KALISHOEK
Alle weetjes over voetbalclub SK Kalishoek
30-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Los Amigos - Kalishoek
Terugwedstrijd van de beker. We begonnen deze match met een 4-1 voorsprong, toch wisten we dat het niet makkelijk zou zijn. Zeker niet toen we de staat van het veld zagen. Moeilijk bespeelbaar door het koude weer.

Vooral in het begin was het meer een glijpartij dan een wedstrijd. Na 5 minuten even schrikken, corner Los Amigos, er werd wat geroepen en de bal ging in het doel, een horrorscenario diende zich aan. Echter, gelukkig voor ons werd het doelpunt afgekeurd; reden was het niet roepen van namen. Streng oordeel, maar regel is regel.

Los Amigos bleef zachtjes baas, echter wij kwamen er op tijd en stond ook uit. Na ongeveer 20 minuten, een nieuwe aanval van onze tegenstander, en Steven zag zich genoodzaakt even een voetje te zetten, terechte penalty dus. Strafschop werd hard, niet echt zuiver binnengeknalt. 1-0 dus. We wisten dat het dan opletten geblazen zou worden en dat het gevaar erin zat dat Los Amigos vleugels zou krijgen.

Echter, dan schoot onze machine in gang. Op een moeilijk veld, werd er ijzersterk verdedigd en werden er zowaar een paar mooie combinaties op de mat gelegd. Voor Los Amigos het goed en wel besefte stonden ze 1-2 in het krijt. Wie de doelpunten heeft gemaakt ontglipt mij even, maar ik meen mij te herinneren dat Mathias, Fjodor en Olivier bij de doelpuntenmakers waren.

Degene die vandaag niet scoorde, maar wel 3 assisten gaf, was onze andere spits zijnde Robby.

Tweede helft dan, en eigenlijk was de volgende ronde al een feit. Geen reden voor ons om onze tegenstander een duimbreed toe te geven. In de tweede helft kreeg Los Amigos geen kans, en liepen wij al bij al makkelijk uit tot 1-5. In de slotfase kregen we nog een strafschop, en ik was blij dat ik even het veld kon oversteken om deze, zoals verwacht, loepzuiver binnen te knallen.

Eindstand 1-6 dus met een ijzersterk Kalishoek. Als we de komende bekerwedstrijden met die mentaliteit aanpakken, zouden we wel ver kunnen geraken.

30-01-2011 om 21:51 geschreven door WebmasterG.

26-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalishoek - Shell Boys
Verslag iets later door beroepsreisverplichtingen.

De wedstrijd zondag liep eigenlijk van een leien dakje. Sterk voetbal van Kalishoek. Shell Boys heeft denk ik 2 kansen gehad waarvan ze er één hebben gescoord. De rest was het al Kalishoek wat de klok sloeg.

Een zeer sterke eerste helft met een nieuw, maar uitmuntend spitsenduo (Fjodor en Mathias) die continu voor gevaar zorgden en eigenlijk elkaar kans op kans aanboden. De motor liep zo goed, dat onze Robby zichzelf buitenspel zette en heel de wedstrijd aan de kant bleef (speciaal voor Robby zijn vrouwtje: hij heeft virtueel heel goed meegespeeld...)

Wie de goals gemaakt heeft is mij ondertussen reeds ontgaan, echter bij de rust stond het 3-0 en dat was helemaal niets overdreven.

Tweede helft ging verder zoals de eerste ge-eindigd was. Wij baas, Shell Boys weinig of geen kansen. De 3-1 kwam dan ook uit de lucht gevallen. We schoten echter opnieuw wakker en voor iemand boe of ba kon zeggen stond het 5-1.

Tijdens de wedstrijd maakte (ik had toch tijd genoeg) ik mij de volgende bedenking. De ploeg die vandaag op de mat stond, plaats daar volgend jaar Johan bij en in de wetenschap dat Robby nog op de bank zat (los van de vervangingen...) denk ik dat we volgend jaar een ploeg op de been kunnen brengen die bestaat uit 16 sterke spelers, waar wisselen geen verzwakking is en die kan meedoen vooraan...ik wil het niet al te luid roepen, maar met de mentaliteit alsook de kwaliteit die er was van iedereen op en naast het veld denk ik dat we volgend jaar "one to watch zijn..."

Tot slot, het wordt iets te weinig gezegd, maar ik wil in naam van de ploeg een woordje van dank richten aan onze trouwe schare supporters, onze coach en uiteraard onze voorzitter die fantastisch werk levert (en die tijdens de rust weer een verhaal boventoverde dat mij doet afvragen waarom mensen in godsnaam een lange snor laten groeien, ik in alle geval scheer mij sindsdien elke dag 2 keer)

26-01-2011 om 21:29 geschreven door WebmasterG.