30-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doewa Sport-Kalishoek

Doewa Sport -Kalishoek 1-4

Ik weet het, het is wat later dat dit verslag verschijnt.  Maar het is er toch, dus lees maar vlug verder.
Doewa Sport was vorige zondag onze tegenstander.  Vaak is deze ploeg een moeilijk te ontwrichten geheel waar je vaak maar met één goal verschil wint.  Als we echter winnen legt onze kapitein Bart steeds wat extra in de put omdat het tegen zijn collega's is.  En sinds dit jaar hebben we Dave erbij en het wil toch wel lukken dat die op hetzelfde bedrijf werkt zeker.  Kortom, we mochten gewoon niet verliezen en dat deden we ook niet.  Spijtig genoeg kregen we vorige week een eerste winterprik te verwerken wat reeds een duidelijke daling in ons supportersaantal liet voelen.  Al moet gezegd dat de harde kern bijna volledig aanwezig was.  Voor het eerst moesten we vooraan beginnen sleutelen door de afwezigheid van Jo en Denty.  Gelukkig was Steven er en kon de immer technisch sterke Dennis vooraan meer extra gewicht in de schaal leggen.  Doewa kreeg de eerste kans met een gevaarlijke corner.  Even later kregen wij onze eerste kansen en al vlug leidde dit tot het openingsdoelpunt.  Na een terecht gefloten fout op Bart mocht Olivier een vrije trap nemen.  Deze verdween door een bos van benen in doel.  En wat later was het wederom Olivier die ons verwarmde met een knappe volley voorlangs.  We waren misschien op dat moment een tikkeltje beter maar bij de laatste pas liep het vaak mis.  Dennis kreeg tot tweemaal kans om vrij uit te halen maar hij was telkens iets te overhaast.  Vijf minuten voor rust knalde Steven richting de winkelhaak maar de Doewa keeper had een knappe save in huis.  Steven bood na een knappe rush een uitstekende kans aan maar Bart schoot echter over.  Rusten dus maar met één doelpuntje voorsprong.  De tweede helft begon echter zeer goed voor ons.  Wim Smet, misschien wel de beste kopper uit de reeks, knikte de 0-2 op corner binnen.  Nog geen minuut later zagen we Johan een bal onderscheppen, zowaar een mannetje voorbijgaan op snelheid en vanuit een scherpe hoek knap gekruist binnen trappen.   Met drie goals voorsprong zaten we meteen op rozen, en konden we de bal rustig rond spelen en onze sterke verdediging deed de rest als Doewa toch richting Stijn kwam.  Toen Wouter een corner mocht nemen, verdween de bal bijna via de paal in doel maar het was uiteindelijk Steven die het leer volledig over de doellijn kon werken.  Wedstrijd gespeeld dus, nu was het nog zaak de nul op het bord te houden wat ook bijna lukte.  Stijn had reeds enkele goede reddingen moeten verrichten want Doewa dreigde af en toe gevaarlijk.  In de allerlaatste minuut dwarrelde er toch nog een afgeweken bal over onze keeper binnen.  Tja Stijn, wa DOEWA  je eraan.

Doelpuntenmakers: Olivier Stevens 1; Wim Smet 1;
                               Johan Somers 1; Steven Somers 1

30-01-2007 om 23:50 geschreven door WebmasterG.

15-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht-nieuwsbericht
Zware kwetsuur Jo Van Haelst

Bij Jo Van Haelst werd vandaag na onderzoek een zware beschadiging van het kraakbeen vastgesteld.  Begin maart zal hij een operatie ondergaan.  Dit betekent meteen het einde van het seizoen voor onze goalgetter.  Wij wensen hem van harte goede moed toe en natuurlijk een spoedig herstel.  Wij zullen hem op het veld zeker missen maar we zullen ons dubbel plooien om onze voorsprong waar Jo een groot aandeel in heeft gehad, zomaar niet te grabbel te gooien.

15-01-2007 om 00:00 geschreven door WebmasterG.

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fdr Beton-Kalishoek

Fdr Beton - Kalishoek  5-2

Het heeft niet mogen zijn gisteren.  We hebben voor de 3de maal dit seizoen het onderspit moeten delven.  Al zal blijken dat enkele cruciale fases de wedstrijd zeer snel in het voordeel van Fdr Beton deden kantelen.  In ieder geval deden we een zeer slechte zaak want het verschil tussen winst en verlies tegen een rechtstreekse tegenstander scheelt direct 6 punten en dat die op het einde kunnen doorwegen moet je niemand wijsmaken.  Komt er bovendien bij dat we Jo Van Haelst gekwetst zagen uitvallen, dat we de komende weken met enkele geschorsten moeten kampen en dat er hier en daar wat plooien moeten glad gestreken worden.  Al is er natuurlijk nog niets verloren, alles waar we dit seizoen al zo hard voor gestreden hebben,maakt dat we nog steeds op kop staan met 3 punten voorsprong.
De match verliep voor ons als volgt:  Op een vettig en moeilijk veld kwamen we na 10 minuten op achterstand.  Op een prachtige voorzet van Fdr Beton liep hun spits goed in de ruimte en kon hij met de kruin van zijn hoofd de bal in doel deviëren.  Ja, af en toe kan je al eens genieten (figuurlijk dan toch) van een fase van de tegenstander en dit was er zo één. Vijf minuten later trapte Olivier een vrije trap in de muur en Johan knalde de rebound net binnen de palen maar de keeper van Fdr Beton zijn armen zijn spijtig genoeg soms even lang dan zijn (vuile) tong.  Kalishoek kon nu wat druk zetten en even later kwam een afgeweken corner in de voeten van Robby die niet aarzelde en de bordjes weer in evenwicht bracht. We waren nu een halfuur ver en op dit moment kantelde de wedstrijd jammerlijk genoeg volledig in ons nadeel.  Dit gebeurde als volgt.  Doorsteekpas op Robby die de bal net voor de keeper wegtikt en dan gewoonweg frappant getorpedeerd wordt.  De scheids fluit onmiddelijk maar wijst dan onbegrijpelijk niet naar de penaltystip maar geeft een backshot aan.  Consternatie alom bij al wat rood-wit bloed heeft.  En het werd er niet beter op.  Toen een speler van Fdr Beton even later licht gehaakt werd wees de arbiter nu wel direct naar de stip.  We willen gerust toegeven dat hiervoor een penalty kon gegeven worden maar als je luttele seconden voordien een zuivere penalty niet gekregen hebt dan kom je wel even van god los hoor.  Gelukkig werd de penalty hoog over getrapt.  Even later viel dan toch de 2-1 weliswaar met een buitenspelgeurtje.  De potjes van sommige spelers begonnen nu over te koken.  Stijn ging nogal stevig verbaal in tegen de scheidsrechter en toen deze uiteindelijk met geel begon te zwaaien had Johan niet door dat er één voor hem bij was en weigerde hij zich om te draaien.  Rood werd natuurlijk zijn deel.  Even later voelde Denty zich aangevallen door enkele medespelers en verliet dan maar het speelveld zonder goedkeuring van de arbiter.  Zo werd een vervanging onmogelijk en moesten we dan maar met 9 spelers verder.  Op de koop toe schoot Fdr Beton de 3-1 op het bord en zo was het kalf zo goed als verdronken voor ons.  In 5 minuten tijd werden we dus van een 'mogelijke' 1-2 naar 3-1 verwezen en moesten we bovendien met negen verder.  Ook vooraan waren we nu onthoofd doordat Jo en Denty de match vroegtijdig staakten.

Toch waren we de 2de helft ruim de betere ploeg.  Alleen konden we dat niet in doelpunten vertalen.  Natuurlijk kwam er meer ruimte voor de tegenstander.  Toen iemand alleen op Stijn afging was Stijn op tijd om de bal af te stoppen maar deze bleef ongelukkig in de voeten van de tegenspeler en zo stond de 4-1 op het bord.  Toch lieten we op geen enkele moment merken dat we de strijdbijl begraven hadden en uiteindelijk kon Bart binnenkoppen na een warrige fase en een onbestraft handspel van Fdr Beton.  Het noodlot sloeg overigens nog eenmaal toe aan de overkant maar dat was slechts voer voor de statistieken.   Toch moet het gezegd dat iedereen die de 2de helft op het veld stond een dikke pluim verdiende.  Ze hebben gestreden voor wat ze waard waren. Nu word het dus zaak de volgende weken goed door te komen en onze eerste plaats zo stevig mogelijk te verdedigen en hopelijk te verstevigen.  Volgende week staat voor ons een taaie tegenstander geprogrammeerd en Boys 85 moet bovendien winnen van Fdr Beton als ze nog mee willen doen in de titelstrijd.

Doelpuntenmakers: Robby Rysbrack en Bart Hellemans

Ps: Lees ook slechtnieuws-bericht