten hun veelal verkrampte gezicht en hun ogen schitteren als diamanten die net werden opgeblonken door een overijverige diamantenoppoetser-van-dienst tegen 180 in d'uur.
    Ze grijpen voor hun kleding naar kleuren waar een regenboog bij zou verbleken en zijn zo vriendelijk tegen alles en iedereen, dat verbaasde blikken hun goedkeurend aankijken.
    Mensen zijn dan in een 'goeie' bui!
    Als men echter 's morgens uit bed stapt en de wereld ligt er grauw en troosteloos bij; verzopen onder de liters regen die 's nachts uit de bewolkte lucht naar beneden kwamen vallen, dan is de mens maar al te vaak geneigd om dadelijk rechtsomkeer te maken richting slaapstee en zich vervolgens terug onder de dek-, dons- of andere dekens te installeren om er nooit meer uit te komen.
    Vermits dit echter niet altijd te vereenzelvigen lijkt met de plicht des levens, zetten de meesten onder de werkende of studerende (natuurlijk) mensenmassa een gezicht op als een regelrechte donderwolk-met-migraine om er vervolgens de hele dag de pest in te hebben.
    Ze slepen zich als het ware naar de badkamer, grijpen de eerste de beste donkergekleurde oufit die ze in hun buurt tegenkomen en lopen er met een gezicht bij dat lijkt op een moordenaar die naar de dodencel wordt geleid en zijn in staat om wie of wat er voor hun voeten loopt een trap te geven en de huid vol te schelden zodat deze slachtoffers ter plaatse zowat gereanimeerd dienen te worden.
    Die mensen zijn dan in wat men noemt 'een slechte bui'!
    Het wordt hier natuurlijk door mij allemaal misschien wel wat te extreem voorgesteld, maar één ding is wel waar : net zoals het weer heeft ook de mensheid dus inderdaad last van 'buien'; goede zowel als slechte.
    De meesten onder ons zijn hier echter nog niet aan gestorven; hebben er zelfs nog niet al te veel aan overgehouden.
    Er zullen er ook weinigen zijn in hun directe omgeving die het ook niet hebben overleefd.
    Zelfs de huisdieren die op dàt moment in de buurt waren, hebben er waarschijnlijk geen gebroken botten aan overgehouden of werden niet finaal platgeknuffeld.
    Wat ik maar wil zeggen is dat het weer wel degelijk invloed heeft op het humeur van de mens.
    Ach, het beste is dat het weer ook maar z'n gewone gangetje gaat.
    Geen dodelijke sneeuw- of ijzelstormen in de winter; geen te erge maartse buien of aprilse grillen in de lente; geen verzengende hittegolven of verwoestende onweders in de zomer, maar ook geen zware stormen of onzichtbare mistbanken in de herfst.
    Wat wil een mens nog meer ?
    We hebben het echter niet altijd voor 't zeggen hé en dat is maar goed ook.
    Als we ons nu ook nog met het weer konden bemoeien, dan kwam het zeker nooit meer goed.
    De mens wordt immers gewoon té slim; veel te slim!
    Maar vooral ook veel te bemoeiziek en dat moet uiteindelijk wel naar zijn eigen ondergang leiden.
    Mensen, trek je in elk geval niet al te veel aan van het weer.
    Mocht morgen de zon niet schijnen, ga er dan alstublieft niet bijlopen als een donderwolk-op-retrour.
    Grijp voor mijn part de eerste de beste verschijning die je tegenkomt eens goed beet (is die verschijning dan ook nog knap om zien, dan is dat weeral mooi meegenomen) en geef me daar een smakkerd ... je zult zien : jouw bui verdwijnt als 'sneeuw voor de zon'!
    Je kan natuurlijk ook wel een oorveeg krijgen, maar kom ... da's bijzaak.

     

    17-01-2010 om 16:00 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wintertintelingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     

     

     

     

     

     


    Waar hemelhoog in romig wit satijn
    de bomen uitbundig staan te pronken
    en met hun donkere basten torenhoog
    naar de lente staan te lonken

    Waar zilverbeken grauwig grijs
    gevuld zijn met godvergeten tranen
    meewarig neuriën op de zoete wijs
    van de wind die fluistert door de lanen

    Waar kinderstemmen in oranje gloed
    joelend de kille winteravonden kleuren
    daar slenter ik met overvol gemoed
    laat me bedwelmen door al die geuren

    Waar de aarde sluimert in innerlijke rust
    en barre koude wasemt door de ijle lucht
    een pril klokje piepend de sneeuw weer kust
    daar sla ik - vol ontzag - een hele diepe zucht

                               ©

     

    17-01-2010 om 13:24 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen is toch zo gezond

    Er kwam een dom blondje bij de kapperszaak met een koptelefoon op haar hoofd. De kapper vroeg of ze haar koptelefoon af  wilde zetten, maar zij wilde dat niet doen. Dus begon de kapper maar te knippen.

    "Doe die koptelefoon nu af!" zegde de kapper, maar ze weigerde nog steeds.

    Tijdens het knippen viel de koptelefoon er af en ... het dom blondje viel dood neer.

    De kapper luisterde in de koptelefoon en hoorde toen een stem: "adem in adem uit, adem in adem uit, adem in ..."

     

    16-01-2010 om 16:45 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodgaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Toen besefte ik dat doodgaan
    oneindig zoveel meer is dan
    dat kleine beetje sterven
    dat afscheid nemen van

    De dingen die je omringen
    de wonderen die je niet eens zag
    de mensen die je voorbij ging
    zomaar, op een doordeweekse dag

    Het gloren van iedere nieuwe morgen
    de warmte van een zo vertrouwd gebaar
    de herfstgloed van wat karmozijnen rozen
    of het koesterend strelen door je haar

    Doodgaan is te moeten missen
    vooral hen die je zo hebt liefgehad
    het kerft genadeloos diepe wonden
    vervaagt alles wat je eens aanbad

                                  ©

    16-01-2010 om 16:14 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterwonderland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    De rijm parelt langs de donkere takken
    begeesterd door de schittering van de zon
    die even door het grijze blauw komt kijken
    naar datgene wat de winter net begon

    Een eenzame vogel kriskrast door het ijle
    het water ligt verscholen tussen 't gekraakte riet
    dat eerder nog glunderend stond te wuiven
    naar alle overvloed die de zomer achterliet

    Nevelen slierten over de verlaten velden
    berijpen breekbaar het stugge gras
    waar pas nog beestjes zich te pletter aten
    aan alle voedsel dat daar maar te vinden was

    Ijs bloemt statig op zovele ruiten
    piekt gracieus in lange slierten naar benee
    miljoenen witte vlokjes dansen langzaam
    wiegen de wereld in peis en vree

    Het schemerlicht komt ijlings aangegleden
    omsluit voorzichtig dit winterwonderland
    dan ineens spatten miljoenen sterren in de hemel
    en één steekt er die kristallen lucht in brand

                             ©

     

    08-01-2010 om 00:00 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    In zachte stilte voel ik
    de adem van de dood
    mijn zucht die niets vermag
    spiegelt zich in de herinnering
    aan de dagen van jouw lach

    Om wie ik ben verloren
    de dagen die zijn geweest
    de beelden die vervagen
    nestelden zich in mijn geest
    ik raak ze nooit meer kwijt

    Rijen van chrysanten
    kerven genadeloos in mijn ziel
    jouw naam in kille steen
    wekt koele huiveringen
    ik voel me zo alleen

                     ©

    07-11-2009 om 00:00 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    En ieder jaar
    geprangd tussen de anderen
    met je geur en zoveel houden van
    al lijkt het leven te veranderen
    ik zie nog vaak die jonge man

    Het buikje
    puilt wat onder sexy hemden
    hippe snit vergoeilijkt grijzend haar
    al blijft nog weinig van je slanke lende
    omarming lukt nog in een lief gebaar

    Rust koelt
    soms beschamend bittere woorden
    verkwikt meermaals alle levensdrift
    't geloof in elkaar nog altijd toebehoren
    liefde is echt, iedere nieuwe dag een gift

                                 ©

    28-07-2009 om 00:00 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    05-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jouw ogen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

     

     

    Het zijn je ogen die mij telkens weer
    vervoeren, beroeren en keer op keer
    tonen dat liefde echt is, zo oprecht is
    zo immens trouw en met een hemels
    blauw, je oma houdt zielsveel van jou

                            ©

     

     

    05-03-2009 om 08:56 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindbalans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sus maar, niemand hoort je
    ziet de kringen van de jaren niet
    ritselbla'ren, fluisterwoorden
    sus maar, zachtjes ebt verdriet

    Koninklijk, je trotse houding
    steelse blikken, bleke man
    blauwe luchten, stille zuchten
    sus nu maar, wees maar niet bang

    Vermoeide ogen, mededogen
    zo heel breekbaar, ga nu maar
    stralend licht, jouw mooi gezicht
    jij bent nu echt wel met je leven klaar

                          ©

    01-03-2009 om 18:05 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    24-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn wens voor jou
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Ik wens jou een jaar dat je nooit had verwacht

    Zonder zorgen of verdriet en dat je veel lacht

    Met dagelijkse knuffels en een vleug romantiek

    Hopelijk wordt je dit jaar zelfs niet eens 1 dagje ziek

    Dat 2009 een knaller wordt, een topper van formaat

    Mijn allergrootste wens is dat het jou gewoon heel erg goed gaat!

     

    **********

     

    Lieve mensen, vrienden.


    In 2008 werden wij - ons gezin- opnieuw geconfronteerd met een hele ernstige ziekte.

    Vele chemokuren later, hopen wij, dat het tij kan keren en dat wij mogen genieten van toch nog (vele) gelukkige jaren tezamen.

    Door deze nieuwe beslommeringen, ontbrak mij de moed en kracht om mijn blogs bij te houden en ook om de vele andere blogs en de makers ervan, die ik een warm hart toedraag te bezoeken en hen mijn vriendschap te betuigen.

    Sorry hiervoor, maar ik hoop en denk wel dat jullie dit begrijpen.

    Ik wens jullie in ieder geval hele warme feestdagen toe en hoop maar één ding voor 2009 en dat is dat jullie ongelooflijk gelukkig mogen zijn en kunnen genieten van al die dagdagelijkse, kleine dingen waar we zo vaak aan voorbij gaan!

    Een hele dikke knuffel voor jullie allemaal en al diegenen die je zo graag ziet!

     

    Veel liefs van mij voor jou.

     

    Ive

     

    24-12-2008 om 17:14 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blind
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Waar is de ochtend nu
    die ik voor je reserveerde
    de blauwe kimstreep die
    op mijn netvlies blijft gebrand
    De prille dauw die rijkelijk
    diamantjes heeft getoverd
    gratis voor niks in mijn
    eigen gelukzalig toverland

    Waarom kruidden de geuren nu
    mijn dagen niet met blijheid
    lijken de vlinders niet te dansen
    in de broosheid van het morgenlicht
    Zelfs de bloemen hebben voor mij
    hun schoonheid totaal verloren
    waar zijn de wonderen die het leven
    zelf elke dag opnieuw verricht

    Waar haal ik het lef vandaan om
    mijn ogen zo onbeschaamd te sluiten
    om niet te zien hoe de aarde bronst
    in een kleurige waas vol bloemenpracht
    Straks zal ik in de oranjerode avondgloed
    mijn tranen voor je niet meer verbergen
    en in de klaarte van het prille ochtendlicht
    hou ik van jou, als je weer eens naar me lacht

    ©

     

    27-10-2008 om 17:29 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Singing in the rain
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Hoe in de avond zacht de klaarte glijdt
    de bomen obstakelend horizonten kleuren
    en wij onstuimig en van alle zorg bevrijd
    likkend de regen proeven en zijn wondere geuren

    Hoe wij vanonder een grijs flanellen sprei
    als een Debbie en Gene door de druppels springen
    en buitengewoon vals maar zo intens blij
    over dansen en regen en echte liefde zingen

    Hoe ik goed gek en waarschijnlijk te oud
    mij net nu niet stoor aan al die vragende blikken
    en juist datgene doe waardoor jij van me houd
    tussen deze oma en jou zal het toch altijd klikken

    ©

    14-08-2008 om 16:56 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je staat niet alleen

     

    Als liefde raakt tot in iedere vezel
    dan lijkt de weg veel minder zwaar
    samen halen we de eindstreep
    we houden toch zielsveel van elkaar

    Jij gaat en ik zal met je meegaan
    geloof me, ons krijgen ze niet uiteen
    onze hoop zal de vesting stevig bouwen
    de steile weg ga jij niet alleen

    Ons rotsvast geloof haalt de overwinning
    onze verbondenheid maakt ons samen één
    jij en ik, een stel met mekaar verweven
    liefste, voel toch dat ik het meen!

     

    ©

    11-08-2008 om 21:04 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, hier ben ik weer ...

     

     

    Het leven geeft en het leven neemt


    maar


    soms helt de weegschaal te veel over naar de ene kant

     

    ...

     

    en toch blijf ik geloven in het leven en de medische wetenschap

    ons wacht nog een mooie toekomst

    die hoop zorgt ervoor dat wij SAMEN de eindstreep zullen halen

     

     

     

     

     

    11-08-2008 om 00:00 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    20-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hou me vast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Hou me even vast, nog voor het ochtendgloren
    in onbedekte termen bekras je zo mijn ziel
    ik weet jij redt het wel, toch voel ik me verloren
    bezinder voluit mijn zinnen, vol kracht en ook fragiel

    Hou me even vast, nog voor de nacht herademt
    in onbedekte schaamte ervaar ik iedere zucht
    ik voel jij hebt je levensdrift in bundeling verzameld
    onder heup en leden klaart een rimpelloze lucht

    Hou me even vast, nog voor de stilte wordt verdreven
    in poreuze tederheid puur ik volmaakte harmonie
    ik weet jij trekt in tijd je sporen geruisloos maar gedreven
    verleg mijn beknotte horizon in volmaakte euforie

    ©


    20-02-2008 om 00:00 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekoesterde herinneringen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen













    Oranje gloort de ochtend
    de nevelsliert uiteen
    en strengen van vergeten pijn
    omzwachtelen mijn gemoed
    de roodgetinte bladeren zijn
    nog even kunstig als voorheen
    toch sijpelt er in mijn hele lijf
    iets dat mij huilen doet

    Weerbarstig blaast de wind
    mijn stille tranen weg
    de treurige wilgen hangen naar
    het geheel verdronken land
    mijn lichte tred wordt nu heel zwaar
    ik voel mij verdoofd en leeg
    dan de laatste ritseldreef en ik word
    door weemoed overmand

    De herinneringen zijn zo broos
    als uit fijn geslepen glas
    ik koester de warme beelden
    die zweven in mijn geest
    de wonden die nooit heelden
    ik streel over je naam
    gebeiteld in de kille grijze steen
    snijdend is 't gemis aan wat is geweest


    ©

    24-10-2007 om 21:33 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (18 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    19-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oktober
    Klik op de afbeelding om de link te volgen













    De lucht in heel fel kobaltblauw
    een rood palet van gouden bladeren
    en ritseldreven in de najaarzon
    je voelt de herfst nu heel snel naderen

    Humusgrond geurt sompig nat
    vol zwammen die ook op stronken kleven
    de zilverdraden van een spinnenweb
    trillen je bruisend weer tot leven

    Een zwarte vogel kriskrast luid
    wil rakelings langs de basten scheren
    de wilde varens krullen groenig bruin
    oktober zal weer triomferen

    ©



    19-10-2007 om 14:31 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    14-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stilte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     

     

     

     



    Ik heb de stilte in mij
    plots verankerd
    niet meer niet minder
    doodgewoon
    luister naar hart in tonen
    ritmiek in lichaam
    dat ik zolang bewoon

     ©

    14-10-2007 om 00:00 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    09-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontbijten met jou
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Ontrafel geen ochtendgloren
    geen nevelslierten of wat
    morgendauw, geen intens
    genieten en de vaak gebruikte
    woorden dat ik zoveel van je hou

    Geniet van versgeperste sinas
    van de zoekgeraakte kruimels op
    ons veel te grote bed, van de
    verkreukte lakens of de koffie die ik
    voor jou heb klaargezet

    Kijk naar het wolkje melk, het vermengt zich
    met het heerlijk geurend vocht
    de ochtend klaart zo gul zo gretig
    dat zelfs de vuile ruiten doen beseffen
    dit is het nu wat ik al altijd zocht

    ©

    09-10-2007 om 00:00 geschreven door ive

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)

    Foto

    jij houdt van mijn poëzie
    jij houdt niet van mijn poëzie

    aarzel niet het mij eerlijk te zeggen ...

    Tuur slechts zelden naar de top van je levensberg maar geniet bij elke stap van het uitzicht.


    Gastenboek
  • Even op blogronde
  • Hopelijk een zonnig week-end
  • Vrolijk Pasen
  • lieve groeten van sonnepon
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    "De meest verspilde dag van allen is die waarop wij niet gelachen hebben"  - Nicolas Chamfort

    Blog als favoriet !

    WARM AANBEVOLEN :
    Omdat de mensen achter de hieronder opgesomde blogs over een groot talent beschikken en warme persoonlijkheden zijn


    Mijn grote favorieten
  • MET HART EN ZIEL
  • ZILVERFEETJE - Gedichten, verhalen, gedachten
  • CANICROSS/ Sport/ Honden/Dieren/Allerlei


  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    riskjarisk
    blog.seniorennet.be/riskjar
    Sta stil bij de goede dingen in je leven, waarvan ieder er vele van heeft; niet bij de tegenslagen uit het verleden waarvan iedereen er maar enkele heeft.                                                        Charles Dickens



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    amaryllis
    blog.seniorennet.be/amaryll

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!